Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (141. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın arka tamponuna krom kaplama yapıştırdım sızce nasıl olmuş? basit durmuyordur inşallah:D

• Yakışmış...
  • geçen gün teleflex lpg kitli aracımla, mevlid kandilinde kampanya yapan güneşlideki otogazdan litresi 1,89dan 31,3 lt gaz aldım fulledim depoyu, o gazla şehir içi dışı karışık denebilecek güzargahlarda normal kullanımla 285 km yaptım, benzinde çalışmasını falan çıkartırsak 275 km falan yapmıştır bir depoda; yani 100 kmde gaz 11,3 litre, benzinde de kaba taslak 10 litre yapar.

gaz 1,89 olunca kmde 21 kuruşa falan geldi çok çok uygun; litresine 2,5 lira desek 28 kuruşa gelir. benzinde ise 47 kuruşa falan gelir. gazı normal fiyattan aldığımı düşünürsek yaklaşık yüzde 40 civarı fark var ikisi arasında yani 100 km de 20lira civarı cepte kalan para var.

avantajları dezavantajları tartışılır ama bu konuda başka hesaplaması olanlar var mı ?
  • biraz fazla yakmışsınız gibi geldi.Ben eski arabam honda ile 34 lt LPG ile şehir içinde 360-370 km yol yapıyordum.(yalnız sakin kullanımla),şimdiki 2012 Avensisimle aynı şartlarda kullanımla 410 krş(benzinle) yakıyorum.Bu 5 depo kullanımdaki tespitlerim.Tabi bu kullanıma göre değişir.eğer sert kullanıyorsanız normal olabilir.Bu arada araç 1.6 mı ?
  • Avensis 1.6 ile sakin kullanarak 0.41TL yaktiysaniz 8.6lt'ye denk gelir ve bu deger Avensis icin kisin bile fazla.
    Normalde 7.8 civari olmalidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersöz

biraz fazla yakmışsınız gibi geldi.Ben eski arabam honda ile 34 lt LPG ile şehir içinde 360-370 km yol yapıyordum.(yalnız sakin kullanımla),şimdiki 2012 Avensisimle aynı şartlarda kullanımla 410 krş(benzinle) yakıyorum.Bu 5 depo kullanımdaki tespitlerim.Tabi bu kullanıma göre değişir.eğer sert kullanıyorsanız normal olabilir.Bu arada araç 1.6 mı ?

araç 1.6, kullanımıma sakin diyemem ama dikkatli kullanmaya çalışırım. Her gaz aldığımda hesap yaparım şehir içinde 28 29 kuruş civarı çıkar genelde.

aralık ayında bir depo gazla uzun yolda 3 kişi ful bagajla 120i hiç geçmeyecek şekilde genelde hız sabitleyici ile 110 120 arası, 325km yaptım(bilecik burdur arası). benzinde 8,5 litre yapar sanırım.

aracın katalog değerlerine bakarsak benim değerler hep fazla :) o yüzden 2bçk senedir kullanıyorum ve nedense ben sehir içi kullanımda yani dur kalklı yollarda benzinde 8 litrenin altına inileceğini pek düşünemiyorum, özellikle işe gidiş ve çıkış saatlerinde yolların durumunu hesaba katarsak zor geliyor bana.

başka hesaplayanlar var mı acaba ?

• kışın için 7,8 LT demişsiniz.keşke öyle olabilse Arabam 2000 km'de şu an için 8,8 LT gösteriyor.Yalnız Ankara'da şehir içinde yoğun bir trafikte kullandığımı belirtmek isterim.Ankara'da havalar çok soğuk ve ben bunu soğuk havalara bağlıyorum.1000 bakımında servis yetkilisi ile görüştüm kullandığım güzergahtan bahsettim o zamanda servise gittiğimde 8,7 Lt gösteriyordu.Yetkili o güzergah için değeri çok güzel buldu.yazın 8'lere düşer dedi.inşallah değerler yazın, sizin ve yetkilinin bahsettiği değerlere düşer.Saygılarımla,
  • sayın, dln 34
    8 lt'yi yazın görebilsem benim için muhteşem olur diye düşünüyorum.Arabayı çok sakin kullanıyorum.Tabiri caiz ise ihtiyar işi diyebilirim.ama şu an soğuk Ankara trafiğinde 8,8 lt gösteriyor.Forumdaki arkadaşlara bakıyorum 7,8 LT'lerden bahsediyorlar.gerçekten çok güzel rakamlar.kardeşimde dizel ford s-max var geçen onun arabasına bindim 8,2 gösteriyordu.o da bana benzinli araba nasıl 8,8 gösteriyor diyor.(ben onunkini fazla o benimkini az buluyor.) böyle bir durumdayız.
  • Aracinin trafik sebebiyle cok yaktigini dusunenlere:

Kolayi var... Olcumu sifirlayin ve acik yolda 6. viteste gaza dokunarak bir muddet gidin, 5.6 lt leri goreceksiniz. Yapilan km'nin %60 ini 5. ve 6. viteslerde yapabilirseniz, sonradan tikali trafige dahi girseniz ortalamanizin 7.5 lari asmadigini goreceksiniz.

Bahsettiginiz sarfiyatlari ben 16 ayda ancak 1-2 kere gordum. Verso oldugu halde ki daha agir ve ruzgar tutar, avensis %10 daha dusuk olmalidir. Birde hava filtreleri temiz, lastikler 32 olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstad, moralimi düzeltmek için sizin dediğinizin aynısını yapıyorum ancak 8,8'den 8,7'ye düşüyor.Çünkü sabahleyin hava çok soğuk olduğu için bilgisayar onu dikkate alıyor ve bu nedenle fazla düşmüyor.( benim görüşüm) ama sizin dediğinizin aynısını havanın çok iyi olduğu zamanda denemiştim.8,8 den bir anda 8,2 ye düşmiştü.
  • ya 6 viteste yakıt tüketimi dip gazda olsa maksimum 10 11 litrelere kadar çıkıyor fakat bu düşük viteslerde bu değer bütün yakıt ekranını kapsayabiliyor(15 20 30litre) bu yüzden birbirlerini karşımaları için dediğiz gibi yolun büyük bir kısmını yüksek viteslerde akan trafikte yapmak lazım ki yakıt tüketimi düşsün. ama bu da istanbul gibi bir yerde bence zor.
  • Arkadaşlar,2012 Avensisimi 3 aydan beri kullanıyorum.Araba şu anda 2000 km'de,şehir dışına hiç çıkmadım.Yoğun Ankara trafiğinde ortalama 2000-2500 devirde seyrediyorum.Bilgisayar değeri şu an için 100 Km'de 8,8 Lt,Kasım ayında aldığımda bir ara 8,2'yi gördüm daha sonra havaların soğumasıyla bahsettiğim rakama çıktı.Havalar ısınıncada aynı kullanım şartlarında 8,5 olacağını tahmin ediyorum.Kimse kusura bakmasın ama 5 ve 6.viteslerde seyretmeye ben şehir içi diyemiyorum.zaten Ankara'da öyle yerler sınırlı Kızılaya,Bahçeliye (Ankaranın merkezi diyelim) giderken o viteslere atma imkanımız malesef olmuyor.Ancak ayrı bir işin olacakta Ankarayı bilenler bilir Konya veya Eskişehir yoluna çıkacaksın orda o viteslerle gidilebiliyor.zaten öyle bir yola çıkıldığı zaman rakamlar değişiyor.Ben gerçek şehir içi denilen mekanda 100 km'de 9 lt bile çok iyi diyebilirim.Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 4 Şubat 2013; 11:10:03 >
  • zaten 70 km ye yaklaştığınızda 5. vitesi isitıyor araba. 80 km yi geçer geçmez 6. vitese takmanızıda isteyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absolutevanilla -- 4 Şubat 2013; 18:52:53 >
  • Bende 2011 model elegant extra aldım arkadaşlar. Arabanın kullanım kitapçığı yok nereden bulabilirim acaba. Birde arabada arka kapılar otomatik kilitleniyor her seferinde düğmeden açmak zorunda kalıyorum bazen unutuyorum arkada oturan epey bir şaşkınlık yaşıyor, bu özelliği iptal etme imkanı varmı.
  • avensis güzel hoş ama 1,6 bu kasayı sırtlamaz...sırtlamıyorda...kendimizi aldatmayalım...1.6 benzinli motor corollayı bile sırtlayamıyor...sırtlasa sırtlasa herhalde Yaris için çok ideal olur
    dizel 1,6 sı gelirse hiç düşünmeden alırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: nerki

avensis güzel hoş ama 1,6 bu kasayı sırtlamaz...sırtlamıyorda...kendimizi aldatmayalım...1.6 benzinli motor corollayı bile sırtlayamıyor...sırtlasa sırtlasa herhalde Yaris için çok ideal olur
    dizel 1,6 sı gelirse hiç düşünmeden alırdım

Doğru söze ne denir

• bencede 1.6 benzinli yerine dizel olsaydı süper olurdu çokda satardı herhalde
  • Japon araç kullanıcısı ve Japon araç kullanma taraftarıyım.
    ANCAK D-Segmentinde, düşük hacmli dizel motorlu olarak, bugün için Ford Mondeo TDCi alternatifsiz BENCE
    AYNI motoru kullanan Citroen C5 veya Peugeot 508 demeyin SAKIN.
    Adını duyduğumda arkama bakmadan uzaklaştığım markalardır bunlar

İlgili forumlarda, yıl sonuna kadar HONDA Civic HB ve CR-V 1600cc, 120 BG, 320 Nm tork DİZEL motor seçeneğiyle de piyasaya çıkacak diye okuyorum AMA Accord için yine esamesi okunMUyor bu motorun.

BARİ Avensis'de benzer değerlerde, 1600cc bir dizel olsa AMA nerdeeee ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 11 Şubat 2013; 19:40:44 >

• dediğiniz doğru 4 yıldır yeni avensis kullanıyorum. alt devirdeki performansı kötü gerçekten 1.6 az geliyor diyorum fakat 3000dd sonra ise performansı gayet tatmin ediyor. devirli kullanıldığında sorun yok ama şehir içinde herzaman devirli kullanılamıyor. vitesi sürekli düşürmem gerekiyor. ben her devirde bastım mı gitsin istiyorum :) tek çözüm turbo motorun gelmesi. toyota atmosferik motora 132 hp koyabiliyorsa turbo motora ise 200hp bile koyabilir :)
  • ASLINDA yetersizlik; BELKİ değer olarak yeterli olabilecek maksimum torkun rutin kullanım devirlerinden çok daha yüksek devirde verilmesinde.
    Diğer bir ifadeyle, rutin kullanım devirleri olan 1500-3000 arasında motorun sağladığı tork YETERSİZ !
    YOKSA 1600cc'lik atmosferik bir motor için 132 BG iyi bir güç belki ANCAK bu güç 6000 devirde sağlanınca pratikte hiç bir anlamı kalmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.