Şimdi Ara

JETTA KLIMA PROBLEMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR BENDE VW JETTA MIDLINE VAR.BENIM SORUNUM KLIMA ILE ILGILI .ORTA KONSOLDAKI KLIMA DUGMESINI SAGA CEVIRIP ACTIGIMDA SUREKLI SOGUK VERIOR YANI DIREK KLIMAYA GECIYOR BU ARABANIN SADECE FANI CALISMAZMI HEP KLIMAMI DEVREYE GIRER.

BIRDE ORTADAKI DUGMEYI CEVIRME SIDDETINE GORE EN SAGDAKI AUTO DUGMESI YANIYOR O NEDIR?ONUN ALTINDAKI ECO NEDIR ? NE ISE YARAR?

SERVISE SORDUM ONLARDA TATMIN EDICI CEVAP VEREMEDILER. BU KONUDA BENI BILGILENDIRIRSENIZ COK SEVINIRIM.

• ECO FAN MODUDUR BİRÇOK ARABADA...
  • arabanızı tanımıyorum ancak genelde auto yazısı otomatik olan klimalı araçlarda bulunur .

Görevi ise set ettiğiniz ısıyı tutturabilmek için fan hızını otomatik olarak ayarlar .

Araç serinledikte fan hızını yüksekten daha düşük hızlara doğru kendisi azaltır, siz fanın hızı ile oynamazsınız , içerinin kaç derece olması gerektiğini ayarlarsınız bir kere AUTO konumuna getirir bırakırsınız , gerisini elektronik halledecektir.Araç içi aşırı sıcaksa ,en yüksek konumda uzun süre kalarak beni sinir eden AUTO düğmesini genelde kendim 3 dakika sonra iptal etmkteyim.Ancak doğru kullanıldığında özellikle uzun yolda fan hızını artırıp azaltarak optimum kullanma yapan güzel bir LUX sınıf kliması seçeneğidir.
  • kusura bakmayın, ama bu konuda detaylı bilgi aracın kullanma klavuzunda ayrıntılarıyla yazması gerekir.. Biraz inceleyin derim.. Bu arada aracınız hayırlı olsun :)
  • ben de 3 yıldır imzamdaki aracı kullanıyorum.
    araçtaki klima manuel.
    aracı ilk aldığım zaman havalandırmayı açtığım anda yani 0 konumundan 1-2-3-4 konumlarına getirdiğinde klima hemen devreye giriyordu ve AC düğmesine basarak klimayı kapatmak gerekiyordu.
    serviste bu olayı söylediğimde klimanın kendiliğinden devreye girmesini iptal ettiler.

şimdi fanı açıyorum klimayı çalıştırmak istersem AC ye basarak açıyorum.

seninki de buna benziyor bence
    veya ben yanlış anlamış olabilirim

eğer sendeki de aynı sorunsa serviste hallederler
  • eco ya basın normal fan üfler sadece
  • Ben servise sormuştum ECO dışardaki havayı içeriye vermek içindir.. Yani o düğmeye bastığınızda klimayı açmış olmuyorsunuz. Sadece dışardan içeriye hava girmesi istendiğinde kullanılan bir düğme.. (Benim aracım VW Caddy)
    Bende o düğmeye basıp klimayı açtığımı düşünüyordum uzun zamandır. Servisdeki arkadaş klimayı çevirdiğinizde (kademeli olan) klima devreye girer ECO yazan düğmeye basarsanız sadece dışardaki havayı içeriye alırsınız dedi.yanında bir de şekil olarak dönen ok olan düğme ise dışardan içeriye hava alan kanalları kapatır. Böylece araç dışardan koku falan almaz içerdeki havayı devridaim edersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 28 Haziran 2007; 15:35:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekirik

Ben servise sormuştum ECO dışardaki havayı içeriye vermek içindir.. Yani o düğmeye bastığınızda klimayı açmış olmuyorsunuz. Sadece dışardan içeriye hava girmesi istendiğinde kullanılan bir düğme.. (Benim aracım VW Caddy)
    Bende o düğmeye basıp klimayı açtığımı düşünüyordum uzun zamandır. Servisdeki arkadaş klimayı çevirdiğinizde (kademeli olan) klima devreye girer ECO yazan düğmeye basarsanız sadece dışardaki havayı içeriye alırsınız dedi.yanında bir de şekil olarak dönen ok olan düğme ise dışardan içeriye hava alan kanalları kapatır. Böylece araç dışardan koku falan almaz içerdeki havayı devridaim edersiniz..

eco düğmesinin yanında 270 derece dönen bir ok işareti var vw lerde. onu açarsanız içerideki havayı döndürür, kapatırsanız dışarıdan alır. eco ile dediğinizin pek bir alakası yok bence.

• Caddy'yi aldığımda Kış günlerinde ECO'ya bstığımda soğuk üflüyordu. Halbuki sıcak konuma ayarlıyor olmama rağmen bi türlü istediğim sıcaklığı vermiyordu... Klima bozuk diye servise gittiğimde servis çalışanlarından biri bana klimayı nasıl çalıştıracağımı anlattı.
    O dönen oklara basıldığında içerdeki havayı sirküle eder dışardan hava girişlerini kapatır böylece dışardaki kokuları içeriye almaz. ECO düğmesi ise Meğerse sadece dışardaki havayı içeriye veriyormuş. Servis çalışanı Klimayı açmak için kademeli olan düğmeyi 1. kademeye almanız yeterlidir demişti.. Ama bu konumda iken ECO düğmesine basarsanız yalnızca dışardaki havayı içeriye almış olursunuz dedi..
    Ben servis çalışanının bana anlattığını anlattım. Kendi aracımı da bu şekilde kullanıyorum.
    kalın sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 28 Haziran 2007; 18:56:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekirik

Caddy'yi aldığımda Kış günlerinde ECO'ya bstığımda soğuk üflüyordu. Halbuki sıcak konuma ayarlıyor olmama rağmen bi türlü istediğim sıcaklığı vermiyordu... Klima bozuk diye servise gittiğimde servis çalışanlarından biri bana klimayı nasıl çalıştıracağımı anlattı.
    O dönen oklara basıldığında içerdeki havayı sirküle eder dışardan hava girişlerini kapatır böylece dışardaki kokuları içeriye almaz. ECO düğmesi ise Meğerse sadece dışardaki havayı içeriye veriyormuş. Servis çalışanı Klimayı açmak için kademeli olan düğmeyi 1. kademeye almanız yeterlidir demişti.. Ama bu konumda iken ECO düğmesine basarsanız yalnızca dışardaki havayı içeriye almış olursunuz dedi..
    Ben servis çalışanının bana anlattığını anlattım. Kendi aracımı da bu şekilde kullanıyorum.
    kalın sağlıcakla...

aslında aynı şeyi söylüyoruz. eco ya basınca klima çalışmıyor fanı açıp eco ya basınca sadece dışarıdaki havayı içeri alıyor. vantilatör işte

• Evet aklın yolu birdir derler biraz geç de olsa anlaşabildiğimize sevindim
    Bu arada yazdıklarımızdan mesele sonuna kadar ayrıntılı olarak aydınlamıştır sanırım.
    İyi geceler..
  • arkdaslar herkese merhaba benim sorunum su klimayi actigimda iki taraf farkli hava veriyo sol soguk sag sicak aracim wv jetta 2009 comfort bu nasil biseydir bana bilen biri yardim edebilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.