Şimdi Ara

2008 Cerato Benzinli Yakıt Tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, alakasız bir başlık altında devam eden bir konuyu buraya taşımak istedim;

2008 Cerato 1.6 Ex Advance benzinli tiptronik aracımız var ve daha 220 km de,
    1. ilk depoda yakıt tüketimi şehir içinde 44-45 ykr oldu bu normal mıdır ilk kilometrelere göre, aracı sadece şehir içinde ve biraz devirli kullandık açıkçası,
    2- aynı model araçları kullanan arkadaşların yakıt bilgileri nelerdir paylaşırsanız sevinirim.

saygılar sevgiler...

• valla su gibi benzin içtiği doğrudur ben en son 13 litreyi görmüştüm en azda 9.5lt yani çok acımasız davranıyo
  • kazım arkadasımızdan baska benzinli yoktu herhalde..

ama benzini içtigini bende cok duydum cevramden 1.6 motor tabi gücü yüksek olcak alırken onu hesaba katmanız lazım ama dimi
  • 10,8 lt teknik verileri zaten, onu hesaba katmıştık ama benim asıl merak ettiğim ilk 0-2000 kmde normalden %30 %50 daha fazla yaktığını duydum, bu doğrumu doğru ise kaç km den sonra normal verilere döner (veya sizin kmler kaçta), merak ettiğim buydu, şu an 14.4lt yol bilgisayarının gösterdiği.. ama dediğim gibi daha 220 km de.

saygılar sevgiler...

birde gafo arkadaşımızında sanki aynıydı arabalar.
  • her yeni araç halk tabiriyle tam olarak açılmadan ( aslında teknik olarak motor tüm parçaları tam uyumlu hale gelmeden denilebilir ) yakıtı fazla yakacaktır. benim tahminim 2-3 bin km sonra düşmeye başlar , benim rio dizelde öyle oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: afurkan

10,8 lt teknik verileri zaten, onu hesaba katmıştık ama benim asıl merak ettiğim ilk 0-2000 kmde normalden %30 %50 daha fazla yaktığını duydum, bu doğrumu doğru ise kaç km den sonra normal verilere döner (veya sizin kmler kaçta), merak ettiğim buydu, şu an 14.4lt yol bilgisayarının gösterdiği.. ama dediğim gibi daha 220 km de.

saygılar sevgiler...

birde gafo arkadaşımızında sanki aynıydı arabalar.

dostum birazda siz ilk hevesle ölçüyü kaçırdınız herhalde, malum ne kadar basılırsa o kadar yakar...
  • evet hocam 2-3 kere kırmızı ışık , 2 kerede 0-100km/h denemesi oldu , şimdi depoyu fulledim ve basmadan çok sakin bir daha deneyeceğim yine bilgileri burada veririm. Bu arada kullanım kılavuzundaki yazıyı yeni gördüm ilk 1000 km de:

1- gaza sonuna kadar basarak kalkış yapmayın,
    2- ani fren yapmayın,
    3- uzun süre aynı hızda sürmeyin (aynı devirde kalmasın açısından herhalde)

258 km oldu bu hafta sonu sanırım 550-600 km yapacağız bakalım herhalde yeterli olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ---CRUZE YAKIT TÜKETİMİ---
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

evet hocam 2-3 kere kırmızı ışık , 2 kerede 0-100km/h denemesi oldu , şimdi depoyu fulledim ve basmadan çok sakin bir daha deneyeceğim yine bilgileri burada veririm. Bu arada kullanım kılavuzundaki yazıyı yeni gördüm ilk 1000 km de:

1- gaza sonuna kadar basarak kalkış yapmayın,
    2- ani fren yapmayın,
    3- uzun süre aynı hızda sürmeyin (aynı devirde kalmasın açısından herhalde)

258 km oldu bu hafta sonu sanırım 550-600 km yapacağız bakalım herhalde yeterli olur.

0-100 ü nasıl bari iyi kaçıyormu

• hocam ben çok beğendim açıkçası otomatikte 9.7 sn de gördüm, tiptronikte denemedim daha ama çok farkedeceğini sanmıyorum.
    bundan önce 1 haftalığına arkadaşın Skoda Octavia 1.9 tdi (110BG) kullanmıştım o insanı geriye fırlatma yok işte benzinlilerde :(
    ama beklediğimden çok daha iyi 122BG çok iyi olmuş yani...Biraz kilometre yapalım da motor kendini toplasın bakalım nasıl olacak...
  • merhaba @afurkan kardeşim

ya 1.6 benzinli motorların hepsi aynı sekilde..ortalama 350 yakıyor..arkadasta avensis 1.6 motor var..aynı tuketim..

benim araba ile sizinki aynı..tuketim hep 10.5 litre gozukuyor..aracım 1ayda 900 km ye geldi..100 ytlik benzinle ortalama 340 km gidiyor.

bu ay benzini full dolduracagım..bakalım ne kadar gidecek

hep sehir içi kullandım..

arac ile hızlandıgınız zaman farkına varmıyrosunuz..gercekten super. 122 beygir motor ile araba ucuyor
    sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gafo -- 15 Ocak 2008; 19:56:17 >
  • gerçekten araç çok seri,yani ben sağ sokağa girsem sol sokağa girsem direksiyonu çevirsen biraz gaz versem patinaja giriyo gerçi düzde de patinaja giriyo yani ön lastikleri galiba biraz erken değiştircembide bunun manuelini kullansanız roket gibi bişey yani o derece ben en son şehir dışına gittiğimde 8 lt filan gördüm sonra 9.5 oldu ve istanbul trafiğinde 11 lt ama genellikle 10 lt yakıyo buda bence doğal yani otomatik olmasa belki belki 1 veya 2 litre az yakar benim araç 8 bine geldi ve yakıt tüketiminde değişen birşey yok değişen tek şey araba biraz açıldı rahat sürebiliyorum ben haftada bir defa fullüyorum arabayı 485 500km arası gösteriyo yol bilgisayarı herkese iyi günler
  • Araç hem benzinli hemde de manuel ise efendi kullanmazsan(tabi bu elinde olmayan bi şey) benzini içiyor. ama sonunda pişman olmuyosun. araç performans bakımından ciddi manada tatmin ediyor. gaz pedalı çok çabuk reaksiyon gösterdiğinden adamın bastıkça basası geliyo(tabi kontrollü olduğu sürece)
    hayırlı sürüşler...
  • Merhaba arkadaşlar;
    bu haftasonu Eskişehir - Bursa - Eskişehir yapacağız bakalım ilk defa şehirler arası yola çıkacağız performansı, yakıt tüketimi, rahatlığı falan nasıl göreceğiz.
    saygılar sevgiler....
  • quote:

Merhaba arkadaşlar;
    bu haftasonu Eskişehir - Bursa - Eskişehir yapacağız bakalım ilk defa şehirler arası yola çıkacağız performansı, yakıt tüketimi, rahatlığı falan nasıl göreceğiz.
    saygılar sevgiler....

kazasız belasız hayırlı yolculuklar inşallah
  • Merhaba arkadaşlar;

Evet haftasonu çıktığımız yolculukta yakıt tüketimini ölçeyim dedim, gidişde 100-120 arası hızda 18 Ykr/km (6.5lt/100km yol bilgisayarı), gelişte ise 120-160 arası hızlarda 26 Ykr/km (8.0lt/100km) olarak ölçtüm. ve 18 Ykr çok iyi geldi yani ortalama 70 YTL ye Eskişehir-Bursa-Eskişehir yaptık ki; otobüslerle 90 YTL ye sürünüyorduk
    Araç 650 km oldu yakıt tüketimindeki düşüş sevindirdi açıkcası biraz daha düşecek gibi,
    Bu arada Bursa'da da ford focus tdci sedan ile iki kere kırmızıda kapıştık (biz üç kişiydik, focus tek kişi) sağolsun cerato yüzümüzü kara çıkarmadı ikisinde de canavar

görüşmek üzere arkadaşlar...

• uzun yolda zaten 100,110 gittnmi belli bir yakıt tüketim değerini yakalarsın.bende ist.izmir ve aydın yaptığımdada bir kere yol bilgisayarını kontrol ettiğimdede 6.5 ve 7 lt görmüştüm 90 la filan gitsek belki dahada azalır gibime geliyo ama unutmamak lazım araç benzinli dizel gibi tasaruflu olması beklenemez ama uzun yolda baya düşebilir....iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-Z-M -- 23 Ocak 2008; 9:51:28 >
  • gercekten guzel degerler..ama sehiriçi yakıt tuketim sarsıyor

keske cruise control olayını ekleselerdi su araclara..uzak yolculuklarda tuketim degerleri için de cok iyi olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: gafo

gercekten guzel degerler..ama sehiriçi yakıt tuketim sarsıyor

keske cruise control olayını ekleselerdi su araclara..uzak yolculuklarda tuketim degerleri için de cok iyi olurdu

zaten cruise control,sunroof ve direksiyondan kumandalı müzik sistemi koyup ön göğüsü biraz süsleseler milletin diyecek birşeyi kalmazdı
  • İşte Cerato olayını çözmüş bir Kia dostu
    Belki şu gelemeyen Ceed in sedanını da yapıp gönderirlerse hepsi birden olur
    quote:

Orjinalden alıntı: Emerald Dolphin

quote:

Orjinalden alıntı: gafo

gercekten guzel degerler..ama sehiriçi yakıt tuketim sarsıyor

zaten cruise control,sunroof ve direksiyondan kumandalı müzik sistemi koyup ön göğüsü biraz süsleseler milletin diyecek birşeyi kalmazdı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.