Şimdi Ara

2006 Fiat Palio Active 1.2 8V / Lpg yakıt tüketimi hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben aracımı Ankara'da kimi zaman yoğun, kimi zaman akıcı şehir içi trafikte kullanıyorum. İstanbul yolu, Anadolu bulvarı sürekli kullandığım yollar ki trafik akışı da çok değişken oluyor. Bilen bilir. Neyse hikaye kısmını uzun tuttuk, ben aracımı devirli kullanmıyordum. 30bin devrin üstünde kullanırken güncel olarak 20 kuruş yakıyordu kilometre başına. Ama şimdilerde dikkat etmeye başladım, 25bin devir ortalamayla kullandığımda 20 liralık lpg ile 120km yani kilometre başı 16.6 kuruş yakıyor. Ancak bugün kafamı karıştıran bir şey oldu. 20 liralık gaz almıştım ve bu sefer 85-90km civarı gaz bitti, araba teklemeye başladı. Kullanışı agresifleştirmedim. 25bin devir ortalamayla bir önceki gaz alışta 120km gidebilirken, bu sefer aynı kullanımla 85-90km yol gidebildim. Gazı aldığım yer de aynı. Yani canımı sıktı sabah sabah bu olay. Büyük ihtimalle de aldığım yerin gazının kalitesizliğinden oluyor çünkü daha önce de hep oradan almama rağmen arada çekiş problemleri yaşıyordum. Bu model aracı olan arkadaşlara sorum şudur, sizlerin ortalama yakıt tüketimleri nedir? Ben trafiğe ilk bu arabayla çıktığım için, ideal kullanımı yapıp yapmadığımı bilemiyorum. O yüzden sizlere bu sorum. Cevaplar için şimdiden tekrar teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Socialcoholic -- 7 Temmuz 2011; 15:10:35 >

• Sanırım hiç 1.2 8V kullanıcısı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.