arkadaşlar 5 ay önce aldığı 2008 model opel corsa d 1.4 Njoy 90hp aracımın yakıt tüketimi ile ilgili olarak sorum olacak. Bu araçtan kullanan varsa yardımcı olabilirmi ? Aracı alırken internet sitesinden yaptığım teknik verilerde 100 km de 8.1 lt max tüketim ortalama olarakta 6.2 lt yakıt tükettiği yazılmıştı. Yıl başında malum benzin 3,ytl idi bende düz mantık la 8,1 tüketsin en baba km de 240 ykr yakıt tüketir aşağısı olursada Allah bereket versin dedik aldık arabayı. Eee sonra satış temsilcisi abi 5,000 km ye kadar çok yakar bu merak etme ondan sonrada düşer dedi. Aracı aldığım ilk günü bayram tatili için 5 kişi şehir dışına çıktım 1 depo ile (125 ytl) 600 km yol yaptım keyfime diyecek yok. Daha 0 km de 210 ykr yaktı oh oh diye bayram ediyorum. Sonra istanbula geldiiiik Esenlerden Taksime kullanıyorum aracı günde 36 km sabah ve akşamda trafiğe takılmayacak saatlerde seyrediyorum haftada 1 gün belki trafikte kalıyorum. Buna rağmen yakıt tüketimi şu anda 145 YTL ile 450 km yani 320 ykr civarında. Bu konu ile ilgili olarak bilgisi veya iyi haberleri olan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.
bende esenlerden taksıme gıdıyorum sureklı
soyle soylıım benımkıde 1,4 40 litre ile 420 km yol yapıyorum
bendede 2008 corsa 1.2 var 1 depoyla ( 45 lt ) max 650 km yaptım karma olarak. banada yüksek geliyo tüketimi .
umarım 5 bin den sonra düşer değerler. ( araş şuan 3700 km de )
Şehir içi olarak opelin İstanbul içini kastettiğini düşünmüyorum, İstanbul trafiği başka bişey, kitaba pek uymuyor maalesef
quote:
Orjinalden alıntı: mrkoran
bendede 2008 corsa 1.2 var 1 depoyla ( 45 lt ) max 650 km yaptım karma olarak. banada yüksek geliyo tüketimi .
SEN Buna yuksekmı dıyorsun dizel gibi arac
bendede corsa-d sport 1.4 90hp var, 12.000km'ye geldi, ilk başlarda tüketim biraz yüksekti ama şimdi 240krş yakıo... 60milyonluk benzinle 250km yol yapıorum, fullemek pek nasip olmuo... şehir içi ,dışı ,trafik ,sakin... ortalama bende böyle...
bende de 2008 corsa d 1.4 vardı .5000 km de sattım. yakıt tuketımı fazla 250-300 arası sehır ıcı. o kasayı o motor taşımıyo arkadas arac gıtsın dıe basıosun sonuc malum. corsayı satıp astra gtc turbo 2.0 aldım ınanın benzıne verdıgım para aynı :) ya bende bı sorun var yada opelde
quote:
Orjinalden alıntı: magic_ocean
quote:
vay be
bu arada benim yakıt göstergesinde bi bozukluk var galiba. ne zaman benzin alsam yarım depoyla 350-400 km gidiyorum (büyük bi sevinçle) , gösterge yarım deponun altına indiği anda bişeyler oluyo ok 200 km geçmeden dibe vuruyor. bi nevi araç önce sevindirip sonra öcünü alıyo benden.
Wala bilemiorum benzinlilerin nasıl oldugunu ama bende 2008 d kasa war.125 liralık yaktla 903 km gitti.3.10 dan aldım dizeli.yaklasık 139 kurus yaktı.şehir içi dışı karısık.genelde otobandan gidiyorum.%30 gibi şehir içi kullanım oluyor.Opel kasayı taşıyan motor yapmıs derim ben ama benzinlilerin performans/yakıt olayı nasıl bilemiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: cubetr
bende de 2008 corsa d 1.4 vardı .5000 km de sattım. yakıt tuketımı fazla 250-300 arası sehır ıcı. o kasayı o motor taşımıyo arkadas arac gıtsın dıe basıosun sonuc malum. corsayı satıp astra gtc turbo 2.0 aldım ınanın benzıne verdıgım para aynı :) ya bende bı sorun var yada opelde
quote:
Wala bilemiorum benzinlilerin nasıl oldugunu ama bende 2008 d kasa war.125 liralık yaktla 903 km gitti.3.10 dan aldım dizeli.yaklasık 139 kurus yaktı.şehir içi dışı karısık.genelde otobandan gidiyorum.%30 gibi şehir içi kullanım oluyor.Opel kasayı taşıyan motor yapmıs derim ben ama benzinlilerin performans/yakıt olayı nasıl bilemiyorum
taşıyamıyor derken : 1100 kg cıvarı kasa tabıkı gıdıyor ama yakıt tuketımı artıyor halıyle. corsa d artık kendı sınıfındakı kucuk araclar gıbı dııl bı uste segmente yakın :)
deponun şeklinden kaynaklanır gsterge çok lineer çalışmaz. tahmini olarak ilk başta zor düşer sonra hızlanır en sonda gene yavaş düşmeye başlar. ancak corsa d de bu durm biraz değilmiş corsa c ye göre çok daha doğru gösteriyor. corsa c tam bir felaket. 130 km ibre kıpırdamaz sonra hooop bayır aşşa dooğru devrilmeye başlar=))
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: magic_ocean
quote:
vay be
bu arada benim yakıt göstergesinde bi bozukluk var galiba. ne zaman benzin alsam yarım depoyla 350-400 km gidiyorum (büyük bi sevinçle) , gösterge yarım deponun altına indiği anda bişeyler oluyo ok 200 km geçmeden dibe vuruyor. bi nevi araç önce sevindirip sonra öcünü alıyo benden.
Arkadaşlar, malum dizel, yakıta gelen zamlarla nerdeyse benzinle aynı oldu. Dizel veya benzinli seçimi yapmak için hesaplamalar yapıyorum. İstanbul içinde şehir içi kullanım olarak 1.4 90 hp benzinli ve 90 hp dizel Corsaların yakıt tüketim değerleri nedir acaba? Fabrika değerlerini kastetmiyorum tabi gerçek değerlerden bahsediyorum. Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Teşekkürler.
benim 90lık dizel 7 litreye yakın yakıyor bu aralar. ama işle ev çok kısa motor ısınmadan stop ediyor ve devamlı yokuş çıkıyorm yani tüketim biraz fazla gibi geliyor ancak trafik 0. dier zamanlarda da biraz hızlı kullanırım motor sıcakta olsa ondan 7 litre bana makul gibi geliyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme