Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (153. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lordford50

başka sorun ile karşılaşmadım,
    kapsamlı 40 bin bakımına yeni girdik, yaklaşık 30 kalem check-up yapıldı.herhangi birşey çıkmadı.
    lpg ye uyumlu avensis - exeo - mondeo dan başka seçenek yok zaten.
    45bin km de 33500 tl ye exeo style sürmüştüm, çok ama çok kaliteliydi fakat 102 beygir 1. viteslerde çok yetersiz.
    avensis çok iyi tercih, memnuniyetsiz değilim. anahtarsız çalıştırma çok kullanışlı.
    şu anda çoğunlukla şehiriçi benzin 7.9 litre gösteriyor.
    lpg de 1 litre ile 10 km gidiyor.
    .
    avensis de arka kapısı vakumlu değil, yeni aurislerde vakumluydu galiba,
    yani ön kapılar gibi kapıyı kapatırken kendisi çekemiyor.
    yeni kasalarda durum nedir bilmiyorum.

hocam exeoda çok güzel duruyor aklımı çelmesin sonra bak :)) avensis her yönüyle on numara bi araç helede sorunsuz ki bence lider olmalı bu konuda ama gel gelelim ki herşey sorunsuzlukta bitmiyor :(

• Arkadaşlar,

Eski bir Verso'cu olarak yazıyorum. 2011 1.6 Verso'mu otomatik olmaması sebebiyle mecburen satıp G.Picasso aldım ve şu an için memnunum. Ancak Avensis-Passat karşılaştırması konusunda fikir beyan etmek istiyorum.

İki ayrı arkadaşımda Passat var.

Biri 2012 Highline TSI-DSG,

diğeri 2013 Highline TDI-DSG.

Her ikisinde de kullandım ve yol yaptım. Süspansiyon ve sessizlik yönünden 100 bin TL'lik Passat için Avensis'ten daha üstün diyemeyeceğim.

Araçlarınızın kıymetini bilin. Passatlar gözde büyütüldüğü kadar mükemmel araçlar değiller. Siz daha iyisine yarı fiyatına biniyorsunuz gibi düşünün.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 19 Temmuz 2013; 14:24:13 >
  • Arkadaşlar bir önceki kasa Avensis 2.0 D4 LPG krizi konusunda net bilgisi olan varmı. 2- aynı kasanın dizeli konusunda parça yok vs bazı söylentiler var. Ne diyorsunuz. selam
  • s747 S kullanıcısına yanıt
    5000 tl lik sıvı lpg (vialle) takılıyor diye biliyorum.
    orta kasa avensis de LPG li 1.8 otomatik favorimdir.
    o kasa dizeli çok az var, muhtemelen motor ile ilgili parçaları sipariş ile gelir.
  • Cevaba teşekkürler 5000TL ve yaygın bir sistem değil??? Ayrıca 2.0 D-4D Premium dizel için bazı ilanlarda 177HP yazmışlar Toyota sitesinde 126 HP yzıyor. Bazı sitelerde de 2.2 D ler için 177HP yazmışlar.Teknik detayların veridiği muteber uluslarası site var mı?
  • s747 S kullanıcısına yanıt
    SIVI LPG Yİ sadece VİALLE kullanmıyor bir çok firma bu sektöre girmek için çalışıyor.
    sadece fiyatı fazla olduğu için millet taktıramıyor.
    geçen gün lpg ustam; son olarak vw tiguan'a taktıklarını söyledi.
    http://akabeotogaz.com.tr/bayilikler/vialle-lpdi.html
    http://www.brcmerkezservis.com/index.php/brc-ldi
    http://www.tgsotogaz.com.tr/index.php/haberler/35-prins-dogrudan-liquimax-sistemi
    .
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showSubModel&modeli_id=431

• arkadaşlar;
    avensis 1.6 için ruhsatta yazan ağırlık bilgisini yazar mısınız?
    benim avensis 1490 kg yazıyor.
    lpg ile 1565 kg felan olacak.
  • Sn arkadaşlar yeni kasa 2.0 motorlar da LPG de sıralı olmuyor deniyor. Doğru mu ve sıvı lpg sistem tam uyumlu olur mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s747

Sn arkadaşlar yeni kasa 2.0 motorlar da LPG de sıralı olmuyor deniyor. Doğru mu ve sıvı lpg sistem tam uyumlu olur mu.

152 beygir yeni 2.0 valvematic 7 cvt ler LPG ye uyumlu diye biliyorum.
    eski 2.0 D-4 (147 Hp) ler uygun değildi.
    .
    neden 1.8 değilde özellikle 2.0 ?
    halbuki yakıt, mtv ve ikinci el piyasası 1.8 daha iyi,
    performansda da sadece 0.4 saniyelik belli belirsiz bir fark var.
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=3565
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=3567

• Arkadaşlar merhaba
    bende avensis 1.6 elegant extra var. şehirler arası 300 kruş yakıyorum. lpg taktırmak istiorum. ama öncelikle avensisi olup taktıranlara danışmak istiyorum. çünkü halden ancak benim gibi olanlar anlar. diğer forumları okuyunca tamamen lpg taktırmaktan soğudum. buraya rastladım. buradaki arkadaşların avensis kullanacısı olduğunu gördüm. avensisi olup lpg kullanan arkadaşlarım bana yardımcı olurmusunuz. aracım daha 32 bin km. ne takmalıyım.(landirenzo, brc, prins) prins takıpta subapları giden arkadaşları okudum. ve ya hiç bir şey takmamalımıyım. senede taş patlasa 10 15 bin km yapıyorum. saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum hepimize hayırlı sürüşler ve kazasız günler diliyorum.
    yardımlarınızı ve görüşleriniz lütfen benden esirgemiyin.
  • kinecan K kullanıcısına yanıt
    benim araçta (42bin km) normal sıralı sistem lovato var.
    eski sahibi 2 yıl önce taktırmış.
    ortalamada 10 litre lpg tüketimi var.
    .
    bütün sıralı sistemler uyum sağlıyor. enjektörler önemli.
    KEIHIN MARKA LPG ENJEKTÖRLERİ JAPON MALIDIR.
    .
    arabaya çok uzun yıllar binecekseniz. mesela 100 bin km felan, 5000 tl değerinde sıvı lpg sistemleri takılabilir.
    hiç benzin tüketmez. kendi benzin enjektörleri kullanılır.
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler ve diğer kullanıcılardanda tavsiye bekliyorum. ayrıca aracımı en 5 yıl daha kullanacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinecan

Arkadaşlar merhaba
    bende avensis 1.6 elegant extra var. şehirler arası 300 kruş yakıyorum. lpg taktırmak istiorum. ama öncelikle avensisi olup taktıranlara danışmak istiyorum. çünkü halden ancak benim gibi olanlar anlar. diğer forumları okuyunca tamamen lpg taktırmaktan soğudum. buraya rastladım. buradaki arkadaşların avensis kullanacısı olduğunu gördüm. avensisi olup lpg kullanan arkadaşlarım bana yardımcı olurmusunuz. aracım daha 32 bin km. ne takmalıyım.(landirenzo, brc, prins) prins takıpta subapları giden arkadaşları okudum. ve ya hiç bir şey takmamalımıyım. senede taş patlasa 10 15 bin km yapıyorum. saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum hepimize hayırlı sürüşler ve kazasız günler diliyorum.
    yardımlarınızı ve görüşleriniz lütfen benden esirgemiyin.

Değerli arkadaşım,

Avensis gibi kaliteli bir araç almışsınız, iyi günlerde kullanın. Şüphesiz aynı araca LPG taktıranlar var ancak yılda 50 bin yapıyorsanız buna değer. Yılda 10-15 bin km için tasarrufunuz en çok 1300-1500TL civarı olacaktır. Kiti taktırırken zaten bu parayı fazlasıyla baştan vereceksiniz. Bu parayı telafi edebilmeniz için aracı en az 2-3 yıl kullanmalısınız.

Bu arada kapalı yerlere alınmama, feribota binememe, motora ve özellikle sübaplara zarar verme riski, sızıntı riski, muhtemel arkadan çarpma sebebiyle diğer hayati riskleri içeren faktörler de var.

Ayrıca sahibinden sitesinde bakıldığında LPG takıp kısa süre sonra aracını satışa çıkaran o kadar çok ki?

Avensis'in ort benzin yakışı yaz aylarında 7 lt. gibidir. Yani 35-37 krş arası yakan sorunsuz aracınıza 10Lt. lpg yaktırıp arada 0.09.-TL/km gibi az bir tasarruf sağlayacaksınız.

60 bin TL'lik alımlı aracınızı delik deşik etmeye ve bu risklere değermi, kararı kendiniz verin.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 24 Temmuz 2013; 14:30:53 >

• lpg taktırmalı,taktırmamalı kısmını es geçerek
    sadece yakıt kısmına açıklama yapmalıyım galiba,
    10 litre lpg benim kullanımıma göre ise, aynı şekilde benzinli olsaydı da benim kullanımım esas alınmalı ki 8 litredir.
    8 lt benzin: 40 kuruş,
    10 - 10.5 litre lpg: 25-27 kuruş,
    LPGli araç ile BENZİNLİ ARAÇ yaklaşık ÜÇTE BİR tasarrufludur.
    not : bu on litre hesabı şu şekilde dir:
    aracı aldığımdan beri aldığım lpg leri bir kenarda toplayıp yaptığım km ile hesapladığımda ortalama 9.5 litre lpg hesapladım,
    (zaten benzinin %20 si kadar litre lpg yakar kuralına denk geliyor.)
    bunun üzerine marş yaptığımız andaki harcanan benzinleri eklediğimde ortalama kabataslak 10-10.5 litre lpg ye tekabül ediyordu.
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Sonuçta 60 bin TL'lik araca binen kişi tüm riskleri düşününce 1/3 tasarruf için taktırmamalı diye düşünüyorum. Bende 2011 Verso vardı yeni sattım. İst. içinde ort.yazın 7, kışın 8 lt yakıyordu ve bir deponun 50 lt'sini kullanarak ş.içi rahatlıkla 650-700 km gidiyordum. Belki benzinle aynı tutardaki lpg ile 700 yerine 840 gidecektim ama bence risk almaya aracı mahvetmeye değmez.

Bir arkadaşımızın hiç lpg takılmamış broadway aracı vardı. Satılığa çıkardığında her gelen neden lpg'siz olduğuna çok şaşırıyordu. Hatta "lpg'siz broadway'mi olur" diye soruyorlardı. Sanki bu araçlar fb.çıkışı lpg'li imişte bu araçta yokmuş gibi hissettiriyorlardı.

Bence Avensis'e binen kişi lpg takıntısından vazgeçmeli.
  • kinecan K kullanıcısına yanıt
    Sayın Kinecan,aşağıda Sayın dhakanuysal'ın paylaşımlarını dikkatlice okudum ve bir Avensis sahibi olarak tamamiyle katılıyorum.Yılda 10 bin km yapıyorsanız bu işe hiç girmeyin derim.Bu araçlar zaten öyle fazla yakan araçlar değil ben mesela kendimden örnek vermek isterim,2012 Avensis E.Extra aracımla Ankara'nın en soğuk günlerinde 8,7 ile gezdim.Geçen hafta depoyu fulledim 300 km yol yapmışım Bilgisayar 7,9 Lt gösteriyor.Bir araba böyle bir değeri yakaladıktan sonra,ve yılda da öyle ahım şahım bir yol katetmiyorsak neden LPG işine gireyim,taktırma konusunda sevis el altından da olsa hiç bir şey olmaz bu araçlar son derece uyumlu diyor ancak bunun yanında sıkıntı yaşayan arkadaşlarımızında olduğunu başka formlardan duymaktayım.Şunu bilmenizi isterim ki LPG'ninde öyle bir cazipliği kalmadı Ankara'da Lt'si şu an için 2.42, ege tarafında nerdeyse 2,7 cıvarında benzine zam geldiğinde bir kaç gün sonra LPG'yede otomatik zam yapıyorlar.Arabanın motoruna vereceği zararlarıda saymıyorum.Karar tabiki sizindir Saygılarımla.....

• Ben lpg konusunda farklı düşünüyorum arkadaşlar.

Öncelikle araca taktıracağınız kaliteli bir sistemin en azından yarı parasını aracı satarken aracın üzerine koyup çıkartabiliyorsunuz.

Yıllık 10-15 bin km'lik bir kullanımla sistemin tüm parasını da amorti edebiliyorsunuz.

Ve kaliteli bir sistemle araçta benzinliye göre değişecek tek şey aracı benzin değil lpg pompasının önüne çekmek olacak.

Benzinliye göre cebinizden çıkacak para yaklaşık %30 azalacak. (Aslında daha fazla ama ilk çalıştırmadaki benzinle çalıştırmayı da hesaba katıyorum.

Abimin 2010 eski kasa ama 132 bg'lik Aurisine 11 bin kilometredeyken Teleflex kiti taktırdık ve şu an 96 bin km'ye geldi alet ve cidden sıfır problem. :)

Yetkili servise gitmeye devam ettiği için motor dışındaki aksamlar garanti kapsamında kaldı.

Motorda bir sıkıntı yaşanması durumunda da lpg kitinin 3 yıl -100 bin km motor garantisi mevcuttu ki şu an bu garanti bitmek üzere.

Ancak önceki deneyimlerinden bu sistemin en az bir o kadar daha sorunsuz çalışacağını düşünüyoruz.

Ki çıkacak en büyük masraf sübap değişimi olabilir.

O da taş çatlasa 1000-1500 TL tutar.

Yapılan ekonomiyi ve cepte kalan parayı siz hesaplayın artık.

Yılda daha az km yapanlar bile lpg düşünmeli bence zira aracınızın lpg'de ekonomi yüzdesi değişmiyor.

Amorti süreniz uzuyor.

Ayrıca sadece kapalı garajı olan feribotlara biniş sıkıntı.

Açık feribot ve arabalı vapurlara binişte bir sıkıntı yok.

Diğer şehirleri bilmiyorum ama Ankarada kapalı otoparklara girişte bir sorun çıkmıyor.

Ve son olarak işin maddiyattan öte psikolojik boyutu var:

Çok şükür aradaki fark beni çok etkilemiyor ama neden daha az ödemek varken fazla yakıt parası vereyim?

Yıllık yaptığımız kilometre neredeyse aynıyken abimin Auris'i benim dizel otomatik Megane aracımdan (ki cidden az yakabilen bir araç) daha az yakıt parası harcatıyor mesela.

LPG'de sorun çıkartmayan bir araca sahipseniz aracınıza lpg dönüşümü yaptırmadan bindiğiniz her km'de zarardasınız demektir.

Bu yazımı okuyup da lpg dönüşümü yaptıranlar aynı kilometre için daha az yakıt parası harcadıklarında dediklerime hak vereceklerdir.

Tıpkı benzinli bir araçtan dizel bir araca geçip daha az yakıt parasıyla daha çok yol yapmanın tadına varmak gibi birşey bu. :)

Herkese selamlar.

• eski aracım 2004 ford ile
    1 yıl 10 bin km benzin ile ki 700 litre benzin tüketmişim. ortalama 7 litre benzine tekabül eder.
    sonra 7 yıl, toplam 100 bin km lpg de kullandım. ortalama 8.5 litre lpg ve ilk marş da ki benzin ile toplam 9.5 litre lpg diyelim.
    .
    lpg taktırmasaydım 100bin km ; 7 litreden x 5 tl = 35 bin tl lik benzin tüketirdim.
    lpg taktırdım 100 bin km de ; 9.5 litreden x 2.5 tl = 24 bin tl lik lpg+benzin tüketmişim. + 1700 tl montaj ücreti + 300 tl enjektör değişim ücreti = 26 bin tl.
    TOPLAM : 9000 TL KAR.
    .
    benim memnuniyetim bir kenara;
    sorun -sıkıntı yaşayan arkadaşlarım da yok değil tabi ki.
    neden? çünkü her önüne gelen usta olmuş,
    bir tezgahtan günde 5 aracın lpg montajlandığını gördüm, lpg arızalarından ise hiç anlamıyorlardı. ve baştan savıyorlardı.
    fsi - gdi li motorlara biz taktık oldu mantığıyla bir çok lpg montajı yaptılar. ve fiyasko . sonunda 5 bin tl lik sıvı lpg sistemi çıkartmaya mecbur oldular.
    .
    yeni aracım 2011 avensis zaten lpg li idi sadece önümüzdeki hafta ruhsata işletme işi var .
    şimdilik bir sıkıntı yok. bu aracı da ALLAH nasip ederse 10 yıl yaklaşık 200 bin km olana kadar kullanmayı düşünüyorum.
    .
    60 -70 bin tl lik avensis de ne ki, millet 100-200 bin tl lik lüks E - F sınıfı arabalarına - jeep lere lpg taktırmak zorunda kalıyor.
    akaryakıt fiyatlarında dünyada hep ilk 5 de iseniz buna mecbur oluyorsunuz.
    akaryakıttaki verginin yarısını bari sübvanse etmiş oluyorsunuz.
    .
    D sınıfı araçlar ortalamada 9-10 litre nin altında benzin tüketiyorsa ve imkanları zorlamıyorsa orjinal haliyle binilmeli.
    ki avensis bir çok B - C sınıfı araçtan daha fazla yakıt tüketmiyor .
    bir aracı 50 bin km den fazla kullanmak düşünülmüyorsa bende lpg ye karşıyım.

• YENİ COROLLA boş 1.4 dizel 59.000 tl ye almaktansa ;
    makyajlı Avensis 1.6 ELEGANT, lpg ÇOK DAHA MANTIKLI DEĞİL Mİ.?
  • Omurluk binilmeyecekse bence yeni corolla hic mantikli degil. Yinede renkler ve zevkler farkilidir. Kimisi icin amac degil arac onemli olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASOS -- 25 Temmuz 2013; 16:45:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.