Şimdi Ara

Düz vites Arabayı, Debriyajsız kullanma (Otomatik Debriyaj)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
13.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar açtığım diğer konuda otomatik almadığıma pişmanım demiştim.. You tube da gezinirken Kanald nin bu haberine rastladım.. Vedat Usta denen bir amcamız böyle bir şey tasarlamış.. Arabada debriyaj kullanmıyorsun otomatik vitesteki gibi.. Konuyu bilen varmı nedir bu durum.. Yaptırsak araca zararı olurmu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 27 Mayıs 2010; 17:58:06 >

• Kullanılan sistem nedir bilmiyorum ama kendi arabanızda da debriyaja basmadan vitese geçirebilir ve çıkarabilirsiniz. Misal 2500 devirde gaz kesmeden 3. vitesten boşa alın vitesi. çok rahat bir şekilde çıktığını görürsünüz.
    Neredeyse hiç debriyaj kullanmayan bi şoförümüz vardı. Canter'i pırıl pırıl teslim ederdik, 3-4 ayda bir debriyaj vites dişlilerini aşındırdığı için araba vitesten atıp dururdu. Sonunda baktılar olmayacak, yol gözüktü adama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Kullanılan sistem nedir bilmiyorum ama kendi arabanızda da debriyaja basmadan vitese geçirebilir ve çıkarabilirsiniz. Misal 2500 devirde gaz kesmeden 3. vitesten boşa alın vitesi. çok rahat bir şekilde çıktığını görürsünüz.
    Neredeyse hiç debriyaj kullanmayan bi şoförümüz vardı. Canter'i pırıl pırıl teslim ederdik, 3-4 ayda bir debriyaj vites dişlilerini aşındırdığı için araba vitesten atıp dururdu. Sonunda baktılar olmayacak, yol gözüktü adama
    Amcama bak be, vw mühendislerine kapak olsun.Dsg de neymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Amcama bak be, vw mühendislerine kapak olsun.Dsg de neymiş

Alıntıları Göster
    yapılırda ne geregi var otm vitesi boşuna icat etmediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

otomatik vites araç alacak bütçesi olmayan engelli vatandaşlar için yapmış...

adam zaten "ben işin parasal yönünde değilim" diyor. yoksa kendisi de haberdar otomatik vitesin icadından.

ben bu haberi çocukken tvde görmüştüm. bayağı eski yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BoZ-

quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

otomatik vites araç alacak bütçesi olmayan engelli vatandaşlar için yapmış...

adam zaten "ben işin parasal yönünde değilim" diyor. yoksa kendisi de haberdar otomatik vitesin icadından.

ben bu haberi çocukken tvde görmüştüm. bayağı eski yani

Alıntıları Göster
    videoyu açanadım. youtube açılmıyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

videoyu açanadım. youtube açılmıyor :(

Alıntıları Göster
    @resmonse

dns ayarlarını yapın söylemek bıkkıntı verdi ama ben yine yazayım
    ağ bağlantılarımdan dns yazma yerine gelin üste 208.67.222.222 alta 208.67.220.220 yazın onar deyin
    youtube açılır.
    -----------------------------------
    konuya gelince
    iyimiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tiptronik vites kullanımı???
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kullanılan sistem nedir bilmiyorum ama kendi arabanızda da debriyaja basmadan vitese geçirebilir ve çıkarabilirsiniz. Misal 2500 devirde gaz kesmeden 3. vitesten boşa alın vitesi. çok rahat bir şekilde çıktığını görürsünüz.

Bende o adamdanım 1'den 2'ye 3'ten 4'e atarken ve yavaşlayacağım da vitesi boşa alırken hiç debriyaja basmam Öğrenene kadar çok bağırttım ama artık tak tak :D

• Valla çok seneler önce bir dergide reklamı vardı ama unutuldu gitti tutulmadı.

Debriyajı hissetçen aga! Debriyaj olcak!
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Bende o adamdanım 1'den 2'ye 3'ten 4'e atarken ve yavaşlayacağım da vitesi boşa alırken hiç debriyaja basmam Öğrenene kadar çok bağırttım ama artık tak tak :D

Vitesten çıkarmak fazla problem değil. Ama takarken debriyaja basmazsanız dişlilere çok zararlı.

Aslında herkes bilmeli diye düşünüyorum bunu. Misal düşünsenize yolda debriyajınız sıyırdı yada ona benzer bir durum oluştu. Araç viteste ve hareket halindesiniz.. Nasıl boşa alacağını bilmesi gerekir insanların.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Vitesten çıkarmak fazla problem değil. Ama takarken debriyaja basmazsanız dişlilere çok zararlı.

Aslında herkes bilmeli diye düşünüyorum bunu. Misal düşünsenize yolda debriyajınız sıyırdı yada ona benzer bir durum oluştu. Araç viteste ve hareket halindesiniz.. Nasıl boşa alacağını bilmesi gerekir insanların.

Alıntıları Göster
    Bunu gelistirdiler cok daha iyileri var simdi piyasada

Manuel arabaya paddle shift versiyonu yakinda cikiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Alıntıları Göster
    EasyVedat

• kalkistada debrijaysiz kalkabiliyo mu acaba bu arac.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

EasyVedat

Güzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

EasyVedat

Güzeldi.

Alıntıları Göster
    Helal olsun valla adam yapmışta ne kadar sağlıklı olur bilemem biraz görmek lazım piyasada mazallah büyük kazalarada yol açabilir bu debriyaj kiti.Helal olsun yanlız adam uğraşmış düşünmüş yapmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Arkadaşlar açtığım diğer konuda otomatik almadığıma pişmanım demiştim.. You tube da gezinirken Kanald nin bu haberine rastladım.. Vedat Usta denen bir amcamız böyle bir şey tasarlamış.. Arabada debriyaj kullanmıyorsun otomatik vitesteki gibi.. Konuyu bilen varmı nedir bu durum.. Yaptırsak araca zararı olurmu..

bu tip olaylar tam birer saçmalık arkadaşlar trafik hata affettmez ekleme baglama yama yapmayla trafiğe çıkılmaz önce kendi hayatınız daha sonra karşınızdaki yaya yada sürücünün hayatını düşünmek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Filozof_32

quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Arkadaşlar açtığım diğer konuda otomatik almadığıma pişmanım demiştim.. You tube da gezinirken Kanald nin bu haberine rastladım.. Vedat Usta denen bir amcamız böyle bir şey tasarlamış.. Arabada debriyaj kullanmıyorsun otomatik vitesteki gibi.. Konuyu bilen varmı nedir bu durum.. Yaptırsak araca zararı olurmu..

bu tip olaylar tam birer saçmalık arkadaşlar trafik hata affettmez ekleme baglama yama yapmayla trafiğe çıkılmaz önce kendi hayatınız daha sonra karşınızdaki yaya yada sürücünün hayatını düşünmek lazım
    Satılık triptonik şahin ilanları görebiliriz artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

Satılık triptonik şahin ilanları görebiliriz artık

Alıntıları Göster
    mercedes a serisinde vardı böyle bir sistem.ama onda debriyaj pedalı yok.normal vitesli araba kullanır gibi vitesleri değiştiriyorsun sadece
  • quote:

Bu vitesten lamborghini'de de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaTiP_SoSe

quote:

Bu vitesten lamborghini'de de var.

Bunun onunla alakası yok, bu manual sanzumana takılan mekanık bır sıstem ile sanzumanı F1 sanzumana cevırıyor

Ne debriyaja basiyorsunuz nede vites degisitiyorsunuz, programlarsan hangi viteste hangi devirde alt vitese dusecegını yada ust vitese cıkacagını

Vites dusururken ne kadar ara gazı verecegını bıle ayarlayabılıyorsunuz elınızdekı beyın programına gore o derece esnek sısıtemler bunlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.