Şimdi Ara

2006 Opel 1.6 Yag Yakma Problemi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
15.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar arac arkadasin,yag yakiyor ortalama 5000 km gecince yag isigi yaniyor sizce sorn nedir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

2006 Opel 1.6 Yağ Yakma Problemi

Giriş: Opel Astra 1.6 araçlar, zaman zaman yağ yakma problemi yaşayabilir. Bu sorun, aracın motor performansını ve ömrünü olumsuz etkileyebilir.

Belirtiler: Yağ yakma problemi olan araçlarda aşağıdaki belirtiler görülebilir:

• Egzozdan mavi veya beyaz duman çıkması
    • Yağ seviyesinin sürekli düşmesi
    • Motorun gürültülü çalışması

Nedenleri: Opel Astra 1.6 araçlarda yağ yakma probleminin çeşitli nedenleri olabilir:

• Piston segmanlarının aşınması
    • Silindir kapak contalarının arızalanması
    • Motor valflerinin hasar görmesi
    • Turboşarjın arızalanması

Çözümler: Yağ yakma problemi yaşayan Opel Astra 1.6 araçlar için aşağıdaki çözümler uygulanabilir:

• Piston Segmanlarının Değiştirilmesi: Aşınmış piston segmanları, yağın yanma odasına kaçmasına neden olabilir. Bu segmanların değiştirilmesi sorunu çözebilir.
    • Silindir Kapak Contalarının Değiştirilmesi: Arızalı silindir kapak contaları, yağın motor dışına sızmasına neden olabilir. Bu contaların değiştirilmesi sorunu çözebilir.
    • Motor Valflerinin Onarımı: Hasar görmüş motor valfleri, yağın yanma odasına kaçmasına neden olabilir. Bu valflerin onarılması veya değiştirilmesi sorunu çözebilir.
    • Turboşarjın Değiştirilmesi: Arızalı bir turboşarj, motora aşırı yağ basıncı sağlayabilir ve bu da yağ yakma problemine neden olabilir. Turboşarjın değiştirilmesi sorunu çözebilir.

Önemli Not: Yağ yakma probleminin nedeninin doğru bir şekilde teşhis edilmesi önemlidir. Bu nedenle, sorunu çözmek için kalifiye bir oto tamircisine başvurmanız önerilir.

Ek Bilgiler: * Opel Astra G 1.6 araçları, yaklaşık 3,5-4 litre motor yağı alır. * Ecotec motorlar, yağ eksiltme sorunu yaşamaya meyilli olabilir. * Yağ yakma problemi, aracın performansını ve ömrünü olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, sorunun en kısa sürede çözülmesi önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • motorun karakteristligi ogle normal hocam
  • Tavsiye edilenden daha ince yag kullaniyo olabilir mi?
    Tabi km de onemli.
  • GTS1907 kullanıcısına yanıt
    İyide bendede meeiva var 1.6 benzin lpgli 137500 kmde 2005 model 15000 kmde bir degsiyor yag bu arwc 2006 120000kmde 5000 de yag yakmaya basliordiyoo sorun nedirki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Tavsiye edilenden daha ince yag kullaniyo olabilir mi?
    Tabi km de onemli.
    motor soğukken aracı sert kullanmamaya çalışın, düşük vites yüksek devirlerde kullanmaktan kaçının. fabrikanın önerdiği numaralarda yağ koyun. kalın yağ kullanmaya başlarsanız motorunuz sonuna daha çabuk yaklaşır.

bir yerde opel kullanıcıları gm marka yağı kullanmayı bıraktığında yağ yakımının azaldığını söylemişlerdi. castrol, mobil gibi markaları tercih edin. 5w30 yağ kullanıyorsanız, 5w40 deneyebilirsiniz. ancak yarı sentetik yağlara 10w40 gibi geçiş yapmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 24 Aralık 2014; 13:08:17 >
  • K.Kahriman kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam sagolun,samsundayim burda ozel servs opes var kendi aracima hep 10/40castrol koyduruyodm gecen yag degisimnde GMnin yagini koymus 2 ay oluyor kafam karisti ya benim aractada sorn cikarsa..
  • merak etmeyin büyük bir sorun çıkmaz. araca uzun zamandır 10w40 koyuyorsanız devam edebilirsiniz. eğer 5w30'dan geçiş yaptıysanız o numaraya dönün. ancak gm marka yağı değiştirip castrol ve mobil gibi bir markaya geçiş yapın ve bundan sonra araca koyulan yağa dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

merak etmeyin büyük bir sorun çıkmaz. araca uzun zamandır 10w40 koyuyorsanız devam edebilirsiniz. eğer 5w30'dan geçiş yaptıysanız o numaraya dönün. ancak gm marka yağı değiştirip castrol ve mobil gibi bir markaya geçiş yapın ve bundan sonra araca koyulan yağa dikkat edin.
    Yağ kaçağı olup olmadığına dair bir kontrol yaptırın.

Her araç yağ yakar, normalde 10 binlik bakımda bu tüketim 1 litrenin altındadır.
    Yağ yaktığı bilinen modellerde bu tüketim 1 litrenin üzerinde olabilir.
    Ama 5 bin km 'de 1 litrenin üzerinde yağ yakma fazladır.
    LPG ya da devirli kullanım ile ilgili olabilir.

Benzinde kullanılan motorun silindiri pis yakıt nedeniyle zamanla aşınır.
    Bu aşınmalar kurumla kaplanır ve Yüksek devirli uzun kullanımlarda yağ yakar.
    Kilometre yapmış bir motora LPG takıldığında, LPG benzinden daha yüksek sıcaklıkta yandığı için,
    Kurumlar yanar ve bu çiziklerle pistonların çalkaladığı yağ yanma odasına geçer.
    Yani km yapmış ve sonradan LPG dönüştürülmüş araçlarda yağ yakma fazladır.

Örnek verdiğiniz aracın bakımı 10 bin km 'dir. 10W-40 Castrol ya da Mobil kullanın.
    Aracın bakımından sonra 10 bin km içerisinde yağ azaldıkça yağ ekliyebilirsiniz.
    Fakat azalan yağ motor içinde daha çok dolaşacağı için essafı daha çabuk bozulur,
    Bunun için kontrollerinizi sık tutmalısınız ve 10 bin km sonrası yağı ve filtreleri komple değişmelisiniz.

Onarımı biraz tuzlu bir işlemdir,
    Eğer yaptırmak isterseniz ya da çok aşırı yağ yakma yapıyorsa motor rektifiye edilmelidir.
    Güncel olarak bu model için 2.500 TL 'den 4.500-5.000 TL 'ye kadar ucu açık bir işlemdir.
    Geçen Opel forumlarda yaptıran biri 3.350 tuttuğundan bahsetmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 24 Aralık 2014; 18:14:53 >

• Astra g lpg de kronik olarak yağ yakar.5000km de 1-1.5lt eksiltme normal karşılanır.ancak anladığım kadarı ile bu miktar sizde biraz fazla,motorun ne derece sağlıklı çalıştığına bakmak da fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalöztkr

Astra g lpg de kronik olarak yağ yakar.5000km de 1-1.5lt eksiltme normal karşılanır.ancak anladığım kadarı ile bu miktar sizde biraz fazla,motorun ne derece sağlıklı çalıştığına bakmak da fayda var.
    opelin malesefki kronik sorunu lpg uygulandığında normalde yağ yakarak çalışan motor LPG ile daha fazla yakmaya başlıyor. Tigra-Corsa- Astra- Vectra ların kronik sorunu diyebiliriz. Bende 99 tigra vardı zamanında bagajda yağ bidonu ile geziyordum. Sık sık kontrol etmek gerekiyor.
  • Anlasim arkadaslarctesekkurler sagolun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vicente Amigo

Anlasim arkadaslarctesekkurler sagolun..
    z16xe motor kodlu opellerde yağ yakma çok sık görülüyor, eğer duman atma yoksa çok sıkıntı etmeyin herkes öyle kullanıyor, tek dezavantajı arabadan anlamayan biri kullanırsa motoru yakabilir. Bagajda 1 litre yağ bulundurmak yeterli olur.
  • Yağı tam yakiyorsa içerde ve yakinca oluşan enerjiyi kullaniyorsa sorun yok. Ama yağı tam yakamiyor ve egzozdan duman atiyorsa sıkıntı büyük demektir.

Umarim faydali olabilmişimdir
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    Benim aracimda 1.6 meriva acaba kodu nedir benim yag yakma sikintim yok ama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso0651

Benim aracimda 1.6 meriva acaba kodu nedir benim yag yakma sikintim yok ama..

emin değilim ama sanırım 2002-2005 yılları arasında bu motor kullanıldı merivalarda
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    Anladm hocam benimki 2005 137000 kmde yag sikintisivyok suanakadar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turbo_Şevket

Yağı tam yakiyorsa içerde ve yakinca oluşan enerjiyi kullaniyorsa sorun yok. Ama yağı tam yakamiyor ve egzozdan duman atiyorsa sıkıntı büyük demektir.

Umarim faydali olabilmişimdir

doğru bir noktaya parmak basmışsınız.

eski aracım yağ yakıyordu. Araç normalden daha az yakıt tüketip aynı zamanda daha performanslı idi. Sonra kollarımızda öldü o araç. motor yaptırdık. sonra fazla yaktı vs.
  • Opel kullanım kitapçığındaki verilere gore 1000 km de 0,6 litre yağ yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: umudum535

Opel kullanım kitapçığındaki verilere gore 1000 km de 0,6 litre yağ yakar

O zaman 10.000 km'yi bile göremeden arabayı bakıma sokmak gerekir. O veri maksimumdur.
  • Mobil 0w40 yağ kullanın. Sorun ortadan kalkacaktır. Tam sentetik olduğu için diğer yağlara gore daha dayanıklıdır.

Soğuk çalıştırmada çok daha fazla motor koruması sağlar. Yük altında iken de motoru diğer yağlara nazaran daha iyi korur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.