Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (140. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: exantric

Şimdi avensis F1 Vitesli CVT şanzımanlı araç kullananlara bir sorum olacak. Subaru legacy froumunda okumuştum o araçta CVT ve F1 vitesli bir araç. Orada kullanıcının biri demiştiki F1 ile ilgili en güzel özelliklerden biri vitesi manuele almadan bile F1 kulakçıkları çalışıyor demişti bu olay Avensisde de var mı yoksa o kulakçıkları kullanmak için illa manuelemi almak gerekiyor?????

NE MUTLU Kİ BU ÖZELLİK VAR . BEN SIKÇA AVENSİSİMDE BU ÖZELLİĞİ KULLANIYORUM

• Arkadaşlar herkese merhaba,
    Arabayı alalı yirmi gün oldu 2012 Elegant-Ekstra ve ilk depomu bitirdim.Yakıt tüketimini sizlerle paylaşmak istiyorum.Arabayı aldığımda depoyu fulledim.53,95 lt benzin aldı.574 km yol yaptım bunun belki 30 veya 40 km'si çok sıkışık olmayan yinede akıcı Ankara trafiği geri kalanı devamlı dur kalklı trafikte ve çok soğuk havalarda kullanıldı.(2000-2500 devir aralığında) 574 km ile ye benziciye girdiğimde yakıt tüketimim ekranda 8.5'i gösteriyordu.Depoyu fulledim son haddine kadar doldurttum. tam 50 lt aldı.Depoya göre hesapladığımda 100 km'de 8,7 olarak hesapladım.Yanlışım varsa lütfen düzeltin bu değerler sizce nasıl ? cevaplarsanız sevinirim birde yakıt tüketimi bilgi ekranını benzin aldıktan sonra DİSP düğmesinden sıfırladım.574 km boyunca 8,2 ile 8,8 arasında değişen değerler anlık değişmeye başladı.bir 7,2 oluyor 7,8 oluyor bir bakmışsın 6,5'e iniyor burda bir hata yaptım sanki anlık tüketimleri veriyor.Bilgi ekranı bu kadar kısa sürede niye değişsin ki ? kitabınada baktım bir türlü çözemedim.Bir yerde bir yanlış yapıyoruz bakalım ne olacak bunları araba hareket halinde iken yaptım bununda etkisi olabilir mi acaba ? Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersöz

Arkadaşlar herkese merhaba,
    Arabayı alalı yirmi gün oldu 2012 Elegant-Ekstra ve ilk depomu bitirdim.Yakıt tüketimini sizlerle paylaşmak istiyorum.Arabayı aldığımda depoyu fulledim.53,95 lt benzin aldı.574 km yol yaptım bunun belki 30 veya 40 km'si çok sıkışık olmayan yinede akıcı Ankara trafiği geri kalanı devamlı dur kalklı trafikte ve çok soğuk havalarda kullanıldı.(2000-2500 devir aralığında) 574 km ile ye benziciye girdiğimde yakıt tüketimim ekranda 8.5'i gösteriyordu.Depoyu fulledim son haddine kadar doldurttum. tam 50 lt aldı.Depoya göre hesapladığımda 100 km'de 8,7 olarak hesapladım.Yanlışım varsa lütfen düzeltin bu değerler sizce nasıl ? cevaplarsanız sevinirim birde yakıt tüketimi bilgi ekranını benzin aldıktan sonra DİSP düğmesinden sıfırladım.574 km boyunca 8,2 ile 8,8 arasında değişen değerler anlık değişmeye başladı.bir 7,2 oluyor 7,8 oluyor bir bakmışsın 6,5'e iniyor burda bir hata yaptım sanki anlık tüketimleri veriyor.Bilgi ekranı bu kadar kısa sürede niye değişsin ki ? kitabınada baktım bir türlü çözemedim.Bir yerde bir yanlış yapıyoruz bakalım ne olacak bunları araba hareket halinde iken yaptım bununda etkisi olabilir mi acaba ? Saygılarımla,

Yakıt değeri soğuk hava ve dur kalk trafik için gayet normal. Benimki de aynı.

Yol bilgisayarı sıfırlandıktan sonra belli bir km katedene kadar anlık gibi değişken olacaktır. Sonuçta ortalama sabit bir değerin oluşması için en az 50km stabil kullanımlı bir mesafe gerek. Sizin araçtaki değerlerin çok sık değişimi resetledikten sonra çeşitli dur kalk trafiğe girip çıkmanız, açık yolda kullanmanız gibi farklı kullanımlardan olabilir. Ama bu değişim fazla uzun sürmemelidir. Mesela ben benzin alıp yokuş çıkarsam değerler acaip fırlıyor, düz yolda da acaip iniyor. İşte bunun gibi durumlar değerleri çok indirip çıkarabilir. Ama 10 km stabil kullanımdan sonra oynamalar %5 civarı olur.

• litresini 2.50 den 100 liralık lpg aldığımda ankara ş.içi tam olarak 399 km yol yaptım.
  • aynen dedikleriniz gibi oldu ve belli bir km sonra bir yere oturdu.Soğuk havalardan olsa gerek bizim tüketim yoğun trafikte 8,9'lara kadar tırmandı.inşallah yazın düşecektir.Bu arada paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
  • Sn. ersöz,
    Ankara nın soğuk olması önemli ama daha da önemli olan sizin kullanım şekliniz.Motor ısınmadan kısa mesafe kullanımı,aracınızı yeni olması daha 1000km ilk bakımı bile yapılmamış olması,arabanın tepkilerinin sizin alışkanlıklarınıza göre farklı olması yakıt tüketiminizi artırabilir.Yol bilgisayarında toplam yapılan ortalama hız bilgisi nedir mesela? Eğer 30-35 km/h civarında değilse de yakıtı doğal olarak fazla harcarsınız.Arabayı yokuş aşağı inerken boşa atmanız da bilgisayarı aldatabilir.Çünkü boştayken araç anlık yakıt tüketimini maximum hesaplıyor.Anlık yakıt tüketimi ekranına bakarsanız araç boşta ilerlerken veya ışıklarda beklerken vb. yakıt tüketiminin max. olduğunu görürsunuz.Tüm bunlara rağmen tabii ki gerçek tüketiminizi yapılan yol ve alınan benzin miktarı ile hesaplamak en doğrusu.
    Benim avensis 15.600km de Yakıt tüketimi 7.7LT/100km,ortalama hız 34km/h gösteriyor.Full depo ile range 640km olması lazım

• sayın 1034parsel,
    Bilgisayar 20-25 km/h civarında (bazen 20'nin de altında olabiliyor) bir ortalama gösteriyor.Genellikle 2000 devirde kullanıyorum.çünkü yol şartları onu gerektiriyor.Şu anda 100 km'de 8,9 Lt gösteriyor.İlk başlarda havalar biraz daha iyiyken 8,5 civarındaydı ama şu bir gerçekki her geçen gün biraz artıyor gibi geliyor.Mesela sabahleyin ilk çalıştığında tüketim 8,9 iken marşa bastığımda hemen 9,0 oluyor.Bunuda havaların çok soğuk olmasına bağlıyorum.Yazın inşallah 8,5'lerde kalırsa benim için çok iyi olur diye düşünüyorum.Bu arada 50 lt benzin alıp depo fullenince range değeri 665 idi fakat şu anda yaptığım km ile kalan range değerini topladığımda 620 km civarında gösteriyor.Yani range değeri tutturulmuyor tabiki bu da kullanım ile alakalı olsa gerek.
  • aracın rölantide maksimum anlık tüketim göstermesinin sebebi, aracın hesaplanmasını durduğu anda bile lt / km olarak yapması yani araç durduğundan aldığı yol sıfır oluyor o yüzden araç minimum yakıt yaksa bile kilometrenin sıfır olmasından dolayı anlık tüketim sonsuza gidiyor. bu durum diğer çoğu araçlarda ise araç durduğundan yol bilgisayarındaki gösterim hemen lt/saat'e çevrilir, bu da araç dizelse rölantide saatte 0.5 lt falan eğer benzinliyse 1 lt civarından bir anlık yakıt tüketimi gösterir. Sanırım avensiste rölantide 1 lt civarı bir anlık yakıt tüketimine sahiptir diye düşünüyorum. fakat bu durumun 100 kmdeki ortalama yakıtını etkilediğini düşünmüyorum, onu hesaplarken ayrı bir hesap yaptığını düşünüyorum ben o yüzden o değer gerçekçidir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dln34 -- 22 Aralık 2012; 14:47:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersöz

sayın 1034parsel,
    Bilgisayar 20-25 km/h civarında (bazen 20'nin de altında olabiliyor) bir ortalama gösteriyor.Genellikle 2000 devirde kullanıyorum.çünkü yol şartları onu gerektiriyor.Şu anda 100 km'de 8,9 Lt gösteriyor.İlk başlarda havalar biraz daha iyiyken 8,5 civarındaydı ama şu bir gerçekki her geçen gün biraz artıyor gibi geliyor.Mesela sabahleyin ilk çalıştığında tüketim 8,9 iken marşa bastığımda hemen 9,0 oluyor.Bunuda havaların çok soğuk olmasına bağlıyorum.Yazın inşallah 8,5'lerde kalırsa benim için çok iyi olur diye düşünüyorum.Bu arada 50 lt benzin alıp depo fullenince range değeri 665 idi fakat şu anda yaptığım km ile kalan range değerini topladığımda 620 km civarında gösteriyor.Yani range değeri tutturulmuyor tabiki bu da kullanım ile alakalı olsa gerek.

İstanbul gibi bir şehirde dahi bu motor yazın 7, kışın ençok 8 yakarken, siz Anara'da hergün nasıl bir trafikte kullanıyorsunuz ki; yakıt 8.9 larda geziyor. Bence aracınızın suçu yok. Sorun aşırı dur kalk yapıyor oluşunuzda.

Şöyle bir deneme yapabilirsiniz. 20km durkalk kullandıktan sonra 15 km durkalksız ve 6.viteste kullanın.Ortalamanın hemen 7 lere indiğini göreceksiniz.

• sizin yukarıda bir yorumunuz var.%80 1 ve 2.viteste %20 4,5,6 viteslerde kullanılması ile alakalı,benim kullanım şeklime uygun bir oran vermişsiniz.Birde bunlara Ankara'nın soğuk havasını ekleyince 8,9 lara ister istemez ulaşılıyor.Kışın bu değerleri normal karşılıyorum.
  • Benim son depoda tuketim kisla birlikte 9.2 lt.lere kadar tirmandi. Yazin 8.3 - 8.7 lt arasindaydi. Ama Istanbul s.ici ise giderken artan Halkali - Levent trafigi bitirdi beni. Yani ort hiz max 20 km'lerde gezerken cok normal karsiliyorum bu tuketimi. Kisin kafadan min 0,5 lt artiyor.
  • bu kadar soğuk bu kadar dur kalklı trafikte normal karşılıyorum.Bundan önceki arabam honda da kışları çok yakardı.
  • Şu döneme özgü olarak az yakan araç isteyenin alabileceği en iyi alternatif İstanbul-Ankara-İzmir gibi şehir içi kullanımlar için Hybrid Yaris'tir. 3.5lt benzin sarfiyatı ve cvt vites ile sıkışık trafikte hiçbir şeyi dert etmeden git-gel.
  • elegant extra modelinde gündüz farları led mi oluyordu. Bir arkadaş incelemesinde led olarak bahsetmiş fakat donanım listesinde normal olarak görünüyor.
  • Arkalar Led li önler düz.Premium modellerde önler Led li.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

elegant extra modelinde gündüz farları led mi oluyordu. Bir arkadaş incelemesinde led olarak bahsetmiş fakat donanım listesinde normal olarak görünüyor.

elegant extra da farların ön kısımlarında şerit şeklinde led aydınlatma mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkeryalcin -- 31 Aralık 2012; 10:29:17 >
  • Arkadaşlar herkese merhaba,
    Uzun zamandır Avensisçiler forma hiç uğramıyor.Arada bir araçlarınızla ilgili son bilgilerden ve gelişmelerden bahsederseniz bizim gibi yeni Avensisçilere ışık tutmuş olursunz.Bu soğuk havalarda yakıt tüketimlerinizin ne olduğunu paylaşmanız dileğiyle,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 14 Ocak 2013; 9:00:02 >
  • Mrblar,

Ankara'da şehir içi trafikte 8,9 lt gösteriyor yol bilgisayarı. Aracım 2011 1.8.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 18 Temmuz 2018; 16:20:20 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 18 Temmuz 2018; 16:20:37 >
  • 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.