Şimdi Ara

2004 FOCUS VE LPG !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2004 model Ford focus collection 1.6İ HB aldım. Araca LPG taktırmayı düşünüyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum. Kullanıpta sorunu olan varmı ? Hangi marka uyumludur. Problemi olan varmı ? Daha öncede lpgli araç kullandım ama aracım Tipo SLX idi. BRC marka kit vardı bana problem çıkarmıyor. Özellikle tecrübesi olanlardan rica ederim.Teşekkürler.

• bizim arabaya takılalı 5-6 bin oldu şimdilik sorunsuz işin ehli ellerde sorun olcağını sanmam %30 ile %40 arası ekonomik hatta lpg indirimleriyle çoook dahaekonomik oldu lpg takılmadan ateşleme sistemini bujileri buji kablolarını elden geçirmekte fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

bizim arabaya takılalı 5-6 bin oldu şimdilik sorunsuz işin ehli ellerde sorun olcağını sanmam %30 ile %40 arası ekonomik hatta lpg indirimleriyle çoook dahaekonomik oldu lpg takılmadan ateşleme sistemini bujileri buji kablolarını elden geçirmekte fayda var
    hayırlara vesile olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

hayırlara vesile olsun

Alıntıları Göster
    2004 focus collection HB. bende de var. araç güzel. lpg'ye uyumlu gayet. iyi bir usta halleder işi... güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunceylin

2004 focus collection HB. bende de var. araç güzel. lpg'ye uyumlu gayet. iyi bir usta halleder işi... güzel olur.

Alıntıları Göster
    2006 model focusum var. Zaten 2004 model iler motorları aynı. Bende de BRC kit var. Problemsiz ve ekonomik olur. Tavsiye ederim.
  • Teşekkür ederim. Bu BRC marka kitlerin versiyonları oluyormuş. Böyle bir şey varmı? Birde kalibrasyon işini iyi yapması gerekiyormuş? Olmazsa motor arıza lambası yanıyormuş ? Tartarini veya stefanelli nasıldır ?
  • Arkadaşlar fiyatlar ;

Atiker : 990 10 taksit
    Zavoli : Peşin 1400 YTL / 1500 YTL 10 taksit
    Brc : 1500 YTL 10 Taksit
    Tartarini : 1600 YTL kredi kartına 4 'e bölüyor.
    Stefanelli : peşişn 1150 YTL / 1250 YTL 10 taksit
    Ultra gas : Peşin 800 YTL

Tavsiyeniz nedir ?. Bir Yılda en fazla 10000 km yapıyorum ( 8500 km yi pek geçmez ) sizce taktırmalımıyım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 Clio Otomatik HB Problem
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: formula03

Arkadaşlar fiyatlar ;

Atiker : 990 10 taksit
    Zavoli : Peşin 1400 YTL / 1500 YTL 10 taksit
    Brc : 1500 YTL 10 Taksit
    Tartarini : 1600 YTL kredi kartına 4 'e bölüyor.
    Stefanelli : peşişn 1150 YTL / 1250 YTL 10 taksit
    Ultra gas : Peşin 800 YTL

Tavsiyeniz nedir ?. Bir Yılda en fazla 10000 km yapıyorum ( 8500 km yi pek geçmez ) sizce taktırmalımıyım ?
    Bende Teleflex var çok memnunum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ybsert

Bende Teleflex var çok memnunum :)

Alıntıları Göster
    Araç ne ? Kaça taktırdın ? Sorun çıkarıyormu ?
  • quote:

Araç ne ? Kaça taktırdın ? Sorun çıkarıyormu ?

Alıntıları Göster
    Bana soruyorsan aracım 2004 focus comfort 2006 Kasımda 85000 de almıştım, 2008 Temmuzda 105000de LPG taktırdım şu anda 116000 oldu; gerçekten yaptırdığın yer önemli ve de ben çok memnunum. Tasarruf oranım şu anda 40% den az değil Fiyat peşin 2000YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybsert -- 19 Kasım 2008; 11:53:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ybsert

Bana soruyorsan aracım 2004 focus comfort 2006 Kasımda 85000 de almıştım, 2008 Temmuzda 105000de LPG taktırdım şu anda 116000 oldu; gerçekten yaptırdığın yer önemli ve de ben çok memnunum. Tasarruf oranım şu anda 40% den az değil Fiyat peşin 2000YTL

Alıntıları Göster
    2000 ytl çok fazla deyilmi bu iş için.Amortisi 2 seneyi geçer benim için.
  • quote:

2000 ytl çok fazla deyilmi bu iş için.Amortisi 2 seneyi geçer benim için.

Alıntıları Göster
    evet teleflex harika bir kit ama brc de sorunsuz. tabi takan ustanın becerisiyle alakalı birazda.
    11500 km oldu hiç problem yok brc taktırdım no problem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lmnggen

evet teleflex harika bir kit ama brc de sorunsuz. tabi takan ustanın becerisiyle alakalı birazda.
    11500 km oldu hiç problem yok brc taktırdım no problem...

Alıntıları Göster
    İyi bir usta ile hepsi sorunsuz 2 bin ytl verirseniz 3 yılda amorti edersiniz..Fazla para vermenize gerek yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

İyi bir usta ile hepsi sorunsuz 2 bin ytl verirseniz 3 yılda amorti edersiniz..Fazla para vermenize gerek yok..

Alıntıları Göster
    Peki yukarda verdiğim fiyatlara göre hangi kiti taktırmamı tavsiye edersiniz.
  • quote:

Peki yukarda verdiğim fiyatlara göre hangi kiti taktırmamı tavsiye edersiniz.

Alıntıları Göster
    Ben açıkçası amortisman olayını çok da önemli bulmuyorum zira bir kit parasının bir kısmını da satarken çıkarıyorsunuz aracı...
    Bir de manevi rahatlığı var bu lpg işinin yani rahat rahat araca binmek de cabası tabii :)

... teleflex gercekten göreceli olarak yüksek fiyatlı, ama ben biraz sağlamcı bir insanım, biraz araştırmadan sonra bunda karar kıldım, brc de olabilirdi. Arkadaşın da dediği gibi kit ne kadar önemliyse takan usta çok çok daha önemli...

• Ya arkadaşlar affınıza sığınarak söylüyorum.LPG kitinin takılmasının farklı şekillerimi var.Takan usta önemli deniyor.Tank belli yerde dolum valfi belli yerde.regülatör belli yerde.enjektörler hakeza.Ustalar neyi farklı yapabiliyorlar merak ediyorum.Hangi usta neyi yanlış bağlayabilir?Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen!
  • quote:

Ya arkadaşlar affınıza sığınarak söylüyorum.LPG kitinin takılmasının farklı şekillerimi var.Takan usta önemli deniyor.Tank belli yerde dolum valfi belli yerde.regülatör belli yerde.enjektörler hakeza.Ustalar neyi farklı yapabiliyorlar merak ediyorum.Hangi usta neyi yanlış bağlayabilir?Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen!
    ustaya düşen görevler
    silindir hacmine göre enjektör seçimi ve çapları...
    lpg nin programlanması 'kalibrasyon vs...'
    regülatörün ve enjektörün doğru yerlere takılması...
    emme manifoltunun en zararsız şekilde delinmesi 'bazı markalarda buna gerek kalmıyor'...
    tanktan kaputa kadar gelen yakıt borusu ve kabloların doğru yerlere takılması...
    ve bence en önemlisi aracın orjinalliğinin maksimum derecede korunması çünkü gerekli gereksiz çoğu yer deliniyor...
    benim lpg ustam montaj sırasında aracı lifte kaldırıp aracın altında regülatörün yeri boru ve kablolar için 1 saat boyunca plan yaptı.

• quote:

Orijinalden alıntı: lmnggen

ustaya düşen görevler
    silindir hacmine göre enjektör seçimi ve çapları...
    lpg nin programlanması 'kalibrasyon vs...'
    regülatörün ve enjektörün doğru yerlere takılması...
    emme manifoltunun en zararsız şekilde delinmesi 'bazı markalarda buna gerek kalmıyor'...
    tanktan kaputa kadar gelen yakıt borusu ve kabloların doğru yerlere takılması...
    ve bence en önemlisi aracın orjinalliğinin maksimum derecede korunması çünkü gerekli gereksiz çoğu yer deliniyor...
    benim lpg ustam montaj sırasında aracı lifte kaldırıp aracın altında regülatörün yeri boru ve kablolar için 1 saat boyunca plan yaptı.

Alıntıları Göster
    Tartarini gayet iyidir stefanelli de fiyatına göre iyi, atiker de.. Bir de tomasettoya bak sorunsuz ve hesaplı bir kit bağlantıları soket yardımıyla yapıldığından yanlış kablo bağlama derdi yok, yazılımı iyi, şamandırası ve regülatörü çok kaliteli..

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

Tartarini gayet iyidir stefanelli de fiyatına göre iyi, atiker de.. Bir de tomasettoya bak sorunsuz ve hesaplı bir kit bağlantıları soket yardımıyla yapıldığından yanlış kablo bağlama derdi yok, yazılımı iyi, şamandırası ve regülatörü çok kaliteli..

Alıntıları Göster
    2004 ghia hb aracımı nisanda aldım, üstünde tomasetto takılıydı, aldığımdan beri keyifle kullanıyorum, çekişi güzel hiçbir sorun yaşamadım.

Bu arada ankarada tomasetto takan iyi bir usta var mı, kışa girmeden bi ayarlarına baktırmak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: severn

2004 ghia hb aracımı nisanda aldım, üstünde tomasetto takılıydı, aldığımdan beri keyifle kullanıyorum, çekişi güzel hiçbir sorun yaşamadım.

Bu arada ankarada tomasetto takan iyi bir usta var mı, kışa girmeden bi ayarlarına baktırmak istiyorum.

Alıntıları Göster
    tomasettonun kroki problemi vardı bildiğim kadarıyla. sizin aracın krokisi varmı acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: severn

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.