Şimdi Ara

2008 S80 Enjektör Sıkışması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracın motor ışığı yandığından dolayı volvo servisine verdim sorunun ne olduğunu anlamak için. Yapılan testlerde aracın gaz kelebeğinin değiştirilmesi gerektiği söylendi. 1700 TL fiyat çıkartıldı. Yapılsın diye kaldı fakat ertesi gün 1 tane enjektörün çıkartılabildiği diğerlerinin sıkıştığı söylendi. Sıvı döktük akşamüstü tekrar dışarıdan çağırdığımız usta çıkartmaya çalışacak ve fiyatının 500 TL olduğu söylendi. Motor sorunu olduğundan ve önem verdiğimizden dolayı kabul ettik. Ustada sökemedi ve oda başka bir sıvı döküp aynı günün akşamına tekrar denedi fakat sonuç gene aynı oldu. Farklı bir yöntem ile olabilir dendi ve enfektörlerin değişmesi gerektiği ve fiyatınının toplam 17.500 TL olacağı söylendi. İstemedim ve aracı yarın teslim alacağım. Manisa veya İzmir'de bu işlemi yapabilecek bir usta var mı acaba bildiğiniz?

• Gaz kelebeğini değiştirmek için enjektörlerin neden sökülmesi gereksin ki?
    Ayrıca araç dizel mi bilmiyorum ama dizel bile olsa, sadece enjektörler için o para çok fahiş. Başka bir arıza da mı var araçta.

İzmir'de (Volege) Bahtiyar Usta var benim bildiğim. Bana göre işi ve ahlağı düzgün bir usta. Bornova 3. Sanayi'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 17 Haziran 2015; 13:02:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektorlerın temizlenmesi gerekiyormuş ve gaz kelebeğine ulaşım saglanabılıyormus.arac dizel buradaki ustalar yapamadı dışardan 3 tane enjektör ustası getirdiler o kadar güç kullanımına rağmen yapamadılar.serıf ustaya goturecem ilk onuaradıgımızda yaparız dediler daha sonra sizin tavsiye ettiğiniz ustaya gotururum.tesekkurler
  • Şerif Usta'yı tanımıyorum ama forumda kendisi ile ilgili olumlu yorumlar okumuştum. Önemli olan sizin işinizin görülmesi zaten.
    Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Karşıyaka Volcardan aldım aracımı. Alırken 450TL + KDV fiyat çıkardılar. Aracın 5 adet enjektörden 1 tanesi çıkardığı için ilk gelen enjektör ustasına 300TL+KDV vereceklerini, 150 TL+KDV'de kendileri için ekspertiz parası istediler. Ekspertiz parasını ilk gittiğimde eğer bir şey yaptırmak istemiyorsanız vermek zorundasınız demişlerdi. Ben 1.700TL olarak çıkartılan masrafı kabul ettim ve yaptırmaya karar vermiştim en başından. Hatta ertesi gün de aradıklarında enjektörleri açamadıklarını dışarıdan usta ile açacaklarını söylediler ve 500 TL ekstra hesap çıkardılar. Volvo'nun kendi servisi 2 adet enjektör ustası çağırmasına rağmen yapamadılar ve 17.500 TL fiyat çıkardılar. Enjektörler kırılacak dediler ve 5 adet enjektöre 8.000 TL fiyat çektiler. Haliyle kabul etmek istemedim o fiyatı ve o yüzden hiç birşey yapmadıklarına rağmen para istediler. Ben zaten vermeye razıydım 150 TL ekspertiz paralarını emek harcadılar ve videoya çekmişler çıkaramadıkları için. Pazarlıkla 200TL fiyat vermeyi kabul ettim. Aracı aldım Şerif Ustaya götürdüm 30 yıldan beri bu işi yapan kişi sağolsun bıkmadan herşeyi anlattı baktı, kontrol etti değişmesi gereken parçaları söyledi fiyatlarını söyledi ve hepsinin orjinal olduğunu söyledi. 1.400 TL fiyat istedi her şeyini yaparım dedi. Fakat motor kapağını çıkardığında enjektörlere paralel olan sert plastiğin belli kısımlarını açmaya çalışırlarken zedelemişler. Şerif usta eğer yağ kaçırırsa veya yapmaya çalışırken kırılırsa 1.200 TL sadece o kapağın fiyatı dedi ama özenle yapacağım dedi. Bir kaç tane daha sorunu vardı aracın onlara da bakacağını ve tamir etmeye çalışacaklarını söylediler. Otobüs terminaline oğlu götürdü ve beni bıraktı. Yarın sabah arayacak ve ne zaman almam gerektiğini söyleyecek. Aldığım zamanda buradan yazarım ki başına gelen birisi olursa götürebilsin rahatlıkla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 1.16 EGR Valfi arızası
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.