Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (143. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lpg li araçların kapalı garajda olmasının hiç bir sakıncası olmadığından emin olabilirsiniz sıralı sistem lpg lerde 3 tane emniyet var gaz kacagı olası degil .
  • Selamlar,

2007 model Avensis Comfort 1.6 sahibiyim. 4 yıl önce 13.000 km'de aldığım araç 92.000 km'de. 3 yıl öncede LPG taktırdım. Aracın sürüş keyfini çok az araçta bulabildim. Kasım ayında Hyundai İX35 aldım. Avensis'in üzerine alınabilecek nadir araçlardan. Severek kullandığım Avensis aracımı satıyorum. İlgilenen varsa pm atabilir.
  • Arkadaşlar merhaba; 2011 makyazsız kasa Avensis var bu kasa için daha önce gündüz farı uygulaması yapıldı mı acaba?
  • 2011 model 1.6 Avensis elegant extra aracımı 2 ay evvel satın aldım ve yaklaşık 5000 km yol yaptım. Satın aldığımda aracın kilometresi 33binde idi. Aracı satın alır almaz atiker firmasının ihracat için ürettiği wentgas lpg sistemini taktırdım. lpg yi 2.72 TL/l birim fiyattan alıyorum ve km başı 23-24 kuruş yakıyor. Performans açısından lpg veya benzin arasında bir farklılık yok. 100 km de yaklaşık 8-8.5 litre lpg yakmış oluyorum. Daha evvel dizel araç kullanıyordum o nedenle masrafımı dizel düzeyine düşürebilmek için lpg yaptırdım. lpg yaptırmaya son derece ön yargılıydım ama şu an görüşüm tamamen değişti. lpg sistemi sadece 1250 tl karşılığında yapıldı aracımdan gayet memnunum. HTC one X telefonuma kaydettiğim yaklaşık 2000 adet şarkıdan bluetooth sistemiyle sürekli müzik dinliyor, telefon gelincede otomatik olarak müzikten telefona geçiyor. Daha evvel bluetooth sistemli araç kullanmamıştım. hergün yaklaşık 150 km yol yapıyorum, ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. Herkese iyi günler dilerim.

• Arkadaşlar herkese merhaba, 5 ay önce almış olduğum Avensisimi geçen yıkattığımda ön sağ kapıdaki kapı koruma bandının içeri göçtüğünü farkettim.Allahtan koruma bandı taktırmıştım yoksa vatandaş nerdeyse kapıyı alıp gidecekmiş, kapıda hiç bir şey yok sadece band içeri doğru eğilmiş üstelik banta da boya kalkması hiç bir şey yok, birazda pimpirikliğin verdiği bir şey olsa gerek bayağı canım sıkıldı.,sizden ricam böyle bir olay yaşayan var mı ? o göçük vakumla çekilir mi ? şayet çekilirse bu sefer kapıya bir zarar verirmiyiz.Arkadaşlar bu arada çok özür dileyerek söylüyorum Allah arabalarımızı bir anda ortaya çıkan bu ayılardan öküzlerden korusun saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 8 Nisan 2013; 9:47:12 >
  • Emekli olmak üzere olan bir öğretmenim eski bi aracım var 0 veya bir yaşında uzun yıllar kullanacağım bi araç almak istiyorum ama kafam çok karışık eğer karar vermem konusunda bana yardımcı olursanız cok sevinirim.
    Yılda 10 bin km civarında yol yapıyorum cogunluğu uzun yolda dolayısı ile benzinli olsun diyorum şimdiye kadar manuel oto kullandım ama yaşta ilerliyor otomotik vites daha cekici geliyo kaldıkı eşimde oto kullanıyor. ama yinede otomotik şart olmayabilir.
    Aklımdan geçen 4 oto var bunlar golf civic jetta ve avensis ama karar veremiyorum vw lerde forumlarda araştırdığım kadarı ile dsg şanzumanda sorunlar olduğunu okuyorum malum memur adamlarız emeklilikte extra masraf beni üzer ama diğer yandan bu olay abartılıyormu anlamış degilim eger oyle ise civic veya avensis e yöneleyim diyorum ama avensis manuel ve ilerde satarkende sorun cıkarabilir diye endişe ediyorum ayrıca temmuzu bekleyip yeni cıkacak corrollayıda görsemmi diyorum ayrıca bu aralar yeni auris forumlarındada cok olumlu yazılar var otomotiğinde gördüğünüz gibi kafam cok karısık eger bana bi tavsiyede bulunursanız cok sevinirim şimdiden teşekkür eder esenlikler dilerim.

• Sayın vedat bey bence burada sizin için arabanın işletim gideri önemli.O zaman zaten otomatik avensis alamazsınız çünkü avensis otomatik zaten 1.6 motor üstü en az 1.8 ve vergi olarak ekstra maliyet getirir.Geriye kalan seçenekler ise jetta civic corolla auris golf.Bence sizin vw den uzak durmanız gerekir en azında dsg şanzıman arızası olmasa bile insan vw servisinin önünden geçemiyor baya pahalı oluyor.Aldığınız 0 veya 1 yaşında araba garanti açısından mecbur servise gidecek.Ayrıca petrol gelirleri ülkemizde devletin en büyük gelir kalemi yani yarın bir gün kriz çıksa benzinin 5lirayı geçeceği kesin; işte bu şartlarda golf ve jetta tsi motor lpg uyumlu olmadığı için işletim giderini düşüremezsiniz.Toyotalar gayet uyumludur lpgye ilerde isterseniz takarsınız.Bence sizin karar vermeniz gereken hatcback mi sedan mı ; otomatik mi düz mü.

Eğer cevabınız hem düz hem sedan ise D sınıfı araç olması açısından avensistir; hem kofor hem yol tutuş güzel olur.

Eğer cevabınız hem sedan hem otomatik ise fabrika çıkışlı lpgli civic olabilir.Unutmayın ki honda serviside toyotalar kadar iyi değilidir.Yani bir nebze ya yeni corollayı bekleyebilir yada eski kasa corollayı son zamanlarında ucuza kapatabilirsiniz.Ama honda servis şartları size uyarsa honda öndedir.

Eğer cevabınız hem düz hem hatcback yada hem otomatik hem hatcback ise auristir.İster yeni kasa ister eski kasa auris alabilirsiniz.

Ben olsam eski yani şuan ki kasa corolla bakardım bir yaşında falan ; mutlak otomatik alırdım:))) çünkü hesaplı olurdu.Ama ikinci el olacağı için dikkatli olmak gerekir:(((
    düşük kilometre orjinal olması önemli olur.Eğer ikinci ele güvenemezsem fabrika çıkışlı civic otomatik lpg bakardım sıfır olarak.Saygılar seçim sizindir

• vedat bey, 5 sene sıfır almış olduğum civic elegance otomatik aracımı geçen hafta sattım.
    lpg takmıştım 2 sene önce ve dizel gibi yakıyordu.süper memnundum.servisleri ise bence pahalı değil.
    zaten arıza çıkartmıyor,rutin bakım oluyor.tavsiye ederim.
    Arabamı Accord almak için sattım ama 50binin altında temiz yeni kasa accord bulamadığım için
    yine D segmentinde olan avensise yöneldim
    1.6nın otomatiği olsa alırdım ama düzle idare edeceğiz artık.
    2010 elegant 35.000km de beyaz 40bin liraya anlaştım bakalım.kısmetse p.tesi almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat61

Emekli olmak üzere olan bir öğretmenim eski bi aracım var 0 veya bir yaşında uzun yıllar kullanacağım bi araç almak istiyorum ama kafam çok karışık eğer karar vermem konusunda bana yardımcı olursanız cok sevinirim.
    Yılda 10 bin km civarında yol yapıyorum cogunluğu uzun yolda dolayısı ile benzinli olsun diyorum şimdiye kadar manuel oto kullandım ama yaşta ilerliyor otomotik vites daha cekici geliyo kaldıkı eşimde oto kullanıyor. ama yinede otomotik şart olmayabilir.
    Aklımdan geçen 4 oto var bunlar golf civic jetta ve avensis ama karar veremiyorum vw lerde forumlarda araştırdığım kadarı ile dsg şanzumanda sorunlar olduğunu okuyorum malum memur adamlarız emeklilikte extra masraf beni üzer ama diğer yandan bu olay abartılıyormu anlamış degilim eger oyle ise civic veya avensis e yöneleyim diyorum ama avensis manuel ve ilerde satarkende sorun cıkarabilir diye endişe ediyorum ayrıca temmuzu bekleyip yeni cıkacak corrollayıda görsemmi diyorum ayrıca bu aralar yeni auris forumlarındada cok olumlu yazılar var otomotiğinde gördüğünüz gibi kafam cok karısık eger bana bi tavsiyede bulunursanız cok sevinirim şimdiden teşekkür eder esenlikler dilerim.

Bahsettiğiniz araçlar ve yıllık masrafları sadece emekli maaşı ile geçinecek olan biri için çok fazla külfetli olacaktır.

Aracınızı kapıdan hiç kıpırdatmasanız bile ;
    Trafik sigorta 400
    kasko 1500
    bandrol 850
    servis 500
    toplam 3250 ayda 270.-TL eder. Birde buna yakıtı ilave edin emekli maaşının yarısı gider.

Ancak ek gelirim var derseniz o başka.

• Tüm arkadaşlarıma verdikleri değerli bilgiler için içtenlikle teşekkür ederim eşimin otomotik vites tercihinde diretmesinden dolayı avensisi elemek zorunda kaldım bu durumda lpg li civiv ağır basıyor ama yeni corollayı görmeden araç almamaya kararlıyım.@dhakanuysal
  • Yeni kasa Avensis'lere 1.8 Benzinli Manuel ve 1.8 Benzinli CVT Seçenekleri eklenmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

Yeni kasa Avensis'lere 1.8 Benzinli Manuel ve 1.8 Benzinli CVT Seçenekleri eklenmiş.

1.8 motor vergi farki sebebiyle 1.6'ya gore pahali olmali, fiyatlar ne kadar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

Yeni kasa Avensis'lere 1.8 Benzinli Manuel ve 1.8 Benzinli CVT Seçenekleri eklenmiş.

1.8 motor vergi farki sebebiyle 1.6'ya gore pahali olmali, fiyatlar ne kadar?

Şüphesiz.

1.6 Motorlu avensis'te olduğu gibi 1.8 Avensis'lerde Elegant ve Elegant Extra donanımlı olarak alınıyor.

1.8 Elegant CVT 80 700
    1.8 Elegant Extra CVT 89 700

ÖTV 1.6'daki gibi %40 olsaydı;

1.8 Elegant CVT 62 766
    1.8 Elegant Extra CVT 69 766 Olacaktı.

• 1.8 cvt avensis çok güzel bir arabaya benzyor. İlerde ikinci el alabilirim ; ihtimallerim arasındadır.
  • arcımın resimde gösterdiğim parçalar yok aldığımda yoktu ne diye arayacağımı ve isminin ne olduğunu bilmiyorum yardım edebilirmisiniz bu parçanın adı nedir ne diye geçer nereden bulabilirim

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ##
  • Arkadaşlar,
    Ankara'da kışın en soğuk günlerinde yakıt tüketimim 8,8 Lt 'yi geçmedi.Resmen 8,8'e sabit kaldı hatta bir ara yol bilgisayarında sıkıntı vardır diye bile düşündüm.Ama geçen benzin almam esnasında bütün değerleri sıfırladım.Sıfırladıktan sonra nerdeyse 200 km yol yaptım yakıt göstergesi devamlı güncelleniyor.8,1'i bile gördüm şu an kışın o soğuk günlerinde 8,8'den yukarı çıkmayan tüketim 9'u gördü.Havalar sıcak 21-22 derece cıvarında kışın güncellenmeyen tüketim yazın devamlı neden güncelleniyor olabilir ? bir türlü anlayabilmiş değilim.Araç avensis 2012 elegant ekstra
  • arkadaşlar,
    56bin tl ye sıfır Leon style dsg tdi almak üzereyken içimize sinmediği için D sınıfına yöneldik,
    2011 model avensis e.extra , 38 bin km de lovato LPG li ,
    rengi füme-mavi-gri gibi bişey tam anlayamadım.
    park sensörü ekranı, sol önde sonradan montaj gibiydi. orta konsolda ekran yok.
    bagaj havuzu var, start düğmesi var...
    .
    kaça alınsa iyidir. (arka tampon boyalı)
    lpg de sorun oluyor mu.?
    ortalamada; 100 km de 1 lt benzin ve 9 lt lpg tüketirmi.?
  • temiz ve az kullanılmışları 47-48 bin civarında bu arada tampon boyalı demişsiniz onun hiç bir önemi yok.Araba alırken kimse tampona bakmaz.ayrıca leon Avensisin yanından geçemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 26 Nisan 2013; 9:33:22 >
  • teşekkürler,
    (45000tl nin üzerinde almam, yeni corolla cvt yi beklerim.)
    ortalama 6.5 lt yazıyor ama arkadaşımın verso su 8-9 lt tüketiyordu.
    avensiz günlük kullanımda ortalama 7-7.5 lt civarı mı benzin tüketir, yoksa 8-9 litreleri bulurmu.?
  • Yukarıda belirtmiştim.Ankara'da kışın en soğuk günlerinde 100 km'de 8,8 ile gezdim.Şu an 9 gözüküyor.Ama iki veya üç gündür yol bakım çalışması nedeniyle uzun süre çok dur kalklı trafikte kullanıyorum.8,5 veya 8,6 'ya düşeceğini zannediyorum.Aslına bakarsanız bu değerler ile çok binmiyorsanız LPG'ye bile gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.