Bildirim
2005-2012 S40 Metal Alt Muhafaza
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
zaten orjinalinde karter muafaza var en azından benim aracımda var... -
quote:
Orijinalden alıntı: samil422
zaten orjinalinde karter muafaza var en azından benim aracımda var...
METAL alt muahafaza diye belirttim hocam normalde plastiktir. -
eyvallah.. -
fiyatını öğrenebilirmiyiz mümkünse; birde orjinal parçamı? -
quote:
Orijinalden alıntı: ylçntş
fiyatını öğrenebilirmiyiz mümkünse; birde orjinal parçamı?
Yok hocam orjinal değil.
Serviste bir çok müşterim takılıp kırılma vs şikayeti eder metal yapsalarmış gibi bir muhabbet devamı sürer gider bende bulmuşken birkaç adet getirdim.
Rakam 170 tl olarak belirledim. -
quote:
Orijinalden alıntı: ZNTVOLVO
quote:
Yok hocam orjinal değil.
Serviste bir çok müşterim takılıp kırılma vs şikayeti eder metal yapsalarmış gibi bir muhabbet devamı sürer gider bende bulmuşken birkaç adet getirdim.
Rakam 170 tl olarak belirledim.
ZTNVOLVO parca mevcut mü hala?
Birde foruma özel bir indirim yapında alalım hemen ;)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
volvonun plastik muhafaza koymasının güvenlik sebebi var , metal muhafaza takmadan önce bir daha düşünün. -
quote:
Orijinalden alıntı: imagoodman
quote:
quote:
Yok hocam orjinal değil.
Rakam 170 tl olarak belirledim.
ZTNVOLVO parca mevcut mü hala?
Birde foruma özel bir indirim yapında alalım hemen ;)
Var üstad parça 0312 278 58 05 Erkat benim adım arayın hocam yardımcı olurum ne demek...
-
quote:
Orijinalden alıntı: yasinozkan
volvonun plastik muhafaza koymasının güvenlik sebebi var , metal muhafaza takmadan önce bir daha düşünün.
Haklısınız nedeni bilmesem de tahmin yürütüyorum yinede konuyu açar mısınız esas sebebi nedir? -
Ses yalıtımı ile ilgilide sakıncası olabilir diye düşünüyorum, yanılıyorsam düzeltiniz. -
"imagoodman" ürün alımı yaptı yakında ayrıntıları net olarak öğreneceğiz.Takıp şikayet eden görmedim ancak yinede "imagoodman"in yorumları önem kazanacak benim için... -
Ben ürünü geçen yaz sonu çok aradım.
Yanlışlıkla girdiğim bir tarla yolunda altı çok ciddi sıkıntı çekmiştim.
İthal araçlarda BMW,Mercedes gibi araçlarda Türkiye pakette bu parça standart geliyor.Diğer ülke paketlerinde yok buradan pay biçin artık yolların durumunu :)
Bugüne nasipmiş ZNTVOLVO'ya ve Erkata teşekkürler.
Montaj resimlerini paylaşacağım. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: yasinozkan
volvonun plastik muhafaza koymasının güvenlik sebebi var , metal muhafaza takmadan önce bir daha düşünün.
Haklısınız nedeni bilmesem de tahmin yürütüyorum yinede konuyu açar mısınız esas sebebi nedir?
önden çarpışmalarda motor kulakları kopar ve motor düşer, motorun düşmesi sayesinde yolcu kafesine doğru motor kayarsa , bulunduğu yükseklikten değil aşağıdan yolcu kabinine doğru hareket eder böylece ön yolcu ve söförü ezmemiş ve bacakları sıkışmamış olur, aksine onların oturma pozisyonlarının altından kaymış olur, ancak metal muhafaza takılırsa motorun yere düşmesi engellenmiş olur ve kaza anında mevcut yükseklik konumunu koruyarak yolcu kabinine girecektir.
,
-
sevgili yasinkozan ve imagoodman;
bende uzun yolculukta ölü köpeğin üzerinden geçtim. alt muhafaza kırıldı. sonra bu konu fazlasıyla kafama takıldı. bizim memlekette bu tür icatlar veya pratik çözümler yoğundur.
2002 model clio aracın orjinal saçtan yapılma alt karter muhafazalarınıda gördüm.
aracı life aldım. 2,mm kalınlığındaki saçla aracın alt kısmını tamamen saç yapmak için ustayla bayağı bir fikir telakkisinde bulundum. sonra okul arkadaşım ustaya sordum. nasıl olur diye.
1- avantajı; imagoodman arkadaşın dediklerine katılıyorum. kesinlikle yararlı ve alt kısımları her türlü darbelere karşı koruyor. son derece faydalı. mercedes marka aracın saç kalınlığını ve yapılmış halini yan tarafta elektrik ustası arkadaş kendi arabasına takmak için almış, avrupa araçlarda var en azından.
2- dezavanjı ise; sevgili yasinkozan arkadaşın ifade ettiği haliyle aynen katılıyorum. üzerine yazacak bir söz yok şahsen. son derece güzel açıklamış sağolsun.
bende uzun uzun düşündüm, güvenlik mi? yoksa alt takımların bazı risklere karşı korunması mı diye; sonra asfalt yollarda kullanacağım için güvenlik dedim ve sactan yapılacak karter muhafazaya HAYIR dedim şahsen ben. bu konu benim açımdan son derece yeni ve güncel bir konu idi. bu vesileyle ben paylaştım duygularımı ve tercihimi.
plastik muhafaza benim 2004 s40 araç için 105 tl. fırsat olursa alıp takacağım.
-
Üretici güvenlik nedeniyle plastik karter muhafazası taktığını söylüyor ama her yetkili serviste parayla ürün satılıyor.Buda ayrı bir tezat.
Türkiye'de bu ürün şart.
yollardaki risk,motorun içeri girmesinden daha büyük bana göre.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
iş ticari olunca.... olacaktır parayla satılma işleri.
ben karanlık yolda farkedemediğim ölü köpeğin üzerinden çok hızlı olmasada geçmeme rağmen plastik aksamın sadece karter muhafaza kısmı kırılmıştı. tamponun ön aksamına yakın kısmı halen sağlam. plastik aksamlarda aslında o kadarda narin değiller.
aslında çok mantıklı ve güzel bir uygulama: clio ve mercedeste kullanılan saç muhafazaları gördüm, eski tip toroslarda bir dönem orjinalinde saç muhafaza varmış, ancak sonraları bu kaldırılmış.
ben şahsen öyle pek uzun yol yapmadığım ve asfalt yol haricindede kullanmadığım için aracı (senelik 8-10 bin km) saç muhafazayı takmayı düşünmedim.
volvo araçlarımızlada uzun yollarda özelliklede hız yapılıyor, allah korusun bir kaza esnasındada düşünmek dahi istemiyorum...
sizin fikirlerinizede saygı duyuyorum. belki bende ilerde kullanabilirim ama şimdilik değil. tam bir araştırma yapayım. ondan sonra.
şöyle bir mantığı uygulayabilirsem aracıma saç muhafazaları kullanırım. kaza anında motorun ağırlığı saç muhafazaya geldiği zaman montaj yerlerindeki vidalar montelendiği yuvalarından kendini bırakır ve motora engel olmayacak bir sistemi bulabilirsem saç muhafazayı kullanırım.
bu sistemi kaportacılarla uzun uzadıya tartışmak lazım. belki sacın ağırlığını taşıyacak kadar bir clips ne bileyim bir montaj şekli olabilirmi diyede düşünüyorum. belki plastik kelepçeler olabilir. bakalım araştırayım biraz.
gönlüm benimde saç muhafazadan yana, karteri korumak lazım darbelere karşı bir şekilde.
sevgili imagoodman montaj yapılan yerleri bir resimleyip burada paylaşırsanız sevinirim. en azından araştırırken bir fikir verir bizlere. saygılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: imagoodman
Ben ürünü geçen yaz sonu çok aradım.
Yanlışlıkla girdiğim bir tarla yolunda altı çok ciddi sıkıntı çekmiştim.
İthal araçlarda BMW,Mercedes gibi araçlarda Türkiye pakette bu parça standart geliyor.Diğer ülke paketlerinde yok buradan pay biçin artık yolların durumunu :)
Bugüne nasipmiş ZNTVOLVO'ya ve Erkata teşekkürler.
Montaj resimlerini paylaşacağım.
Bende beklemedeyim daha önce montaj yaptım daha doğrusu sattım ve yapıldı sizin görsel,yorum eklerinizi bekliyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X