Şimdi Ara

2002 laguna kabin içine su alıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonunda kuvvetli yağmurlara bizimki de yenildi.Dün akşam arabaya bindiğimde sağ ön kapıdan ince bir sızıntı geldiğini farkettim. Elimi kapının altına atıp şöyle bir kurcaladım. Diğer kapılara da aynı işlemi yaptım. Herhangi bir sorun göremedim. Bir süre sonra yağmur şiddetlendiğinde ise ön yolcu kısmında baya bir ıslaklık vardı. Araştırma yapınca aracın sağ ön kapı eşiğindeki fitilde biriken suyun içeri aktığını fark ettim. Ancak o su oraya nasıl nerden geliyor bi türlü bulamadım. Kapının üst kısımlarındaki fitillerde bir sorun yoktu. Ancak sadece sağ kapı altındaki fitilde bir delik vardı. Arabayı bıraktığım yer hafif sola meyilli. Belki tam tersi yöne bıraksam böyle bir şey olmayacak ve fitilde biriken su meyil yönünde dışarı boşalacak. Ancak bu lokal bir çözüm. Sorunumu nasıl çözeceğim ve ıslanan döşemeyi nasıl kurutabileceğim konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?

• arkadasım aynı sey benımde basıma geldı bu sabah kapıyı actım sag on paspasın altı gol olmus aynen sag on kapının altından sızmıs sızdıgı yer belli dosemeye el ıle bastırınca alttan su sesi geliyo bayagı emmıs on koltuk sokulup dosemeyı cıkarmadan kesinlikle kurumaz bana oyle gelıyo kendı kendinede kurumaz curur bu havadada kac gunde kurur oda bı dert bır suru ıs simdi ya benım arac duz yerdeydı ustelık ama onu bıraz asagıdaydı bu lagunalar suyu sevıyo demekkı bı cozum bulursan buraya yazarsan sevınırım saygılar...
  • Dün arabayı bir ustaya gösterdim. Kapı fitillerinden kaynaklanmadığını ve kapı fitillerinden asla o kadar su alamayacağını, hele kapının altından kesinlikle o kadar su giremeyeceğini söyledi. Bir tahmin yürüterek muhtemelen motor kaputuyla ön cam arasındaki mazgalların çamur, yaprak vs. ile tıkanmış olabileceğini ve suyun tıkanan yerde birikerek bulduğu bir yerden çıktığını ve muhtemelen o yerin de sağ ön tarafta bir yerde oldğunu söyledi. Bunun üzerine motor kaputunun üstündeki mazgallardan su döktük ama su olduğu gibi yere aktı. Bunun üzerine mazgalların ve sileceklerin sökülmesi ve o şekilde incelenmesi gerektiğini ve bu işlemin çok uzun süreceğini ve bir cam ustasının ön cam takıp çıkarırken bu mazgalları ve silecekleri sürekli söküp taktığından bu işi daha kolay yapabileceğini söyledi. Yine de sağ ön çamurluk davlumbazını söküp oralardan suyun kabine girebileceği bir delik olup olmadığına baktı. Yine yukarıdan suyu döktük ama tamamı yere döküldü. İçeriye de su vermedi. Bu cumartesi günü sabah erkenden kalkıp arabayı bir camcıya götürmeyi düşünüyorum. Tabii bu cuma yağacağı söylenen yağmurda o suyu yine yiyecek. Olmadı idareten kapalı bir garaj bakmam gerekiyor artık.

• arkadasım bırazdan bende aracı gostermeye gıdıcem dedigin mantıklı geldı polen filtresinın oldugu yerden gırebılır ama yazın o bolgeleri kontrol ettırmıstım klıma calıstıgı zaman sag on paspas ıslanıyodu torpıdonun altında klımanın kutu gıbı bır kapagı var su tahlıye sı ıcınmıs su burada bırıkıp dısarı atılıyomus o kapak yerıne tam oturmamıs o aralıktan su sızıp kablolar ıle asagı pasapasa suzuluyomus yerıne oturtunca sızıntı kesildi ama doseme sokuldu kuruttuk dune kadar sorun yoktu yagmurda yıne gol oldu ben kapı altında sızıntı gordugum ıcın oradan dolmustur dıye dusundum bayagı su emmıs doseme altındakı sunger su dolu baskı uygulayınca su yer degıstırıyo bu durumda senın dedıgın mazgallara baktırayım ozaman dolmus olabılır ılgıne tekrar tesekkur ederım.....
  • Bana da senin dediğin mantıklı geldi. Eve gider gitmez o kapağı ben bir kontrol edeyim. Ancak arabayı götürdüğün ustanın sana ne dediğini bana da bildirirsen sevinirim. Teşekkürler ;)
  • arkadasım aracı ınceledik usta aynı zamanda cok samimi arkadasım oluyor yanı kazıklama olayı falan yok neyse o hesabı polen fıltresı kapagı saglam kapı altı fıtıllerı saglam su sızıacak ıkı yer var on cam kenarlarındakı plastık cıtalar yada su tahlıye ızgarasının altında kaucuk lastık fıtıller varmıs bunlar zamanla sertlesıp kuruyo ve suyu sızdırabılıyomus buyuk masraf acacak bısey degılmıs sımdılık bıraktık uygun bı zamanda sokup bakacaz doseme hala ıslak dosemeyı sokmeden sungerin emdigi suyu suyu almak ıcın aracı lifte kaldırdık tabanın en cukur yerıne cam cıvısınden ınce bı matkapla kucucuk bı delık actık ınanırmısın on dakıka boyunca su aktı en az ıkı uc su bardagı doldurur artık akmıyo ve kapılar acık sungerde kendını cektı kurumaya basladı bı kac gune kadar tabı havalar ıyı gıderse kurur senınde doseme altında su bırıkmısse kucuk bır delık actır bunun hıcbır zararı yok dısarıdan su alması ımkansız su bosalsın sonra ıstersen tıpa veya sılıkonla kaparsın cokbasıt ve pratık bı ıs ben oyle bırakıcam yıne su alırsa oradan akıp gıder ve aracın altında su bırıkmez kuruması kolay olur aklına yattıysa denersin artık benım sansımamıdır nedır su alıyo dıye gıttık aracı kaldırdık bır suru masraf cıktı arka dıngılın ıkı ucunda rulman gıbı lastık takozlar var ısmını unuttum onlar patlamıs degısecek dıngılın ınmesi gerekıyo on tarafta sol akıs korugu yag sızdırmıs degısecek karter contası degısecek yag sızıyo vıtes kutusunda bı kece var oda yag sızdırıyo degısecek bunun ıcın sanzımanın ınmesı gerekecek herhalde hazır acmısken krank kecelerıde elden gecer nasıl yapacaz bakalım bıkac tane kece ıcın bır suru iş sımdı maddı durumlar zaten belli bakacaz artık bıraz uzun oldu kusura bakma saygılar.....

• Arkadaşlar aracınızda sunroof varsa sakın ustaya mustaya elletmeyin arabanızı. %90 sunroof tahliyesi tıkandığı için alıyordur içeri suyu. Yukarıda yazan işlemlerin hepsi yapıldıktan sonra, sonunda babamın ustasına gittim ve 5 liraya bir km teli alıp sunroof tahliye deliklerini açtı ve para bile almadı adam...umarım yardımcı olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomobil tavandan su alıyor
    11 yıl önce açıldı
    Hyundai Accentin içine su girdi.
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yanıtlar için teşekkürler ancak her ikisi de değil. Hafta içinde ön göğüs tamamen sökülecek maalesef...
  • Bu akşam sileceklerin altındaki mazgalı açıp baktık. Polen filtresinin altındaki kapak tam oturmadığı için su aldığını tespit ettik. Kapağı tam olarak yerine taktıktan sonra her açıdan su gelecek şekilde araca hortumla bolca su tuttuk. Herhangi bir su giriş olmadı. Ancak tazyikli suda durumun değişebileceğini gündüz vakti yağmurda ya da araç yıkama sırasında araba içinde durularak suyun gelip gelmediğine ya da nerden geldiğine bakılması gerektiğini söylediler. İlk fırsatta yani en yakın hafta sonu deneyip gözlemlerimi paylaşırım.
  • arkadasım ılgıne tesekkurler bende mazgalı acıcam ama işlerim yogun bıraz zaman bulamadım hatta bugun belkı gerekır dıye bır tup sıyah cam sılıkonu aldım fırsat bulamadım kaldı bu ara yogun yagmurda yok polen fıltresının altındakı kapak demıssın bu neresı fıltrenın oturdugu plastık cercevemı yoksa onun uzerını kapayan parcamı hanı ıkı tırnaga gecırılıyo o parcamı kusura bakma bıraz fazla oldum ama bılgı verırsen sevınırım
  • Üstündeki çift tırnaklı kapak. Özür dilerim, yanlış yazmışım.
  • arkadasım ılgı ve alakana cok cok tesekkur ederım bende orayı bı kurcalıyayım ınsallah sorunumuz hallolur kazasız belasız gunler dılegıyle.....
  • bugun yagmur yıne yagmur yagdı 5 dk surdu on sag doseme zaten yarıya kadar acık durumda sag torpıdonun altından en sag alt koseden yıne su sızıyor camurlukla alt zemının bırlesım yerınden asagı suzuluyor su yukarıdan gelıyor ama nerden bellı degıl hemen ustaya gıttım hortumla da su tuttuk su gelıyo geldıgı yerı bulduk ama cozum bulamadık yarın bayram arac lazım sag torpıdoyu sokup oyle bakmak lazımmıs bayagı uzun ıs bayramdan sonraya kaldı artık tahlıye kanalları acık su akıyor polen fıltresi kapagıda yerınde ama hala su sızıyor sımdı yagmur yagarsa araba yıne gol olacak doseme hala kurumadı bu camurluk ıcındekı hortumda bı sorun olabılırmı acaba su akıyo ama yırtık falan olabılır camurlugu bı sokup bakmak lazım 98 model aracta pastan dolayı delık olabılırmı aracın hıcbır yerınde pas yok cok gıcık bı drum ama cok ta sevıyorum namussuz arabayı ya...............................bu arada herkese ıyı bayramlar dılıyorum arkadaslar
  • eski bir konuyu hortlatmak olacak ama yeni konu açmaktan iyidir; benim de arka yolcu kısmındaki lambadan su damlıyor yağmurda. çok büyük bir sorun mudur? silecek suyunu fışkırtan meretin oradan aldıgını düşünmekteyim. yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: bartucan

bugun yagmur yıne yagmur yagdı 5 dk surdu on sag doseme zaten yarıya kadar acık durumda sag torpıdonun altından en sag alt koseden yıne su sızıyor camurlukla alt zemının bırlesım yerınden asagı suzuluyor su yukarıdan gelıyor ama nerden bellı degıl hemen ustaya gıttım hortumla da su tuttuk su gelıyo geldıgı yerı bulduk ama cozum bulamadık yarın bayram arac lazım sag torpıdoyu sokup oyle bakmak lazımmıs bayagı uzun ıs bayramdan sonraya kaldı artık tahlıye kanalları acık su akıyor polen fıltresi kapagıda yerınde ama hala su sızıyor sımdı yagmur yagarsa araba yıne gol olacak doseme hala kurumadı bu camurluk ıcındekı hortumda bı sorun olabılırmı acaba su akıyo ama yırtık falan olabılır camurlugu bı sokup bakmak lazım 98 model aracta pastan dolayı delık olabılırmı aracın hıcbır yerınde pas yok cok gıcık bı drum ama cok ta sevıyorum namussuz arabayı ya...............................bu arada herkese ıyı bayramlar dılıyorum arkadaslar

Ben o yağmur yağdığında istanbul dışındaydım ve bulunduğum yere hiç yağmur yağmadı. Geçen akşam da yağmur yağdı ancak su sızan bir yer yoktu. Ya da uzun süreli yağmadığı için ben görememiş de olabilirim fakat döşemede elle yaptığım kontrolde ıslaklık hissetmedim.

• arkadaslar su alma sorunu cozuldu levan 10 arkadasımın dedigi polen fıltresinin uzerını kapayan kapaga yogunlastım cunku baska su alacak hıcbır yer yoktu ust kapagın ıkı tane tırnagı var bu tırnaklar zamanla gevsemıs ve kapak hafıf yan duruyodu tırnakların alt tarafını telle sarıp sıkıstırdım yerıne taktım 45 dk hortumla su tuttuk en ufak sızıntı yok sorun kapagın yerıne tam oturmaması onceden eskı halındeyken bır sıse su dokunce su hemen ıcerı sızıyodu on gıderler temızlendı polen fıltresının oturdugu kabın kenarına sılıkon cektık suan sızıntı yok dosemede kurudu sorun cozuldu bu sorunu yasayan arkadaslar ust kapagı kontrol edin zamanla tırnakları gevsıyo ve yerıne oturmuyo buda su almasına neden oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartucan -- 1 Ekim 2009; 11:34:51 >
  • laguna 2001 model aracın su alma sorunu sağ ve sol ayak bastığınız yerlerde elektrik kblolarını tutan plastik malzemeler su tahliye kanalının üstünde onları çıkartırsanız su alma sorunu çözülür fitil yada cam değil sorun tel yazıyorum 05357776719
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.