Arkadaslar 2009 modelhonda civic marka aracım var, son zamanlarda kaldırım gibi yüksekliklerden inerken, tümseklerden gecerken ya da hafif bozuk yolda dur kalk yaparken önce cam ile konsolun bulustugu noktadan diş gıcırtatır gibi ince bir gıcırdama sesi geliyor, her zaman yapmıyor özellikle soguk havalarda daha cok duyuyorum. Sıcak havalarda ya olmuyor ya da çok az oluyor. Teybi birazcık acarsam bu ses duyulmuyor, özellikle sessiz bir yolda ilerlerken son derece can sıkıcı bir gıcırdamaya dönüşüyor. böyle bir ses ile karşılaşan ya da çözüm olabilecek fikirleriniz var ise sevinirim.
Selamlar....
Sat kurtul
satmadan teybi acarakta sesi duymuyorum, yarın 50.000km bakıma gideceğim o zaman servise soracağım ne diyecekler bakalım
Arkadaşım kusura bakma ama,mesajın da birbirinden çelişik cümleler var.
"kaldırım gibi yüksekliklerden inerken, tümseklerden gecerken ya da hafif bozuk yolda dur kalk yaparken"
"her zaman yapmıyor özellikle soguk havalarda daha cok duyuyorum. Sıcak havalarda ya olmuyor ya da çok az oluyor."
"özellikle sessiz bir yolda ilerlerken son derece can sıkıcı bir gıcırdamaya dönüşüyor."
Şimdi bu yazdıklarından hangisi geçerli anlayamadım açıkçası.Yani sadece bozuk ve engebeli yerlerde bu sesin geldiği gibi bir anlam çıkarmak üzereydim ki; sonra sessiz yolda ilerlerken de ses geldiğinden bahsetmişsin.
Boş veer heralde halletti sorunu baksana ses seda yok
Servis cam cıtalarını cıkardı temizledi şimdilik bu gıcırdama gelmiyor, bu arada servis böyle bir şikayet ile gelen başka kimsenin olmadığını söyledi. Bu arada sesin net tanımı şöyle hafif bozuk yolda geliyor...yani araba saga sola sallandığı zaman.
"sessiz bir yolda geliyor "derkende haklısınız biraz yanlış anlaşılmışım. Demeye çalıştığım. Orada kast ettiğim esasında hiç araba geçmeyen ama bozuk bir yolda ilerlerken idi. yani arabadan gelen sesleri daha iyi duyabildiğim durumda.
Açıklamanızdan sonra problem daha net anlaşılmıştır.