Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (156. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun yol tüketim verilerim:http://forum.donanimhaber.com/m_80039732/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 23 Ağustos 2013; 17:48:33 >
  • son olarak 37 litre lpg full depo ile ,
    420 km de bitti.
    100 km de 8.8 litre lpg tüketimi olmuş.
    yol bilgisayarı da 7.6 litre ye (benzin) düştü.
  • Full#Throttle F kullanıcısına yanıt
    yol bilgisayarını kullanmayı bir türlü beceremedim.
    direksiyonun en sağındaki tuş ile bilgileri değiştirebiliyoruz bunun haricinde bir değişiklik yapabiliyormuyuz?
    anlık yakıtı sadece 0-30 litre aralığında yatay bir tüp içinde değişkenbir şekil ile gösteriyor.
    3 tane km var ; bir genel km, bir sıfırlayabildiğimiz km, birde bunların arasında bir km bilgisi daha var..
    ortadaki km nedir, nasıl sıfırlanır , ne işe yarar
    .
    not: ön koltuk başlıkları türkiye şartlarına göre üretilmemiş.
    türkiyede genellikle arka koltukta oturanlar kemer kullanmaz.
    ani fren yapınca arkadakiler kafayı ön koltuk kafalığının sert plastik kısmına çarpıyor.
    ÖN KAFALIKLAR PLASTİK YERİNE KUMAŞ YAPILMALIYDI.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

yol bilgisayarını kullanmayı bir türlü beceremedim.
    direksiyonun en sağındaki tuş ile bilgileri değiştirebiliyoruz bunun haricinde bir değişiklik yapabiliyormuyuz?
    anlık yakıtı sadece 0-30 litre aralığında yatay bir tüp içinde değişkenbir şekil ile gösteriyor.
    3 tane km var ; bir genel km, bir sıfırlayabildiğimiz km, birde bunların arasında bir km bilgisi daha var..
    ortadaki km nedir, nasıl sıfırlanır , ne işe yarar
    .
    not: ön koltuk başlıkları türkiye şartlarına göre üretilmemiş.
    türkiyede genellikle arka koltukta oturanlar kemer kullanmaz.
    ani fren yapınca arkadakiler kafayı ön koltuk kafalığının sert plastik kısmına çarpıyor.
    ÖN KAFALIKLAR PLASTİK YERİNE KUMAŞ YAPILMALIYDI.

Evet, tüketim ne yazık ki bar şeklinde gösteriliyor. 3 tane km var demişsiniz. Bir tanesi toplam arabanın kilometresi ( diğer iki kilometreden farklı olarak ana ekranda daha küçük puntolarla yazılmıştır), diğeri kalan benzinle gidilecek ortalama uzaklık(range), sonuncusu ise ortalama hızınızdır. Ortalama hızı display tuşu ile basılı tutarak sıfırlayabilirsiniz ve o andan itibaren ortalama hızınızı ölçebilirsiniz. Zaten aynı şey ortalama tüketim içinde geçerli.

Ani frende dediğiniz olabilir ancak ben kural gereği arabaya binen herkese taktırırım kemer. Onun için pek sıkıntı yaşamadım.

@lordford50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 26 Ağustos 2013; 0:05:45 >

evet,
    3 tane km derken;
    ekranın en solundaki km değiştirme çubuğuna (kürdan gibi) 3 kez basıldığında değişen km'lerden bahsetmiştim.
  • quote:

evet,
    3 tane km derken;
    ekranın en solundaki km değiştirme çubuğuna (kürdan gibi) 3 kez basıldığında değişen km'lerden bahsetmiştim.

Tamam ama o tuş en sağda değil mi? Zaten ona dik basılınca gelen kilometreler display ile de bulunabiliyor. Aynılarından bahsediyoruz yani. Ortalama hız, kalan benzinle gidilecek km(range) gibi değerler.
    hayır , sağdaki değil.
    soldakinden bahsediyorum.
    tripB nedir mesela,ne işe yarar. nasıl sıfırlanır.?
  • vites de ki tesbih bir kaç yıl içinde bulunduğu yeri zedeleyecektir. haberiniz olsun.
    bacanağım tecrübe etti.
    şu anda vites kılıfı çok perişan halde.
  • Arkadaşlar, bu forumda Avensis 1.8 CVT kullanıcısı varmı?
  • quote:

hayır , sağdaki değil.
    soldakinden bahsediyorum.
    tripB nedir mesela,ne işe yarar. nasıl sıfırlanır.?

Hah sol taraftaki, benim kafa uçmuş. Kusura bakmayın.

Solda bir tane ana kilometre tripA ve tripB bulunuyor. A ve B aslında aynı şeyler kilometre sayacı. İstediğiniz zaman basılı tutarak kilometreyi sıfırlayıp gidilecek güzergahda ölçüm yapabiliyorsunuz. Atıyorum İstanbul'dan Ankara'ya gideceksiniz A'yı sıfırlayıp ne kadar yol yaptıgınızı görebilirsiniz. Bu arada A'ya karışmadan ara bir güzergahda B'yi sıfırlayıp ara ölçümlerde yapmanız mümkün.

@lordford50
    teşekkürler,
    - Arabayı park edip arabadan inince , hemen camların açık kaldığını fark ettiyseniz, en pratik şekilde camlar nasıl kapatılabilir.? kumandadan vs..
    - radyo dinlerken , radio kanalının iyi çekmediği durumlarda radio frekansını otomatik düzeltebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 28 Ağustos 2013; 9:02:49 >
  • Yeni Avensis Benzin, manuel 1.6 Elegant 57,600 tl ve
    Yeni Avensis Benzin, manuel 1.6 Elegant Extra 63,200 tl iken;

Yeni Corolla Benzin, manuel 1.6 Advance 54,450 tl
    Yeni Corolla Benzin, manuel 1.6 Premium 60,000 tl
    Yeni Corolla Dizel, manuel 1.4 D-4D Premium 69,400 tl
    corolla alan var mı aceba ? ne mantıkla alınır?
  • Hal bu iken tabii ki Avensis alınır, hatta Avensis 1.6 Elegant (Extra) için CVT planları varsa, otomatik vites isteyenler için o bile beklenir alınır...
  • Sadece yeni kasa araç isteyenler için alınır belki ama mantığım benimde oraya corolla alıcam diye gidip avensisle dönmektir doğru olan diyor.
  • Sahibinden.com'da Avensis 1.8 ilanlarına bakıyorum da; 2011 ve 2012 modellerin şanzımanı için yarı otomatik veya triptronic olarak belirtilmiş. Hangi modelden itibaren şanzıman CVT olmuştu 1.8 Avensisler?
    YOKSA ilanlarda mı yanlış belirtilmiş?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1.8 cvt kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Arkadaşlar, bu forumda Avensis 1.8 CVT kullanıcısı varmı?

Ben de 1.8 kullanıcısıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRAVEHEART11 kullanıcısına yanıt
    2009'dan itibaren tüm otomatik avensisler cvt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

2009'dan itibaren tüm otomatik avensisler cvt.

Cvp için teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinman

Ben 1.8 cvt kullanıyorum

Sn. cinman,
    Sn. yoksulyoksul,

İlginize teşekkürler.

1- Yakıt ortaması nedir?
    2- Yol sesi alıyormu?
    3- CVT şanzıman bu araçlarda nasıl çalışıyor? Diğer CVT şanzımanlardaki gibi gaza basınca önce motor devrini bir noktaya sabitleyip daha sonra hızı yukarımı çıkarıyor?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.