iyi günler... 2005 modelrav4 ex aracım var. bir çok internet sayfası dolaşmama rağmen aracın arazi kaabiliyeti konusunda ayrıntılı ve uzman bir görüş bulamadım. kimlerine göre AWD, kimilerine göre 4WD sistemi var. yine kimileri sürekli dört çeker derken bazıları ihtiyaç olduğunda dört çekere geçtiğini söylüyor. diferansiyel kilidi olup olmadığıda bir muamma. birileri var diyor, birileri ihtiyacı yok diyor. bu konularda beni aydınlatacak uzman görüşe ihtiyacım var. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.. bu arada unuttum. bu sorularımı bizzat yetkili servislerede sordum ordaki durumda yukarıda anlattığımdan farksız.
Merhabalar bende 2004 Rav4 yeni aldım orjinal katalogu da dahil olmak üzere ne arazi kabiliyeti konusunda bir bilgi var ne de özellikleri var....Bilen varsa lütfen paylaşsın...
Kataloğunda değil de aracın kullanıl kılavuzunda bilgi var.
araç sadece ihtiyaç duyduğu anda arkadaki tekerleklere güç iletiyor. bunun haricinde önden çekişli.. ayrıca 2010 modelde 4 tekerlek tuşu var ona bastıgınızda 4 tekerleğe de güç gider fakat 40km hıza kadar. Ondan sonra 2 çeker standart araçlar gibi gider ve bu yakıt tasarufu sağlar.
Rav4 arazi performansı olarak üst sınıf birçok 4x4 göre daha iyidir. Hayırlı olsun.