Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (158. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu avensis donanım klavuzu ve kullanım klavuzunu nerden bulabiliriz 2007-2010 model için özellikle...
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Buradan istediginiz aralıktaki kullanma kılavuzlarını pdf olarak indirabilirsiniz

http://www.toyotam.net/kullanici-el-kitaplari/avensis/
  • Arkadaşlar dün avensisimle inanılması güç bir rekora imza attım.nazilli izmir arası gittiğim 140 km yolda hiç şaşmayan tüketim değerlerime göre 5,2 ltbenzin/100 km değerini yakaladım.bu değer karayolu-otoban tamamında 90-100 km sabit hız ile gerçekleşti.2-3 yerde boşa aldım.araçta iki kişi+50 kg civarı yük vardı.
  • yorgunefe09 kullanıcısına yanıt
    aracınızı boşa alarak ekonomi yapamazsınız aksine yakıt rolantideki gibi benzin sarfeder. aracınız vitesteyken ayağınızı gazdan çekin ozaman yakıt sarfiyatı hiç olmayacktır.
  • Ahhh ah! Avensis'e; makul bir fiyat farkıyla, 1.600 cc şöyle 120HP / 275-300nM tork dizel motor, olmadı benzinliye CVT şanzıman gelse, yokuş kalkış desteği de eklense (bu özellikler eşim için tercih sebebi), 10 yıldır zevkle, son 5 yıldır da Prins-VSI lpg ile dizel ekonomisinde kullandığım VTEC-2'den beni vazgeçirebilecek tek model ama işte....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 20 Ekim 2013; 8:13:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 2011 model brc lpgli 50binde sorunsuz elegant extra nakit kaça alınır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: absolutevanilla

aracınızı boşa alarak ekonomi yapamazsınız aksine yakıt rolantideki gibi benzin sarfeder. aracınız vitesteyken ayağınızı gazdan çekin ozaman yakıt sarfiyatı hiç olmayacktır.

biliyorum ancak uzun yokuşlarda ki bahsettiğim 6-7 km lik yokuşlardır aracı viteste bırakırsam kasıyor ve yokuşu gaza basmadan tamamlayamıyorum fakat boşta güzel hızlandığı için araba yaktığı rolanti yakıtını fazlasıyla amorti ediyor.defalarca aynı yokuşta karşılaştırıp tecrübe ettim.
  • arkadaşlar sizlerin fikirlerini almam lazım bi konuda 2008 model corolla 1.4 d4d aracım sıfırdan beri 80.000 km oldu artık değiştirme kaşıntısı olmaya başladı ama c sınıfı dizeller 60-70.000 tl aralığında acaba 2-3 yaşında avensis 1.8 cvt alsammı kararsız kaldım ne dersiniz?
  • murattrm M kullanıcısına yanıt
    Eğer değer kaybı kaygınız yoksa alın derim.Çok fazla satmadığı için belirgin bir piyasası yok.
  • Ben de 2011 avensis sahibi oldum ve aranıza katıldım. Ancak durumum biraz ilginç. Henüz arabama binemedim ve resimleri dışında görmedim bile. Yurtdışında çalışıyorum, eşim türkiyede ve o aldı. 1 aydır araba aramaktan gına gelmişti ve nihayet tesadüfen bu arabayı görmüşler galeride, bayılmışlar, bende okey deyince almış olduk. Buradaki yorumları okuyunca içim ferahladı, doğru bir tercih yapmışız.Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum herkese... Takibe devam edeceğim...
    Ben de kedinin ciğere baktığı gibi hergün eşime arabayı soruyorum, o tabii detaylara hakim değil. sadece çok güzel araba diyor, başka da bişey diyemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mubutu

Ben de 2011 avensis sahibi oldum ve aranıza katıldım. Ancak durumum biraz ilginç. Henüz arabama binemedim ve resimleri dışında görmedim bile. Yurtdışında çalışıyorum, eşim türkiyede ve o aldı. 1 aydır araba aramaktan gına gelmişti ve nihayet tesadüfen bu arabayı görmüşler galeride, bayılmışlar, bende okey deyince almış olduk. Buradaki yorumları okuyunca içim ferahladı, doğru bir tercih yapmışız.Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum herkese... Takibe devam edeceğim...
    Ben de kedinin ciğere baktığı gibi hergün eşime arabayı soruyorum, o tabii detaylara hakim değil. sadece çok güzel araba diyor, başka da bişey diyemiyor

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Her ne kadar aracı görmeden almış da olsanız kesinlikle pişman olmayacağınız bir tercih yaptınız. Çok fazla performans beklentiniz yoksa her bindiğinizde sizi kendine daha fazla hayran bırakacak, rahat konforlu ve prestijli bir araca sahip oldunuz.

• 2011 avensis elegant extra ile aranıza katıldım.Aracım şu an 22000 de ve aracımdan son derece memnunum.Yalnız sormak istediklerim var.

40000 de balata değiştirenler var.Cidden 40000 de değişmek gerekiyor mu çünkü 2 disk 2 kampana kullandığım diğer araçlarda 75-80000 den aşağı balata değiştirmişliğim yoktur benim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: E_R

2011 avensis elegant extra ile aranıza katıldım.Aracım şu an 22000 de ve aracımdan son derece memnunum.Yalnız sormak istediklerim var.

40000 de balata değiştirenler var.Cidden 40000 de değişmek gerekiyor mu çünkü 2 disk 2 kampana kullandığım diğer araçlarda 75-80000 den aşağı balata değiştirmişliğim yoktur benim.

Saygılarımla...

hayırlı olsun.
    fiyat nedir?
    2004 ford fusionu 130 bin km de sattım, hiç balata değiştirmemiştim. bakımlar yıllık yetkili serviste yapılırdı.
    2011 avensis ise 40 bin bakımında arka balatalar değişti. 170 tl idi yanlışım yoksa.
    ön balatalarda azalmış demişlerdi. bir sonraki bakımda değişecek.
    fakat ön balatalar değişirken diski torna tesviye de yapmak lazım dediler.
  • Teşekkür ederim.44500 e aldım.Deri vites topuzu , sanırım spor egzos ucu falan da var araçta.Ortalama yakıt tüketimim 8 lt civarı.Uzunda cc ile 5.5 :)
  • quote:

Teşekkür ederim.44500 e aldım.Deri vites topuzu , sanırım spor egzos ucu falan da var araçta.Ortalama yakıt tüketimim 8 lt civarı.Uzunda cc ile 5.5 :)

araç ağır , 1500 kg ve
    yeni balatalar eskiye göre daha zararsız (asbest'siz) olduğu için erken balata bitiriyor.
    electronik el freni; tam sıktığı için düz zeminde , olur olmaz her yerde kullanmamak lazım.
  • Anlıyorum.Elektronik freninin payi büyük olsa gerek cidden...

• quote:

Anlıyorum.Elektronik freninin payi büyük olsa gerek cidden...

Uzman değilim ama Elektronik frenin balata bitireceğini hiç sanmıyorum. Çünkü balata sürtünerek ancak biten birşey. Yerinde duran arabada balataları ne kadar sıkı bastırırsa bastırsın sürtünme olmadığından pek etkisi olmaz gibime geliyor. Ancak ilk hareket sırasında fren devreden otomatik çıkmadan hemen önce kısa bir sürtünme durumu olabilir ki bu da bence etkisiz hükmündedir.
    Bence tamamen kullanılan balatanın yumuşak malzemeden üretilmiş olmasından ve de kulanıcı etkisinden olabilir...
  • mubutu M kullanıcısına yanıt
    Peki
    Aracın ağırlığının %60 i önde olmasına rağmen neden avensis de arka fren balatasi daha önce bitiyor?
    El freninin etkisi tabiki çok degil ama 3 yıl için de her gün defalarca sıkılıyor. Zamanla sıcak balatanın etkisiyle el freni etki etmiştir denilebilir,
    Ben bu şekilde aciklayabildim.
    Aksi halde ön balatadan önce arka balatanın bitmesini anlayamıyorum.

• Arkadaşlar araç hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.

Dün test sürüşünü yaptım.1.6 132 beygir atmosferim motor.lpg uyumlu.2016 da kasa değişecek muhtemelen.

Bi laf dolanıyor ya.atmosferik motor zayıftır çekmez rampalarda bayılır diye efsaneler

dolaştığı için aracı iyice zorladım test sürüşünde.

Benim ayağım kendi aracım olan kia ceratonun çekişine alıştığı için ayağımı ilk başta aynı ceratonun gaz pedalına bastığım gibi hafif basarak gittim.dedimki bu araba hakketen gitmiyor.
    Sonra yanımda avensisi olan arkadaşım uyardı dizel gibi kullanma şunu diye.
    Sonra gerçekten gaz pedalını orta seviyelere kadar bastım aracın hızlanması güçte fena değil.
    0-100 km hızlanması 10,3 sn nasıl olduğunu anladım.

Test aracı olmasına rağmen yakıt tüketim 9,8 tl gösteriyordu.
    Araç 6 ileri düz vites.
    Dışı inci beyazı+içi bej renk döşeme+Trafik sigortası+ ön arka park sensörü+ koltuk koruma ve motor koruma+ orijinal Toyota DVD-Navigasyon-TV sistemi montajı yapılmış ve faturası olarak 64 bin tl fiyat aldım.Galerinin direkt sahibinin çok yakın bir arkadaşı aracılığı ile gittiğim için bu fiyatı verdi kendisi..

Sonra aracın Türkiye ve yurt dışı testlerini inceledim 1 haftadır.
    100 km de fren mesafesi 36,7 metre gibi harika bir değer.zaten dün test ettiğimde bunu bende farkettim.anında tepki veriyor.
    Direksiyon çok duyarlı en ufak bir tepkinizi araca iletiyor.
    Arka diz mesafesi superb gibi olmasada bence gayet iyi.
    Bagaj hacmi 510 litre.buda gayet iyi.
    Orijinal lastikler Michael'ın 215/60/17.
    Jantlar çok estetik.yedek lastik orijinal ebat ve orijinal Çelik jantla birlikte aracın üzerinde geliyor.
    Arka taraf orta koltukta en sinir olduğum şaft çıkıntısı hiç yok.yani ayak dayama yeri dümdüz.

Açıkçası aklımda skoda superb dizel vardı ama fiyatı en fullu 84000 tl.
    Arada 20 bin tl farka değerimi diye düşündüm.bence çok değmez.ikinci el ve servis yaygınlığı bakımından Toyota önde gibime geliyor,

Skoda garanti 2+2 yıl için 1460 tl fark istedi.
    Toyota 3 yıl garantili.+2 yıl için 530 tl fark istedi.
    forumu okuduktan sonra kafam biraz karıştı...bazı arkadaşlar olumsuz yorumlar yazmışlar...
    Sizce ne yapmalıyım?

• superb ile kıyaslıyorum avensisi (benim şahsi görüşümdür tabiki)

artıları-->anahtarsız çalıştırma(superbde 1200 tl fark alıyorlar bu özellikte)
    elektronik el freni(parasını versende superbde yok böyle bir özellik)
    superbe göre daha duyarlı direksiyon ve kısa fren mesafesi.(fren diskleri kesinlikle superbden büyük gözle bile belli oluyor)
    diz hava yastığı mevcut.(superbde 900 tl opsiyonel fiyatı var)
    ön ve arka tasarım bana göre çok daha iyi.
    yaygın servis ağı ve garanti süresi
    bej renk koltuk döşemesi alacantra deri kesinlikle superbin koltuklarından iyi.
    direksiyon superbe göre daha duyarlı
    Lpg uyumlu atmosferik motor
    Orjinal aksesuar anlamında daha zengin.

eksileri-->yol sesini içeri alma konusunda superb daha iyi yalıtımlı diyebilirim.
    direksiyondaki deri döşeme superbde çok daha iyi.
    bagaj hacmi superbde 565 litre avensisde 510 litre.
    arka diz mesafesi superbde daha iyi.ama avensistekide kesinlikle yeterli.
    iç konsol ve kapı iç döşemeleri superb de sanki bir miktar daha iyi gibime geldi.
    sunroof olayı avensiste opsiyonel olsa bile yok.
    superbin iç mekanı size daha kompakt bir araba kullanıyormuş hissini veriyor.avensiste ben bu hissi alamadım.

• 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.