Şimdi Ara

2006 Ford Mondeo 2.0 TDCI nasıl bir arabadır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
15.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 model (eski kasa) Ford Mondeo 2.0 TDCI (otomatik)
    kullananların ya da bu otomobili iyi bilenlerin olumlu (iyi) ve olumsuz (kötü) yönleri yazmasını isteyeceğim.

Yakıt tüketimi ve dizel motorun bu otomobil üzerinde otomatik vites ile beraber performansı nasıldır?..........Seri ve atak bit otomobilmidir?........Yedek parça ve işçilik fiyatları hangi seviyededir?..........Alırken nelere dikkat etmek gerekir?.......Bu otomobilin zayıf veya sık arıza çıkaran noktaları varmıdır, nedir?.........gibi konularda beni aydınlatırmısınız

• Yapay Zekanın Yanıtı

2006 Ford Mondeo 2.0 TDCI: Kapsamlı İnceleme

2006 Ford Mondeo 2.0 TDCI, güç ve verimliliğin mükemmel bir birleşimidir. İşte aracın önemli özellikleri hakkında bilmeniz gerekenler:

2.0 TDCI Motor

Mondeo 2.0 TDCI, 130 beygir gücü ve 320 Nm tork üreten 2,0 litrelik bir dizel motordan güç alır. Bu motor, pürüzsüz ve güçlü bir sürüş deneyimi sunarken yakıt verimliliğini de sağlar.

Kullanıcı Yorumları

Ford Mondeo 2.0 TDCI, kullanıcılar tarafından güvenilirliği, yakıt ekonomisi ve konforlu sürüşü nedeniyle övülmektedir. Çoğu kullanıcı, aracın düşük bakım maliyetlerine ve uzun ömürlülüğüne de dikkat çekmektedir.

2006 Mondeo ile 2004 Mondeo Arasındaki Farklar

2006 Mondeo, 2004 modeline göre birkaç güncelleme almıştır. Bunlar arasında yeniden tasarlanmış bir ön ızgara, güncellenmiş iç mekan ve iyileştirilmiş güvenlik özellikleri yer almaktadır.

2006 Mondeo'nun Genel Özellikleri

2006 Ford Mondeo, çeşitli donanım seviyeleriyle sunulmaktadır. Tüm modellerde standart olarak klima, elektrikli camlar ve uzaktan kumandalı merkezi kilitleme bulunur. Üst düzey donanımlarda deri döşeme, ısıtmalı koltuklar ve navigasyon sistemi gibi özellikler de mevcuttur.

Sonuç

2006 Ford Mondeo 2.0 TDCI, konfor, verimlilik ve güvenilirliğin ideal bir karışımını sunan sağlam bir araçtır. Güçlü motoru, düşük bakım maliyetleri ve kullanıcı dostu özellikleriyle, çeşitli ihtiyaçları karşılayabilecek çok yönlü bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2006 model mondeo tdci (düz vites)aracim var ve cok memnunum

otm vitesle yakıt tüketimini bilmiyorum ama ortalama 6.2 lt yakıyor
    bana göre performansi cok iyi 130 ps 330nm torklu bir arabadan bahsediyoruz yolu buldunmu 235 km kadar cıkar
    yedek parca konusunda fordlar genele biraz pahalı oluyor servisi ayni sekilde örnegin ön sag farım kırıldı serviste 500 ytl ye taktırdım
    bazi tanidigim galerici arkadaslar var elektronik ve turbo arizasi cok görülüyormus bu araclardaki yaklasik 92000 km de yaptım rutin servisler dısında hic bir problem cıkarmadi
    yani temizini bulursan gönül rahatlıyla alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 10 Ekim 2007; 15:59:11 >
  • warrior sako abi peki arabanın hızlanması nasıl.
    fiyatları da çok düştü.yenileri çıkınca.görüntüsü bence çok iyi.değiştirmeye hiç gerek yoktu bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: stilll

warrior sako abi peki arabanın hızlanması nasıl.
    fiyatları da çok düştü.yenileri çıkınca.görüntüsü bence çok iyi.değiştirmeye hiç gerek yoktu bence

still kardesim hızlanmasi iyi 0 100 9.5 sn filan yani iyi kaciyor ara hızlanmalarda örnegin 6viteste 80 kmle 1500 dd gidiyor gaza basinca bu devirde gayet güzel cekiyor

yenileri cok güzel keske motorlari güclendirselerdi daha iyi olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 10 Ekim 2007; 16:52:31 >
  • Sağol warrior sako arkadaşım. Tanıdığım birinde bu araba var, kendisi satıp yeni kasa mondeo alacak. Bana teklif etti. Bende arabayı gördüm, ama binip kullanmadım. Dışarıdan ve içeriden araba temiz duruyor. Bu arabaya niyetlenince etrafa sordum. Kimi insanlar dizel motorlu arabaların bakım masrafları yüksek dedi. Kimi insanlar dizel arabanın kullanımında benzinli kadar rahat davranamazsın, daha dikkatli olmalısın, yoksa ciddi ve masraflı sorunlar yaşarsın dediler. Mesela, pompa için 2 milyar filan diyorlar, yok başka bir motor arızası en az 1 milyar filan diyorlar. Ama bunu diyenler dizel araba kullanmadıkları için arada kaldım, pek söylediklerine güvenemedim. Bu 2.0 lt dizellerin arızaları bu kadar yüksekmidir?
    Açıkçası kullandığım araba 2.4 lt hacimli bir volvo, artık satma zamanı geldi. Bakım masrafları ve yakıt tüketimi beni yıldırdı. Benzinli bir araba kullandığım ve masraflarından bıktığım için yine aynı çileyi çekmek istemiyorum. Bu nedenle, kullananlara aklımdakileri sorayım dedim.
    Ford mondeo'nun 2.0 lt'lik motorunun sesi nasıl ve yolcu kabinine ne kadar motor sesi geliyor? Bir de, bu arabanın dizel motorunun bilinen sorunları varmıdır, uzun ömürlümüdür ve kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? Hiç ford marka otomobilim olmadığı için ford mondeo'nun ne kadar sağlam ve sorunsuz bir araba olduğunu da bilmiyorum. Bu konuda bana bilgi verirmisin.

• Bir de otomatik vitesli olan mondeo 2.0 TDCI'ların seriliği ve ataklığı nasıldır acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: VAV

Sağol warrior sako arkadaşım. Tanıdığım birinde bu araba var, kendisi satıp yeni kasa mondeo alacak. Bana teklif etti. Bende arabayı gördüm, ama binip kullanmadım. Dışarıdan ve içeriden araba temiz duruyor. Bu arabaya niyetlenince etrafa sordum. Kimi insanlar dizel motorlu arabaların bakım masrafları yüksek dedi. Kimi insanlar dizel arabanın kullanımında benzinli kadar rahat davranamazsın, daha dikkatli olmalısın, yoksa ciddi ve masraflı sorunlar yaşarsın dediler. Mesela, pompa için 2 milyar filan diyorlar, yok başka bir motor arızası en az 1 milyar filan diyorlar. Ama bunu diyenler dizel araba kullanmadıkları için arada kaldım, pek söylediklerine güvenemedim. Bu 2.0 lt dizellerin arızaları bu kadar yüksekmidir?
    Açıkçası kullandığım araba 2.4 lt hacimli bir volvo, artık satma zamanı geldi. Bakım masrafları ve yakıt tüketimi beni yıldırdı. Benzinli bir araba kullandığım ve masraflarından bıktığım için yine aynı çileyi çekmek istemiyorum. Bu nedenle, kullananlara aklımdakileri sorayım dedim.
    Ford mondeo'nun 2.0 lt'lik motorunun sesi nasıl ve yolcu kabinine ne kadar motor sesi geliyor? Bir de, bu arabanın dizel motorunun bilinen sorunları varmıdır, uzun ömürlümüdür ve kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? Hiç ford marka otomobilim olmadığı için ford mondeo'nun ne kadar sağlam ve sorunsuz bir araba olduğunu da bilmiyorum. Bu konuda bana bilgi verirmisin.

rolantide ne yalan söyliyeyim biraz fazla geliyor ama ısındımı cıt yok valla simdiye kadar hic bir problem yasamadim 92000 kmdeyim ama suna dikkat et arac mazot seciyo ya total yada shell kullan söyle diyeyim aslında ben passat tdi alacaktim ama mondeola ayni donanimdaki fiyati 79000 ytl olunca mondeo ghia aldim ama söyle diyeyim gercekten kaliteli bir arac

• quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

Sağol warrior sako arkadaşım. Tanıdığım birinde bu araba var, kendisi satıp yeni kasa mondeo alacak. Bana teklif etti. Bende arabayı gördüm, ama binip kullanmadım. Dışarıdan ve içeriden araba temiz duruyor. Bu arabaya niyetlenince etrafa sordum. Kimi insanlar dizel motorlu arabaların bakım masrafları yüksek dedi. Kimi insanlar dizel arabanın kullanımında benzinli kadar rahat davranamazsın, daha dikkatli olmalısın, yoksa ciddi ve masraflı sorunlar yaşarsın dediler. Mesela, pompa için 2 milyar filan diyorlar, yok başka bir motor arızası en az 1 milyar filan diyorlar. Ama bunu diyenler dizel araba kullanmadıkları için arada kaldım, pek söylediklerine güvenemedim. Bu 2.0 lt dizellerin arızaları bu kadar yüksekmidir?

rolantide ne yalan söyliyeyim biraz fazla geliyor ama ısındımı cıt yok valla simdiye kadar hic bir problem yasamadim 92000 kmdeyim ama suna dikkat et arac mazot seciyo ya total yada shell kullan söyle diyeyim aslında ben passat tdi alacaktim ama mondeola ayni donanimdaki fiyati 79000 ytl olunca mondeo ghia aldim ama söyle diyeyim gercekten kaliteli bir arac

Sağol. Bende alırsam sanırım total veya dediğin gibi shell seçerim. Benzini shell'den alıyorum ama dizel için total diyorlar. Herhalde Eurodizel kullanmak lazım. O konu sorun olmaz. Sadece masraflı bir araba kullanırken ve ondan kurtulayım derken yine başıma masraf çıkmasın, ondan endişe ediyorum.

Bu arabada ghia amblemi var ama satacak kişi titanyum donanımlı dedi. Bazı yerlerde yeni kasa mondeo için titanyum donanımda deri döşme filan yazıyor. Internette bu eski kasalarda titanyum donanımda ne fark var onu arıyorum, ama bulamadım. Ben deri döşeme filanda var sandım ama arabada deri döşeme yokmuş. Arabanın sahibide ısrarla titanyum donanım diyor. İşin içinden çıkmadım. Eski kasalarda titanium olunca ne farkediyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VAV -- 10 Ekim 2007; 19:04:54 >

• quote:

quote:

quote:

Sağol. Bende alırsam sanırım total veya dediğin gibi shell seçerim. Benzini shell'den alıyorum ama dizel için total diyorlar. Herhalde Eurodizel kullanmak lazım. O konu sorun olmaz. Sadece masraflı bir araba kullanırken ve ondan kurtalayım derken yine başıma masraf çıkmasın, ondan endişe ediyorum.

Bu arabada ghia amblemi var ama satacak kişi titanyum donanımlı dedi. Bazı yerlerde yeni kasa mondeo için titanyum donanımda deri döşme filan yazıyor. Internette bu eski kasalarda titanyum donanımda ne fark var onu arıyorum, ama bulamadım. Ben deri döşeme filanda var sandım ama arabada deri döşeme yokmuş. Arabanın sahibide ısrarla titanyum donanım diyor. İşin içinden çıkmadım. Eski kasalarda titanium olunca ne farkediyor?

benim kasa mondeoda trend titanium ghia ve ghia x var
    benim arac ghia x
    titanyumda deri döseme yok ghiada opsiyonel xde standart
    titanum 10 kollu 16 ghia 5 kollu x 5 kollu 17 inc alüminyüm alasim jant
    ghia x de ön koltuklar elektrikli
    xenon standart elektronik klima ahsap kaplama vs varoglu var
    ama söle bisede olabilir tam bilmiyorum trendi kaldirip titaniumu piyasaya sürmüs olabilirler
    birde söyle bi fark var
    titaniumun ön izgarasi düz cizgilidir ghianin petek sekilli buna dikkat et

• quote:

benim kasa mondeoda trend titanium ghia ve ghia x var
    benim arac ghia x
    titanyumda deri döseme yok ghiada opsiyonel xde standart
    titanum 10 kollu 16 ghia 5 kollu x 5 kollu 17 inc alüminyüm alasim jant
    ghia x de ön koltuklar elektrikli
    xenon standart elektronik klima ahsap kaplama vs varoglu var
    ama söle bisede olabilir tam bilmiyorum trendi kaldirip titaniumu piyasaya sürmüs olabilirler
    birde söyle bi fark var
    titaniumun ön izgarasi düz cizgilidir ghianin petek sekilli buna dikkat et

Anlamadığım şu ki, titanium ghia üstünde bir donanım mı yoksa ghia altı mı?
    Ben ghia amblemi gördüm arabada, o yüzden titanium ghia'nında üstü sandım. Yanılıyormuyum?
    Eğer titanium ghia altı bir donanım ise demekki bu adam ghia amblemi bulup yapıştırdı arabasının kapısına.

Şöyle ifade edeyim. Ön ızgaralar baklava dilimleri şeklinde. Jantlar 6 kollu. Arka kapı direğinin üstünde ghia amblemi var. Adamda benim arabam titanium diyor. Ayıkla pirincin taşını.:)

• bak foruma koymustum bu benim arac görüldügü gibi ghia ve 17 jant var ve koltuklar siyah deri benim bildigim titanium ghianin alt versiyonu

2006 Ford Mondeo 2.0 TDCI nasıl bir arabadır?
  • Benim Arabanın Karnesi

2004 Mondeo Durashift Tiptronik Vites TDCi Ghia 61000 km'de

Genel bilgiler
    -Ortalama yakıt tüketimi 6.9 ile 8.5 arasında değişiyor.
    -Motor çekiş ve ivmelenme açısından gayet tatminkar. Şimdiye kadar sadece iki firmanın eurodizeli dışında yakıt konmadığı için herhangi bir performans kaybı yok gibi.
    -Araç aşırı titiz kullanıldığı için yürüyen aksamda herhangi bir problem yok.
    -6 ayda bir yetkili servis dışında sanayiden güvenilir bir ustaya rot balans ayarları yaptırıldı.
    -Kaportada ciddi herhangi bir korozyon veya bozulma yok. Kapı içleri ve fitillerin dipleri temiz gözüküyor.
    -Araç her 6 ay veya 15.000 km'de yağ değişimi başta olmak üzere tüm servislere yetkili serviste aksatmadan girdi. Karnesi mevcut.

Arızalar (Motor)
    -Motor ikaz ışığı Aralık 2005'de yandı ancak yolda kalmadık. Servise gittik soğuk nedeniyle mazot filtresi şişmiş, değiştirildi. Sorun düzeldi.
    -2006 Şubat, yakıt tüketimi artışı nedeniyle servise girdi. Mazot hortumunun sızıntı yaptığı tespit edildi. Garantiden değişti. Sorun düzeldi.
    -2006 Temmuz. Çekiş düştü gaza bastıkça havlandırma kanallarının tam arkasından bir üfleme sesi gelmeye başladı. Yolda kalınmadı ve servise götürdük. Turboşarj ünitesi ve intercooler hortumu değişti. Garantiden işlem yapıldı. Sorun düzeldi.

Arızalar (diğer)
    -Sağ arka kapı tutacağı koptu. Garantiden değişti
    -Dikiz aynasının üzerindeki plastik bozuk yolda ses yapıyordu. Halledildi.
    -Sağ kapı altında ıslaklık vardı. Garantiden halledilip silikonlandı. 2 senedir sorun yok.

Kaza
    -Dar bir sokakta zannedersem çöp kamyonunun boydan boya sürtünmesi sonucu sağ taraf boyandı. Herhangi bir parça değişimi olmadı.
    -Bunun dışında herhangi bir kaza (çok şükür) olmadı.

İzlenimler ve aracın öyküsü bunlar.
    Bu model araçların ikinci elini almak isteyen ve izlenimlerimi PM atarak soran arkadaşlara da bir şekilde yardımcı olduğumu ümit ederim.

Saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: robespierre

Benim Arabanın Karnesi

2004 Mondeo Durashift Tiptronik Vites TDCi Ghia 61000 km'de

Genel bilgiler
    -Ortalama yakıt tüketimi 6.9 ile 8.5 arasında değişiyor.
    -Motor çekiş ve ivmelenme açısından gayet tatminkar. Şimdiye kadar sadece iki firmanın eurodizeli dışında yakıt konmadığı için herhangi bir performans kaybı yok gibi.
    -Araç aşırı titiz kullanıldığı için yürüyen aksamda herhangi bir problem yok.
    -6 ayda bir yetkili servis dışında sanayiden güvenilir bir ustaya rot balans ayarları yaptırıldı.
    -Kaportada ciddi herhangi bir korozyon veya bozulma yok. Kapı içleri ve fitillerin dipleri temiz gözüküyor.
    -Araç her 6 ay veya 15.000 km'de yağ değişimi başta olmak üzere tüm servislere yetkili serviste aksatmadan girdi. Karnesi mevcut.

Arızalar (Motor)
    -Motor ikaz ışığı Aralık 2005'de yandı ancak yolda kalmadık. Servise gittik soğuk nedeniyle mazot filtresi şişmiş, değiştirildi. Sorun düzeldi.
    -2006 Şubat, yakıt tüketimi artışı nedeniyle servise girdi. Mazot hortumunun sızıntı yaptığı tespit edildi. Garantiden değişti. Sorun düzeldi.
    -2006 Temmuz. Çekiş düştü gaza bastıkça havlandırma kanallarının tam arkasından bir üfleme sesi gelmeye başladı. Yolda kalınmadı ve servise götürdük. Turboşarj ünitesi ve intercooler hortumu değişti. Garantiden işlem yapıldı. Sorun düzeldi.

Arızalar (diğer)
    -Sağ arka kapı tutacağı koptu. Garantiden değişti
    -Dikiz aynasının üzerindeki plastik bozuk yolda ses yapıyordu. Halledildi.
    -Sağ kapı altında ıslaklık vardı. Garantiden halledilip silikonlandı. 2 senedir sorun yok.

Kaza
    -Dar bir sokakta zannedersem çöp kamyonunun boydan boya sürtünmesi sonucu sağ taraf boyandı. Herhangi bir parça değişimi olmadı.
    -Bunun dışında herhangi bir kaza (çok şükür) olmadı.

İzlenimler ve aracın öyküsü bunlar.
    Bu model araçların ikinci elini almak isteyen ve izlenimlerimi PM atarak soran arkadaşlara da bir şekilde yardımcı olduğumu ümit ederim.

Saygılarımla.

hocam kullanıma baglı yoksa arabadanmi bayagi bir sorunu olmus

• Şu titanium meselesini bir halletsek çok sevinirim. Çünkü eğer titanium ghia altı ise sahibi demekki sonradan arka kapılara ghia amblemi koydu. Bu durumda bana titanium ghia'nın üstünde diyorsa artık benim için adamın güvenilirliği kalmamıştır ve dürüst olmayan birinin arabasını almam. Zaten şu an bu konuyu araştırıyorum
  • quote:

hocam kullanıma baglı yoksa arabadanmi bayagi bir sorunu olmus

Genelde limitlerde kullanmam araci yani kullanimdan oldugunu sanmam.
    Etrafta o aldiklari bazi araçları servisten hiç çıkamayanları okuyorum duyuyorum.
    O yüzden cok fazla onemsemedim acikcasi cikan problemleri.
    Yolda kalmazsan problem yoktur bana göre.
    Motor problemi olmadikca digerleri nasil olsa cozulen seyler.
    Motor da saat gibi tık yok çok şükür.
  • bizim karşi komşunun war ghia donaımlı ve bana bir kez nasip oldu kullanmak motorin almak için istasyona götürmüştüm.az da olsa test etme şansım oldu.araç tek kelimeyle mükemmel bir sürüş dinamiğine ve performansına sahipti sadece 5 dakkalık kullanımdaki izleminlerim.ama bu araç komşunun başına baya sorun açti elektronik arızalar ve motor sorunları ama bence bunlar sadece bu otomobile özgüydü başka mondeolarda bunların olacağini sanmıyorm.bide komşu neyseki ford genel yedek parça satışı yapıyor yoksa çoktan satmıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutsal

bizim karşi komşunun war ghia donaımlı ve bana bir kez nasip oldu kullanmak motorin almak için istasyona götürmüştüm.az da olsa test etme şansım oldu.araç tek kelimeyle mükemmel bir sürüş dinamiğine ve performansına sahipti sadece 5 dakkalık kullanımdaki izleminlerim.ama bu araç komşunun başına baya sorun açti elektronik arızalar ve motor sorunları ama bence bunlar sadece bu otomobile özgüydü başka mondeolarda bunların olacağini sanmıyorm.bide komşu neyseki ford genel yedek parça satışı yapıyor yoksa çoktan satmıştı

Ben de araştırdıkça dizel motorlu bir arabanın pek akıllı işi olmadığına ikna olmaya başladım.

• quote:

bizim karşi komşunun war ghia donaımlı ve bana bir kez nasip oldu kullanmak motorin almak için istasyona götürmüştüm.az da olsa test etme şansım oldu.araç tek kelimeyle mükemmel bir sürüş dinamiğine ve performansına sahipti sadece 5 dakkalık kullanımdaki izleminlerim.ama bu araç komşunun başına baya sorun açti elektronik arızalar ve motor sorunları ama bence bunlar sadece bu otomobile özgüydü başka mondeolarda bunların olacağini sanmıyorm.bide komşu neyseki ford genel yedek parça satışı yapıyor yoksa çoktan satmıştı

ilginc sansa baglı galiba basima hic bir sorun acmadi aksine acsaydi coktan satmistim ugrasamam sorunlu arabayla

• evet şansa bağlı bi durum bencede.zaten adam da satmak istiyor adam usandı artık ama yedek parça bayii olduğu için zorunlu tuutuyorlar aracı ellerinde.
  • quote:

quote:

Ben de araştırdıkça dizel motorlu bir arabanın pek akıllı işi olmadığına ikna olmaya başladım.

bence bunun dizelle pek alakası yok;o sorun bu arabaya denk gelmiş bence yoksa babamın 2001 2.0dtı vectra hiç motor problemi çıkarmadı eski versiyon bi motor olmasına rağmen.... devir dizel zamanı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.