Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (154. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende aracıma 23.000km. de Lovato kiti taktırdım.Şu an 48.000 de ve hiç bir sorunla karşılaşmadım çok şükür.Ancak diğer markalarda 100.000 km. de sorun yaşanlar da oldu.Bir arkadaşım ikinci el aldığı 97 model mazdasına 10 yılı geçtiği için ikinci kez lpg kiti taktırdı.Yaşayanlarda var yaşamayanlarda.Ama servisin söylediği zarar verdiği yönünde.Ama Lpg li aracın satılırken daha albenili olduğu unutulmamalı.
  • can6 C kullanıcısına yanıt
    LPG li araç ne kadar hoyrat kullanılırsa o kadar masraf açar,
    ne kadar nazik kullanılırsa da o kadar verim alınır.
    mümkün oldukça 4000 deviri geçmemek lazım.
    .
    ben eski aracımda 8 yıl lovato sıralı sistem lpg sorunsuz kullandım, sadece 4. yılında lpg enjektörleri değişti. 250-300 tl
    .
    can6
    1-sizin aracın ruhsattaki ağırlığını bakıp söyler misiniz?
    .
    2- aracınızın vites oranlarını biliyor musunuz?
  • Ben 2. el 2009-2010 model avensis almayı planlıyorum. Serviste takılan multimedia'nın markası navitech miş doğru mu ?

Dışarda taktırmak daha ucuza gelmez mi?
  • Mekyajsız kasa avensis 2009-2010-2011 kasalar da elegant ile elegant ekstra arasında ne fark var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

Mekyajsız kasa avensis 2009-2010-2011 kasalar da elegant ile elegant ekstra arasında ne fark var ?

anahtarsız çalıştırma ve hız sabitleyici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: röpteşambır

quote:

Mekyajsız kasa avensis 2009-2010-2011 kasalar da elegant ile elegant ekstra arasında ne fark var ?

Cevap için öncelikle teşekkürler. Bu 2 donanımdan başka fark yok mu

Birde bu ilanda dediğiniz gibi hız sabitleyici ve start/stop button görünüyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-avensis-2011-model-1.6-elegant-extra-132649351/detay

Ama bunda görünmüyor. Acaba opsiyonel olarak mı alınıyordu bu donanımlar elegant ekstrada yoksa ilanda mı hata var

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sozbir-turkay-otodan-2010-model-boyasiz-avensis1.6-elegant-ext-132772432/detay

• konu lpg olunca ben de bikaç paylaşmda bulunayım; lpg yi taktıralı 6 ay oldu, şuana kadar 1 kere ayar yapıldı, benzin püskürtme devrini de 4500 yaptırdım(uzun yolda işe yarıyor). 15 bin km yol yaptım.şuana kadar herhangi bir sıkıntı yaratmadı. ekonomisinden de gayet memnunum. ankara da 9 lt, ş.dışında da 7.5 lt yakıyor.
  • quote:

quote:

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-avensis-2011-model-1.6-elegant-extra-132649351/detay

Ama bunda görünmüyor. Acaba opsiyonel olarak mı alınıyordu bu donanımlar elegant ekstrada yoksa ilanda mı hata var

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sozbir-turkay-otodan-2010-model-boyasiz-avensis1.6-elegant-ext-132772432/detay

132772432 no lu ilan yanlış girilmiş,onun donanımı elegant.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam son olarak makyajsız kasa da elegant 38-39 a bulunuyor ekstaralar ise 42-43 arası.

Sizce arada ki fiyat farkına değer mi ?

Yoksa elegant alıp sonra dan cc taktırsam (takılabiliyorsa, çokta önemli değil aslında) daha mı mantıklı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam son olarak makyajsız kasa da elegant 38-39 a bulunuyor ekstaralar ise 42-43 arası.

Yoksa elegant alıp sonra dan cc taktırsam (takılabiliyorsa, çokta önemli değil aslında) daha mı mantıklı.

açıkcası anahtarsız çalıştırma ve hız sabitleyici benim için pek önemli değil.elegantın temiz boyasızını 38 e bulabiliyorsanız kesinlikle kaçırmayın derim.ayrıca siyahın bakımı zor olsa da daha şık duruyor.bir de alacağınız aracın lastiklerine bakın, ben 4 tanesine pirelli p7 cinturatoya 1400 tl para verdim.17 jant olunca 2 ye katlıyor resmen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

açıkcası anahtarsız çalıştırma ve hız sabitleyici benim için pek önemli değil.elegantın temiz boyasızını 38 e bulabiliyorsanız kesinlikle kaçırmayın derim.ayrıca siyahın bakımı zor olsa da daha şık duruyor.bir de alacağınız aracın lastiklerine bakın, ben 4 tanesine pirelli p7 cinturatoya 1400 tl para verdim.17 jant olunca 2 ye katlıyor resmen.

Anladım hocam. Ben alıp uzun yıllar bineceğim için ciddi kazaya bakıyorum. ufak tefek boya benim için pek önemli değil. Hal böyle olunca bulunabiliyor. Jant olayını iyi ki söylediniz, dediğiniz gibi baya fark oluşturuyor. O zaman kazasız güzel bir elegant en iyisi. Aracı alırken şuna aman dikkat et dediğiniz birşey var mı ? 2001 corolla dan sonra bana uçak gibi gelecek eminim.

• @arifomer
    şuan için aklıma ön amortisör geldi,normalde sağ önden ses gelirmiş benimkinden soldan geliyor.değiştireceğim hafta sonu.onunda fiyatı 240 tl. ama dediğim gibi lastikler biraz pahalı.mesela orjinal bosch marka fren balatalarının dördüne 220+işçilik verdim. yani normal bakımlar haricinde insanı zorlayacak bi masrafı olmuyor.
  • quote:

@arifomer
    şuan için aklıma ön amortisör geldi,normalde sağ önden ses gelirmiş benimkinden soldan geliyor.değiştireceğim hafta sonu.onunda fiyatı 240 tl. ama dediğim gibi lastikler biraz pahalı.mesela orjinal bosch marka fren balatalarının dördüne 220+işçilik verdim. yani normal bakımlar haricinde insanı zorlayacak bi masrafı olmuyor.

Hocam balatalardan nasıl memnun kaldınız mı ? sorma sebebim ben 2001 corollamda balataları bir kere bosch serviste değiştirdim. Yaşadığım rezilliği anlatamam. Kamyon kasasından ses geelir gibi ses geliyordu. düzelir dediler 1000 km geçti düzelmedi, kaç kez ayar yaptılar olmadı. 2008 yılı falandı, yetkili servise gittim 4 ünüde değiştirdim. Çıkan para da bosch da takılandan bir miktar fazlaydı.

• vites oranlarını alman sitesinden buldum:
    Getriebe 6-Gang-Schaltgetriebe
    Antriebsart Zwei-Rad-Frontantrieb
    1. Gang 3,538
    2. Gang 1,913
    3. Gang 1,31
    4. Gang 0,971
    5. Gang 0,818
    6. Gang 0,7
    Rückwärtsgang 3,3
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    dediğiniz sesi anımsıyorum,servisde sprey sıkınca hemen düzeliyordu.kanserojen asbest maddesini kullanılmadığından ses yapıyordu.toyota da çalışırken aklımda kalmış. ama benimkinde hiçbir ses yok.
  • Yok hocam bu spreye geçen o ince tiz viyaklama sesi değildi. aşırı derece gürültülü bir sesti, iki metali birbirine vurunca çıkan ses gibi. Sanırım bocsh marka da değildi. Bosch servisleri malesef sadece bosch marka kullanmıyor. Amortisörleri nerde taktırıyorsunuz ? Yine orjinal amortisörler kyb mi ? Ben internetten almıştım 120 tl den kyb exgel g. orjinal amortisörü buydu. 4 ü 480 e mal olmuştu. İşçilikle 580 e halletmiştim. Serviste 1000 lirayı geçiyordu fiyat olarak. Bence biraz araştırın bu konuyu. Yarı yarıya fark ediyor çünkü. Kalan para ile tatil yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 30 Temmuz 2013; 0:37:52 >
  • quote:

Yok hocam bu spreye geçen o ince tiz viyaklama sesi değildi. aşırı derece gürültülü bir sesti, iki metali birbirine vurunca çıkan ses gibi. Sanırım bocsh marka da değildi. Bosch servisleri malesef sadece bosch marka kullanmıyor. Amortisörleri nerde taktırıyorsunuz ? Yine orjinal amortisörler kyb mi ? Ben internetten almıştım 120 tl den kyb exgel g. orjinal amortisörü buydu. 4 ü 480 e mal olmuştu. İşçilikle 580 e halletmiştim. Serviste 1000 lirayı geçiyordu fiyat olarak. Bence biraz araştırın bu konuyu. Yarı yarıya fark ediyor çünkü. Kalan para ile tatil yapılır

amortisörler orjinal, yetkili servisde de özelde de fiyat aynı, parça aynı çünkü.tek amortisöre o fiyatı aldım her yerden.aslında 1 yıl garanti vererek amortisörcüler tamir ediyolar ama iyi mi olur bilmiyorum.

• Tamir işine hiç bulaşmayın, güvenliğinizi tehlikeye atmayın. Ayrıca bilirim o garantileri. 2. gidişinizde suratları ekşir.

Bu konuda yetkili servis en garantisi, corolla amortisörünü avensise takanları mı arasınız. boyu kısa gelen amortisöre tornacıda ek yapanı mı

Fren amortisör yetkili servislik. Ama hava filtresi yağ içinde gidilmez

• quote:

@arifomer

2-3 yaşında 100 bin km bile olmamış aracın fren balatası ve amorsitörümü değişir yaw.
    2004 model ford fusionu 2013 de satana kadar tam 9 yıl 130bin km ne balata ne amorsitör ne de başka bişey hiç bir masraf çıkartmamıştı.
    sadece devir-daim garantiden değişmişti.
    yılda 150-170 tl yetkili servis ücreti verip her 15 binde bir bakım yapılırdı o ka..
    .
    şimdi 2011 avensis ile geçen ay 40 bin bakımına girdim,
    hadi çok kapsamlı bakım dediler 450 tl bayıldık nede olsa lux araç,
    arka balata bitmiş, 170 tl tuttu.
    ön balata da az kalmış değişse iyi olur dediler, ön balata değişecekse disk ler de törpülenmesi gerekirmiş, 400 tl gibi fiyat söylemişlerdi.
    ne balata değişsin ne de diskler, gittiği yere kadar gitsin dedim.
    .
    daha bunun şokunu atlatmadan birde amorsitör çıktı karşımıza.
    avensisi de enaz fusion kadar 8-10 yıl binmeyi planlıyordum, ne de olsa en sorunsuz marka
    .
    peki amorsitör garantiye girmiyor mu?
    bence cam sileceği, lastikler ve balataların haricinde her şey garantiye girmeli.
    mesela diskler neden garantiye girmiyor?
    balata bitik halde kullanıpta disklere ben zarar vermedim ki

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

@arifomer

2-3 yaşında 100 bin km bile olmamış aracın fren balatası ve amorsitörümü değişir yaw.
    2004 model ford fusionu 2013 de satana kadar tam 9 yıl 130bin km ne balata ne amorsitör ne de başka bişey hiç bir masraf çıkartmamıştı.
    sadece devir-daim garantiden değişmişti.
    yılda 150-170 tl yetkili servis ücreti verip her 15 binde bir bakım yapılırdı o ka..
    .
    şimdi 2011 avensis ile geçen ay 40 bin bakımına girdim,
    hadi çok kapsamlı bakım dediler 450 tl bayıldık nede olsa lux araç,
    arka balata bitmiş, 170 tl tuttu.
    ön balata da az kalmış değişse iyi olur dediler, ön balata değişecekse disk ler de törpülenmesi gerekirmiş, 400 tl gibi fiyat söylemişlerdi.
    ne balata değişsin ne de diskler, gittiği yere kadar gitsin dedim.
    .
    daha bunun şokunu atlatmadan birde amorsitör çıktı karşımıza.
    avensisi de enaz fusion kadar 8-10 yıl binmeyi planlıyordum, ne de olsa en sorunsuz marka
    .
    peki amorsitör garantiye girmiyor mu?
    bence cam sileceği, lastikler ve balataların haricinde her şey garantiye girmeli.
    mesela diskler neden garantiye girmiyor?
    balata bitik halde kullanıpta disklere ben zarar vermedim ki

benim aracımda garanti yok,bitmiş.
    sorması ayıp olmazsa fren balataları kaç km de değişir :)) 100bin e kadar kesinlikle bekletilmemeli.
    amortisör arızası kullanıma bağlı kronik bir sorun değil.

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.