Şimdi Ara

2005 Yılında Gittigidiyorda Satışa vergi cezası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: astery99

konuya açan kişi olarak , ödemeleri yaptığımda belge olarak koyacağıma emin olabilirsiniz.

Bu konu tekrar hortladı diyerek, lütfen riski küçümsemeyin. Özellikle 2010 yılında satışları devam edenler için, ilan başına 160 liralık usulsüzlük cezası var.

Eğer ticari olarak gg yi kullanıyorsanız mutlaka fatura kesin, fatura kesmez iseniz benim karşılaştığım cezalarla karşılaşırsınız.

geçmiş olsun hocam geçmişe yönelik garip bir uygulama bunun 5 yıl sonra tespit edilmesi 5 yıllak faizi ödemeniz gerektiği anlamına geliyorsa iyiki daha eskilerine bakmıyorlar
  • Bundan sonra satıcı kişiler 2. el kullanılmamış ibaresini koysunlar.O zaman bakalım ne yapacaklar.İnternet üzerinden hiçbirşey yapamazlar.Googlea ne yapabildiler Türkiyede? Adamlar reklamlardan milyonlarca dolar kazanıyor ama devlet vergi alamıyor.Bu denilen olay ancak çok yüksek satışı olanları ilgilendirir.10-20 satış yapan adamın peşine düşemezler.
  • cezalar hakkında delilleri merka ediyorum ve bekliyorum.Ama gerçekten de 2.el satışta sıfır alınırken vergi verildiği için tekrar 2.el satışı esnasında vergi verilmesini mantıklı bulmuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Gittigidiyor komisyon ve vergi adı altında %10 komisyon kesmiyor mu zaten?
    Bunun dışında bu cezalara ikinci el ürünlerde dahil mi yoksa sadece sıfır ürün satanlar için geçerli bir durum mu?
    Malum sıfır alınıp vergisi zaten ödenmiş bir ürün misal 3 ay kullanıldıktan sonra aynı ürüne tekrar vergi ödenmesi gibi bir durum olmaz.

Hayır,gittigidiyor size sunduğu pazar ortamı için komisyon alıyor.Zaten sözleşmede vergi yükümlülüğü satıcıdadır gibisinden bir ifade var.

Ben bu kararı doğru buluyorum,niye derseniz açıklayayım.Gittigidiyor tam bir kaçak mal,sahte ürün cenneti.Tezgah altından satılan kaçak ürünler GG vasıtasıyla açıkça satılabiliyor artık.Çok ciddi paralar kazananlar var.Benim gelirim çok daha az,kuruşu kuruşuna veriyorum.Adam dünyaları kaldırıyor beş kuruş para verdiği yok.Devletin imkanlarından eşit yararlanıyoruz bir de.İyi olmuş,bravo Maliye'ye.

Bir de şöyle bir durum var.Mal kaçak olunca vergisi olmuyor tabi,dükkan kirası da olmazsa fiyatı düşük oluyor iyice.Dükkanda satan adam ne yapacak bu durumda,daha ucuza satmasına imkan yok ki.

@myfranco

Öyle bir yaparlar ki,aklınız durur.Google'a bakmayın,çünkü orası Türkiye'de kurulu bir şirket değil.Fakat GG'de satış ortamı Türkiye'de olunca haliyle müdahale hakkı da oluyor.

• quote:

Birebir başıma geldiği ve konuyu bir kaç gündür ayrıntılı olarak araştırdığım için gittigidiyordan satış yapanları bekleyen büyük cezalar konusunda acil uyarı mesajıdır.

Arkadaşlar 2005 yılında 84 işlem ile toplam 12000 TL lik satış yapmıştım. Birkaç gündür vergi memurları tarafından aranıyorum. 12000 liranın %18 kdv si en az %10 vergi geliri ve faizleri ile birlikte yaklaşık 10000 liralık vergi cezası ile karşı karşıyayım.

Şu an gittigidiyor database inde 2005 de 10000 tl üstü satış yapmış tüm kullanıcılar tek tek taranıyor ve cezaları tebliğ ediliyor. Zaman aşımına girmek üzere olan tüm cezaları temizleyecekler sonra 2006,2007,2008 ve 2009 a geçecekler..

Trilyonlarca liralık cezalar söz konusu.. Aldığım bilgiye göre gittigidiyoru da iflasa kadar sürükleyebilecek zincirleme cezalar bekliyor.

Ek olarak şunu söyleyim 2009 ve 2010 yılında yaptığınız satışlarda vergi cezaları dışında, işlem başına 169 lira olan vergi usulsüzlüğü cezası var. yani 100 işlem yaptıysanız 16900 liralık ek cezanız olacak..

Şuan başlatılan denetim, tüm ülkeye yayılacak.. İstanbuldaysanız ve gittigidiyorda son 5 yılda yüklü satışlar yaptıysanız Allah hepinizin yardımcısı olsun..

Öncelikle geçmiş olsun. Görüşmeye gittinz heralde. Bu görüşmede uzlaşma falan olmadı mı?Yani yaklaşık olarak 10 bin tl çıkan ceza miktarında bir uzlaşmaya gitmediniz mi?Böyle birşey yapmadılar mı?Bunları da açıklarsanız daha iyi olur kanımca.

• Bu bilgileri sana vermeleri garip değilmi? Danışıklı döğüş başlığı gibi.
  • yanlış anlamadım umarım.
    10 bin TL ve üstü alış veriş yapanları takibe almışlar demişsiniz yazınızda..
    yani 10 bin TL den aşagı olursa sıkıntı yok öylemi ???
  • Yeni çıkan Mali Af ile GG satışcısı bu arkadaşlarda faydalanır umarım

quote:

http://www.haber7.com/haber/20101115/Cumhuriyet-tarihimizin-en-buyuk-affi.php

Cumhuriyet tarihinin en büyük affı, bugün açıklanıyor. Hükümet bayram öncesinde yüz binlerce kişiyle barışacak. Elektrikten, doğalgaza, öğrenci harçlarından trafik cezalarına kadar 300 kalemde af geliyor.
  • gg incelemeleri doğruladı sıfır ürünlerin faturalandırılmaması ile ilgili hususlarda sıkıntı olduğuna benzer yarım sayfa bişeyler yazmışlar bana
  • ya millet dünyaları götürüyor milleti hortumluyor, bazıları biraz daha güzel yaşayım deyip ticaret yapınca

suç oluyoryani belli bir kıstas altına ceza filan verilmemeli diye düşünüyorum.
  • sayfanın basında konuyu acan arkadas bu tarıhe kadar odemesını yapmıstır sanırım...yaptıgı odeme, gelen teblıgat vs ıle ılgılı bır belge yayınlasada aynı durumda olan ınsanlarda ona gore hareket etse...cunku gercek kanıt bekleyen bırcok kısı var...tesekkurler...
  • bu vergi nasıl bi saçmalıktır ya.gümrüğe gelio vergi biniyo,toptancı magazaya satıyo birdaha vergi biniyor , magazada bize satıyor gene vergi biniyor?niye en az 3 kere vergi ödeniyor bir ürüne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ametyamur

sayfanın basında konuyu acan arkadas bu tarıhe kadar odemesını yapmıstır sanırım...yaptıgı odeme, gelen teblıgat vs ıle ılgılı bır belge yayınlasada aynı durumda olan ınsanlarda ona gore hareket etse...cunku gercek kanıt bekleyen bırcok kısı var...tesekkurler...

Bu konu ile açıklama yapayım yaklaşık 60 tane kadar ceza makbuzu kesilir 12 bin tl lik işleme hangisini buraya kopyalasınki arkadaş bir düzeltmede yapayım 1 adet faturasız satış cezası 2011 için 175 tl dir buda x 2 ile çarpılarak bilinerek yapıldığı için 350 tl olarak gecer 12000 tl lik 2005 den satış yapmış birisi yaklaşık olarak tüm cezaları ile uzlaşmaya girmeyi hak kazanırsa uzlaşmadan sonra 55 bin tl civarı ceza kesilir buda dediğim gibi 60 civarı bir makbuzla kesilir çok çeşitli cezalar olduğundan buraya yazmam uzun sürer . uzlaşmadan kacarsa 100 bin tl ilw 200 bin arası bir ceza yer satış adeti ne kadar azsa oranda o kadar düşer . sattığınız malın kdv si ne ise o kadar düşer . bu kesilen 55.000 tl lik ceza bir kerede kesilmez dönem dönem kesilir . ceza mabuzları elinize geldikce anlarsınız inceleme 10 ay kadar sürebilir . 2011 yılında yaklaşık 50 bin kişi maliye ye çağrılacakmış . her kese kolay gelsin .
    kimi bölgede 10000 tl üstü satış incelemeye alınırken kimisinde ise rakam 18.000 miş artık bulundugunuz bölgenin aldığı karar şansa kalmış .
    2005 den çıkan borça yaklaşık %280 faiz biner 2010 da bunu öderseniz . sonra gelicek cezalarda cabası .
    size tavsiyem hic bir şeyi saklamayın her satışınızı açıklayın ne saklarsanız zaten biliyorlar veya bulucaklardır cezanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akirafes -- 28 Aralık 2010; 17:21:08 >

• sahibinden.comda varmı öyle bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

GGde tabir yerindeyse Türkiyenin fotoğraf makinesi ihtiyacını karşılayan bir satıcı vardı. Adamın 4000-5000den fazla satışı vardı. Onun durumunu merak ettim şimdi.

o adam amerikada yaşıyordu ona bişi olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takao -- 28 Aralık 2010; 17:43:34 >
  • bildiğim kadarı ile banka transferleri kontrol ediliyor . gg veya sb farketmiyor banka transferleri 10k yı veya 18k yı gecerse incelemeye alınıyorsunuz .
  • Mağdurum edebiyatı yapan arkadaşların yazdıkları çok itici öyle ki " adam kendi kıçını kurtarma derdine düşecekken diğer satıcıların ki ni kurtarayım ayağı yapıyor " ve aman ha satmayın 2011 de hele hiç satmayın şöyle olacak böyle olacak şu kadar satışın üstünü tarıyorlarmış falan filan durum böyle olunca da kimsenin inanası gelmiyor, biraz samimi olun arkadaşım.

Ben ceza yiyipte buraya veya herhangi bir yere 1 tek ceza makbuzu dahi koyan biri görmedim. Ceza yiyen çok evrak koyan yok, evrak çok zaman yok vs hepsi boş laf bir evrak tarat koy, yok ki koysun.

Meselenin Diğer ve çarpıcı boyutu da şu Faturasız ticaretin sonunda ceza olması çok doğal, Er veya Geç olacaktır da , gitti gidiyora ve sahibinden e sordum ikiside tüm kullanıcılarının satış bilgilerini ve banka vs bilgilerini maliye ve vergi denetleyen kurumlara gönderdiklerini söylediler
    eee bu kurumlara veriler giderse er geç ceza gelir. Şu an için yasada açık olduğu söyleniyor ama açıklar kapatılınca ne olacak geriye yönelik bitirecekler işi.

Devlet diyorsunuz siz ürünü elden satmadıkça her halükarda mal akışını yakalayabilir.

GG, sahibinden vs hep Türkiye içi faaliyet gösteren firmalar devletin emrinde.
    Bankalar devletin hizmetinde her türlü para akışı takip edilebilir
    Kargo şirketleri devletin hizmetinde her türlü kapıdan ödeme trafiğini kontrol edebilir.
    Postahane hakeza, Gümrük en sıkı denetlenen mekan
    Daha ne kaldı ancak elden satışlar kanıtlanamaz.

Kaçış yok bunu düşünerek hareket edin.

• ceza alan arkadas bir evrak, belge koyamazmı?
  • tüm ağlamalarım sızlamalarım ve torba yasası piyangosu sayesinde toplam 1800 lira ile kurtuldum..

kredi kartından çektirdim.. gitti bir güzel notebook parası .
  • quote:

tüm ağlamalarım sızlamalarım ve torba yasası piyangosu sayesinde toplam 1800 lira ile kurtuldum..

kredi kartından çektirdim.. gitti bir güzel notebook parası .

bir makbuz,evrak belge vs scan etmen mümkünmü?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.