Style paket - 1.4, otomatik vitesli aracı 223.400 'e aldım. İki gün önce teslim aldım. Almayı düşünenler varsa, merak edilenler konusunda yardımcı olabilirim. İlk izlenimlerim: Konfor: Sarsıntıdan, gürültüden hoşlanmayan biri olarak ilk izlenimim olumlu. Konfor ilk tercihim olduğu için aklımda öncelikle C5 aircross, c3 aircross, VW Tiguan, T-Roc, Kamiq vb modeller vardı aklımda ama Bayon modelini bayinin dışında görünce merak edip içeri girip sordum ve %50 ÖTV diliminde olması, yerden yüksek olması sebebiyle bu aracı tercih ettim. Yukarıda saydığım modeller kadar konforlu bir araç değil belki ama kesinlikle tatmin edici. Kalın yol şeritlerinde dahi altınızda rahatsız edici bir titreşim hissettirmiyor. Orta seviye bozukluklarda da şu ana kadar başarılı bir sönümleme yaptığını söyleyebilirim. Gürültü: Ankara trafiğinde motor sesi neredeyse hiç duyulmuyor. Ara hızlanmalarda kulağa hoş gelen atmosferik motor sesi duyuluyor. Yuvarlanma sesi fazla. Hankook lastiklerle verildi araç. Bunun da etkili olduğunu düşünüyorum. Motorun sesinin duyulmaması da bunda etkili olabilir ama daha önce premium bir araç kullanan biri olarak beni çok rahatsız etti. Davlumbaza yalıtım yaptırmayı düşünüyorum. Rüzgar sesi konusunda yorum yapmıyorum henüz 100km/s üstü hızlara çıkmadığım için. Yakıt tüketimi: Sadece Dikmen 'den inerken 5-6 lt 'leri görebiliyorum. Dönüşte 10,5-12,6 Lt; düz yolda 10-10,6 lt ortalama görüyorum. Klima sürekli açık. LPG merak edenler için; Ata bayisi Landirenzo LPG montajı için 6600, Akbak bayisi 8500 TL fiyat verdi. Akbak "ruhsat dahil" dedi. Henüz taktırmaya karar vermediğim için diğer bayinin fiyata ruhsatı dahil edip etmediğini sormadım. Motorun LPG 'de sorunsuz olduğu söyleniyor. Fabrika verisi şehir içi 9,4lt... İç mekan: Sunroof küçük de olsa ferah hissettiriyor. Tavan yüksek. Koltuklar sert ancak rahatsız değil. Tabi, C3a veya c5a koltuklarıyla kıyaslanamaz bile. Kol dayama yerleri yumuşak. Fazlasını da aramıyorum. Torpido gözü geniş. Soğutmalı değil. Dışarıdan SUV gibi görünmese de içeriden yüksek bir araç hissiyatı veriyor. Arka koltuklar dik ve ön koltuklardan daha konforsuz, hatta sert. C sütunu kalın da olsa geri manevralarda görüşü engellemiyor buradaki küçük cam bölümün de katkısıyla. İki çocuklu bir aile rahat edebilir ancak üç kişi arkada rahat rahat uzun yolculuk yapamaz. İki çocuk koltuğu koymak isteyen arkadaşlarsa bir üst sınıfa bakmalı. Konsol hizası orta bölmenin siyah, tavan ve alt kısımların beyaz olması da ferahlık hissini destekliyor. Bu arada arka camın (dikiz aynasından bakınca), önceki nesil clio gibi küçük bir görüş alanı var. Bagaj çok çok iyi. Yükleme eşiği ağır valizlerde belinizi zorlayacak kadar yüksek değil. Multimedya: Orta bölümde kablosuz şarj alanı bulunuyor ve telefonunuzu bu alandan eşleştirebiliyormuşsunuz. Benim telefon uyumlu değil. Radyo dinleme şansım oldu. Gençken müzikle uğraştım. Kulağım fena değildir. Ses kalitesi tatmin edici. Yüksek seslerde bozulma var. Bass seven arkadaşlar için yetersiz. Onlar BOSE donanım paketini belki bir denemeli. Geri görüş kamerası sınıfı için çok çok iyi. Çözünürlük ve yükseklik tam istediğim gibi. Sürüş: Düz yolda, şehir içinde bir eksiklik hissetmedim ancak Öveçler, Dikmen yokuşlarını çıkarken ya sağa çekip kamyonetlerin arkasından gideceksiniz ya da gazı kökleyeceksiniz. Başka türlü hızlanmıyor araç . Gazı kökleyince ne oluyor diye soracak olursanız aslında 100 beygirden beklenecek şekilde sizi tepeye fırlatmasa da bunaltmadan tırmanıyor. Yakıt tüketimi çok artıyor tabi. Ben yokuş çıkarken sollama yapmaya gerek görmediğim, eve 3-4 dakika geç gitmekte bir sakınca görmediğim için bana fazlasıyla yeterli geldi.Araç yüklü şekilde denemedim henüz. Vites oranları iyi seçilmiş. Bekletmiyor, bağırtmıyor ve yumuşak şekilde hızlandırıyor aracı. Vites geçişleri sessiz ve yumuşak. Fren pedalı şimdilik sert ama kademesini sevdim. Bazı araçlarda bir noktadan sonra sertleşiyor ve istemeden ani fren yapıyorsunuz, ayağınızın altında hissetmiyorsunuz ama bu araçta frenleme kontrolü çok rahat. Aracın kalkarken ve dururken neredeyse hiç titremediğini, yumuşak bir sürüşü olduğunu burada da belirtmem gerekiyor sürüşte huzur arayan arkadaşlar için. Fiyat listesi (Ağustos) Genel olarak bu fiyata alınabilecek en doğru araç buydu bulabildiklerim arasında. Donanım zengin; bu fiyata sunroof, ambiyans aydınlatma, yağmur sensörü, geri görüş kamerası, 8" multimedya, led gündüz farları, kablosuz şarj bulunuyor. Bunun dışında standart bir B sınıfı ve bildiğiniz Hyundai! Bayilerde araçlar hızla tükeniyor, haberiniz olsun. Ben gittiğimde teslim almak için sıra bekledim. Üst paketi henüz gelmemişti. Teslim alırken tekrar sordum; "henüz gelmedi ama -kurtarırsa- belki indirim yapıp %50 ÖTV dilimine girebilir" dediler ancak aksesuarsız satacaklarını zannetmiyorum. Sorularınız varsa yardımcı olayım. Alan arkadaşlar, haberleşelim, aksesuar, detailing konusunda yardımlaşalım. Yalın Gülmez - Kim Geçer?youtube Hyundai'nin en yeni yerlisi, B sınıfı SUV Bayon satışa sunuldu. Bu videoda, 1,4 litrelik motoru ve otomatik şanzımanıyla Bayon'un size uygun olup olmadığının cevabını arıyoruz. https://www.youtube.com/watch?v=KpuRUdMNs6I&feature=youtu.be< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BallıBey -- 30 Kasım 2021; 11:27:40 > |
Hyundai BAYON: Kullanıcı Yorumları ve Değerlendirmeleri
Hyundai BAYON, kompakt crossover segmentinde iddialı bir model olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kullanıcılar Hyundai BAYON hakkında neler söylüyor? Bu soruyu cevaplamak için kullanıcı yorumlarını ve değerlendirmelerini inceledik.
Genel Olarak Olumlu Yorumlar
Hyundai BAYON, genel olarak olumlu yorumlar alıyor. Kullanıcılar, aracın şık tasarımı, geniş iç mekanı ve yakıt verimliliği gibi yönlerini övüyor. Ayrıca, BAYON'un şehir içi ve uzun yolculuklar için uygun olduğu belirtiliyor.
Hyundai BAYON Yorumları
- "Hyundai BAYON, şehir içi için ideal bir araç. Küçük ama ferah ve kullanımı kolay."
- "BAYON'un yakıt tüketimi oldukça düşük. Uzun yolculuklarda bile ekonomik bir sürüş sunuyor."
- "Aracın tasarımı çok şık ve modern. Özellikle ön ızgarası ve LED farları dikkat çekiyor."
- "İç mekanı geniş ve ferah. Arkada bile rahatça oturabilirsiniz."
Hyundai BAYON Kullanıcı Yorumları
- "BAYON'u birkaç aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Şehir içinde çok pratik ve yakıtı az yakıyor."
- "Aracın bagajı oldukça geniş. Ailemle hafta sonu gezilerine rahatlıkla çıkabiliyorum."
- "BAYON'un bilgi-eğlence sistemi kullanımı kolay ve sezgisel. Apple CarPlay ve Android Auto desteği çok kullanışlı."
- "Aracın güvenlik özellikleri de etkileyici. Adaptif hız sabitleyici ve şerit takip asistanı gibi özellikler sürüşü daha güvenli hale getiriyor."
Sonuç
Hyundai BAYON, kullanıcılar tarafından genellikle olumlu yorumlar alan bir modeldir. Aracın şık tasarımı, geniş iç mekanı, yakıt verimliliği ve güvenlik özellikleri kullanıcıların beğenisini topluyor. Ancak, bazı kullanıcılar yol gürültüsünün fazla olduğunu veya iç döşemenin kalitesinin daha iyi olabileceğini belirtmektedir. Yine de, genel olarak Hyundai BAYON, şehir içi ve uzun yolculuklar için uygun ve ekonomik bir seçenek olarak değerlendiriliyor.