Şimdi Ara

2004 fiat palio almayı dusunuyorum ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 65 BG (48 KW) 1,2 motor 59 bınde fiat palio almayı dusunuyorum ılk defa araba alıyorum yorumlarınızı beklıyorum ???

• 1.3 multijet dizellere bakmanızı öneririmhem 70bg(yanlış bilmiyorsam 2005 ten sonra 75 oldu)hemde şehir içi 14kr falan yakıyor
  • bırakın şu ufaklıklarla uğraşmayı yav

pejoda 106 206

fiatda palio

renaultda twingo

hyundai getz atos
  • quote:

Orjinalden alıntı: fearfear06

65 BG (48 KW) 1,2 motor 59 bınde fiat palio almayı dusunuyorum ılk defa araba alıyorum yorumlarınızı beklıyorum ???

65 bg değil 60 bg olanı var. 1.2 8v kullananlardan nasıl olduğunu sorabilirsin fiat bölümünde palio konusu altına yazabilirsin ancak 60 bg lik model piyasada pek tutulmuyor daha sonra rahat satmak istersen 1.2 16v 80 bg lik modeli tercih etmeni tavsiye ederim.
  • ÖZELLİKLE ŞEHİR İÇİ BİNECEKSEN ÇOK İDEAL VE PEK SORUN ÇIKARMAYAN ARAÇ. YALNIZ, MOTOR HACMİNE GÖRE BİRAZ FAZLA YAKAR.
  • Arkadaslar verdınız bılgıler ıcın saolun bu ılk arabam olucak ınsallah aracın degırı 11000 tl bg 65 olarak kalmıs aklımda tam olarak bılmıyorum 60 bg doru olanıdır kesınlıkle :) sehır ıcınde kulanıcam aracı genelde zaten acemılımı atmak ıcın alıyorum bırde 60 bın bakımında ne gıbı bı fıyat cıkar bana ????
  • bırde aracın hb sı cok dusun olmasına karsın 4 kısı kılıma acık her hangı bı sekılde bogulma olmadıı aracda bayırlarda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim kadarıyla 2004 model benzinli Paliolar'ın iki versiyonu var :

1.) 8 valf 60 beygir
    2.) 16 valf 80 beygir

8 valflı olanda radyo/teyp mevcut değil, sahibi sonradan taktırdıysa vardır... 16 valf olanda konsola gömülü orijinal radyo/teyp var.

8 valflı olanda galiba klima da yok, 16 valflı olanda manuel klima var... Ancak yazın yüksek sıcaklıklarda pek yeterli olmuyor... Klimanın yakıta ve performansa önemli bir etkisi yok.

8 valflı olanda motor devir saati de yok! Bu da ilginç bir ayrıntı...

2004 yılından bu yana kullanan biri olarak 16 valflının yakıt sarfiyatı konusunda şu bilgileri vereyim :

Şehir içi kullanımda bir depo benzinle (ki depo 100 TL ila 110 TL arasında doluyor) 500 km gidiyor. Tabii şehir içinde ne kadar dur-kalk yaptığınız önemli... Benim aylık kullanımımın % 70'i sabah işe giderken ve akşam eve dönerken gerçekleşiyor. Ev ile iş arası 15 km. ve bu mesafeyi trafik sıkışıklığı nedeniyle 30 ila 40 dakikada alabiliyorum. Örneğin trafiğin neredeyse sıfır olduğu bir pazar sabahında aynı yolu 17-18 dakikada alabiliyorum. Demek ki dur-kalklar ve sıkışık trafikte hareket etmeksizin beklemeler, seyahat süremi iki kat artırıyor. Eğer bu kadar dur-kalk yapmasam veya boş yere beklemesem bir depo ile 50 km. daha gidebilirim. Ortalama olarak depoyu 105 TL'ye doldurursanız ve 520 km. giderseniz, kilometrede 0,202 TL (20,2 kuruş) yakmış olursunuz.

Şehir dışında ise dört kişilik ekip ve tam dolu bagaj yükü ile bir depo benzin 750 km. götürüyor. Yine 105 TL'den hesaplasak; 0,14 TL (14 kuruş) yakıyor.

Parçası ucuz ve bol, yetkili servisleri ise pahalı... Zaten servisi gerektirecek özelliği olan bir araba da değil; götürüyorsun sanayiye, servisin yarı fiyatına her işi hallediyorsun. Hem de orijinal yedek parçalarla...

Motor hacmi küçük olmasına rağmen, kalkışlarda fazla zorlanmıyor. Devir düşükken uygun devri bulması biraz vakit alıyor, bunun için vitesi iyi kullanmak gerekiyor (bu tecrübeler düz vites için..). Ani kaçışlar, önündeki aracı hızla sollayıp tekrar şeride girivermek gibi seri hareketleri yapmaya uygun bir araç değil... Beş-on saniye sürecek böyle bir sollamada en az üç kez vites değişimi yapmanız gerekiyor.

İyi kullanılmış bir Palio'ya en fazla 150.000 km. ye kadar binilir gibi geliyor bana... Benimki şu an 75.000 km.de, açık söylemek gerekirse ilk 15.000-20.000 km.nin yol tutuşu ve süspansiyon rahatlığı yok gibi geliyor. Belki de ben alıştım, bilmiyorum... Ancak hiç arıza çıkarmadı; bir kez aküsü bitti bir kez de sol ön farın ampülü değişti... Motordan anlayanlar da hiçbir sorun olmadığını, saat gibi çalıştığnı söylüyorlar.

Bence Palio'nun 16 valflı olanını düşünün...

NOT :
    Yukarıdaki "bir depo" ifadesinden kasıt şu : Benzin uyarı ışığı yanar yanmaz veya yanmasına ramak kala depoyu tam doldurduktan sonra deponun boşalıp ışığın tekrar yanmasına (veya ramak kalmasına) kadar tüketilen yakıt... Yani deponun son damlasına kadar kullanılan yakıt değil...

• albeam var. 1500 deviri geçmeyince araç çok az yakıyor. tabi 1500 deviri geçmemek için çok dikkatli olmayı ve hassas bir şekilde gaza basmayı gerektiriyor orası ayrı. 6,71 LT ile 108 km geçtim. km başı 19 kuruş ş.içi bu arada...
  • arkadaslar palio nun 1,2 moturu ıcın uzun bı suredır arastırma yabıyorum hemen hemen % 90 ı kotu yorumlar yabıyor ve yakıtta da daha cok yaktıgını soyluyorlar bunlar alakalı genıs bı bılgısı ve 1,2 palıo kullanıcısı yokmu aydınlatıcak detaylı bı sekılde ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: özbalkesli

Bildiğim kadarıyla 2004 model benzinli Paliolar'ın iki versiyonu var :

1.) 8 valf 60 beygir
    2.) 16 valf 80 beygir

8 valflı olanda radyo/teyp mevcut değil, sahibi sonradan taktırdıysa vardır... 16 valf olanda konsola gömülü orijinal radyo/teyp var.

8 valflı olanda galiba klima da yok, 16 valflı olanda manuel klima var... Ancak yazın yüksek sıcaklıklarda pek yeterli olmuyor... Klimanın yakıta ve performansa önemli bir etkisi yok.

8 valflı olanda motor devir saati de yok! Bu da ilginç bir ayrıntı...

2004 yılından bu yana kullanan biri olarak 16 valflının yakıt sarfiyatı konusunda şu bilgileri vereyim :

Şehir içi kullanımda bir depo benzinle (ki depo 100 TL ila 110 TL arasında doluyor) 500 km gidiyor. Tabii şehir içinde ne kadar dur-kalk yaptığınız önemli... Benim aylık kullanımımın % 70'i sabah işe giderken ve akşam eve dönerken gerçekleşiyor. Ev ile iş arası 15 km. ve bu mesafeyi trafik sıkışıklığı nedeniyle 30 ila 40 dakikada alabiliyorum. Örneğin trafiğin neredeyse sıfır olduğu bir pazar sabahında aynı yolu 17-18 dakikada alabiliyorum. Demek ki dur-kalklar ve sıkışık trafikte hareket etmeksizin beklemeler, seyahat süremi iki kat artırıyor. Eğer bu kadar dur-kalk yapmasam veya boş yere beklemesem bir depo ile 50 km. daha gidebilirim. Ortalama olarak depoyu 105 TL'ye doldurursanız ve 520 km. giderseniz, kilometrede 0,202 TL (20,2 kuruş) yakmış olursunuz.

Şehir dışında ise dört kişilik ekip ve tam dolu bagaj yükü ile bir depo benzin 750 km. götürüyor. Yine 105 TL'den hesaplasak; 0,14 TL (14 kuruş) yakıyor.

Parçası ucuz ve bol, yetkili servisleri ise pahalı... Zaten servisi gerektirecek özelliği olan bir araba da değil; götürüyorsun sanayiye, servisin yarı fiyatına her işi hallediyorsun. Hem de orijinal yedek parçalarla...

Motor hacmi küçük olmasına rağmen, kalkışlarda fazla zorlanmıyor. Devir düşükken uygun devri bulması biraz vakit alıyor, bunun için vitesi iyi kullanmak gerekiyor (bu tecrübeler düz vites için..). Ani kaçışlar, önündeki aracı hızla sollayıp tekrar şeride girivermek gibi seri hareketleri yapmaya uygun bir araç değil... Beş-on saniye sürecek böyle bir sollamada en az üç kez vites değişimi yapmanız gerekiyor.

İyi kullanılmış bir Palio'ya en fazla 150.000 km. ye kadar binilir gibi geliyor bana... Benimki şu an 75.000 km.de, açık söylemek gerekirse ilk 15.000-20.000 km.nin yol tutuşu ve süspansiyon rahatlığı yok gibi geliyor. Belki de ben alıştım, bilmiyorum... Ancak hiç arıza çıkarmadı; bir kez aküsü bitti bir kez de sol ön farın ampülü değişti... Motordan anlayanlar da hiçbir sorun olmadığını, saat gibi çalıştığnı söylüyorlar.

Bence Palio'nun 16 valflı olanını düşünün...

NOT :
    Yukarıdaki "bir depo" ifadesinden kasıt şu : Benzin uyarı ışığı yanar yanmaz veya yanmasına ramak kala depoyu tam doldurduktan sonra deponun boşalıp ışığın tekrar yanmasına (veya ramak kalmasına) kadar tüketilen yakıt... Yani deponun son damlasına kadar kullanılan yakıt değil...

Bu açıklamaların tamamı 1.2 motor için yapılmıştır. Palio 1.2 16V EL modeli için...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.