Şimdi Ara

2008 Fiesta 1.4 TDCi Yakıt Tüketim/Yol Bilgisayarı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2012 kasım ayında aldığım ve büyük bir mutluluk ile kullanmaya devam ettiğim aracım ile ilgili yakıt problemi yaşamaktayım.

Konu hakkında çok araştırma yaptım, aracımı 2000-3000 devir arasında kullanıyorum, ilk çalıştırmamda 1 dk. bekliyorum
    aynen motoru durdurmadan öncede bekliyorum ani hızlanmalar ve ani duruşlar yapmamaya özen gösteriyorum,
    ankara trafiği sonuçta tıkandımı tam tıkanıyor.

Araç dizel olmasına rağmen km başına 0.35-0.40 TL arası yakıt yakmakta.

Yol bilgisayarı, gidilecek menzil miktarını depoyu tam doldurduğumda 550-600 km arası gösteriyor 400-450 km anca yapıyor 2 kez denedim,
    fakat kullandığımda 30km yapıyorum 50 düşüyor...

Dizel araç seçmemdeki sebep yakıt tasarrufu olmasındandı ama pek tasarruf ettiğim söylenemez.

Çok yakmasına neden olabilecek durumları bilen, sorunlarını halleden arkadaşlar belirtirse çok iyi olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhretireduser -- 7 Ocak 2013; 3:12:35 >

• Yakıt tüketimini kuruş cinsinden niye yazarsınız ki.. 2 ay sonra yazdıklarını okuyan kişi, zamlardan dolayı araban hiçbir şey yakmıyor diyebilir. 100 km'de kaç litre yaktığın önemli.
    Aynı arabanın Collection modeli var bende. 2 ay önce aldım. şehiriçi 100 kmde 6.8 litreden hiç düşmedi. forumlarda 4.5 - 5 litre yakıyorum diyorlar ama anlamadım :)
    Arabada ne kadar filtre varsa değiştircem. 85 bin kmde olduğumdan triger setini değiştircem. debriyaj baskı balatayı değiştirebilirim. bi de frenlere baktırcam. ayrıca 31 ocak'a kadar mtv ödemem var. senelik 620 tl :)
  • Konu onaylanmış hadi hayırlısı bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slevin61

Yakıt tüketimini kuruş cinsinden niye yazarsınız ki.. 2 ay sonra yazdıklarını okuyan kişi, zamlardan dolayı araban hiçbir şey yakmıyor diyebilir. 100 km'de kaç litre yaktığın önemli.
    Aynı arabanın Collection modeli var bende. 2 ay önce aldım. şehiriçi 100 kmde 6.8 litreden hiç düşmedi. forumlarda 4.5 - 5 litre yakıyorum diyorlar ama anlamadım :)
    Arabada ne kadar filtre varsa değiştircem. 85 bin kmde olduğumdan triger setini değiştircem. debriyaj baskı balatayı değiştirebilirim. bi de frenlere baktırcam. ayrıca 31 ocak'a kadar mtv ödemem var. senelik 620 tl :)

Yorumların son derece doğru... Bendede 2008 TDCi Collection var. Yazın ortalama yakıt 5,3 litre, kışın 6.3 litre... Ortalamam 6.3 litre iken "şehir içinde 4.5-5.0 litre yakıyorum" diyenler kendilerini avutuyor gibime geliyor. Benim berberin lpg li Fiesta'sı hala 13 kuruş yakıyormuşmuşmuş........ Mümkün mü??? Ben depo doldurup, yol yapıp depoyu tekrar doldurarak, yani hata payı olmadan hesap yaptım. Bu güne kadar şehirler arası en az 4.0 litre gördüm. oda bir kere oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer8888 -- 9 Ocak 2013; 10:49:58 >

• bende bugunun parasiyla 2011 1.4 tdci aracimla 35-40 kurus yani 8 litre civari yakiyorum tabi tasarruf etcem diye kasmiyorum ama cok kassamda 1 litre oynuyor ya da oynamiyor. ha uzun yolda cruze control ile 70 km / sa hiza sabitlersem duz yolda 4 litrenin altini da gorebiliyorum ama otoyol olmadan istanbul tragiginde yokusuyla, trafik isigiyla, yola atlayan yayasiyla, dur kalkiyla 5 litre yakiyorum diyen bir tarafindan uyduruyor. gercek istanbul trafiginde yol bilgisayarindaki ortalama hiziniz saatte 20 km nin bile altinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_58 -- 25 Ocak 2013; 1:24:01 >
  • ben bursa da yaşıyorum, 2008 1.4 TDCI 70 binde aracım var , ara ara trafikte kullansam da genelde çevre yolundan gidip gelirim, günde 25-30km yaparım. aracı kullanırken 2000 devirin biraz üzerinde olacak şekilde kullanıyorum 2000-2200 devir arası , uygun vites hangisiyse o devirde onu kullanmaya çalışıyorum 70 km ise 4 - 90 km ise 5.vites gibi şuan için full depo ile 720km yapıyorum , aldığım yakıtta 38 - 42 litre gibi , aldığım yakıt shell full save 4.10 TL den aldım en son.

Çok yakan arkadaşlara tavsiyem enjeksiyonları kontrol etmeleri konusunda dır, birde bakımları tam ise normale döneceği konusunda hem fikirim.
  • Arkadaşlar ben benzinli otomatik kullanıcısı olarak yol bilgisayarına artık güvenmemeye karar verdim hep 80km gösteriyordu çeyrek depo kaldığında sonra geçen gün 120 gösterdi hiç bi fark olmamasına rağmen sonra 1 hafta sonra gene düştü 80 e ben kendim takip ettiğim zaten çeyrek depoyla 127km yaptığımı fark ettim güvenmeyin bence yol bilgisayarına
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence yakıta göre çok farkediyor, ben de sürekli milimetrik hesap yaparım, kullanımı çok da değiştirmiyorum, istanbul şehir için kullanımda 5 litre civarı uzun yolda 4 ün bile altına inebiliyorum, ama aynı uzun yolda farklı bir istasyondan aldığım yakıt aynı kullanımda 6 nın üstüne bile çıkabiliyor, bu işi bir çözemedim gitti

aslında yazılım mevzusunun çok etkisi olabiliyor, düşük devirlerde ölü olan aracı canlandıracağından hiç 3 binlere çıkmadan araç rahatlıkla gider, yapan herkes çok memnun performans yanında yakıt olarak da herkes methediyor, görüyorum da 1.9 tdi araçlarla benle aynı yakıtı yakar hale geldiler
  • Bende de 2008 1.4 tdci var. Full depoyla basmama ragmen 600 km yapıyorum Şehir içi antalya. Sakin kullansam arkadaşın dediği gibi 2000-2200 devir aynı menzile ulaşacağımızı düşünüyorum. Bana kalırsa arabana bir sağlam bakıma sok ve enjeksiyonlarını kontrole ttir varsa tıkanmış olan onuda temizlettir
  • Araçlar yakmıyor aslında yakıt pahalı yakıt :(
  • Full Depo ile tamamen Şehiriçi 550 km gidebildim. Yol bilgisayarında 100 km'de 6.9 - 7 lt (2008 1.4 tdci collection)

86.000 Kmde olduğumdan Triger seti V kayışı vs bu hafta değiştircem. Bütün filtre ve yağları değiştircem. Ayrıca ustam aracıma baktı. Debriyajın bitmiş dedi. Debriyaj baskısı sıyırıyormuş. Fazla yakma nedeni bu ve filtrelerdendir dedi.

İşçilikle beraber Debriyaj baskısı+Bilyaları = 600 tl
    Triger seti+Bütün filtreler+Motor Yağı = 400 tl
  • bu arada bilgi paylaşımlarında şehir bilgisi de vermekte fayda var, şehiriçi yakıt miktarı ayrı istanbul şehiriçi yakıt miktarı çok ayrı durumlar
  • Arkadaşlar aküm bitti değiştirdim yol bilgisayarı sıfırlanmış değiştirince. Bugüne kadar 11.5-11.6 l gösteren otomatik fiestam 1 haftadır şehir içi kullanıyorum aynı güzergah 9.6 l gösteriyor bilginiz olsun bence yol bilgisayarına çok güvenmeyin bu arada doğru tüketim 9.6l olan
  • benim bilgisayarda 8.7 diyor ama günde 4-5 km uzaklıkta gittiğim yer gidene kadar araba anca ısınıyor ama şehirler arası 4.7 yaktı. galiba mesafe kısa ve dur kalk yapıyorum mecburen ondan diye düşünüyorum
  • araçların yakıtları normal arkadaşlar. rüzgarsız bir havada yağ gibi bir asfaltta tam nizami lastik hava basınçlı 70 kg ağırlığında inişi çıkışı olmayan trafiği olmayan dur kalkı olmayan, yolunda bir viraj bit çakıl taşı bile olmayan yollarda deneniyor ve araç 100 km de 5.5lt yakar deniyor. bu koşullarda normaldir. ama allah aşkına bu şartların hangisi türkiyenin bir ilinde var? benzinlide olsa dizelde olsa 350 krş a kadar kabul edilebilir bir rakam bence şehir içinde. ışık yanıyor km sıfırlayıp 100 tl mazot alıyorum tekrar ışık yandığında km okuyorum 450-500 km arasında değişiyor sürekli ama 500 hiç geçmedi ki benim bulunduğum yerde bu mümkün olmaz bence. (yağ ,hava filitresi ,yağ filitresi, mazot filitresi, triger seti v kayışı ve ön takım bakımı yeni yapıldı. yaklaşık 4 ay önce) tüm bunların bakımı 450 tl işçilik ve malzemeler dahil.
  • aracım 2006 1.4 tdci fiesta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.