Arkadaşlar merhaba Peugeot bayisinden 10bin km 2022 model 2008 Allure paket aracımdan, 0 km 2023 model e-2008 GT pakete geçmek için teklif aldım. 80 bin TL fiyat farkı var 0.99 faizli kredi veriyorlar onun için de Cüzi bir miktara hem paket yükseltip hem elektrikliye geçmek avantajlı geldi Fakat aklımda bazı sorular var:
Uzun süredir bu kadar kafam karışmamıştı |
2008'den e-2008'e geçmek
-
-
Menzil çok düşük bana mantıklı gelmedi . Ayrıca aynı fiyata D segment bir SUV olan togg çok daha mantıklı . Hem menzili çok daha yüksek hemde 2008'in yanında Mercedes gibi kalıyor. -
Girdim yine ne bahane bulup olumsuz yorum yapmışsın bakayım dedim. Sen bunu adet haline getirmişsin. -
Şarj istasyonları yaygınlaşınca menzilin sorun olacağını sanmam. Elektrikli motorumun 35 km menzili var ancak şarj ede ede 120km yol gidip geri gelebildim. 6 saat şarj süresine rağmen. Benimkisi zaten sahil boyu balık tutmak maksatlı gezi idi. 1 saatte bataryasını nerdeyse dolduracak araba ile menzilin sorun olacağını sanmam. -
TOGG daha iyi de nasıl alacağız TOGG'u . En az 2 yıllık üretimin şuan tamamı satıldı. Eğer çekilşten çıkmadıysa 2 yıl 0 almak mümkün değil TOGG'u .
Soruya gelecek olursak çok cüzzi bir rakama hem elektrikli hem de gt pakete havada geçilir . KAçırmayın.
-
İstanbul Ankara İzmir üçgeni dışında yaşıyorsanız, yada sık sık çıkıyorsanız elektrikli araç bana mantıklı gelmiyor. Altyapının neredeyse tamamı bu bölgede. -
evde sarj imkanı varsa çok mantıklı ama dışarıda sarj etmek şuan için yakıtla kafa kafaya
-
Sahibindene düşer yakında. Çıkanların çoğu sıfır olarak satıcaktır ama fiyat bi +400k olur heralde
-
millet bir gazla özellikle para babaları tesla ve taycan'a bindi ama inmeleri bir oldu... 200-300km'de depo bitiyor... korka korka sürüyorsun...
şarj etme adamı deli ediyor...
vakit = nakit...
özetle ve bize çok erken... araç 80bin TL'ye deponu doldur gez derim...
-
Emekli, vakti olan biriyseniz geçin düşünmeyin lakin onun harici şarj etme büyük problem.Bir yere giderken şarj azalsa ne yapacaksınız ? Yer ara git şarj et.Dünyadacki en değerli şey vakit.Bence daha vakti var.%100 yarım saat altında ne zaman olursa o zaman mantıklı olur şahsi düşüncem. -
evde veya en azında iş yerinde şarj imkanı varsa ekonomik olur ve hayat kalitesini düşürmez ama öbür türlüsü eziyet bence.
her hafta minimum 3-4 saatini ona göre planlamak gerek.
-
Evde ikinci bir araç var ise mantıklı.
Evde ikinci araç yok ise fakat uzun yol kullanımı çok nadir ise mantıklı.
Tabi her halükarda evde/işyerinde şarj imkanı olmalı, istasyondan şarj edince maliyet benzinin altında değil. Harici istasyonlar sadece uzun yolda kullanılmalı.
Togg ile kıyaslamak için erken, ilk araçlar egea gibi karaborsa olacak, liste fiyatının bir önemi olmayacak. Eğer alınacaksa takas ile cuzi fiyata 2008e girmek mantıklı olabilir. -
Bence şarj istasyonları ve elektrikli araç sayısının artışını bir beklemek lazım. Şarj sırası sorunu olacak mı veya şarj ağı beklenen şekilde yaygınlaşacak mı merak edilesi bir durum. Ben Antalyadan Kayseriye giderken 1 adet e-şarj olan istasyon gördüm. Yol üstünde belki daha fazladır. Pas geçtin bir stres olma durumu olacak mı? Menzil az kaldı yokuş çıkmaya başladın stres oluşur mu çok fazla senaryo var.
Mesela aşağı yukarı Türkiyede her istasyonda 2 tane lpg pompası bulunmakta ort 5 milyon kadar ruhsatlı lpg li otomobil var. Türkiyede kaç elektrikli otomobil olduğu zaman seyir planı (nerde duracağız nerede şarj edeceğiz vs) olmadan bunları düşünmeden sürüş yapılabilir hale gelecek. Küçük şehirlerde ilçelerde ne zaman hızlı şarj istasyonu görülecek.
Bana kalırsa şu an için bu otomotivler temel ihtiyaç olan otomotiv kullanımının kapsamında değil. 2. araban olur garajın olur müstakil evin olur veya sitede aracının yeri bellidir şarj ünitesinin parasını basar kurdurursun biner keyif ala ala sürersin.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Girdim yine ne bahane bulup olumsuz yorum yapmışsın bakayım dedim. Sen bunu adet haline getirmişsin.
|
Benzer içerikler
- honda civic fb7
- fluence 1.5 dci motor yağı hangisi
- yeni alınan aracı sigorta yapmadan satabilirmiyim
- geri giderken gelen küt sesi
- honda civic 1.5 yakıt tüketimi yorumları
- volkswagen direksiyon tuşları ne ise yarar
- bmw x5 2024 fiyat
- kia ev9 menzil
- byd denza d9 gt
- togg donanım özellikleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X