hayırlı forumlar öncelikle,800 bin tl kadar param var ve sedan bir araba almak istiyorum önerileriniz nelerdir? benim şuana kadar hoşuma giden 2 tane farklı araç var:
bu 2 aracı da sürme fırsatım olmadı o yüzden sürüş açısından bi yorum yapamıyorum kullanan arkadaşlar varsa o sürüş yönünden karşılaştırırsa sevinirim. ayrıca sizin önerileriniz varsa farklı araç olarak onları da duymak isterim şimdiden teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlkltc -- 6 Mart 2023; 16:33:38 > |
800 bine hangi araç alınmalı(audi a3 1.6 vs honda civic dtec)
-
-
A3 sedan kullandım hiç düşünmeden alın navigasyon geri görüş gibi donanımların öncelikli olduğunu düşünmüyorum
Konforu yakıtı yalıtımı sürüşü gayet iyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
800 bine A3 var mı ?
Bu iki seçenek arasından Honda bence daha mantıklı. Dtec güzel bir motor ve şanzıman vs. daha sorunsuz Audi’ye göre, ancak artık dizel araç yakıt pahalılığı ve bakım pahalılığı düşünüldüğünde artık çok mantıklı kalmıyor. Hybrid seçeneklere de göz atın derim.
hocam var ki soruyoruz 2015 2016 ları o civarlarda
-
hocam gözlemlediginiz kronik bi sorunu falan varmı ? ya da eksi yönleri nelerdir ?
-
bekarsan audi,çoluk çocuk varsa civic.
ikisi de birbirini aratmaz bunların dışında,donanımlı civic daha memnun eder
Motor-şanzıman
Hacim
Konfor(süspansiyon)
Donanım gibi konularda Civic
Malzeme ve işçilik kalitesi
Yalıtım
Prestij konusunda da Audi daha iyi, seçim sizin.
Audi'yi daha uzun süre deneyimledim. Tam olarak bu mesajda bahsedilenlere katılıyorum.
2. el konusunda da Civic'i bir tık önde görüyorum.
Artık hangi taraf sizin için ağır basıyorsa ona yönelin
deneyimlerinize istinaden audi de kronik bir sorun oluştu mu ve arabanın 7 yaşında olmasından kaynaklı bir problem oluşur mu sizce ? değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
-
Hocam şimdi şirkette 1.8 tfsi Audi A4 var. O motor sorunlu bir motor inanılmaz yağ yakıyor. Ön takım, arka düzen soğukta kasislerde kronik gacirdiyor, oksijen sensörü vs çok uzun ömürlü değil.
A3'ü ise 1.5 olarak kullandım. Yakıt / performans dengesi çok iyi bir motor. Bu motor gelene kadar 1.4 motorların özellikle yüksek beygirli versiyonlarında çok sorunlar yaşandı. Tiguan, Cc, polo GTI vs sandık motorla değiştiren tanıdığım dahi oldu.
Sizin baktığınız dizel, benim kulağıma gelen enjektör yönünden bazen sorun çıkarabilmesi. Şanzıman da hakeza çift kavrama DSG. Çift kavramalar biraz daha hassas iken dönemin dsgleri biraz daha hassas sayılabilir. Tork dayanımı da düşük dizel 1.6 olmasına rağmen 250 Nm tork ile sınırlı. Öyle çok kronigi olmasa da en nihayetinde 7 yaşında
Özetle burda , Audi tarafında daha yüksek bir risk satın alıyorsunuz ama totalde daha rafine bir araç. Donanım eksikliği de can sıkıcı bu arada. Sline kullandığım olmuştu 1.0 tsi, onda bile hız sabitleyici yoktu.
Kolay bir karar değil kişisel tercihler devreye giriyor. Ben de çok arada kalırdım açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam çok teşekkür ederim çok bilgilendirici oldu ve sanırım kararım honda olucak gibi.
-
Her iki aracı da ara ara kullandım hatta arkadaşımda 2016 a3 var sedan satacak kalabalık değil tek veya iki kişi kullanımlı olacaksa audi derim hondayla karşılaştırıldığında işçilik malzeme binim izolasyon vs bariz daha iyi ama arka koltukların kullanım alanı hondaya göre dar honda da donanım biraz daha iyi genişlikte yine honda iyi tabii biraz da zevk meselesi
Sıfır değildi bendeki araç arkadaşımdam almıştım 90bin kmde idi dsg hatası sonrası dışarıda kavrama değişimi yapılmış olmayınca servisde yine değişim olan bir araçtı sonra ben almıştım bende de fazla durmadı zaten
Beğenmediğim tarafı ilk vites sürekli yarım kavrama oluyordu şu anki aracımda dsg vites tam otomatikler gibi kararlı çalışmıyor malesef
Ama genel anlamda araçtan oldukça memnundum
Ben de bu yazılana katılıyorum. İkisi de cidden iyi.
-
A3 Sedan ile Civic'i karşılaştırmanız bile hata bana sorarsanız. Malzeme kalitesi ve konfor anlamında kıyas bile edilemezler ancak Civic'in tek önde olduğu konu sorunsuzluğu olabilir. Ben oyumu A3 Sedan'dan yana kullanıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X