Şimdi Ara

2006 focus 1.6 tdci cvt şanzıman satışı ve ardından şanzıman arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sahibi olduğum 2006 focus 1.6 tdci cvt şanzımanlı arabamın satışını yaptıktan 5 saat sonra alan şahıs telefonla beni arayıp şanzımanın arıza verdiğini yolda kaldığını vs. Arabayı geri almamı istemesi , vs. Vs. Gibi sorunla karşı karşıyayım.
    Arabayı acil ihtiyacım sebebiyle 2 gün önce focus 1 fiyatına çok çok uygun bir fiyat ilana koydum , aracım zaten daha 2 aydır da ilandaydı. İlana koymadan önce mayıs 2018 ayında ekspertiz yaptırdım raporunu da ilana ekledim. Alıcı beni arayıp yarın yola çıkacağım biletimi aldım demesi üzerine aracı opsiyonladım. Otogardan almama müteakip arkadaşlara ne yapmak istiyorsunuz diye sordum , müsait bir yere çekelim aracı inceleyelim dediler. Daha sonra daha önceki expertiz yaptırdığın yeremi götürmek istersiniz yoksa başka biryere mi gidelim diye sordum . Onlarında isteği üzerine daha benim expertiz yaptırdığım götürdüm. expertizde de arabamın aynı beyan ettiğim gibi çıkması ve tekrar çıkan kusurlarının alıcıya söylenmesi ile birlikte ayrıldık ve noterde satışı gerçekleştirdik.

5 saat sonra alıcı beni arayıp şanzımanın arıza yaptığını aracı geri almamı onlara ayıplı mal sattığımı söYlediler. Ciddi manada kullanırken şanzımanda hiç problem yaşamadım gösterdiğim ustalarda şanzımanda sıkıntı olmadığını bakım için götürdüğümde sordum ve baktırdım.
    Şimdi arkadaşlar malumunuz ford dizel cvt şanzımanın ne kadar kronik sıkıntılı olduğunu bilmeyeniz yoktur. Alıcıda ben bu arabaların şanzımanının bilmiyordum hiç araştırmadım diye telefonda görüşmemizde kendiside söyledi ve beni şikayet edeceğini söyledi , telefonu kapattık.
    Sizce bu durumun sonucu ne olur. Bu konuda kanunlar ne diyor. Bilgili olan veya daha önce böyle bir tecrübe edinmiş olan arkadaşlardan bilgilendirmelerini bekliyorum. Teşekkür ederim.

NOT: imla ve yazım hataları için şimdiden özür dilerim. Ayrıca bu durum için ciddi anlamda çok üzgünüm ve kötü niyetli olarak arabamı satmadım. Bu konuda vicdanım rahat. Yorum yaparken art niyetli olmadığını değerlendirerek yazarsanız çok mutlu olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kronik sıkıntılı bi şanzıman zaten, Ford'a gitsin alan arkadaş. Sizin yapacak bişeyiniz ve sorumluluğunuz yok, rahat olun.

• orta yolu bulun adamı mağdur etmeyin. Yasal olarak olmasa bile vicdanen sorumluluğun var.

Ayrıca şanzımanıda inceletin adam kötü niyetli olup şanzımanı değiştirtmiş olabilir. Belki aynı araçtan kendisindede var , ama şanzımanları değiştirtti. Ve seni aradı.
    Bilemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadolu87 -- 4 Haziran 2018; 17:51:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anadolu87 A kullanıcısına yanıt
    +1 hangi ilden geldi adamlar ? araba hangi ile gitti madem yolda bozuldu çektirdimi servise vardı mı gideceği yere? bunlara bakın katakulli çok bu işte.insanların ne yapacağı belli olmaz.
  • telefon kaydını elinize geçirin rahat edersiniz. nasıl geçer bilmem de düşünün derim.
  • Ben şahsım adima aracı geri alırdım.radyator hortumu patlamiyor sonuçta.sanzuman bu

Yasal bı zorunluluğunuz yok

Lakin benim içime sinmezdi.bu arabayı siz aldıktan sonra bunlar olsaydı ya.siz ne düşünür ne isterdiniz

Her iki tarafında iyi niyetli olduğu düşünülerek yazılmıştır

• anadolu87 A kullanıcısına yanıt
    Vicdanım son derece rahat hocam çünkü inanın sattığımda şanzımanda sıkıntı yoktu. Dediklerine göre bulunduğum ilden çıktıktan sonra 1 saat sonra arıza vermiş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda accord 2.4 şanzıman sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Bende çok üzgünüm böyle birşeyin yaşanmasından . acil nakit ihtiyacından fiyatı çok düşürmek zorunda kalmıştım. Bende arabayı alırken şanzıman riskini göze alarak aldım tabi ki başıma böyle birşey gelmesini bende istemezdim. Aklım almıyor bendeyken sorunsuz çalışan şanzımanın sattıktan hemen sonra arıza vermesi.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Forda gitmiş dediğine göre biz birşey yapamayız demişler. Ben bu arabayı şanzımanı bilerek almıştım ama o şanzımanın sorunlu olduğunu bilmediğini , şanzımanın kronik sorunlu olduğunu benim onlara söylemem gerektiğini söylüyor birde. Sen Alacağı arabanın özelliklerini araştırma sorumluluğu bana at sanki şanzımanı ben ürettim şanzımanı. Vicdanım rahat ama böyle birşey yaşandığı için üzgünüm.

• alan şahıs kullanırken bir hata yapmasın araç giderken N Ile D arasında aracı vurdurma tabir edilen hatayı yapmasın

nede olsa aracın acemisi belki ilk otomatik aracı

• Belki de öyle oldu hocam zaten olayı anladım araç 5. Vitese geçmiyormuş. çekişten düştü şikayetiyle gelmişler servise , serviste ki bir tanıdığından öğrendim.

• o şanzıman daha doğrusu dizel -cvt kombinasyonu diyeyim mimli sana patlayacağına ona patlamış.

insan alırken hiç mi araştımıyor fanusdamı yaşıyor bu insanlar. Yasal bir durum yok bence ortada. Karşıda kötü niyet bile olabilir.
  • Kronik arızalı çok araç duydum ama bu cvtli focuslarda arıza oranı o kadar yüksek ki sorunsuz kullanan duymadım daha.
  • piyasa fiyatının altında verdiyseniz biliyordunuz çünkü kullanıcı adam arabasını az çok tanır alan arkadaşta piyasa fiyatının altında almış şanzumanını yaptırsın binsin umarım noterde araç satış bedeli aldığınız fiyattır yukarda yazdılarsa mahkemeye kalırsa o fiyattan alır işin sonu nasıl biter kimse bilemez değişik kararlar cıkabiliyor

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    4 ay önce almıştım aracı . Kasko bedeli 34 bin , onunda altında sattım arabayı çünkü çok uyguna ev alacaktım acil satmam gerekiyordu.

• ilginç olan aracı alan kişide aldığı o saatlerde arıza vermesi. bir gün sonra alsaydı arıza sana mı patlayacaktı, büyük rastlantı denir buna. benim aklıma gelen senin iyi niyetli olduğunu düşünürsek karşı taraf kullanmasını beceremedi şanzumanı cortlattı hatasının farkında değildir ya da çaktırmıyordur. benim aklıma bu geliyor yoksa hemen satış sonrası pat diye bozulması hiçte olası gelmiyor.
  • Yetkili servisler komple sanzimani ücretsiz değiştiriyor diye biliyorum ben ya bir araştırın

• Asla yapılmaması gereken araç yolda giderken D'den N'ye ve N'den D'ye geçiş yapmış olabilirler.Zaten kronik sorunlu olan focus CVT'si, bir de torka dayanıksız CVT şanzıman olunca ani tork değişimine dayanamamış olabilir.Kullanıcı hatası gibi geldi bana 5 saatte bozulacak şanzıman değil.Sizdeyken arıza belirtisi verirdi yoksa.
  • uzakdağ kullanıcısına yanıt
    Notere gidene kadar hiçbirşey yoktu. Alıcı arabayla yola rampa tırmanısları sırasında arac şanzıman arızası veriyor ve şehre geri dönüp özel servise gösteriyorlar arabayı ve antalya ya gittiklerini , arabanın çekişten düştüğünü 90 km yi geçmediğini söylüyorlar ki aynı şeyi banada telefonda söylediler. Usta da burda şanzımanı yapamayacaklarını ve fordların bu şanzımanının genelde bu arızayı çok sık yaptığını söylüyor. Çevre yolunda ki ford servisine (yetkili servise) dembir gösterin yada antalya’ya kadar böyle gidip orada yaptırabileceğini söylüyor. İşte bundan sonra da telefonla beni arıyorlar .

Ben bu öğrendiklerimden sonra arızanın kullanıcı hatasından dolayı olduğunu düşünmeye başladım. Araç satışının öğlen 12 de yapıldı beni aradıklarında saat 16.07 idi. Telefonda yaptığımız görüşmede hemen yola çıkmadıklarını yemek falan yediklerini ondan sonra yola çıktıklarını be yola çıktıktan 1 saat sonra arıza yaptığını söyledi.

Yani benim sapa saplam notere kadar getirip bıraktığım arabayı , alıcının 1 saat lik ilk sürüşünde arıza vermiş olmasın kullanıcı kaynaklı olma olasılığını arttırıyor.

Zaten bu tespitimi telefonda görüşmemiz de destekliyor.

• Real Walker R kullanıcısına yanıt
    Sizin yapacağınız birşey Yok. Expertizde sonuçta araç dynoya çıkıyor belli hızlara çıkıyor vites Yükselip düşüyor. Satarken bir durum da yokmuş. Ayrıca sizi burada suçlu duruma düşürecek tek şey sorunun maskelenmiş olması. Ee siz de böyle bir şey yapmadığınıza göre problem Yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.