Şimdi Ara

2004 Model Mercedes ML vs MPV Sınıfı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar ihtiyaçlarımız gereği 2007 model Honda-Civic marka-modelli aracımızı yeni bir MPV ile değiştimeyi düşünüyoruz. Civic'den gayet memnunuz aslında ama bagaj yetersizliği ve benzini biraz fazla yakması bizi farklı bir araca yönlendiriyor. Adaylar arasında şimdilik en önde Renault Grand Scenic geliyor. Dizel motorlu, 7 kişilik ve tam donanımlı olanı için bayilerden aldığımız minimum fiyat yaklaşık 53.500 TL. Bugün aklıma Renault için bu miktarı vereceğimize üç büyüklerden bir seçeneğimiz olabilir mi sorusu geldi. Nette biraz araştırma sonrası aşağıdaki linkteki koca bebeği farkettim:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-ml-2004-model-mercedes-ml270-cdi-30273725/detay

2004 model Mercedes ML. Fiyatı 56.500 TL ve 163000 km. de. Bu fiyat civarında modellerde 2001 ila 2004 arasında değişiyor.

Şimdi değerli forum arkadaşlarım, konu ile ilgili sizden bilgi rica ediyorum. Araçlarla ilgili tecrübesi olan arkadaşların tavsiyeleri ne olur.

Mercedes'in biraz yakıt, vergi ekstrası ve belkide yaşından dolayı masrafı olacaktır. Ama sonuçta Mercedes kalitesi diye düşünüyorum. Park sorunu dışında hakimiyeti daha iyidir diye tahmin ediyorum (Şürüş yüksekliği, araç yüksekliği ve mesafe sensörler). Yakıt tüketimi, varsa kronik arızaları hakkında bilgi rica ediyorum. Scenic ise yeni bir araç. Gençliği dışında ML'den fazla bir ekstrası görünmüyor.

Bu Scenic ve ML biraz elma armut gibi görünüyor, lakin bizim ihtiyaçlarımızı düşününce çok faklı araçlar değil. Bu yüzden artılar ve eksiler hanelerini doldurunca hangi araç?

Sabırla okuyanlara teşekkürler
    İlgilenen ilgilenmeyen herkes sağolsun
    Saygılar
    Eyv

• merhabalar,
    sizinde belirttiğiniz gibi durum biraz elma-armut hatta elma-muz:p anladığım kadarıyla geniş, dizel bir araç arıyorsunuz. Peugeot 5008 yada Citroen C4 Grand Picasso 1.6 HDI de düşünebilirsinizç Bu araçlarda kullanılan dizel motor bugün hala Volvo, Ford gibi üreticilerin modellerinde kendine yer bulmaktadır. Mercedes konusunda pek bilgim ve ilgim olmadığından yapacağım yorumlar subjektif olacaktır. kararınız ne olursa olsun, aracınız hayırlı olsun:))
  • Sagol 06JR530
    MPV sınıfındaki araçları zaten tamamen inceledim. Bu sınıfta fiyat-özellik olarak en cazip Scenic sanırım. Ama bu ML de neredeyse aynı fiyata hem konforu hem geniş mekanı hem de kaliteyi sunuyor. Sedan araçta görememezlikten dolayı aracın her yanını sürten bizimkiler de rahatlar. Tabiki yakıt ve vergi fazlası var ama değecek mi işte. Bunun cevabını arıyorum zaten. Misal: "Ben ML kullandım veya şurdan biliyorum, yeni Renoya o parayı vereceğine eski Mercedese ver çünkü o .... daha iyidir" gibi cevaplar.
  • ssangyong'un modellerini incelemenizi tavsiye ederim 56.000'e gayet güzel mercedes motor şanzumanlı modellerini alabilirsiniz zaten bütün araçları öyle :D ncapten 5 yıldızlı garantili servis ağı şu anda gayet geniş...
  • Tavsiyen için çok sağol rockboy,
    Ssangyong marka adına o kadar yolda görüklerime hala çin malı olarak çok farklı gözle bakıyorum. Her ne kadar yüksek donanım sunsa, Ncap tan dolu yıldız da alsa bana çok uzak geliyor halen bu markalar.
    ML nin biraz incelemesini yaptımda, iş ilk alımla bitmiyor. Vergisi, bakımı vs çok yüksek. Biz yine MPV lere döneceğiz sanırım. İstediğim donanımlarda temiz Smax bulsak, vergiye razıyız. 5008 e hatırı sayılır bir zam gelmiş. Helarde biz yine grandscenic e bakacağız. Kısmetimiz de ne varsa artık
  • hocam 2003 ML270 cdi aracımız var. Normal kullanımda 9 litre civarı yakıyor. mercedes'ten şaşma derim..
    araç çok sessiz tümseklerde cukurlarda ses diye bişey yok. bagaj hacmi ve genişlik mükemmel. en başta yeni model bi kia veya hyundai almadık diye biraz pişman olmuştuk.
    geçen bi tanıdıgın kia sportage'ını denedik araç 2009 30.000 km de. cukurlardan, tümseklerden tangur tungur geçiyor motor ve lastik sesini daha fazla veriyor. malzeme kalitesi çok kötü metal görünümlü plastik kapı kolları vs. görünce gerçekten iyiki mercedesi seçmişiz diyorum kendi kendime. çok basarsan yakıt 11'e felan çıkıyor fakat 2.5 tona yakın bi araba için normaldir. eğer almayı planlıyorsanız iyice araştırmadan almayın. biz bi tuzak içerisine düştük 190.000 km de diye aldıgımız araç 500.000 km felan cıktı aldıktan 1-2 hafta sonra motor yatak sardı 7bin tl motor değişti şimdi canavar gibi. gerçi aracı piyasa fiyatının altında aldık aşağı yukarı maliyeti bize 60 bin tl oldu.

bu arada 2001 yılı öncesi makyajsız kasada bazı elektronik sorunlar varmış 2001 sonrasında giderilmiş. 6-7 aydır bitek silecek su pompası arızalandı başka sorun cıkarmadı tabi yukarıdaki motor olayı haricinde..
    araçla ilgili tek memnun olmadığım şey aynaların büyüklüğü yetersiz geliyor sürüş esnasında arkadaki araçları takip etmek biraz zor oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobbdeep -- 5 Aralık 2010; 13:19:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.