Şimdi Ara

2005 hyundai admire 1.5 crdi ALDIM !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta 2005 hyundai admire 1.5 crdi görünen tek sorun km'si. Bakıldığında 72.500 gözüküyor fakat servisten sordurdum 110.000 bakımı yapılmış 6-7 ay önce. Burdan bi kere kazıklandık (oda nazarlığı olsun deyip kendimi avutuyorum.) şuanda aşşa yukarı orjinal km'si 130-140 lardaolsa gerek. Sormak istediğim bu araç için 5 yıl garanti kapsamında olduğu söyleniyor ne derece bu doğru? Bu aracın km'siyle oynanmış olduğu için ne zaman servise götürmeliyim tam bir bakıma sokmak için ? Yada sizlerin tavsiye edeceği neler var ? Bilenler varsa söyleyebilirmi ne yakar bu araç km'de.

• hayırlı olsun

forumdaki ikinci mağdursun sanırım

keşke aldıktan sonra değilde önce sorsa idin bunları

5 yıl olsa bile 100bini geçtiği için garantisi bitmiş o arabanın

demekki senişn arabada en wz 130binde şuan

6 ay nce 110 ise

tüketimi 7 litre felan olur
  • Hayırlı olsun arkadaşım da almadan önce niye göstermedin.Garanti 5 yıl 100000 km.hangisi önce dolarsa yani senin arabanınki bitmiş.
  • Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ediyorum. sormayın be arkadaşlar tanıdık dedik güvendik, forumda benden önceki mağdur arkadaşımın yazısını okuduktan sonra sormak aklıma geldi. Bu benim ilk arabam ve inanın arabalar hakkında pek fazla bilgim olmayışından bu tongaya düştüm. Düşünün işte bu arkadaş forumda bunu yazmasa ben nerden bilecem servisten km sorulduğunu :s şimdi öğrendim ama baya bi geç oldu. Satan galeriye tel açtım durumu izah ettim bana ''bende başkasından aldım senin araban km'si neyse o yok öle bişey'' diyor. Servise tel açıp şase no verdim takır takır çıkardı. Paramın bi kısmını alayım dedim bide azar işittik, bende Allah'a havale ettim. Direk yüzüne söyledim seninde çoluğun çocuğun var inşallah çıkar birinden çıkıncada benden bilesin dedim. Bundan sonra yapacağım pek bişey yok sanırım olan oldu, aslında daha fazla midemi bulandırmak istemiyorum. Şimdi bilmek istediğim bu aracı ne zaman tam bir bakıma sokmalıyım ve bana kaça patlar bu bakım ücreti.

• bence hemen sok

çünkü 120binde triger değişmesi gerekir

ama değiştirklerini sanmam

eğer değişmesi gerekirse bi 300-400 masraf çıkarır dışarda yaptırırsan

servis 800 lira felan istiyo çünkü

umarım başka sorunu yoktur
  • Otomobilinle çok yol yapmayacaksan kafana takma . Sorun çıkartmıyorsa km si sözde kalır . Bende de 2005 hyundai getz var 68.000 de ama az yol yapıyorum zaten bir sorunu görmedim , keşke almadan önce gösterseydin arabayı . Neyse takma kafana , 150.000'i geçerse vay haline Tam bakım ücreti JackDaniels'in dediği gibi 500-800 arasında gelir büyük ihtimalle
  • Triger ve diğer bakımları için sanayide iyi bir usta araştır ve ona yaptırın derim.Servislerin işçilik ve parça ücretleri dışarıya göre yüksek,aradaki farkla araca aksesuvar taktırabilirsiniz ya da yakıt alıp gezersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Accent Admire 1.6 alınırmı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben 2004 crdi aracımın triger ve yağ değişimini geçen yıl serviste 300 ytl ye yaptırmıştı.(Düzce yetkili servis)
  • çok geçmiş olsun kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar1646 -- 18 Mayıs 2008; 16:09:24 >
  • önerileriniz için çok teşekkür ederim hepinize
  • hangi sehirdesiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1646

hangi sehirdesiniz?

istanbul
  • bbizde şu anda admire crdi almak üzereyiz 2005 nelere dikkat edeyim alırken ?
  • 2004 modeli vardı bende satalı bayaa oldu. valla satarken ben hiçbi şeye dikkat etmemiştim. biri gelip bi gün baktı arabaya, anlaştık verdim arabayı. daha sonra da era dizel aldım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

2004 modeli vardı bende satalı bayaa oldu. valla satarken ben hiçbi şeye dikkat etmemiştim. biri gelip bi gün baktı arabaya, anlaştık verdim arabayı. daha sonra da era dizel aldım..

Hocam nedir sendeki bu hyundai aşkı?
  • bi zamanlar 1992 de 2. elden ford taunus 2.0 gt aldım 1990 modeldi. ilk arabamdı. valla ne diyeyim yolda öküz gibi gidiyordu. geniş ve konforluydu..

1996 da ford taunus 2.0 çok yakıyor diye sıfır km doğan aldım. sıfır olmasına rağmen taunus'u arar oldum.

2000 yılında doğanı satıp 2. el toyota corolla xl aldım. bu araç güzeldi 110 hp 16 v motor gerçekten tatminkardı.

2004 yılında corolla fazla yakıyor diye satıp sıfır km Hyundai Accent Admire CRDI 3 silindirli dizel aldım. böylece dizel motora geçmiş oldum. motor gücü toyotadan daha düşük olmasına rağmen perfonmansı bana şaşırtıcı gelmişti.

2007 yılında ise aracımı Hyundai Accent Era ile değiştirdim. halen bu aracı kullanıyorum.

bundan sonra Kia Sorento almayı planlıyorum.. ancak krizin etkisini tüm hücrelerimizde hissettiğimiz için şimdilik erteledim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.