slm arkadaşlar opel astra HB 1.6 benzinli manuel bir araç almakta karar kıldım.
elimde şimdi 2 tane araç var alabileceğim
1) 2008 1.6 enjoy HB spor paket 23000 km de orijinal fiyatı 31.500 TL
2) 2008 1.6 enjoy HB spor paket 32500 km de orijinal fiyatı 31.250 TL
Şimdi öncelikle fiyat nasıl sizce bunlar pazarlıksız rakamlar en fazla kaç vereyim? Enjoy spor paket denince içinde neler var bilen arkadaşlar ne der bu konuda?
Son olarak Astra Classic III HB Essentia+konfor paket sıfır alma fikrim de var 2. el alamazsam. Bir bayiye sordum 2012 modeline 38.000 dediler.Aslında daha mantıklı geliyor sıfır almak siz ne dersiniz?
bende bu yaz 2006 modelın spor paketını aldım,cok temız kullanılmıs dusuk km'li bır araba idi,bence sıfır alma derım,eger araclar temız kullanılmıssa pazarlıgını yap 2.el al derım
benım arac da değişen vs yoktu tabı,2.el tavsıyem kazasız değişensiz araclar ıcın gecerlıdır,yoksa vurulmus,parcası değişmiş araclara ben 5 kurus vermem
ne kadara aldınız acaba ve spor paket denilince neleri içeriyor?
Bizim araçta 2008 model astra H SEDAN enjoy spor paket...
Şu an vaktim yok karşılaştıramayacağım ama astra classic 3 diye geçen yeni kasalarda enjoy model diye geçen modellerde sanırsam bir çok eksik vardı.
Yani 2008 enjoyu spor modeli neredeyse 2012 full pakete yakın.
Direksiyondan müzik ses sistemi , koltuk bel dayama, koltuk kol dayama, AUX girişi , çelik jant vs vs........ hepsi var .
Bence sıfır alma imkanınız varsa sıfır alın derim. Kafanız rahat olur. Çeşitli forumlarda konular görüyoruz çünkü '2. el araç aldım 60.000 km.deydi ama serviste 150.000 kaydı çıktı' gibi... Aracın özelliklerini zaten biliyorsunuzdur Opel sitesinden bakabilirsiniz. Araçtan beklentinizin ne olduğu önemli tabi ama ben 2011 modelini sıfır almış biri olarak, size de sıfırını tavsiye ederim. 2008 modellerin donanımını tam olarak bilmiyorum ama o modellerin motor kodu Z16XEP olması lazım. Bu motorda da 'EGR valfi' denilen bir parça var. Arama motorunda 'EGR valfi' diye araştırırsanız bütün Astralarda bu EGR valfinin nasıl bir karın ağrısı olduğunu göreceksinizdir. Ancak şu an sıfır olarak satılan Astralar A16XER motor kodlu. Yani EGR valfi yok... Dolayısıyla her yıl bozulan bir parçayla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. A16XER'lerin şimdiye kadarki en sorunsuz Astra motoru olduğu söyleniyor. Tabi ben benzinli 1.6 115 hp olan model için konuşuyorum. Dizel alacaksanız onların sıfırında da EGR valfi var
sıfır almak bana da cazip geliyor sonuçta kafam rahat olur peki sizce yılsonunu mu beklemeliyim indirim olur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: ALONSO_06
Bence sıfır alma imkanınız varsa sıfır alın derim. Kafanız rahat olur. Çeşitli forumlarda konular görüyoruz çünkü '2. el araç aldım 60.000 km.deydi ama serviste 150.000 kaydı çıktı' gibi... Aracın özelliklerini zaten biliyorsunuzdur Opel sitesinden bakabilirsiniz. Araçtan beklentinizin ne olduğu önemli tabi ama ben 2011 modelini sıfır almış biri olarak, size de sıfırını tavsiye ederim. 2008 modellerin donanımını tam olarak bilmiyorum ama o modellerin motor kodu Z16XEP olması lazım. Bu motorda da 'EGR valfi' denilen bir parça var. Arama motorunda 'EGR valfi' diye araştırırsanız bütün Astralarda bu EGR valfinin nasıl bir karın ağrısı olduğunu göreceksinizdir. Ancak şu an sıfır olarak satılan Astralar A16XER motor kodlu. Yani EGR valfi yok... Dolayısıyla her yıl bozulan bir parçayla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. A16XER'lerin şimdiye kadarki en sorunsuz Astra motoru olduğu söyleniyor. Tabi ben benzinli 1.6 115 hp olan model için konuşuyorum. Dizel alacaksanız onların sıfırında da EGR valfi var
Aracım : Astra H sedan 1.6 Benzinli 115bg 2008 model..
Motor kodu : Z16XER
Dediğiniz egr valfi vs anlamam ama bahsettiğiniz ep kodu daha önceki serilerde diye biliyorum. 2008 dekiler XER yani. Ayrıca 3 senedir herhangi bir parça vs bozulmadı.
O zaman düzeltme yapayım Z16XER'lerde EGR valfi olmaması lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme