Şimdi Ara

2006 focus 1.6 tdci cvt şanzıman satışı ve ardından şanzıman arızası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satın aldığım servis bakımlı BMW motosiklet noter çıkışından 10 dk sonra beni yolda bırakmıştı. Ama adam motora binerek geldi, bütün kayıtları tam. Daha ilk günden servise gitmek zorunda kalmıştım ancak satıcının burada bir suçu yok, sonuçta ikinci el bir araç. Sizin de bir sorumluluğunuz olduğunu düşünmüyorum ancak yine de bir avukat ile görüşüp yasal olarakta durumunuzu güvence altına alın.
  • Aynı araçtan bizde de vardı 3 sene sorunsuz kullandık bakımlarını yaptırıp. Mart ayında sattık mayıs ayında yeni sahibi mesaj attı şanzıman bozuldu diye. Allah bilir nasıl kullandılar aracı. Zaten bozulmaya müsait bir şanzıman. Yapacak bir şey yok kendi ustasına götürdü baktırdı başka ekspere götürdü aldı. Sizinde bir hatanız olduğunu düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dangerousman kullanıcısına yanıt
    Sağolun. Dediğiniz gibi En iyisi bir avukatla görüşüp bilgi almak.

• pinwheel kullanıcısına yanıt
    Bende birkez olsun zorlayarak kullanmadım, ani hızlanmalardan kaçındım , bence kullanıcı hatası çünkü bendeyken araba şanzımanı nı göstermiştim hiç bir sorun yoktu.

• yapacak bişey yok sendeyken sorun yoksa olay bitmiştir. bir daha ararsa beni mahkemeye ver de telefondan engelle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noterde imzayı atıp onayladıktan sonra mal artık onundur senin hiç bir sorumluluğun yok bu saatten sonra
  • Bilmiyorlar otomatik araba kullanmayı bilmiyorlar.Aynısının üstelik chipli 140bg civarını yıllardır kullanıyor kuzenım hiçbir sorun yok.

Bizim millet otomatik arabada D den R ye yada tam tersi hızlı vites gecirmeyi marifet zannediyor.Bu araba duraca ayagını frene basacaksın ondan sonra vitesine geçireceksin.Manuel gibi rampada bayırda bunu zorlayamazsın.

Sizin bir suçunuz yok arabaya baktırdılar sonucta aynısı benimde basıma geldi.

Arkadasımın iş yogunlu nedenıyle benden rica etti.ARabasını ilana koydum.Satış ile ilgili ben ilgileniyorum.Arabada değişen yok 2 parca lokal boya var dedi banada hasar kayıdı 760 TL ve tutarsız carpma yazıyor.Neyse arayan soranlar derken ;

Bir abimiz aradı benim aracı hemen görmem lazım pazar günü araba bana lazım dedi.Gittim bulustum esnafmıs abimiz ben gittim.Bildiklerimi anlattım.Dedim ki bak araba burada benim bildiklerim bunlar.

Sen arabayı gel bin istediğin ustana mı expere mi nereye istiyosan götürelim göster dedim.Ustam buraya yakın ona gösterelim dedi.

Gittik usta baktı etti 34 bin istiyoruz araca bu arada bu arabanın artı olarak sağ iki kapısıda boyanmıs dedi.Triger vs muayne masrafıda var.

Nedir dedim düşünceniz ? Fiyatta ikram yap dedi.VEr elini dedim alıcıya 32 hayırlı olsun.Kaporamı ver arabayı ilandan kaldırayım.Yarın sabahte bagdat caddesine gel satısını al dedim.

ARaba sahibi satısını verdi.Araba gitti.Aradan üç gün geçti arkadsım beni arıyor.Adam beni arıyor bu arabanın sag iki kapısı değişmiş ee paramı geri ver diyor ne diyeyim ?

Ona deki biz sana arabayı söyledik sende ustana baktırdın.Artık bu saaten sonra yapacak birşeyimiz yok parayı kullandım de geç dedim.

ARaba bu arkadaslar dayanıklı tuketim malzemi ticaret kanununda biz sana bildiklerimizi söyledik bizde bunu sıfır almadık biz önce kullanan da vardı.Al Bak götür göster.Satısını aldın daha beni arayamazsın.Bozulmassa kullancaksın ama var mı böyle birşey insanlar kurnaz olmus bırakın hiç vicdan vs yapmayın.Ticaret bu pert arabayı saglam diye satmıyorsunuz.

• skuti61 kullanıcısına yanıt
    Bende ilana ezpertiz raporunla koydum . Bildiğim yaptığım masrafları söyledim. Balatalar bitikti onu söyledim mesela değişmesi gerekecek diye. Ne yapmak istiyorsunuz diye sordum expere götürdüm. Experden sınra tekrar sordum kararınız nedir diye almaya karar verdiler. Satıcı olarak ne yapmam gerekiyorsa yaptım. Şanzımanıda sorunsuz şekilde teslim ettim 2 saat sonra şanzıman bozuldu arabayı geri vermek istiyoruz. Peki dedim arabayı test ederken şanzıman arıza verseydi sen bu arabayı alırmıydın dedim. Ses yok tabi 🙂 sonra enişteleri aradı. Yok bu nasıl insanlıktır vs. Ben size bu aracı zorla satmadım. Kendi yaptığım expertiz raporunu size gösterdim. Sizde experyiz yaptırdınız baktırdınız almaya karar verdiniz. Benim vicdanım çok rahat dedim. Kanunen ceZa alacağımı , savcılığa şikayette bulunacağını söyledi. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz dedim kapattım.

Olası bir mahkemelik durumda telefon görüşmelerimizin kayıtları incelenmesini talep edicem . Zaten hiç bir hak iddia edemezler.

• Real Walker R kullanıcısına yanıt
    Sucu sizde degil expertizi yapan firmada arasınlar o zaman.Belki birşey elde ederler.Sizin bir sucunuz yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real Walker

Bende ilana ezpertiz raporunla koydum . Bildiğim yaptığım masrafları söyledim. Balatalar bitikti onu söyledim mesela değişmesi gerekecek diye. Ne yapmak istiyorsunuz diye sordum expere götürdüm. Experden sınra tekrar sordum kararınız nedir diye almaya karar verdiler. Satıcı olarak ne yapmam gerekiyorsa yaptım. Şanzımanıda sorunsuz şekilde teslim ettim 2 saat sonra şanzıman bozuldu arabayı geri vermek istiyoruz. Peki dedim arabayı test ederken şanzıman arıza verseydi sen bu arabayı alırmıydın dedim. Ses yok tabi 🙂 sonra enişteleri aradı. Yok bu nasıl insanlıktır vs. Ben size bu aracı zorla satmadım. Kendi yaptığım expertiz raporunu size gösterdim. Sizde experyiz yaptırdınız baktırdınız almaya karar verdiniz. Benim vicdanım çok rahat dedim. Kanunen ceZa alacağımı , savcılığa şikayette bulunacağını söyledi. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz dedim kapattım.

Olası bir mahkemelik durumda telefon görüşmelerimizin kayıtları incelenmesini talep edicem . Zaten hiç bir hak iddia edemezler.
    Hocam belki vicadininizi soğutmaya çalışıyorsunuz ama olaya birde öteki taraftan bakın

Tamam talihsiz bir olay olmuş.yasanmasi gerekiyormuş sizi bulmuş yaşanmış

Hatta satışı yaptıktan sonra noterden çıktınız marşa bastı araba çalışmadı yine sizden çıkmış kanuni olarak benden çıktı diyebilirsiniz ama ya insanlık?

Bakın bu başlığı siz açmamış alıcı açmış olsa.araba aldım.yolda sanzuman arıza verdi diye.suan sizi pispisliyan herkes arızayı gizlemiştir ortalık çakal kaynıyor diye verip veristirecekti

Ben olsam arabayı geri alırdım.hic bir gunahim olmasa da.vicdanim rahat etmezdi.sizin ediyorsada suclamam.

Arkadaşım araba sattı.baska şehirden geldiler.alip giderken turbo patladı.adam aradı.arkadasim:hocam çok özür dilerim dedi.vallahi bilgim dahilinde değil.ister arabayı geri alayım yarın.ister yaptırın parasını yollayim dedi.adam iyi niyetide gördü.aldik bitti dedi.turboyu degistiler çocuk parayı yolladı.

Bu arabayı sizin aldiginizi düşünün.burda ne başlık acardiniz burda neler konuşulurdu bı dusunun

Edit:ya insanlık? Dediğim cümlede insanlık yapmamışsiniz gibi algı yaratmış olabilirim.demek istedigim şeyi kuracak cümle bulamadım.amacim sizi suçlamak değil.insanlik cümlesinin yerine başka bişe bulursam editlerim.siz demek istediğimi anlamışsınızdır umarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 6 Haziran 2018; 1:18:13 >

• Ederinden düşük bir fiyata ve 2006 model 12 yaşında bir araç satıyorsunuz nihayetinde.

Alanın da en nihayetinde bazı riskleri göze alması gerekir.Rahat olun,bir sorun çıkartabileceğini düşünmüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum demek istediklerinizi, fakat ben arabayı alırken cvt şanzımanın sorunlarından ve riskinden haberdar olarak aldım . Kullandığım sürede vites geçişlerinde kararsızlık, titreme, hissettirme givi en ufak bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Satış gerçekleşene kadar da en ufak bir belirti dahi yoktu ki alıcılarla beraberdik. Ben var olan kusuru gizlemedim hatta bildiğim eksikliklerinide söyledim. Expertiz yapılan yerde motorunda ki eksiklikleri alıcıya söylendi . Şanzıman viteş geçişlerinde sorun olmadığı söylendi ki araç dyno ya çıktı zaten. Airbaglere kadar baktırdı. Bu şartlar altında aracı almayı kabul ettiler. Yola çıktıktan 1 saat sonra aracın şanzımanın arıza vermesi çok şaşırtıcı beni asıl huylandıran konu bu ,belki satıcıdan kaynaklanan hatadan sorun Meydana geldi. Yani aklımı karıştıran dynoda belli hızlara inip çıkan , vites düşürüp arttıran şanzıman sıkıntı çıkarmazken nasıl yolda giderken birden bire arıza veriyor. Ciddi anlamda kullanıcı hatası olduğunu düşünüyorum çünkü daha önce şanzıman arızası yaşamış birisi olarak şanzıman öyle sorunsuz çalışırken birden boZulmaz ki bunun daha önceden belirtileri olur. Vicdanımı rahatlatmıyorum , bir rahatsızlık hissetmiyorum çünkü zaten bozuk olan birşey giZleyerek satmadım.Üzücü bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Real Walker

Anlıyorum demek istediklerinizi, fakat ben arabayı alırken cvt şanzımanın sorunlarından ve riskinden haberdar olarak aldım . Kullandığım sürede vites geçişlerinde kararsızlık, titreme, hissettirme givi en ufak bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Satış gerçekleşene kadar da en ufak bir belirti dahi yoktu ki alıcılarla beraberdik. Ben var olan kusuru gizlemedim hatta bildiğim eksikliklerinide söyledim. Expertiz yapılan yerde motorunda ki eksiklikleri alıcıya söylendi . Şanzıman viteş geçişlerinde sorun olmadığı söylendi ki araç dyno ya çıktı zaten. Airbaglere kadar baktırdı. Bu şartlar altında aracı almayı kabul ettiler. Yola çıktıktan 1 saat sonra aracın şanzımanın arıza vermesi çok şaşırtıcı beni asıl huylandıran konu bu ,belki satıcıdan kaynaklanan hatadan sorun Meydana geldi. Yani aklımı karıştıran dynoda belli hızlara inip çıkan , vites düşürüp arttıran şanzıman sıkıntı çıkarmazken nasıl yolda giderken birden bire arıza veriyor. Ciddi anlamda kullanıcı hatası olduğunu düşünüyorum çünkü daha önce şanzıman arızası yaşamış birisi olarak şanzıman öyle sorunsuz çalışırken birden boZulmaz ki bunun daha önceden belirtileri olur. Vicdanımı rahatlatmıyorum , bir rahatsızlık hissetmiyorum çünkü zaten bozuk olan birşey giZleyerek satmadım.Üzücü bir durum.
    Uzun yolda bu adam naapmis olabilir?araç hareket halinde giderken birden r ye çekmediyse.1 2 saatte otomatik şanzumanı boooo zaaa maaaazz.o sanzuman zaten biteyazmis.ekspertizlerin ne rezilliklere sahne olduğunu biliyoruz

Siz ve su yukarda sizin sucunuz yok,millet otomatik vites araba kullanmayı bilmiyor vs diyen arkadaşlar var ya..birgün başınıza aynı olay gelirse...2 3 saatte şanzumanı elinize alırsanız.2. elde bu risk hep var yaaa demiyeceginizi tüm ofkenizi kusacaginizi bilin...

Satış esnasında alıcı aracı tüm kusurları ile kabul ediyorumun altına imza atar.hukuki olarak rahat olun

Burda mağdur siz değilsiniz ama bunu bilin.telefondada adama kullanıcı hatası felan diyip iyice sinirlerini ziplatmayin adamın bence

Varsa mahkemeye versin hukuk cozsun

Cvt pahalı bı sanzuman.adam arabayı aldığı saatle bozulduğu saat arasına vakit namazı girmemiş.elbetteki hakaret etmeden cemkirecek.hak aramak isteyecek

Bunu sizde yapacaktiniz yukarıdaki sizden taraf olan arkadaslarda belki misliyle yapacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 6 Haziran 2018; 3:45:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: skuti61

Bilmiyorlar otomatik araba kullanmayı bilmiyorlar.Aynısının üstelik chipli 140bg civarını yıllardır kullanıyor kuzenım hiçbir sorun yok.

Bizim millet otomatik arabada D den R ye yada tam tersi hızlı vites gecirmeyi marifet zannediyor.Bu araba duraca ayagını frene basacaksın ondan sonra vitesine geçireceksin.Manuel gibi rampada bayırda bunu zorlayamazsın.

Sizin bir suçunuz yok arabaya baktırdılar sonucta aynısı benimde basıma geldi.

Arkadasımın iş yogunlu nedenıyle benden rica etti.ARabasını ilana koydum.Satış ile ilgili ben ilgileniyorum.Arabada değişen yok 2 parca lokal boya var dedi banada hasar kayıdı 760 TL ve tutarsız carpma yazıyor.Neyse arayan soranlar derken ;

Bir abimiz aradı benim aracı hemen görmem lazım pazar günü araba bana lazım dedi.Gittim bulustum esnafmıs abimiz ben gittim.Bildiklerimi anlattım.Dedim ki bak araba burada benim bildiklerim bunlar.

Sen arabayı gel bin istediğin ustana mı expere mi nereye istiyosan götürelim göster dedim.Ustam buraya yakın ona gösterelim dedi.

Gittik usta baktı etti 34 bin istiyoruz araca bu arada bu arabanın artı olarak sağ iki kapısıda boyanmıs dedi.Triger vs muayne masrafıda var.

Nedir dedim düşünceniz ? Fiyatta ikram yap dedi.VEr elini dedim alıcıya 32 hayırlı olsun.Kaporamı ver arabayı ilandan kaldırayım.Yarın sabahte bagdat caddesine gel satısını al dedim.

ARaba sahibi satısını verdi.Araba gitti.Aradan üç gün geçti arkadsım beni arıyor.Adam beni arıyor bu arabanın sag iki kapısı değişmiş ee paramı geri ver diyor ne diyeyim ?

Ona deki biz sana arabayı söyledik sende ustana baktırdın.Artık bu saaten sonra yapacak birşeyimiz yok parayı kullandım de geç dedim.

ARaba bu arkadaslar dayanıklı tuketim malzemi ticaret kanununda biz sana bildiklerimizi söyledik bizde bunu sıfır almadık biz önce kullanan da vardı.Al Bak götür göster.Satısını aldın daha beni arayamazsın.Bozulmassa kullancaksın ama var mı böyle birşey insanlar kurnaz olmus bırakın hiç vicdan vs yapmayın.Ticaret bu pert arabayı saglam diye satmıyorsunuz.
    Kusura bakmayın yazdıklarınızı olayla hiç ilintili değil.

Bir kere siz ilana sağ kapı boyalı diye koyduysaniz ve sonradan sağ kapı değişmiş çıktıysa alıcı sizi mahkemeye verebilir.ve mahkeme yoluyla parasını geri alabilir.emsal davalar ve kararlar var.zaten sahibindende bu ilanlar depolanır ve savcılık kararıyla alınıp incelenir.

Siz aracınızı kusur gizleyerek piyasanın altında dahi verseniz mahkemece para iadesi mümkün.

Sürüyle emsal karar var sadece bir tanesini koyuyorum

https://www.google.com.tr/amp/m.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber-amp/1109825-hasarli-arac-satan-kisiye-actigi-davayi-kazandi

Sizin dediğiniz olayla arkadaşın durumu çok farklı.ama ilana koydugunuz arabada ustana gosterseymisin.ekspere soksaymisin..diyip kusur gizleme hakkınız yok.oyle bı dünya yok.dedimya bedelinin altında verseniz bile.saticinin beyanını esas alıyor kanunlar.ben hasar kaydı yok dedim ilanda.pert çıktı.e sorgulataydin demiyor kanun...

Otomatik vites kullanma tekniklerine gelince.arkadasada aynı örneği verdim.araya vakit namazı girmeden sanzuman cortlamis.saglam bı şanzumanı belli bı hızla ileri dogru giderken birden r ye alirsan sanzuman elinde kalır..diğer saydığınız herşeyi 1 kere yapıp sanzuman elinde kalıyorsa zaten tükenmek üzere olan bı şanzuman demektir bu..adamın aracı alırken içtiği suyu daha vücut atmamış yahu..

Bakın bunun suçlusu arkadaş degil belliki.ondayken sorun yokmuş.testler zaten Allah lik.lakin bu işler öyle basitte değil.alicinin tavrı gayet normal.hepimiz böyle davranirdik

• raporlarda şanzımanla ilgili en ufak bir kusur yoksa 5 saat içerisinde onlar bozmuştur şansa onlara patladı diye birşey yok. ya çakallık yapıp kendi bozuk şanzımanlı aracındakini söküp senden aldığına taktılar sanada gel al bunu şikayet edicem bak ınga yoksa moduna geçtiler yada özürlü gibi vites attılar birşey yaptılar sorunsuz araç 5 saat içinde bozulmaz gitsin nerede yaptırıyorsa yaptırsın ben olsam almam hiçbirşeyi hiçbir kroniğini falanda anlatmak zorunda değilim. sıfır alırken ford veya wv anlatıyormuydu. bakın biz böyle boktan uyduruk bir şanzıman yaptık yani çok tavsiye etmem ama genede siz bilirsiniz dedimi hiçbiri hayır demedi. ceza kesilecekse firmaya dava açsın sende bir tüketicisin sonuçta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şanzıman beyni arıza vermiş . bende aynı durumda kaldım . ya tamir edilir ya çıkma takılır yada yeni alınır .ford servisinde yapılması halinde uzun süre garanti verilir beyin için (tamir ) . arabayı sakın iade almayın sadece insanlık namına tamirin yarısnı karşılayın .gitsin expertis servisini mahkemeye versin sizlik birşey yok
  • arabayi gordugu baktigi sekliyle almis.yapacak birsey yok. belki adam dolandirici. sizin araci aldi 500 mt ileride sanzumani soktu yerine bozuk sanzumani takti sana geri ittirmeye calisiyo arabayi. nereden bileceksin? belki adam biyle dolandirarak gecimini sagliyo. bunlari da dusun

.

• Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Yani hocam ne insanlar var neler duyuyoruz. Ülkede, yok artık bunuda mı yapmışlar dediğimiz olaylar oluyor. Bendeyken en ufak bir sorunu olmuş olsa ve ben bu şekilde satsam tamam diyeceğim. Size daha önce ki otomatik şanzıman olayımı anlatayım. 3 sene evvel sahibi olduğum 1997 geand cherokee aracımın satışa çıkarıp müşteriyle anlaştıktan sonra( ki alan adam daha önce özel otoservis sahibi olup arabalardan profeyonel şekilde anlayan biriydi) kullanırken şanzıman arıza verdi. Araba ileri haraket etmiyor , olduğu yerde kaldı . Araştırdım ettim şanzımanın havlu attığını öğrendim . Ardından alıcıyı aradım durumu anlattım. Dur bizde bir araştıralım deyip sonra tekrar döndüler , fiyatta tekrar anlaştık araba satışını gerçekleştirdik. Hatta adamın bulunduğu ile kadar arabayı çekiciyle götürüp teslim ettim. Bir dünya daha masraf yapmıştım. Eğer kötü niyetli birisi olsam böyle yapmazdım.

Alıcı telefonda aracın tamamen hareketsi kaldığını söylemedi. 5. Vitese geçmeyip manuel vites atmanın çalışmadığını arabanın 90 nı geçmediğini söyledi. Adamları sinirlendirecek birşey söylemedim telefonda, bendeyken en ufak sorun olmadığını onlarında baktırdığını kontrol ettirdiğini sorunsuz olduğunu gördüklerini söyledim. Şikayet edem dedikten sonra peki edin dedik kapattık.

• Size düşen bi sorumluluk yok bence, bana kullanıcı hatasi gibi geldi. Şanzıman kronik sorunlu bile olsa bu kadar kisa süre içinde bozulmaz. Karşı taraf kendi hatasını size yıkmaya çalışıyor olabilir. 2. El araç alan birisi zaten böyle riskleri de göze almıştır. Sizi araması bile yanlış bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruling_S

Asla yapılmaması gereken araç yolda giderken D'den N'ye ve N'den D'ye geçiş yapmış olabilirler.Zaten kronik sorunlu olan focus CVT'si, bir de torka dayanıksız CVT şanzıman olunca ani tork değişimine dayanamamış olabilir.Kullanıcı hatası gibi geldi bana 5 saatte bozulacak şanzıman değil.Sizdeyken arıza belirtisi verirdi yoksa.
    Hocam d den n ye veya diğeri neden yapılmaması gerekli. ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.