Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (138. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ersöz

herkese merhabalar,
    Beyaz Avensis Elegant Ekstramı bugün teslim ettiler.Arabamı almam esnasında tüm sorduğum sorulara samimiyetle cevap veren,beni her konuda aydınlatan siz forum arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.Saygılarımla,

Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkür ederim.
  • quote:

herkese merhabalar,
    Beyaz Avensis Elegant Ekstramı bugün teslim ettiler.Arabamı almam esnasında tüm sorduğum sorulara samimiyetle cevap veren,beni her konuda aydınlatan siz forum arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.Saygılarımla,

Hayirli,ugurlu olsun arkadasim. Mutlu mesut kazasiz belasiz kullanimlar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar arabayı iki gündür kullanıyorum.Yer Ankara, 120 km yol yapmışım bunun belki 20 km'si çok yoğun olmayan bir trafik geri kalanı devamlı dur kalklı çok sıkışık Ankara trafiği 100 km'de 8,3 lt gösteriyor.Bana göre mükemmel bir değer 2000-2500 devir arasında kullanıyorum.Arkadaşlar bu değer gerçekten doğrumu dur? yani bunların bilgisayarı eksik vs gösterebilir mi ? yoksa pompa değerlerinemi bakmam lazım ? Araba 1.6 Elegant Ekstra saygılarımla,
  • quote:

Arkadaşlar arabayı iki gündür kullanıyorum.Yer Ankara, 120 km yol yapmışım bunun belki 20 km'si çok yoğun olmayan bir trafik geri kalanı devamlı dur kalklı çok sıkışık Ankara trafiği 100 km'de 8,3 lt gösteriyor.Bana göre mükemmel bir değer 2000-2500 devir arasında kullanıyorum.Arkadaşlar bu değer gerçekten doğrumu dur? yani bunların bilgisayarı eksik vs gösterebilir mi ? yoksa pompa değerlerinemi bakmam lazım ? Araba 1.6 Elegant Ekstra saygılarımla,

1.6 valvematic motorlu Verso kullanıcısı olarak bu değerin sıkışık trafik için doğru olduğuna garanti verebilirim. Eğer durkalk olmadan kullanırsanız ş.içi 7-7.5 arasını geçmeyecek. Yol bilgisayarı doğruyu gösteriyor ve pompa ile tutuyor. Sizi yanıltacak tek unsur benzin göstergesi. Eğer göstergeye bakarsanız moraliniz bozulur. Zira gösterge tek kareye inip lamba yanınca dahi 150km gidiyor. O yüzden sadece pompa dolumundaki ölçüme bakın ve aracınız fazla yakmadığı için mutlu olun.

Size şunu söylemeliyim. Bu motor gaza asılmadıkça uzun yolda asla 7.5 üzerine çıkmıyor. Sürekli 160-170 giderseniz ve yük varsa 8,5 ları buluyor. Dokunarak giderseniz ve 90 ı geömezseniz sonuçta en çok 6,5-7 arası yakıyor.

Aynı cüssede bir dizel araç alsaydınız 7.5 lt yakıyor olacaktı. Aradaki fark benzin ile mazot fiyatı arasındaki fark kadar. Dizelin pisliği, açarken bekle kapatırken bekle derdi yok, mazotta su varmı derdi yok...

Şu anda benzer cüsseli dizel araçların içinde C4 picasso en az yakıyor diyebilirim. (6.5lt)

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Paylaşımlarınızı bekliyoruz.

• Arabayı alırken, şu bir gerçekki sizlerin paylaşımlarından çok yararlandım.Bu değeleri sizler defalarca belirttiniz.Ama kullanıp görünce gerçekten inanamadım.Kardeşimde Dizel S-MAX var 7,4 den bahsediyor.Seninkinde bir hata vardır 1500 kiloluk bir araba o kadar yakamaz dediği için formda gündeme getirdim.ama siz bir de üstüne üstelik 7 ve 7,5 lardan bahsediyorsunuz ki bu harika bir şey diye düşünüyorum.
  • quote:

Arabayı alırken, şu bir gerçekki sizlerin paylaşımlarından çok yararlandım.Bu değeleri sizler defalarca belirttiniz.Ama kullanıp görünce gerçekten inanamadım.Kardeşimde Dizel S-MAX var 7,4 den bahsediyor.Seninkinde bir hata vardır 1500 kiloluk bir araba o kadar yakamaz dediği için formda gündeme getirdim.ama siz bir de üstüne üstelik 7 ve 7,5 lardan bahsediyorsunuz ki bu harika bir şey diye düşünüyorum.

Aracınız hayırlı olsun.. Güle güle kullanın.. Ben de ekim sonu Bayram öncesi teslim aldım aynı aracı.. Aldığım gün sonrası Ankara.dan İzmir'e bayram için gittim.. Şehirdışı kullanımda 120 km civarı sabit hız ile 5,8 yaktı.. Şu anda Ankara.da çok sıkışık olmayan trafikte max. 6,8 - 7 civarı bir tüketim yakalıyorum.. Dediğiniz gibi.. Bu rakamlar bu seviyedeki bir araç için gerçekten mükemmel..

• sayın muratkurt, teşekkür ederim.Ben alırken ilerde LPG'ye de dönebilirim diye almıştım bu arabayı ama bu değerleri gördükten sonra 9'u görse bile LPG düşünmeyeceğim.Benim eski aracım honda cıvıc bile 10 lt yakıyordu ki bu araba 1100 kilo idi.
  • quote:

sayın muratkurt, teşekkür ederim.Ben alırken ilerde LPG'ye de dönebilirim diye almıştım bu arabayı ama bu değerleri gördükten sonra 9'u görse bile LPG düşünmeyeceğim.Benim eski aracım honda cıvıc bile 10 lt yakıyordu ki bu araba 1100 kilo idi.

Ersöz Bey merhaba tekrar daha evvel dediğim gibi ben de bu aracın meraklısıyım ama manuel oluşu kafamdaki tek soru işareti. Sizce vites olayı nasıl rahat değişiyor mu. sıkışık trafikte yoruyor mu.Bi de ben tembel adamımdır 1. vitesle uğraşmayı falan sevmem trafikte durdummu aracı 2. hatta 3. vitesten kaldırmaya ve öyle hızlanmaya çalışırım. Bu tip durumlarda bu araba nasıl hızlanır rahat mı zor mu vs ??

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinman

quote:

Orijinalden alıntı: exantric

quote:

Orijinalden alıntı: mersinli_m

quote:

Tekrar teşekkürler hocam walla ben bu aracı 3 aydır takip ediyorum. Dizel otomatik alacam diye çıktığım yolda manuel benzinliye geldim. Bu da bu aracın tabii ki başarısı. Şu ana kadar incelediğim aşağı yukarı 20 araç modeli içerisinde seçeneklerimi 2. el 1,8 avensis, sıfır 1,6 avensis ya da 2. el 2.0 subaru legacy e kadar indirdim.

Avensisler bir yana Subaru Legacy bir yana o da CVT F1 bir araba ama onu almaya bayaa korkuttular beni elinde kalır, bozulursa yapamazlar yapsalarda göçertirler bütçeni diye...

eğer merak ettiyseniz onun da linki şu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-sahibinden-hatasiz-beyaz-inci-100346581/detay

Rica ederim arkadasim. Bu arada 2 yilda 5. arac degistirmis ve sabah aksam forumlarda baska araclarla ilgili konulari okuyan biri olarak sunu net soyleyebilirim. Subaru Legacy yakit tuketimi anlaminda cidden insani uzer.

Fabrika verisi olarak s.ici tuketim degeri 10.8 lt diyor. Ki size garanti verebilirim. Bu arac s.ici 12 lt'nin altina zor iner. Onun disinda Subaru'da ne yazikki SUV-Jeep degilse araciniz ikinci elde cok deger kaybeder. Buna ek olarak 2.0 motor oldugundan yillik 700 tl daha vergisi var.

Toyota varken ve bu kadar tutulurken Subaru olu bir yatirim olur.

Aslinda bende Avensis'imi almadan once sizin gibi aylarca bayi bayi gezdim. Passat, Insignia, Citroen C5 vb bir dunya araca baktim. Dizel otomatik dusunuyordum bende. Ama bayide Avensis'in 1.8 CVT'sinin geldigini gorunce zaten kasasida cok hosuma gittigi icin direkt gidip aldim.

Takdir tabiki sizin ama benim onerim sifir 1.6 Avensis yerine 2. elde olsa temiz 1.8 CVT olan modeldir. 15 ps daha guclu motor ve CVT sanziman. Sifiri artik ulasilmaz oldu zaten.

Not: Bu arada halen 2. arac olarak dizel otomatik bir arac bakiyorum. Aklimdaki tek model multi mode bile olsa tuketimininden oturu Auris.

Tekrar merhaba yeni bir soru daha takıldı aklıma. Şimdi bu 2. el aldığımız makyajsız ve ekransız 1.8 CVT araçlara sıfır 1,6 elegant extra da olan Toyota touch ya da touch & go (geri görüş kamerasıyla beraber) orjinal olarak takılabiliyormu yoksa yan sanayii sistemler mi takılıyor?

Eğer yan sanayii sistemler takılıyorsa onlarda orjinali ile aynı öelliklere mi sahip oluyor?

Şimdiden teşekkürler tekrar

navtech sattığı 1400 tl lik navigasyonda içeren full paket toyota dan daha iyi
    toyota 6 inch navtech : 8 inch
    toyotada pek çok özellik yok diğer yan sanayi ürüne göre

http://www.navitech.com.tr/products.asp?id=51&pid=444

Peki size bir soru daha manuel arabalara otomotik vites takıldığını duymuştum acaba 1.8 CVT deki CVT şanzımanın aynısı sıfır alınan 1.6 Elegant extra ya takılabilir mi? Takılırsa garantiyi bozar mı ya da ne kadarını bozar. kaça malolur vs.....

• sayın exantric,
    Size şöyle ifade edeyim ben bu aracı yaklaşık olarak beş veya altı aydan beri inceliyorum.bunu gerek bu forumdaki arkadaşlar gerekse de çevrem de kullanan bir kaç arkadaşım vasıtasıyla,arabayı alalı 2 gün oldu,eski arabam Honda Cıvıc manuel'di yaklaşık 10 yıl bindim.Honda 1100 kiloluk bir araba 21 yıldır Ankara'da araba kullanıyorum.21 yıl derken bunu şöförlük meziyeti anlamında söylemediğimide bilmenizi isterim.İki gün itibarıyle Avensise alışamadım.
    Araba çok ağır, ama inanın gittiği anlaşılmıyor.ibreye bakmazsanız bir anda 80'lere çıkabliyor bu forumda bazı arkadaşlar arabanın alt devirlerde zayıf olduğundan bahsediyorlardı.Bu arkadaşların önceki arabalarını bilmediğim için bir şey demek istemiyorum.Çünkü torku yüksek bir arabadan Avensise binmişlerse bir bakıma hak verebilirim.Ama benim eski hondamdan kalkış hızlanış ve ataklık bakımından hiç bir fark olmadığı gibi daha iyice bile diyebilirim.Aralarındaki kilo farkı 350-400 kilo nerdeyse, arabanın vites geçişleri sıkıntısız çok rahat geçiyor. Kullanımı çok rahat ve kesinlikle yormuyor ben bu arabayı uzun yolda düşünemiyorum.2 ve 3 viteslerde kalkış olayını pek anlayamadığım için ona cevap veremeyeceğim.Bu arabayı alırken kafama takılan en önemli konu yakıt tüketimi idi.İki günde yaklaşık 150 km yol yapmışım bunun sadece 15 veya 20km si sıkışık olmayan ankara tarfiği (ümitköy-kızılay arası) geri kalanı çok sıkışık devamlı dur kalklı ankara trafiği, bu gün sabah işi gidip stop ettiğimde değer 100 km'de 8,3 lt idi buna inanamadım.hatta formda dile getirdim.Akşamleyin yine iş çıkışı yine yoğun trafik bilakis yolda kaza vardı devamlı dur kalk en fazla 3.vites stop ettiğimde 8,5 Lt oldu.Mükemmel diyebilirim.Şu anda arabadan çok memnunum açıkçası bazı tereddütlerim vardı ama yanılmışım (en önemlisi yakıt tüketimi) Avensis gerçekten mükemmel bir araba eski hondam da çok güzel bir araba olsa da onunla kıyaslarsam Avensise haksızlık etmiş olurum.Size ve Avensis düşünenlere biraz da olsa fikir verebildiğimi düşünüyorum.Saygılarımla,

• Arkadaşlar bende aranıza 2011 Toyota avensis elegant extra atike rlpgli araba ile katıldım. Arabadan inanın çok memnunum amalpg tüketimi sanki benzine göre bana yüksek geliyor. benzinde 7 litre tüketirken lpg de 9.5 litre tüketiyor.Acaba bu fazla değilmi? sizin arabalarınız litre olarak lpgde ne kadar tüketiyor? Aslında yol bilgisayarında ne gösteriyor? Gerçek lpg tüketimi ne oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhankiraz

Arkadaşlar bende aranıza 2011 Toyota avensis elegant extra atike rlpgli araba ile katıldım. Arabadan inanın çok memnunum amalpg tüketimi sanki benzine göre bana yüksek geliyor. benzinde 7 litre tüketirken lpg de 9.5 litre tüketiyor.Acaba bu fazla değilmi? sizin arabalarınız litre olarak lpgde ne kadar tüketiyor? Aslında yol bilgisayarında ne gösteriyor? Gerçek lpg tüketimi ne oluyor?

Aracınız hayırlı olsun.. Güle güle kullanın.. LPG tüketimi, benzine göre her zaman daha fazla olur.. . Bu ağırlıktaki bir araç için 10 lt. LPG tüketimi bile gayet güzel.. Sizin LPG tüketim değeriniz bu nedenle çok iyi..
  • Peki arkadaşlar atiker fast sistem sizce arabada sorun çıkarırmı? veya yakıt tüketimini fazla arttırırmı? Mesela sizsin lpgde ki yakıt tüketimlerininz litre olarak ne kadar? Birde benden başka atiker taktıran varmı acaba?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_68508940/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68508

Bizimde bir klubümüz olsun dedim ve açtım inş artık buradan devam edebiliriz.
  • quote:

quote:

sayın muratkurt, teşekkür ederim.Ben alırken ilerde LPG'ye de dönebilirim diye almıştım bu arabayı ama bu değerleri gördükten sonra 9'u görse bile LPG düşünmeyeceğim.Benim eski aracım honda cıvıc bile 10 lt yakıyordu ki bu araba 1100 kilo idi.

Ersöz Bey merhaba tekrar daha evvel dediğim gibi ben de bu aracın meraklısıyım ama manuel oluşu kafamdaki tek soru işareti. Sizce vites olayı nasıl rahat değişiyor mu. sıkışık trafikte yoruyor mu.Bi de ben tembel adamımdır 1. vitesle uğraşmayı falan sevmem trafikte durdummu aracı 2. hatta 3. vitesten kaldırmaya ve öyle hızlanmaya çalışırım. Bu tip durumlarda bu araba nasıl hızlanır rahat mı zor mu vs ??

Şimdiden teşekkürler.

Aracınızı 2. hatta 3.viteste rahatlıkla kaldırabilirsiniz. Ancaaak; Debriyajı kısa sürede bitirirsiniz, motoru aşırı zorlama sebebiyle erken açtırırsınız.

Viteslerdeki kolay geçiş ve 6 vitesli şanzımanın dişli dağılımı sebebiyle zorlanmaması size manual kullanımda kolaylık sağlayacaktır.

• arkadaşlar, bizim tüketim değeri bu sabah itibarıyla 8,8'e çıktı.İlk günler 8,3 idi.Araba 300 km'de ama hava sabahları çok soğuk oluyor ve sıkışık trafikte kullanıyorum.sizce bu değer nasıl ? Kullanıldıkça düşer mi ?
  • quote:

arkadaşlar, bizim tüketim değeri bu sabah itibarıyla 8,8'e çıktı.İlk günler 8,3 idi.Araba 300 km'de ama hava sabahları çok soğuk oluyor ve sıkışık trafikte kullanıyorum.sizce bu değer nasıl ? Kullanıldıkça düşer mi ?

Valvematic motor'da şe.içi'de olsa arasıra 5-6.vites gidebilmelisinizki ortalama 7.5-8 ler seviyesinde olabilsin. Sadece sıkışık trafik ve kısa mesafe yolculuk yapıyorsanız 8.8lt az bile. diğer araçlar aynı şartlarda 10lt civarı harcıyorlar.
  • çok doğru söylüyorsunuz.bu gün 20 veya 25 km'lik bir yolu 5 veya 6.vitesle gittim.Havada fena değildi.Şu anda arabayı park ettiğimde Bilgisayar 8,2 yi gösteriyordı.Gerçekten mükemmel.
  • geçen hafta adapazarı metin tesislerini falan biraz geçtikten sonra milangazdan aldığım bir depo yaklaşık 30lt gazla genellikle hız sabitleyici ile 120yi geçmeyecek şekilde 330 km yaptım, yani 100km de 9 lt falan. üç kişi ve orta dolulukta bagajla. benzinde herhalde 8litre falan olurdu o güzargahta. maddi olarak ise benzin de durum kötü, gazda ise gaz eskiye nazaran çok pahalı, yazın 2 2,5 lira arasında gezinen gaz fiyatları son vergi artırımından sonra gaz istanbulda 2,70 2,80lerde olsa da anadolunun çoğu yerınde 3 lira sınırında. bu gidişle nerdeyse lpg'nin bile alternatifi aranacak..

böyle lpg ile seyir tecrübesi varsa paylaşabilir mi ?
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.