Şimdi Ara

2008-2010 Volvo S40 vs. Renault Laguna III

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sebepleriyle birlikte tercihiniz ne olurdu? S40'ı D segmenti olarak baz aldım. Bütçe 45.000₺. Bu fiyat seviyesinde başka D segmenti önerileriniz varsa buyrun.

• kasası bitti ama 2008 model 1.9 cdtı 150hp elegance vectra bulabilirseniz temiz bence alınır.
    d segmenti dizel,otomatik,motor güçlü,oturaklı araba.çok baktım fakat temiz yıpratılmamış bulmak zor.
  • S40 C sayılır, pek motorları fiyatları vs uymasa da. Şimdinin A3 sedanı o zamanlar S40'tı. Laguna'ya göre küçük bir otomobil ama daha kalitelidir, özellikle uzun dönemde Laguna'da görülebilecek trim sorunları, soyulmalari tıkırtı, çıtırtılar, ufak tefek elektronik arızalar S40'da çok daha geç görülür.

Laguna 1.5 dci arkadaşımda varken bende, S40 1.6 benzin vardı, Laguna yol tutuş ve direksiyon hassasiyeti olarak geride kalıyordu, onun dışında hemen her konuda daha iyiydi (süspansiyon konforu, hızı daha az hissettirme, düz gidiş stabilitesi, yol sesi, genişlik, bagaj vs) Ben büyük ihtimal Laguna 1.6 benzin alır Lpg taktırır binerdim.

Birde S40 alacaksanız ne yaparsanız yapın S40ın 1.6 100hp zetec s motorlu benzinlisini almayın, beş para etmez. 100kmh ve üstü hızlarda motorun sesinden yol gidemiyordum arabayla. Arabayı çeksin diye kısacık son dişli konmuş, acayip titreşimli çalışan ve bozuk bir güç-tork bandı ayarı yapılmış sahip saçma sapan bir motor.

• alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Alırsak ya Laguna 1.5 dCi ya da S40 1.6D alırız zaten hocam :)
  • Şu anki aracım Laguna 3, bundan önceki arabam s40 1.6d

Konfor açısından Laguna 3 tavsiye ederim. Volvo nun bakımı ve parçaları daha pahalı. Volvo yetkili serviste 900 liraya bakım yapılıyor, Laguna ya 440 lira fiyat aldım. Lastik ebatları volvo 205/55/r16, Laguna 215/50/17 yani Laguna lastikleri volvo lastiklerinin iki katı (aynı lastik marka model için konuşuyorum)

Motor güçleri birbirine yakın fakat volvo daha çok tüketime sahip. Bunu Ford focus 2.5 sahiplerinden teyitleyebilirsiniz çünkü aynı motor kullanılıyor. Aynı paraya daha donanımlı Laguna bulabilirsiniz. Cam tavanlı olursa tadından yenmez hocam. Genişlik açısından Laguna daha geniş, bagaj yükleme açısı lifback kasa olduğu için Laguna da daha kullanışlı. Güvenlik anlamında volvo daha üstün tabiki.. İkisi de tip olarak yakışıklı araçlar bence. Piyasası ikisinin de aynı, müşterisi bellidir. Anlayan ve bilen biner. Doğru fiyatı yazdıktan sonra benim gibi pazarlık bile yapmadan satarsınız aracı. İkisinin de düşük km lisi ve bakımlısı sizi üzmez bence. Genişlik çok önemli değilse hangisinin daha temizini denk getirirseniz onu alın bence. Genişlik önemliyse tercih Laguna olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Volvoyu bilmem ancak laguna 3 yilina ve fiyatina gore gercekten de cok guzel araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 25 Ocak 2017; 18:46:58 >
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Laguna beni daha çok çekiyor ama Volvo'da farklılık bence be abi, sen daha iyi bilirsin :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw E-46 Honda Civic 2007
    15 yıl önce açıldı
    2001 Megane 1 vs Fabia
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeckyn

Laguna beni daha çok çekiyor ama Volvo'da farklılık bence be abi, sen daha iyi bilirsin :)

Volvo daha sportif ve sert duruyor, Laguna daha aile arabası gibi :) tercih senin bişey diyemem ama ikisinin de bakımlısı keyif verir. Volvo alırsan xenon mutlaka olsun. Diğerinin aydınlatması rezalet. Mercekli far olduğu için zamanla kararma yapıyor. En iyi halojen ampulü de alsan fayda etmiyor. Onun dışında deneyimlerimi yazdım :)

Mesela ikisi de kapının önünde olsa uzun yola giderken Lagunayı kullanırım, şehir içi volvo :) Laguna daha yayvan bi araç, uzun yolda mükemmel :)

Temizini bulduğunuzda araca bakmaya gidip bi tur atın ona göre karar verin en iyisi

• Çoluk çocuk varsa s40 küçük gelir. Bu yüzden satmıştım s40 ımı. Alırsanız 1.6D Dynamic alın. Lastikler 205-50-17 , elektrikli hafızalı sürücü koltuğu ve cruise control olan modeli. 4 yılcivarı kullandım hiç sorun çıkarmadı. Şehir içinde(izmir) 8.0-8.5 litre yakıyordu. İçeriye rüzgar sesi almıyor, trim sesi yok ve müzik sistemi çok çok kaliteli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • captaingurkan kullanıcısına yanıt
    1.6D için 8.5L fazla değil mi abi? Ben 6.5L civarlarında diye duymuştum bir çok kişiden. Bu arada sizin arabada sanırım Volvo High Performance denilen sistem vardı, o baz sistemden farklı mıydı?
    Bir şey soracağım abi, iki arabadanda varmış sende. Acaba parkettikten sonra hangisine dönüpbakıp "İyi ki sana sahibim." dedin veya öyle hissettin? :D
  • quote:

Bir şey soracağım abi, iki arabadanda varmış sende. Acaba parkettikten sonra hangisine dönüpbakıp "İyi ki sana sahibim." dedin veya öyle hissettin? :D

İkisinde de dedim aslında. S40 lacivertti, Laguna uzay gri. İkisi de kendisini gösteren bi renkti. Ama Lagunayı daha çok beğeniyorum. O cam tavan beni benden alıyor baktıkça :)

İlk mesajımda demiştim s40 ın fazla yaktığını. 8.5 û buluyor şehir içinde doğrudur. Kasarsanız 7.5 yakar

• 45 bine temiz bir S40 bulmanız imkansıza yakın.Bunu 4 ay önce S40 arayan birisi olarak söylüyorum.

Bu arka koltukta ki 12V çakmak girişi ile iPhone şarj edilebilir mi acaba?
  • Laguna gt line paket....

• quote:

Bu arka koltukta ki 12V çakmak girişi ile iPhone şarj edilebilir mi acaba?

Tabiki mümkün. Çakmak girişini usb ye çeviren aparat var yer yerde bulursun. Bir de Iphone usb kablosu varsa tamamdır

• aeckyn A kullanıcısına yanıt
    Şehiriçinde dur kalk trafikteki değeri böyle. Uzun yolda 5-6 litre 100-110 km/h sabit hızla. Dynaudio high performance müzik sistemi standarttı, onun bir üst versiyonu vardı ismini hatırlamıyorum. Ancak standart müzik sistemi çok çok iyi. 45 bin tl civarına s40 dynamic biraz zor bulunur ancak lagunayı da iyi incelemeni tavsiye ederim, yabana atılmaz. İşletim giderleri yönünden de lagunayı tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.