Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (139. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yılda benim gibi benzinli aracı ile en fazla 10 bin km yapan biri için lpg gereksiz ve riskine değmez. Dizel araç almak isteyenler ise yılda en az 30-50 bin km yapmaları gerekiyor ki değsin.

Bunu dikkate alarak benzinli araçlarınızı huzur ve güvenle kullanın.
  • Arkadaslar onumuzdeki pazartesi kismet olursa kırıkkale den 2007 1.6 elegant almaya gidiyoruz. Fiyat olarak 30.000 tl anlastik.Aracta kaza degisen parca felan yok.brc sistem lpg montajli.Size sunu sormak istiyorum.Fiyat sizce nasil ve kırıkkale de baktigim kadariyla Toyota servisi yok.Araci almaya gittigimizde nereye nasil gosterelim.yakinda ankara falan var ama satici kisi biraz yasli ve hic zannetmiyorum biziml e ankaraya gelip araci gosterelim.Bu yuzden sizden akil istiyorum neyine bakalim nasıl bakalim.Daha once toyota kullanmadim.imzamdaki araci kullanıyorum bayagidir.Bunu babam icin alacagiz.
    Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad ,şimdiden hayırlı olsun diyelim.Ben iki hafta önce sıfır aldım alırken özellikle kontrol ettirdim.Düşünün sıfır araba alıyorum ve kontrol ettiriyorum.Boya işi ile uğraşan ustalara götürün(Mutlaka sanayide vardır) ufak bir cihazları var boyanın sınırları var. alet çıkan sayılara göre nerde boya olduğunu tespit ediyor.Ben öyle yaptırmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 7 Aralık 2012; 13:00:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersöz

Üstad ,şimdiden hayırlı olsun diyelim.Ben iki hafta önce sıfır aldım alırken özellikle kontrol ettirdim.Düşünün sıfır araba alıyorum ve kontrol ettiriyorum.Boya işi ile uğraşan ustalara götürün(Mutlaka sanayide vardır) ufak bir cihazları var boyanın sınırları var. alet çıkan sayılara göre nerde boya olduğunu tespit ediyor.Ben öyle yaptırmıştım.

Cevap icin tesekkurler.Peki aklima takilan birşey daha var.Kaportayi motoru o şekilde gosteririm tamam peki elektronik ariza veya calismayan aksam varmi diye baktiracak olsak sanayide bagladiklari bilgisayar bize servisteki gibi geçerli bilgi verebilir mi.Bahsettigim full araci tarama olmasada fikir edinme açısından faydali olur diye düşünüyorum. tekrar Teşekkürler.Size de hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela ceza gostermesin.

• Arkadaşlar herkese merhaba,
    Tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.Arabayı alalı 2 hafta oldu ve şu an 400 km'de benzin göstergesi 3 çizgi kaldı range de 190 km kadar gösteriyor.Çok sıkışık Ankara trafiğinde kullanıyorum malum Ankara'da havalarda çok soğuk ve arabayı park ettiğimde 100 Km'de 8,4'ü gösteriyordu.Genellikle 2000-3000 devir aralığında kullanıyorum .Bir de çizgiler bitince mi range sıfır oluyor.Sıfır olduktan sonra takriben kaç km giderim ? Teşekkürler.
  • vereceğini tahmin ediyorum.Bahsettiğiniz gibi arabayı Ankara'ya getirme şansınızın olamayacağını belirttiğiniz için başka bir alternatifinizinde olacağını zannetmiyorum.Ortam malesef iç açıcı değil içinizin rahat etmesi için ya bu işten çok iyi anlayan birisiyle gideceksiniz.yada bazı kurumlara güvenmek zorunda kalacaksınız.Bir önceki arabam honda cıvıc'ti yıllarca bindim satarken alan arkadaş arabanın etrafında sadece bir tur attı.Birde kaputunu açarmısınız dedi arabamı 5 dakikada sattım.kendim bile inanamadım.Ama alıcı bilinçliydi gerçektende arabamda hiç bir şey yoktu.Hakkınızda hayırlısı olsun,
  • Teşekkürler simdi baktim ankara Kırıkkale arası 75km mis.Yakinmis aslinda satici kendi gelemesede yanimiza güvendiği birini verip ankaraya gonderir mi onu konuşayım bakalım yoksa kafam rahat etmeyecek.Bir de bu forumda okumustum arkadaşın biri ank.da alacagi 2.el aracı expertiz e götürmek için randevu alacakmis servise sordugunda expertiz ücreti olarak 750 tl talep etmişler. olabilir mi böyle birşey eger öyleyse ben kendim sanayide baktiririm daha iyi :)

• toyotaların hondaların motorlarına öyle kolay kolay bir şey olmaz.Önce kaportayı dikkate alın.Arabada ağır bir kaza yoksa bir şey yoktur gibi geliyor ama siz yinede temkinli olun.
  • Simdi ankaradan bir özel servisle görüştüm. Tyt Servisin adı.Expertiz yaptiklarini ve 50 tl oldugunu soyledi.Adami ikna edebilirsem direk buraya goturecem yoksa da eski usullerle baktirip alip gelecem arabayi.Hakkimizda hayirlisi neyse o olsun diyelim :)

• şu toyota avensise 1,6 dizel motor niye koymaz şaşarım
  • Aracın km. nedir?Sahtekarlıkların büyük bir kısmı km.nin geriye alınması şekliyle oluıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinman

quote:

Orijinalden alıntı: exantric

quote:

Orijinalden alıntı: mersinli_m

quote:

Orijinalden alıntı: exantric
    Tekrar teşekkürler hocam walla ben bu aracı 3 aydır takip ediyorum. Dizel otomatik alacam diye çıktığım yolda manuel benzinliye geldim. Bu da bu aracın tabii ki başarısı. Şu ana kadar incelediğim aşağı yukarı 20 araç modeli içerisinde seçeneklerimi 2. el 1,8 avensis, sıfır 1,6 avensis ya da 2. el 2.0 subaru legacy e kadar indirdim.

Avensisler bir yana Subaru Legacy bir yana o da CVT F1 bir araba ama onu almaya bayaa korkuttular beni elinde kalır, bozulursa yapamazlar yapsalarda göçertirler bütçeni diye...

eğer merak ettiyseniz onun da linki şu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-sahibinden-hatasiz-beyaz-inci-100346581/detay

Rica ederim arkadasim. Bu arada 2 yilda 5. arac degistirmis ve sabah aksam forumlarda baska araclarla ilgili konulari okuyan biri olarak sunu net soyleyebilirim. Subaru Legacy yakit tuketimi anlaminda cidden insani uzer.

Fabrika verisi olarak s.ici tuketim degeri 10.8 lt diyor. Ki size garanti verebilirim. Bu arac s.ici 12 lt'nin altina zor iner. Onun disinda Subaru'da ne yazikki SUV-Jeep degilse araciniz ikinci elde cok deger kaybeder. Buna ek olarak 2.0 motor oldugundan yillik 700 tl daha vergisi var.

Toyota varken ve bu kadar tutulurken Subaru olu bir yatirim olur.

Aslinda bende Avensis'imi almadan once sizin gibi aylarca bayi bayi gezdim. Passat, Insignia, Citroen C5 vb bir dunya araca baktim. Dizel otomatik dusunuyordum bende. Ama bayide Avensis'in 1.8 CVT'sinin geldigini gorunce zaten kasasida cok hosuma gittigi icin direkt gidip aldim.

Takdir tabiki sizin ama benim onerim sifir 1.6 Avensis yerine 2. elde olsa temiz 1.8 CVT olan modeldir. 15 ps daha guclu motor ve CVT sanziman. Sifiri artik ulasilmaz oldu zaten.

Not: Bu arada halen 2. arac olarak dizel otomatik bir arac bakiyorum. Aklimdaki tek model multi mode bile olsa tuketimininden oturu Auris.

Tekrar merhaba yeni bir soru daha takıldı aklıma. Şimdi bu 2. el aldığımız makyajsız ve ekransız 1.8 CVT araçlara sıfır 1,6 elegant extra da olan Toyota touch ya da touch & go (geri görüş kamerasıyla beraber) orjinal olarak takılabiliyormu yoksa yan sanayii sistemler mi takılıyor?

Eğer yan sanayii sistemler takılıyorsa onlarda orjinali ile aynı öelliklere mi sahip oluyor?

Şimdiden teşekkürler tekrar

navtech sattığı 1400 tl lik navigasyonda içeren full paket toyota dan daha iyi
    toyota 6 inch navtech : 8 inch
    toyotada pek çok özellik yok diğer yan sanayi ürüne göre

http://www.navitech.com.tr/products.asp?id=51&pid=444

mrb
    GRD-NX 103
    modeli nette 1900 civarında
    nerede 1400 acaba?

• Herkese selamlar,
    mart 2012 de aldığım 1.6 eleg+extra avensis arabam 15,000 km.ye ulaştı.kazasız belasız çok şükür
    İstanbul anadolu yakasındayım.
    Yol bilgisayarını hiç sıfırlamadım.
    Ortalama Tüketimim 7,7lt/100km dir.Ve yol bilgisayarına tamamen güveniyorum.Bence doğru gösteriyor.Total den aldım benzini hep.Belki başka marka olsaydı iyi veya kötü farkedebilirdi.bilmiyorum.
    Benzin göstergesindeki her çubuk yaklaşık 70-75 km ye tekabül eder.
    Hiç çizgi kalmayıp benzin ışığı yanarsa depoda 9lt benzin var demektir.Yaklaşık 110km daha gidebilirsiniz.
  • teşekkür ederim.Sizin değeriniz daha da iyiymiş.Bakalım ilk depo değerini çok merak ediyorum.Bir depo ile 600 km'yi bulursam pisiklojik olarak çok mutlu olacağım.İlerde LPG felanda düşünmeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 10 Aralık 2012; 16:03:03 >
  • ilk bir kaç depo aldatabilir sizi..en az 3-4 bin km den sonra LPG yi düşünün bence .
    Ben yılda 20-25 bin km yaptığım halde benzine 95 oktan devam diyorum.
    Tercih sizin tabii ki.
    yol bilgisayarı çok doğru gösteriyor.Bende audi a3 var.mesela audinin yol bilgisayarı toyota gibi güvenilir değil nedense.
  • paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Yılda 12 veya 13 bin km yapıyorum.Araba şu anda çok sıkışık Ankara tarafiğinde 8,6 lt'yi gösteriyor.Bu değer benim için mükemmel bir değer LPG olayını rafa kaldırdım.Hatta gidip garantisini uzatacağım.
  • Ben olsam garantiyi uzatmazdım ki uzatmazdım garantiyi uzatınca Toyota servisleri ile pazarlık şansınız kalmıyor çünkü. Mecbursunuz diye servisler indirim yapmıyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersöz

paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Yılda 12 veya 13 bin km yapıyorum.Araba şu anda çok sıkışık Ankara tarafiğinde 8,6 lt'yi gösteriyor.Bu değer benim için mükemmel bir değer LPG olayını rafa kaldırdım.Hatta gidip garantisini uzatacağım.

1.6 valvematic motor kullanıcısı olarak size şunu net olarak söylemeliyim.

Bu motor:

Şehir içi %50 durkalk, %50 açık yolda 2000-3000d/d arası kullanıldığında;
    Yazın ort 7.2lt, kışın ort 7,7lt yakar.

%80 1-2 viteslerde, %20 4-5-6.viteslerde kullanıldığında;
    yazın 8.1, kışın 8,6lt yakar.

Benim aracım aynı kullanım şartları olmasına rağmen yazın 7,7 yakarken şu anda havaların soğuması sebebiyle 8,5'a çıktı. Ayrıca lastiklerin soğuktan sertleşmesi sebebiyle süspansiyonda sertleşiyor.

Benzin göstergesine bakarsanız üzülürsünüz.Depoda (yola göre) 150-200km gidecek benzin varken ışık yanıyor. Şimdiki yeni nesil tüm araçlar artık böyle. Diğer araçlarım olan Vw, Fiat, Renault'ta böyle.

Siz y.bilgisayarına bakın.

• selam arkadaşlar 1 yıl önce aldığım mayısta tüp taktırdığım 2011 beyaz avensisimi tayinim çıktığı için satmayı düşünüyorum km si 21000 civarı 20000 bakımını kendim yaptırdım bu arada ilgilenen olursa mesaj atarsa sevinirim
  • NE MUTLU Kİ BU ÖZELLİK VAR . BEN SIKÇA AVENSİSİMDE BU ÖZELLİĞİ KULLANIYORUM
  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.