Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (157. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    33 bin km 26 aylık
    Cvt harika gözü kapalı al. Süper seri sakin sessiz hissiz bir vites. Başka vites beğenmeyeğine eminim açılınca.
    Cvt olduğu için az yakıyor araç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb, Ankara'da sehir ici 8.8-8.9 gibi bir tüketim vardı kışın yazın degerleri daha düşük olacaktır tahminim. Yol sesini genel olarak almıyor. Şehirler arası yolculukta bazen düşük kaliteli asfaltın kullanıldığı yollardan geçerken ses alıyor ama bu durum kaliteli kısımlarda hemen son buluyor. Son sorunuz için de söylediğiniz gibi önce gaza basıyorsunuz sonra araba ona göre tepki veriyor. Benim sürüş tecrübeme göre durum bu. Arabayı alalı 1 yıl bile olmadı, önceki arabam da 2005 astraydı. Bunlar da size daha kapsamlı fikir verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011-2012 model 40-50 bin km'de, otomatik şanzıman Avensis 1.8'ler 55.000 TL'den başlıyor.
    İlanlardaki 2012 modellerin farları makyajSIZ kasayı andırıyor, bu drumda "2012 model olarak geçse bile 2011 yılının 2. yarısında satılan modellerdir ve makyajSIZ 2012 modeldir" diye düşünüyorum. ACABA yanılıyor muyum

2012 makyajSIZ kasaların hepsi de Elegant olmalı, E. Extra değildir heralde DEĞİL Mİ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 30 Ağustos 2013; 12:15:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Hal bu iken tabii ki Avensis alınır, hatta Avensis 1.6 Elegant (Extra) için CVT planları varsa, otomatik vites isteyenler için o bile beklenir alınır...

Bence 1600 cc 132 hp 160nm torka sahip 1400 kg küsür araca cvt şanzıman koyacaklarını sanmıyorum. araç zaten isteksiz gidiyor performansı vasat. cvt şanzıman bu kasadaki motor gücünü kaldırmaz diye düşünüyorum kaldiki adamlar 1800 cc motora koyup sattılar.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.

Yeni Auris 1,6 CVT benzinliyi test ettiğimde gaza basınca roket gibi gidişine şaşırmıştım. 1.6 motor Verso ve Avensis'te düşük devirlerde gerçekten isteksiz iken, Auris'te roket gibi nasıl olabiliyor anlamadım. Belki CVT şanzımanın bir özelliği sebebiyle araç iyi gaz yiyor olabilir. Bu durumda Avensis'in neden 1.6 CVT'sini çıkarmasınlar ki?
  • auris 1.6 cvt 1280 kilo avensis 1400 kilo civarında. zaten arada kasa ebat farklarıda var.
  • Arkadaşlar herkese merhabalar,
    2012 Avensis Elegant Extra aracımla Ankara-Didim arasında yaklaşık olarak 1.500 km yol yaptım.Yakıt tüketimlerimi sizinle paylaşmak istedim.İlk uzun yol deneyimimde Didime giderken 110 km hızın altına çok az düştüğümü belirtmek isterim.Genelde 110-140 arası gittim.160-180 km hızlara çıktığımda çok oldu.Kılimayı Denizliden sonra yaklaşık üç veya dört saat açtım.Stop ettiğimde bilgisayar 6,2 gösteriyordu.Bu benim için nerdeyse 1500 kg'lık bir araç için çok iyi bir değer diye düşünüyorum.Gelirken yine sivrihasar'a kadar ortalama 120-130 km hızlarla geldim.Yolun son iki saatini curuse'a atarak 90-100 km hızlarla yolculuğumu bitirdim yakıt tüketimi 6,3 oldu.Şunu anladımki ortalama 100-110 km hızla curuse atarak gitmiş olsaydım rahat bir şekilde 5,6 veya 5,7 rakamlarını tutturabilirdim.Ankara'da kışın en sert günlerinde 8,8 ile gezdim şu an aynı yolu, aynı güzergahı takip ediyorum.Bilgisayar 7,6 gösteriyor. Yetkili servis çalışanları ile kışın yakıt tüketimi konusunu görüştüğümde 5000 km'den sonra düşeceğini söylemişlerdi.Dedikleri gibide oldu.Saygılarımla....

• Ersöz E kullanıcısına yanıt
    bende geçen gün bilgileri sıfırladım.
    şehir içi ortalama 24 hız ile ortalama 8.0 lt yakıt gösteriyor.
    .
    eski sahibinden kışlık lastikleri dün 750 tl ye aldım. %80-90 dişli temiz.
    225/55/17 ebat 101v
    normalden biraz geniş, yakıt fazla yakacak, performansda düşecek ama ne yapalım yarı fiyatına almış olduk. zaten 4-5 ay kullanacağız.
    zemheriden kocakarı soğuklaarına kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 18 Eylül 2013; 9:21:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

2011-2012 model 40-50 bin km'de, otomatik şanzıman Avensis 1.8'ler 55.000 TL'den başlıyor.
    İlanlardaki 2012 modellerin farları makyajSIZ kasayı andırıyor, bu drumda "2012 model olarak geçse bile 2011 yılının 2. yarısında satılan modellerdir ve makyajSIZ 2012 modeldir" diye düşünüyorum. ACABA yanılıyor muyum

2012 makyajSIZ kasaların hepsi de Elegant olmalı, E. Extra değildir heralde DEĞİL Mİ?

1.8 Multidrive seçeneği 2012 modellerde olmadığı (varsa da 2011 çıkışlıdır) gibi makyajlı kasada da yok diye biliyorum. ÖTV artışı sonrası, 1.8 2013 yılına kadar 1.8 seçeneği de sunmadılar.

• 60.000 km bakımı için bugün toyota sonkar avcılardaydım.

60.000km bakım 140.00
    4.2 lt 5w30 motor yağı 151.20
    kabin hava filtresi 51.80
    yağ filtre elemanı 18.14
    karter tapa contası 2.10
    enjöktör temizleyici 34.39
    atık malzeme bertaraf ücreti 1.00

toplamda kdv dahil 445.60 tl

arka disklerim torna olmalı dendi ama sonradan çalışan arkadaş gerek yok yaptırmana dedi 8000 km önce ustama kontrol ettirdiğim yarıda olan arka fren balatalarım ise yine bitmiş 50.000 bakımdada bitikti sözde. yarın ustama bir kere daha gösterecem, sorun yoksa 70.000 km ye kadar devam inşallah. ayrıca aracımda ekstra masraf çıkmadı. toyota seni çok seviyorum : arka balata değişimi ve disklere torna yapılması 380 tl gibi bir ücreti vardı ayrıca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absolutevanilla -- 17 Eylül 2013; 22:44:51 >

• Arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var. Usb bellek ile müzik dinlemeyi çözemedim. Mp3leri atıyorum, belleği takıyorum fakat usb bellek görünmüyor. Acaba sebebi nedir? Bellekte, NTFS biçimlendirmesi yaptım sebebi bu olabilir mi?
  • avensislerde yokuşta kalkış destegi varmı?
    broşüründe göremedim alma düşüncemiz var eşim için gerekli olan bir donanım, bizi şüphede bıraktı.
  • stornado S kullanıcısına yanıt
    avensislerde yokuşta kalkış desteği yok ama elektronik park freni var. dik rampalarda bir tuş sayesinde el frenini aktif hale getiriyorsunuz. ardından gaza basıp debriyajı kaldırır kaldırmaz ise kendiliğinden devreden çıkıyor. bir nevi yokuş kalkış vazifeside görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: absolutevanilla
    avensislerde yokuşta kalkış desteği yok ama elektronik park freni var.
    dik rampalarda bir tuş sayesinde el frenini aktif hale getiriyorsunuz. ardından gaza basıp debriyajı kaldırır kaldırmaz ise kendiliğinden devreden çıkıyor. bir nevi yokuş kalkış vazifeside görüyor.

Avensis'lerde "yokuş kalkış desteği" olmadığını duymak beni hem şaşırttı hem de üzdü.
    Mevcut aracımı değiştirirsem, ilk sırada düşündüğüm araç Avensis ama "yokuş kalkış desteği" mutlaka olmasını istediğim bir özellik.
  • BRAVEHEART11 kullanıcısına yanıt
    elektronik el freni var bence sırf yokuş kalklış desteği yok diye vazgeçmeyin bu arabadan. ama eşinizde kullanacaksa bence daha küçük bir araba bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: absolutevanilla
    elektronik el freni var bence sırf yokuş kalklış desteği yok diye vazgeçmeyin bu arabadan. ama eşinizde kullanacaksa bence daha küçük bir araba bakın.

ZATEN en çok eşim kullanırken gereken bir özellik yokuş kalkış desteği. Çok dik yokuşlar dışında benim ihtiyacım olmaz, olsa da el freniyle idare ederDİM.
    NEYSE, şimdilik aracı değiştirme düşüncesi rafta zaten. BELKİ Auris, yeni Corolla'ya olduğu gibi Avensis 1.6'ya da CVT şanzıman gelir ilerde.
  • Arkadaşlar merhaba. Araç alma arifesinde olan bir insan olarak sizlerden acil olarak yardım istiyorum, diliyorum. Birçok model C sınıfı araca baktım, aklımda kalan 1.6 Tdci sıfır focus vardı ki Toyota bayisine de bir bakalım dedik. Yeni Corollayı çok gözümüz kesmedi, tipini özellikle beğenemedik. Oradan Avensis gözümüze bir çarptı ki, baktık kaldık. İçine oturduk ve oldukça fazla beğendik. Baktığımız elegant extraydı ama navigasyon ve dokunmatik ekran işi 52 yaşında babam için çok da gerekli gelmedi. Velasıl kelam, elegant Avensis'i 59 bin tl'ye alabileceğimizi öğrendik. Şimdi sorunun can alıcı kısmı şu: C sınıfı sıfır dizel araç mı yoksa d sınıfı mensubu Avensis alıp lpg mi taktırmak ? Bunun kararsızlığını o kadar çok yaşıyoruz ki, kafalar komple karıştı. Babam için yakıtı az, kaliteli ve uzun ömürlü bir araç olması en büyük şartları. Tüm bu hikayemizden yola çıkarak, bizlere ne önerebilirsiniz ? Özellikle de lpg'li Avensis kullananların acil yardımını istiyorum. Bayramdan önce sahip olmayı çok istiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Alegria -- 6 Ekim 2013; 22:33:44 >

• Bu karar (LPG dönüşümü) EN ÇOK 1 yılda kaç km yaptığınıza bağlı.
    12.500 km'nin altında ise gereksiz.
    12.500-15.0000 km arasında ise düşünülebilir.
    15.000 km,den fazla ise gerekli...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın ZGR +
    2012 Avensis Elegant Ekstra sahibiyim.Kasım-2012 de Sıfır olarak almıştım.Avensis malumlarınız olduğu üzere D segmenti corolla ise c segmenti bir araçtır.Bir kere ikisinin karşılaştırılmasını ben hiç bir zaman kabul edemiyorum.Ancak Corollanın yeni kasa olması nedeniyle dizellerinin fiyatları nerdeyse Avensis kadar bazılarıda avensis'ten fazla diyebilirim.Ben arabayı yaklaşık olarak 11 aydır kullanıyorum.Genel olarak Ankara şehir içi trafiğinde kullanıyorum.Sabahları 5.vitese attığım çok nadirdir.Ankarada Kışın en soğuk günlerinde 100 km'de yakıt tüketimim 8,8 Lt idi.Bu oran havaların ısınmasıyla aynı güzergah aynı kullanım tarzı ile 7,9 oldu.Şu an Ankarada Havalar çok soğuk birde devamlı yol çalışması var.Mesela dün evime, 5 dakikada gidilecek yere yol çalışması sebebiyle 1 saat 15 dakikada nerdeyse 2.vitese dahi atamadan gittim.Şu anda gösterge 8,5 gösteriyor.Tabiki bu değerler arabayı kasmadan 2000-2500 devirlerinde elde edilen değerlerdir.Yani şunu anlatmaya çalışıyorum Avensis nerdeyse 1,5 ton ağırlığına rağmen fazla yakan bir araç değildir.Valvematic motoru yerine göre performans istenirse az yaktıran bir teknoloji sunuyor.Ben de aracı alma esnasında bu formdan çok yararlandım.Çok araştırdım aracın benzinli olması kafamı çok karıştırmıştı.Ama formda bahsedilenlerin hepsi doğru çıktı.Ben aracı alırken LPG ye çok uyumlu olduğu için alırım sonrada LPG taktırırım diye düşünmüştüm.Ama bu yakıt değerlerini gördükten sonra şu an için LPG kesinlikle düşünmüyorum.Zaten yılda 10.000 km cıvarında Km yapıyorum.Şu an için gereksiz diye düşünüyorum.Ama araç LPG'ye çok uyumlu hiç bir sorun çıkarmadığı yetkili bir çok ağızdan da işittim bunu da bilmenizi isterim.Arabanın diğer özelliklerini saymama gerek yok uzun yolda ki sürüş keyfi hiç bir şeye değişilmez,bu arada Avensis hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız bu formu ve Toyota Culup formunu okumanızı tavsiye ederim.Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 8 Ekim 2013; 8:31:23 >

• arkadaşlar toyota corolla ve avensis arasında kararsız kalıyorum
    corolla 1.6 benzinli manual 2010-2011 düşük km'li parasına 2009 ve 100 bine yakın 1.6 comfort avensis manual bulunuyor.
    Sizce yakıt tüketimi ve servis masrafı az olması koşuluyla hangisi tercih edilmeli
    Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

düzenleme: biri c biri d sınıfı evet ikisinide konforu beni tatmin edecektir tek istediğim masrafsız az yakan bir aile arabası olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 9 Ekim 2013; 19:52:58 >
  • 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.