Şimdi Ara

2006 ve Üstü Benzinli Focus Otomatik Sorunlu mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2002 model oldukça memnun olduğum 49000 km deki focus sedan aracımı satıp eşiminde kullanabilmesi için otomatik bir araç bakmaya başladım.
    Maksumun bütçem 27 bin. Şuanki aracımdan sonra daha küçük B sınıfı bir araç hiç cazip gelmiyor.Herkes otomatikte honda diyor ama yine aklım ve gönlüm focusa kayıyor. Dizel focusların CVT şanzımanları problemliymiş. Ford otomatikten uzak durmam tavsiye ediliyor. Siz focusçulara sormam gerek benzinli otomatik vites 2006 ve üstü focus tavsiye edermisiniz yoksa focustan vazgeçmemi mi önerirsiniz? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden tşk.ler...

• Çok saçma bir soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fordfocus -- 21 Mart 2011; 19:23:51 >
  • kronik bir sorunu olmayan,kendini ispatlamış bir şanzumanmış.almadan önce epey araştırmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fordfocus

Çok saçma bir soru

Sorunun saçma olan kısmını anlayamadım. İzah etsenizde bende ona göre soruyu düzltsem...
  • 27 000 liraya kadar 2006 ve üstü C sınıfı otomatik şanzıman 80000 km altında bir araç almayı düşünüyorum.Bu paraya alınabilecek ve beni üzmeyecek ne olabilir?
    opel
    ford
    honda
    toyota
    renault marka araçların c sınıfı....

Soru daha anlaşılır hale geldi sanırım....
  • ikinci el alacağınız için km si az,temiz araç olması ön planda olmalıdır.yine de sıralama yaparsak honda-toyota-ford-opel derim.fransızların otomatiğinden uzak dururum.
  • Focusların benzinlilerde kullandığı otomatik şanzıman klasik 4 ileri tam otomatik vitestir ve sorunsuz olarak bilinir. Ancak verimlilik ve dayanıklılıkta hondanın otomatik şanzımanları mercedesle birlikte dünyada liderdir. Özellikle 2001den sonra çıkan civiclerde otomatik şanzıman oldukça verimli ve dayanıklıdır. Yeni kasalarında ise 5 ileriye geçilmiştir ve oldukça mükemmel diyebiliriz. Ancak 27ye son kasa alamazsınız. Bi önceki kasaya da 27 verilmez bence. Focus 2 2008 civarı collection bulabilirsiniz o fiyata.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 1 otomatik sorun var
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

Focusların benzinlilerde kullandığı otomatik şanzıman klasik 4 ileri tam otomatik vitestir ve sorunsuz olarak bilinir. Ancak verimlilik ve dayanıklılıkta hondanın otomatik şanzımanları mercedesle birlikte dünyada liderdir. Özellikle 2001den sonra çıkan civiclerde otomatik şanzıman oldukça verimli ve dayanıklıdır. Yeni kasalarında ise 5 ileriye geçilmiştir ve oldukça mükemmel diyebiliriz. Ancak 27ye son kasa alamazsınız. Bi önceki kasaya da 27 verilmez bence. Focus 2 2008 civarı collection bulabilirsiniz o fiyata.

Verimlilikten kastınız performans mı yoksa yakıt mı? Aracı oldukça sakin kullanıyorum.110-120 üzerine çıktığım çok nadirdir.Üstelik büyük bir kısmınıda şehir içinde kullanıyorum.Focus I LPG li aracımla ayda ortlama 120 lira civarı yakıt masrafım var. otomatikte 130-150 tl arasına razıyım. Dediğiniz gibi hondalar oldukça pahalı, pahalı olduğu için zaten başka bakıyorum.

• japonada fransızada bulaşmayın derim, focus yine aralarında en iyisidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezgin_17

quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

Focusların benzinlilerde kullandığı otomatik şanzıman klasik 4 ileri tam otomatik vitestir ve sorunsuz olarak bilinir. Ancak verimlilik ve dayanıklılıkta hondanın otomatik şanzımanları mercedesle birlikte dünyada liderdir. Özellikle 2001den sonra çıkan civiclerde otomatik şanzıman oldukça verimli ve dayanıklıdır. Yeni kasalarında ise 5 ileriye geçilmiştir ve oldukça mükemmel diyebiliriz. Ancak 27ye son kasa alamazsınız. Bi önceki kasaya da 27 verilmez bence. Focus 2 2008 civarı collection bulabilirsiniz o fiyata.

Verimlilikten kastınız performans mı yoksa yakıt mı? Aracı oldukça sakin kullanıyorum.110-120 üzerine çıktığım çok nadirdir.Üstelik büyük bir kısmınıda şehir içinde kullanıyorum.Focus I LPG li aracımla ayda ortlama 120 lira civarı yakıt masrafım var. otomatikte 130-150 tl arasına razıyım. Dediğiniz gibi hondalar oldukça pahalı, pahalı olduğu için zaten başka bakıyorum.

Otomatik viteste verimlilik motordan alınan gücü eksiksiz yola aktarmak, otomatik vitesin teknolojisi ve yapısı (her markada mantık aynı ama kalite, verimlilik farklı) dolayısıyla performans iyi olunca yakıtın düşük olması. Verimlilikteki amaç iyi performans az yakıttır. Buradan E 1.6 120 beygir araç ile 2.0 140 beygir araç karşılaştırması değil, hondanın 1.6 110hp vtec motorları otomatik vitesle diğer 1.6 otomatiklere göre 1 lt civarı az yakıyor şehiriçi eşit kullanım şartlarında. Hızlanmalar diğer markalardan daha iyi. Burada tabii ki ağırlık da önemli ancak hondanın vites geçişlerinden ne kadar verimli otomatik şanzımanı olduğu anlaşılıyor.

• bende senin şu anki arabannın otamatigi var gayet memnunum biraz performans kaybı oluyor önemli deyil bence focus 2 triptonik kullandım gayet seri ama honda civc elegance almanı tavsiye ederim bu fiyata zor biraz ama araştır derim ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.