Şimdi Ara

2009-2010 Yılları Arasindaki Sıralama Farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
5
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.osym.gov.tr/Eklenti/4193,bolum1lisanspdf.pdf?0 2009 yılı yerleştirme puan ve sıralama tablosuhttps://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/arsiv/2010/2010OSYSMINMAX/TABLO4.pdf 2010 yılı yerleştirme puan tablosu ÖSYM bu yılın sıralamalarını paylaşmamış o yüzden tahmini bir obp alarak ham puandan yığınsala bakmalıyız.http://www.osym.gov.tr/Eklenti/4395,puandagpdf.pdf?0 Buda 2010 yılı yığınsalı

Örneğin 2009 yılında 9.990 sıralamasıyla alan ODTÜ Mimarlık (sayfa 80), 2010 yılında 515 puanla almış (sayfa 153) yani ortalama 55 puanı OBP den alan bir öğrenci yığınsalda 460 puanla MF-4'te 5038'inci olmuş
    2009 yılında 3630 sıralamasıyla alan ODTÜ Bilgisayar mühendisliği 2010 yılında 528 puanla almış yine ortalama 55 obp puanı alan biri ham olarak yığınsalda 473 puanla 1792.olmuş
    2009 yılında 3150 sıralamasıyla alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2010 yılında 537 puanla almış yine ortalama 55 obp puanı alan biri ham olarak yığınsalda 482 puanla MF-3 te 467.olmuş görünüyor.

Tabi bu yıllarda üniversite bölümlerinin tercih edilme durumları farklılık gösterse de genel olarak puan türlerinin ayrılması 2010 yılında sıralamaları ciddi anlamda etkilemiş.
    Ben bu yılda sıralamaların sayısalda tek puan türüne düşmesiyle buna yaklaşabileceğini düşünüyorum tabi bu etki ne kadar olur, 2009-2010 yıllarındaki kadar ciddi fark eder mi bilemem çünkü bu yıllarda sınava giren öğrenci tipleri ve sayısı bugünkünden çok farklı, bölümlerin tercih edilme oranı çok farklı.Ama 1 yılda puan türlerinin ayrılması (ki sayısal 2009 yılında bugünkü gibi tek puan türünde bile değildi) ciddi fark ettirmiş.Ben bu yılda sıralamaların ciddi bir biçimde oynayacağını düşünüyorum.

• Up Anasayfaya düşmedi sanırım
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok uç değilmi ilk 5k da 3150-467 o kadar olmaz gibi

• Bende o kadar olacagini dusunmuyorum hele bu siralamalarda en fazla 900-1000 kisi oynar diye dusunuyorum ama o zaman etki etmis tabi farkliydi simdiden

• 2010da universiteye yerlesmis biri olarak bu konuyu gormek ilgimi cekti, 6300 ts 2 siralamasiyla 15700luk yildiz teknik edebiyata bile girememistim yukselisler o kadar keskindi ki inanasim gelmemisti hic, boyle bir yukselme de bir daha olmadi sanirim aradan gecen 8 senede

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Walters

2010da universiteye yerlesmis biri olarak bu konuyu gormek ilgimi cekti, 6300 ts 2 siralamasiyla 15700luk yildiz teknik edebiyata bile girememistim yukselisler o kadar keskindi ki inanasim gelmemisti hic, boyle bir yukselme de bir daha olmadi sanirim aradan gecen 8 senede
    Umarım bu sene tam tersi yaşanırda istediğimiz yere girebiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bu arada 2010 da obp 75 puandı

• Hocam ben mi yanlış anlıyorum yukardaki yazdıklarınız olumlu değil mi 2009 bu sene 2010 geçen sene gibi düşünmüyor muyuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Tyt ayt 2

Hocam bu arada 2010 da obp 75 puandı
    Evet Aobp≥obp gibi bir eşitlik görmüştüm ösym nin sitesinde.Bu da benim düşündüğüm obpyle 2009 sıralamalarında arasındaki farkı iyice açar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyt ayt 2

Hocam ben mi yanlış anlıyorum yukardaki yazdıklarınız olumlu değil mi 2009 bu sene 2010 geçen sene gibi düşünmüyor muyuz
    Öyle düşünüyoruz ama 2010 yılında tercih yapmış o yüzden dedim :)
  • Hocam bu kadar uçmasına gerek yok 22k ya 19k bölüm gelse yeter kontejan bu kadar artmışken

• Jack Walters J kullanıcısına yanıt
    Hocam o zamanın dişi tıpı nasıl oldu peki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jack Walters J kullanıcısına yanıt
    o sene maksimum obp kaçtı hocam
  • Tyt ayt 2 T kullanıcısına yanıt
    22k'ya tıp mı gelecek yani? O kadar düşer mi?
  • Kafam karıştı 2009 hangi sene 2010 hangi sene

• Onlara bakmamistim hic kendi alanimin derdine dusunce tabi, 2011 osym tercih kilavuzunda yazmasi lazim ama siralamalarin 2010 kilavuzundan bakip karsilastirabilirsiniz ikisini.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tıp geçen sene 17k ile kapattı hocam

• 2009 u bu seneye 2010 u geçen sene gibi düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: makarnasa

Kafam karıştı 2009 hangi sene 2010 hangi sene

2009 son olarak ÖSS nin uygulandigi yildi.2010 da Ygs Lys ugulanmaya basladi puan turleri artti.Bu yil 2009 gibi ygs lys ye gore daha az puan turu var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.