Şimdi Ara

2007 Ford Focus TDCI siyah duman(Resim ekledim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım siyah duman atıyor. Az önce gelirken dik bir yokuş tırmandım biraz kaptırmıştım yan aynadan baktığımda arkayı toz duman etmiş :) Bu neden olur lütfen bi yardımcı olun ? Genelde focus dizellerde bu sorun varmı ? Kullanan arkadaşlar bi yazarsa iyi olur. Özellikle 2500 devir ve sonrası turboya geçince yapıyor.. Biraz gazı kökleyim arkadaki araçlar telef oluyor. Bir kaç kez arkadan sellektör yediğim bile oldu bu sebepden dolayı.. Neyapcaz şimdi çözümü nedir bunun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araspoyraz -- 10 Ağustos 2011; 0:22:20 >

• annatıgına göre sorunu çözmen için turbo ve egr nin değişmesi gerekiyor tahminen 2 bin TL yi geçen bi masraf çıkar 2.el revizyonlu parça taktırmanda mümkün maliyetin düşmesi açısından sana kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertunga77 -- 9 Ağustos 2011; 19:27:00 >
  • Az önce motoru açıp detaylı bir inceleme yaptım el feneri eşliğinde. Nasıl anlatcam bilemiyorum da bu motorun üst kısmından aracın önüne doğru gelen kısa boru var biraz kalın ve plastik borunun kenarında yırtılma olmuş ordan aracın camsuyunun olduğu tarafa doğru yağ ve hava püskürtüyor araç.. Sorun sadece bu borunun patlamasından mıdır acep ? Yoksa turbo dan da bi sorun olabilirmi ? Acaip yağ atmış araç içeriye. Küçük serçe parmağının gireceği boyutlarda bir delik oluşmuş. Neden olur ? Aracı böyle kullanmam riskli olurmu. İşlerim dolayısıyla yarın servise götüremiycem ancak perşembe götürebilirim. Sıkıntı veya daha büyük bir sorun verir diye korkuyorum yolda.

İnternetten dediğim borunun resmini buldum kırmızı kalemle çizdiğim yer :

2007 Ford Focus TDCI siyah duman(Resim ekledim)

Resmin büyük hali altta :
    Resmin büyük haline burdan bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araspoyraz -- 10 Ağustos 2011; 0:27:55 >

• Evet bu borunun adı nedir ? Başka bi sıkıntıya sebebiyet verir mi ? Turbo gibi mesela..
  • kesinlikle turbo borusu değişecek delik var çünkü..Tıpkısının aynısı abimin arabaya olmuştu ben bizzat gidip yaptırmıştım ama 2 bin tl diyenler olmuş fazla bir miktar 400 tl ye hallettirmiştim ankara'da...sanırım 2009 yılında idi..
  • Evet turbo borusu patlamış tam dikiş yerinden. 200 Liraya hallettim. Çok şükür turboda bi sıkıntı yokmuş. Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.