Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (155. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ford servisine her yıl girdiğimde özellikle balataları da soruyordum,
    her seferinde "daha gider" diyorlardı,
    ısrar edince de "zorunan para harcayacaksanız değişelim yoksa 20 bin daha gider" diyorlardı.
    bence en az 4-5 yıl gitmeli, 50 bin km den az olmamalı.
    hadi balata tez bitti, diski neden bitiriyor, balata bitik kullanılmadıysa disk dayanıklı olmalıydı.
    toyota daki eleman; " 40 bin km çok bile gitmiş, genelde 20-30 bin de değişiyoruz, hatta 10 binde değiştiğimiz de oluyor" demişti.
  • dediğim gibi tamamen kullanımla alakalı, çok iyi hatırlıyorum mmt yaris in debriyaj balatası 10 bin km olmadan bitmişti.bayan kullanıyordu, allah bilir nasıl kullandıysa artık.
  • zaten bayanlar için otomatik alınmıyormu,
    nasıl kullanacak gaz-fren, gaz-fren.
    manuel vites değil ki kullanıcı hatasıyla balata sıyırsın.
    bence yarı otomatik şanzumanlı arabaların balatası garantiden değişmesi lazım.
    .
    bizim araçdaki arka balataların ön balatadan daha önce bitmesi beni düşündürmüştü,
    çünkü arabanın ağırlığının %60 ı önde. her zaman önbalata arka balataya göre daha önce biter,
    sonunda el freninden kaynaklandığı kanısına vardım. her stop ettiğimizde el frenini kullanmamak lazım.
    artık dik yokuş olmadıkca el frenini kullanmıyorum.
  • mmt yi yanlış kullanırsan çok rahat zamanından önce bitirebilirsin.sadece gaz fren olayı değil.
  • biliyorum,
    ama garantiye garanti kapsamındayken hiç birşey girmiyor da ona canım sıkılıyor.
    muhakkak bir bahane buluyor servisler.
    .
    herneyse,
    bu cuma günü lpg yi işleteceğim, muayeneden önce xenon farları eskisi ile değiştirmem gerekiyor.
    sanayi deki normal farcılar bu işi yapabilirler mi?
    yoksa yetkili servise mi girmeliyim,
    (bilgisayarla ayarlanması lazım felan demişlerdi.)
  • aslında siz de yapabilirsiniz, sadece ampülü değiştireceksiniz.balastları sökmenize gerek yok.
  • tarif edebilirmisiniz?
    .
    şimdi kaputu açıp bir bakayım dedim,
    hiç aklım kesmedi,
    farın arkasına değil el,
    parmak sokacak kadar bile yer yok ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 30 Temmuz 2013; 17:43:01 >
  • koruyucu kapakları civatalarından çıkarınca rahat rahat yaparsınız.
  • 2012 makyajlı kasa avensısımle corlu-erdek tekrar erdek-corlu toplam 650 700km 1 depoyla gıdıp geldım:)))araba cıdden cok yakıyor yada benmı cok bastım ne bılgı ekranındada 10.6 gosterıyodu:))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her 10-15 km/h; ekstra %10 fazla yakıt demektir.
    ortalama 130-150 km/h ile kullandıysanız şehir dışı 10-11 litre normaldir.
    ama 90-120 arası kullandıysanız çok yakmış denilebilir.
    ayrıca aracın tam dolu olup olmaması da etkiler.
    vites de önemli, genelde 5 ve 6. vitesleri kullanmak lazım.
    .
    soru:
    hız sabitleyiciyi çok kullanabildiniz mi?
    hız sabitleyicide 15 gibi bir fark olduğunda devreden çıkıyor ya,
    mesela 100 km/h sabitlediniz fakat araba 85 in de altına düşünce hiz sabitleyici iptal oluyor rampalarda felan..
    bu olay çok sık oldu mu?
  • Arabanız çok yakmış. aynı arabayla ben Ankara şehiriçi tarfiğinde 7,9 ile geziyorum.Geçen ay 8,5 idi ortalama hız 25-30 km.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

her 10-15 km/h; ekstra %10 fazla yakıt demektir.
    ortalama 130-150 km/h ile kullandıysanız şehir dışı 10-11 litre normaldir.
    ama 90-120 arası kullandıysanız çok yakmış denilebilir.
    ayrıca aracın tam dolu olup olmaması da etkiler.
    vites de önemli, genelde 5 ve 6. vitesleri kullanmak lazım.
    .
    soru:
    hız sabitleyiciyi çok kullanabildiniz mi?
    hız sabitleyicide 15 gibi bir fark olduğunda devreden çıkıyor ya,
    mesela 100 km/h sabitlediniz fakat araba 85 in de altına düşünce hiz sabitleyici iptal oluyor rampalarda felan..
    bu olay çok sık oldu mu?

Genelde 100-130la gittim araba bagaj full doluydu klima full acikti belki ondandir bu arada duz yollarda hizi sabitledim hic bi sıkıntı olmadı sabıtledıgım hızın altına dusmedı bu arada araba sollamalarda falan cok kotu zar zor toplanıyor resmen bayılıyor benm bundan oncekı laguna cok serıydı:))))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 31 Temmuz 2013; 11:19:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersöz

Arabanız çok yakmış. aynı arabayla ben Ankara şehiriçi tarfiğinde 7,9 ile geziyorum.Geçen ay 8,5 idi ortalama hız 25-30 km.

Benım sehırdısı:))

• yuzbin.net/yeni-toyota-avensis-1-6-2013/ 100.000 km benzin maliyeti 44 bin tl :)))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 31 Temmuz 2013; 17:52:17 >
  • Bu yeşil tuş nedir arkadaşlar

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ##
  • Toyota 1.6 valvematic motorlu aracıma LPG taktırmaya karşı olduğum için bu forumda çok eleştirildim. Onlarca LPG faciasından bir tanesini aşapıda link veriyorum.

Sizce üç kuruş tasarruf için değermi?

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/72211/2/1/24520147/adanada-lpgli-arac-faciasi
  • Bu konuda size katılmıyorum..

Birincisi 3 kuruş dediğiniz fazla kilometre yapan insanlar için oldukça yüksek meblağları bulabiliyor.
    İkincisi adam akıllı montaj yaptırdığınızda bu tarz sıkıntılar yaşama ihtimaliniz oldukça düşük.

Öyle bir manipüle ediyorsunuz ki; sanırsın insanlar sadece lpg li arabalarda ölüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUZEY_GÜNEY

Bu yeşil tuş nedir arkadaşlar

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ##

Araçta ön-arka park sensörü varsa ön park sensörünü kapatmaya yarıyor. Basınca direk kapanmıyor ama sadece yolda giderken önüne araç gelince açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zervalone -- 15 Ağustos 2013; 11:17:56 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 18 Temmuz 2018; 16:17:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordz

Bu konuda size katılmıyorum..

Birincisi 3 kuruş dediğiniz fazla kilometre yapan insanlar için oldukça yüksek meblağları bulabiliyor.
    İkincisi adam akıllı montaj yaptırdığınızda bu tarz sıkıntılar yaşama ihtimaliniz oldukça düşük.

Öyle bir manipüle ediyorsunuz ki; sanırsın insanlar sadece lpg li arabalarda ölüyorlar.

Niyetim insanları manipüle etmek değil. Durumun ciddiyetinin farkına varmalarını sağlamak. LPG taktırmakta ısrarcı olanlar belki böylece daha dikkatli kullanım, daha doğru marka seçimi, daha güvenli teknoloji tercihinde bulunabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.