Şimdi Ara

2006 Fiesta 1.4i direksiyon çevirirken ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İkinci el aldığım aracımı yeni yeni tanıyorum. Tanıdıkça sesler duymaya başladım.
    Direksiyon hidroliği veya direksiyonla alakalı bir problem olduğunu düşünüyorum.

Youtube'a eklediğim video'yu izleyip/dinleyip yorumlayabilir misiniz?
    Sonlarına doğru ses netleşiyor.

Bir çok kaynağı araştırdım. V kayışı diyen var, alternator diyen var, hidrolik pompası diyen var, direksiyon kutusu komple diyen var, sıkışma diyen var. Kararsız kaldım, servise gitmeden önce neler olabileceğini öğrenmeye çalışıyorum.

Yardımlarınıza ihtiyacım var.

https://www.youtube.com/watch?v=2O86iZMBgyo

Şimdiden teşekkür ediyorum.

• direksiyon hidrolik yağı eksik ve ya bitmiş hocam. Ayrıca araç sabit iken direksiyon çevirilmesi hidrolik hortumunda yırtılma yapıyor bilginize. Daha dikkatli kullanın aracı zorlamayın. Aynı durum bende de vardı yağını koyun devam edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ç.A.Y.D.A.N.L.I.K

direksiyon hidrolik yağı eksik ve ya bitmiş hocam. Ayrıca araç sabit iken direksiyon çevirilmesi hidrolik hortumunda yırtılma yapıyor bilginize. Daha dikkatli kullanın aracı zorlamayın. Aynı durum bende de vardı yağını koyun devam edin

Merhaba,

Ağır bakımdan çıktım.
    Öncesinde hidrolik yağında köpürme/taşma vardı.

Şu an köpürme vs yok; fakat ses hala devam ediyor. Araç rölantideyken veya park ederken net bir şekilde duyuluyor. Usta kontrol etmiş herhangi bir yırtık/kaçak yokmuş.

İlk fırsatta bir ustaya daha göstereceğim.

Başka önerileriniz var mıdır?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.anildagli -- 1 Ağustos 2016; 15:57:55 >
  • b.anildagli B kullanıcısına yanıt
    Dedigim gibi bizim hortum delik. Durur vaziyette ve dusuk hizlarda direksiyonu cevirince yag eksiltiyor. Yagi tamamliyorum sorun ortadan kalkiyor

Eğer yağı tamamlamazsam sizinki gibi ses çıkartıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ç.A.Y.D.A.N.L.I.K -- 1 Ağustos 2016; 16:54:51 >
  • quote:

direksiyon hidrolik yağı eksik ve ya bitmiş hocam. Ayrıca araç sabit iken direksiyon çevirilmesi hidrolik hortumunda yırtılma yapıyor bilginize. Daha dikkatli kullanın aracı zorlamayın. Aynı durum bende de vardı yağını koyun devam edin

Araç hareketsiz vaziyetteyken direksiyonun çevrilmesi sonucu hidrolik borusunda yırtılma yaptığını ilk defa duyuyorum ve şaşırdım, o zaman neden hidrolik direksiyon kullanı
  • quote:

Araç hareketsiz vaziyetteyken direksiyonun çevrilmesi sonucu hidrolik borusunda yırtılma yaptığını ilk defa duyuyorum ve şaşırdım, o zaman neden hidrolik direksiyon kullanıyoruz ki, normal mekanik diroksiyonlar haraketli iken zaten yumuşamıyor mu??? muazzam g
  • Dnz207070 D kullanıcısına yanıt
    Evet kasti olarak ben yirttim butun suc benim

• Ç.A.Y.D.A.N.L.I.K kullanıcısına yanıt
    Tabi ki kasti olarak yırttınız demedim sadece ilk defa böyle birşey okuduğumu belirttim tekerleklek sola/sağa dönük iken araç stop edildiğinde hidrolikte böyle problemler duymuştum

• Fiesta dıreksıyondan ses geliyorsa ( takır tukur) ; mafsaldan beyler. Cüzzi fiyata yapıyorlar bilginize.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 fiesta aracımda da sağa sola çevirdiğimde takır tukur ses geliyor bir iki yere götürdüm kimi direksiyon kutusu kimi mil değişimi olması gerekiyor dedi 750 TL civarı fiyat verdiler yaklaşık 30 bin km oldu o şekilde kullanıyom değiştirmem lazım artık çok ihmal ettim bir sakatlık çıkartacam durduk yere
  • Bu sorun Fiesta'larda kronik malesef. İlk başlarda garanti kapsamında servis komple değişim yapıyordu. Sonrasında bu sorundan çok gelen olunca Ford bu sorunu garanti kapsamından çıkartmış

Biraz araştırdım. Direksiyon mafsalı'nın değişmesi gerektiğini söylediler. Fiyatlar 750-100TL civarı.

Tanıdık bir Ford servisi vardı,bu ses sıkıntı çıkarır mı diye sordum. Hiçbir problem olmaz.Değiştirsek bile 1 yıl sonra yine aynısını yapacak dedi. Kronikmiş yani.

Bu arada araç 2011 Titanium Benzinli 65000 km'de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.