Şimdi Ara

2007 Seat Leon 1.9 tdi almayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar önümüzdeki 1 yada 2 ay içinde sahip olduğum suzuki vitarayı satıp 1.9 tdi seat leon almayı düşünüyorum.. Araç Stylance donanımına sahip.. Fiyatı 48,140 ytl son aldığım fiyat listesinde.. Hafta sonları babaya araba vermemek ve yazın bazen 1 haftayı bulan ( babamın yazlığa gitmesinden kaynaklanan) nedenlerden dolayı 2 arabamız vardı. şimdi seat leon almayı planlıyoruz ve fiyatından dolayı babamın astrayı satmak zorunda kalmamız olası bir ihtimal.. Sizce yazın toplamda 1 ay a yakın ve bazı haftasonları arbasız kalmaya değermi bu aracı almak _? yoksa yeni opel astra alıp herzaman kullanmakmı daha iyi olur (böylece babamın astra gene onda kalacak)_? Ayrıca çok merak ettiğim yakıt sarfiyatı beni şaşırtacak derecede 1.3 dizel astralara çok yakın ve bir çok küçük motorlu dizel araçlara_? bu konuda TECRÜBESİ olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.. Hepinize şimdiden çok teşekkürler..

• Ben olsam beklerdim. Seata TSi gelecek 2007 de. Bir de 2008 de yeni nesil tdi motorlar gelicek.

1.9tdi 8 valve lik eski bi teknoloji. Bunun performansını 1.6 hdi, tdci motorlar veriyor şu anda...Boşuna vergi ödemiş olursun..

Bak bizde de seat var ama yerinde olsam 1.6 tdci focus hb alırdım. Ha leon gibi tipi yok ama motoru 1.9tdi ile aynı performansı verir.
  • tfsi motorlar zaten şu anda ellerinde mevcut bilginize 2008 e kadar beklemem söz konusu değil çünkü 2008 in yazında amerikaya gideceğim bir seneliğine 2009 yazına kadar yokum.. Bu yüzden yakın bir zamanda almayı planlıyorum. Tfsi motorlar 2.0 litrelerde mevcut ve fiyatları 63000 ile 68000 ytl arasında almam imkansız yani ilgin için sağol arkadaşım.. aklımda focus da var ama leon daha bi çekici geliyor insana

• 2.0 TDİ alamazmısın arada fark war ama 1.9 dan alıcağından çok fazlasını alıcaksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: n2oforce

tfsi motorlar zaten şu anda ellerinde mevcut bilginize 2008 e kadar beklemem söz konusu değil çünkü 2008 in yazında amerikaya gideceğim bir seneliğine 2009 yazına kadar yokum.. Bu yüzden yakın bir zamanda almayı planlıyorum. Tfsi motorlar 2.0 litrelerde mevcut ve fiyatları 63000 ile 68000 ytl arasında almam imkansız yani ilgin için sağol arkadaşım.. aklımda focus da var ama leon daha bi çekici geliyor insana

Ben TSi den bahsetmiştim arkadaşım hani golfe konan 1.4 lük 140 hp lik motor var ya o

Neyse...

Valla vergisini ödeyebilecek durumdaysan alabilirsin tabi ki. Para senin seçim senin Ben sadece öneri de bulundum

• quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

tfsi motorlar zaten şu anda ellerinde mevcut bilginize 2008 e kadar beklemem söz konusu değil çünkü 2008 in yazında amerikaya gideceğim bir seneliğine 2009 yazına kadar yokum.. Bu yüzden yakın bir zamanda almayı planlıyorum. Tfsi motorlar 2.0 litrelerde mevcut ve fiyatları 63000 ile 68000 ytl arasında almam imkansız yani ilgin için sağol arkadaşım.. aklımda focus da var ama leon daha bi çekici geliyor insana

Ben TSi den bahsetmiştim arkadaşım hani golfe konan 1.4 lük 140 hp lik motor var ya o

Neyse...

Valla vergisini ödeyebilecek durumdaysan alabilirsin tabi ki. Para senin seçim senin Ben sadece öneri de bulundum

haaaa dermişim şimdi Pardon karıştırdım ya.. senin dediğin sinek kurbağa mevzusu yani ( süper reklam ya) anladım seni

Drahte arkadaşım arada 6000 ytl fark var ki bu az değil benim için 48000 ytl zaten max sınırımızda sayılabilir..

• 1.9 tdi leon almak demek, parayı arabaya değil, devlete vermek demek çünkü ötv si yüzde 60 (focusta yüzde 37 astra da daha düşük çünkü 1300 cc altı), bence focus veya astra alsan çok daha mantıklı bir iş yapmış olursun, hafta sonları da arabasız kalmazsın.
  • Arkadaşım 48,140 ytl lik 1.9 tdi ın ötv si 14,928 ytl evet devlete giden para fazla. Focus a bakıyorum bu özelliklerde gene aynı parayı vercem neredeyse ha devlete gitcek ha firmaya.. yani sonuçta bu para çıkıcak.. Ama tavsiyelerinizi değerlendireceğim..
    quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

1.9 tdi leon almak demek, parayı arabaya değil, devlete vermek demek çünkü ötv si yüzde 60 (focusta yüzde 37 astra da daha düşük çünkü 1300 cc altı), bence focus veya astra alsan çok daha mantıklı bir iş yapmış olursun, hafta sonları da arabasız kalmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n2oforce -- 7 Ocak 2007; 21:22:44 >
  • 1,9TDI alıcağına 2,0 TDI al bari. fazladan 35hp ve 70Nm var

Biraz daha bekleyip Mazda 1.6 dizel de bakabilirsin Leon'dan sonra sınıfının en güzel aracı.
  • Bence arabasız kalmaya değmez al bi astra en azından araba sürekli sende durur rahat rahat kullanırsın kafana göre...
  • Kesinlikle dizel bir araç alıcam diyorsan seat leon 2.0 tdi gerçekten güzel bir araç ama aynı zamanda bir okadar da pahalı. Bunun sebebi de arkadaşların da belirttiği gibi ötv oranı. Aracın yarısı nerdeyse ötv. Ben de zamanında çok araştırmış ve incelemiştim dizel araçları. Bu fiyat aralığında arkadaşların da belirttiği gibi Focus ve astra da var ama astra da ki motor gerçekten çok küçük ve zayıf.

Focus astraya göre motor olarak daha iyi leonla fiyat olarak hemen hemen aynılar zaten 1.9 la.. Tercih tamamen sana kalıyor aslında çok da fazla seçenek yok dizel klasmanında. 1.9 olan versiyon eski teknoloji bir motor. Aslında tam da yeni motorlar geliyorken sıfır bir araç yerine ikinci bir araç alarak şu zamanı geçirip daha sonra sıfır bir araç da alabilirsiniz. tabiki tercih size kalmış.
  • 1.3 dizellerin en fabrika değerlerine göre seat 1lt fazla göüküyor bence daha fazla yakar.....

quote:

Arkadaşlar önümüzdeki 1 yada 2 ay içinde sahip olduğum suzuki vitarayı satıp 1.9 tdi seat leon almayı düşünüyorum.. Araç Stylance donanımına sahip.. Fiyatı 48,140 ytl son aldığım fiyat listesinde.. Hafta sonları babaya araba vermemek ve yazın bazen 1 haftayı bulan ( babamın yazlığa gitmesinden kaynaklanan) nedenlerden dolayı 2 arabamız vardı. şimdi seat leon almayı planlıyoruz ve fiyatından dolayı babamın astrayı satmak zorunda kalmamız olası bir ihtimal.. Sizce yazın toplamda 1 ay a yakın ve bazı haftasonları arbasız kalmaya değermi bu aracı almak _? yoksa yeni opel astra alıp herzaman kullanmakmı daha iyi olur (böylece babamın astra gene onda kalacak)_? Ayrıca çok merak ettiğim yakıt sarfiyatı beni şaşırtacak derecede 1.3 dizel astralara çok yakın ve bir çok küçük motorlu dizel araçlara_? bu konuda TECRÜBESİ olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.. Hepinize şimdiden çok teşekkürler..

• ben de bir seat sahibiyim ama 1.9 tdi yerine 2.0 tdi leon ya da focus ghia tdci öneririm... 2.0 tdi bütçeyi aşıyormuş yazdığına göre. o zaman da focus kalıyor geriye
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

1,9TDI alıcağına 2,0 TDI al bari. fazladan 35hp ve 70Nm var

Biraz daha bekleyip Mazda 1.6 dizel de bakabilirsin Leon'dan sonra sınıfının en güzel aracı.

Mazda 1.6 dizeller ne zaman gelicek bilmiyorum.. mazda hoşuma gidiyor fakat bence gereksiz seviyede pahalı bir araç..

quote:

Orjinalden alıntı: K@lken

Bence arabasız kalmaya değmez al bi astra en azından araba sürekli sende durur rahat rahat kullanırsın kafana göre...

Bende böyle düşünüyordum taki gidip seat leonu inceleyene kadar... Hala tereddütteyim o konuda.. eğer leon istediklerimi verecekse özellikle yakıt bakımından onu alma ihtimalim daha da artıcak görünüyor..

quote:

Orjinalden alıntı: the_rion80

ben de bir seat sahibiyim ama 1.9 tdi yerine 2.0 tdi leon ya da focus ghia tdci öneririm... 2.0 tdi bütçeyi aşıyormuş yazdığına göre. o zaman da focus kalıyor geriye

Ford focus alma olasılığım birazda olsa arttı. bugün bir tanıdığım bana ford alma konusunda yardım edeceğini söyledi fiyat bakımından o yüzden focus ları incelemeyi düşünüyorum gelecek hafta.. Birde focus ghia biraz tuzlu olur gibi bizim için hayırlısı artık.. Hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için..

• Şu an dizel motor teknoloji olarak focus daha iyi diyorsunuz diğerlerine göre yani.. Çünkü yakın zaman tek bir 0 araç alınıcak birdahaki 0 araç 5-6 seneden önce alınmaz o yüzden şimdikiler arasından en iyisini seçmek lazım buda focus oluyor galiba..
    quote:

Orjinalden alıntı: mutu07

Kesinlikle dizel bir araç alıcam diyorsan seat leon 2.0 tdi gerçekten güzel bir araç ama aynı zamanda bir okadar da pahalı. Bunun sebebi de arkadaşların da belirttiği gibi ötv oranı. Aracın yarısı nerdeyse ötv. Ben de zamanında çok araştırmış ve incelemiştim dizel araçları. Bu fiyat aralığında arkadaşların da belirttiği gibi Focus ve astra da var ama astra da ki motor gerçekten çok küçük ve zayıf.

Focus astraya göre motor olarak daha iyi leonla fiyat olarak hemen hemen aynılar zaten 1.9 la.. Tercih tamamen sana kalıyor aslında çok da fazla seçenek yok dizel klasmanında. 1.9 olan versiyon eski teknoloji bir motor. Aslında tam da yeni motorlar geliyorken sıfır bir araç yerine ikinci bir araç alarak şu zamanı geçirip daha sonra sıfır bir araç da alabilirsiniz. tabiki tercih size kalmış.

• Seat ın 1.9 tdi motorunun teknolojisi eski olduğu için motor acayip gürültülü. Bi arkadaşım da vardı da traktör motoru gibi. Bence de başka seçenekler düşün. Focus gayet iyi.
  • Motorun traktör gibi olması yalıtımının az olmasından dolayıdır. Teknolojisi eski de olsa o motor eski kasa passatlarda kullanılanın aynısı sadece gücü 105 beygir. Ben senin yerinde olsam leon 1.9tdi alırdım, üstüne de power system diye birşey var ondan alır taktırdım. Böylece aracın en az 130 beygir olur. powersystem.com.tr adresine bakabilirsiniz bence mantıklı. Bu yalıtım olayı seatlarda var zaten, örneğin ibiza ve cordoba tdi lar resmen traktör. İçine binmedim ama dışardan resmen traktör. Leondan dışarı fazla ses gelmiyordu, bence çok iyi bir seçim olur. Hem performanlı hem de çok estetik bir araba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.