Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (151. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabasının bakımlarını benim gibi sanayide yaptıran kimse yok mu? Yağını, suyunu kendi alıp götüren, fiyatta anlaşıp işlemi yaptıran? Neden o kadar para veriyorsunuz servislere?
  • Sevgili Lordford50 öncelikle cevabiniz icin tesekkür ederim..cevap yazamadim cünkü form sifrem sürekli hata veriyordu..yeni girebildim
    evet Almanyada 6-7 kisi bine miyoruz o yüzden Versoya baktim..ama o arada gözüm Prius + ya gitti onunda 7 kisilik koltugu vardi..Versodan hada güzel ve kaliteliydi..bugün esim deneme sürüsü yapti..daha önce otomatik kullanmamasina karsin iyi sürdü..arkada ek olan 2 koltuk bize dar gözüktü ama acincagercekten Yayla gibi cok rahatti..arabada her türlü özelligi istedik fiyati 34 bin Euro cikti ama hersey var..Hanim sürüsten sonra cok büyük dedi istemedi..halbuki kendi elektirigini üretip hic benzin harcamadan uzun süre gidiyorduk..tam cikarken Puris un normal modelini gördük..yarin onu deneyecek..o da life modeli navi ve park yardimi eklektirdik..onuda 24 bin Euroya verecekler..bu araclarin yiollik vergisi burada sadece 36 Euro..aksama yine forma giriste sorun yasamaz isem deneme sürüsünü yazarim..bu modelin solar catisi var Adana gibi sicak sehirler icin muhtesem..araba güneste durdukca iceriyi sogutuyor..
    tekrar tesekkürler selamlar

• 01adanasporlu 0 kullanıcısına yanıt
    prius çok iyi tercih,
    hayırlı olsun
  • tesekkürler ama almadik..onu denedik..iceri ses aliyor dedi Hanim..sonra benzinli Verso denedik..ayni sorun vardi..dizel Versoyu denedik..yine olmadi..ses normal aslinda..ama Hanim BMW-Mercedes yada Audi A6 istedigi icin karar veremedi..bu 3 markanin 2010 modelleri burada cok ucuz 10 ile 15 bin Euro arasi ama benim gözüm Prius ta hala bakarsiniz aliriz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01adanasporlu

tesekkürler ama almadik..onu denedik..iceri ses aliyor dedi Hanim..sonra benzinli Verso denedik..ayni sorun vardi..dizel Versoyu denedik..yine olmadi..ses normal aslinda..ama Hanim BMW-Mercedes yada Audi A6 istedigi icin karar veremedi..bu 3 markanin 2010 modelleri burada cok ucuz 10 ile 15 bin Euro arasi ama benim gözüm Prius ta hala bakarsiniz aliriz..

2-3 yaşında temiz bulabilirseniz tabiki bu 3 marka çok daha iyidir.
    audi Q5 baktınız mı?
    bmw nin 8 tiptronik viteside çok iyidir.
    toyota camry veya lexus modellerinede bakin/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 28 Haziran 2013; 12:29:52 >
  • bugun 40 bin bakimina girdik/
    on ve arka balatalarda bitmis\
    diskler torpulenecekmis
    aracin basina gittik on balatalar 3=5 bin gider dedi\
    ben fordda 130bin degismedim\ enaz 10=20 bin gider dedim=
    arkalar tam bittigi icin arka balatalar degisecek\ yuzde 20 indirimle
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Hocam bundan bahsediyordum daha önce. Fiyatları şişirmek için biraz abartılmış olmasın sakın. 40 binde balata mı biter yahu...
  • evet bende "40 bin de balatamı biter "
    "eski aracımı 130 binde sattım, 8-9 yıl kullandım , balata değişmemişti" dedim,
    inanamadılar, 10 binde bile değiştiğimiz oluyor dediler,
    ama frenlere %10 daha indirim yaptılar,
    aracın başında tekrar kontrol ettik balataları,
    "ön balatalar bir sonraki bakıma yetişmez 3-5 bin gider denildi, yenisi takılınca ön fren diskini set torna edilmesi gerektiği" söylendi,
    "benim kullanımım ile 10-20 bin rahatlıkla gider" dedim. ön balataları bir sonraki bakıma bıraktık.
    arka balatalar gerçekten bitik idi. değişimine karar verdik.
    bu değişen balatalar bana 100 bin gider,
    genelde aracı çok spor kullanmam, 1500-2500 devirde kullanırım,
    kırmızı ışığı görünce ayağımı frenden çekerim, motor frenini kullanırım,
    düz yolda park ederken el frenini hiç kullanmam, ancak dik yollarda el frenini kullanırım.
    .
    arabanın ağırlığının %60 ı önde olmasına rağmen neden ön balata daha çok eskimedi diye düşünüyordum ki,
    elektronik el fireni aklıma geldi, demek ki benden önceki sahibi düz yolda park ederken bile el frenini çok kullanıyormuş,
    .
    kdv hariç, %20 indirimli fiyatlar:

40 bin bakım işcilik: 147.0 tl
    motor yağı prem 5w30 tam sentetik 4.2 lt: 102.8 tl
    hava filtresi: 30.1 tl
    kabin hava filtresi: 39.1 tl
    yağ filtresi: 16.2 tl
    fren hidroliği, 0.75 lt ; 13.4 tl
    karter tapa contası; 1,6 tl
    atık bertaraf ücreti; 1 tl
    toyota marka enjektör temizleyici 350 ml (%20 + %10 indirim ile) ; 20 tl
    ( enj. temizleyici , araç lpg li olduğu için depoya katılmamış galiba, çıkan parçalarla birlikte poşetin içindeydi, benzin aldıkca azar azar kullanırım artık.)
    .
    müşteriye danışılarak değişenler; kdv hariç,
    arka fren balatası (%20 + %10 indirim ile) ; 104.9 tl
    arka fren balata sök-tak işcilik (%20 + %10 indirim ile) ; 42 tl
    fren gres yağı 0.3 lt (%20 indirim); 6.7 tl
    aracın altında çamurluklarından 2 adet klips; 4.5 tl
    .
    toplam işcilik; 190 tl
    parça toplamı; 340 tl
    .
    genel toplam: 530 tl
    kdv :95 tl
    .
    toplam:625 tl
    .
    aracı teslim ederken , cam suyu eklemek gerekirse bagajdan kullanılsın demiştim, buna binaen
    servis elemanı; iş kağıdına "ıvır zıvırlar bizden kullanılsın" gibi bişey yazdı, enaz 15 lira ikramımız olur dedi.
    .

ön balatalar için 260 tl dedi, en az 80-100 tl işcilik, 50 tl de disk tornası tutar zannedersem.
    bir sonraki bakıma 400 tl de ön balata masrafım var yani,
    neyse ki araç da başka bir şey çıkmadı.
    torna nın zararlı olduğunu bir yerlerden okumuştum ama neyse,
    .
    netice olarak tertemiz çıkan filtreleri görünce insan kıyamıyor, milli servet..
    tam sentetik yağ kullanılan araçlar enaz 15-20 binde bir servise girmeli,
    garantim bitince 15binden önce kimse beni bakıma sokamaz.

• serviste aracı beklerken,
    bir malzeme mühendisi ile tanıştım,
    2010 verso yu bakıma sokmuş, 50 bin km,
    4 adet disk ve balatanın değişimine de karar verilmiş, disklerde ısındığı için garanti kapsamı dışındaymış,
    "balatayı anladım müşteri hatası, kullanıma bağlı eskimiş, peki disklerden neden müşteri sorumlu, neden garantiye girmiyor ki,
    diskleri ısıya uygun dayanıklılıkta üretemedilerse kullanıcı hatası olmaması lazım" dedim,
    hemen internetten araştırdı, izmirde yetkili servis de balatanın kullanıcı tarafından , diskin de garantiden karşılandığını okudu,
    haklısın dedi, balata kompozit malzeme .. vs... bu benim işim bunun ardını kovalayacağım dedi,
    .
    hatta verso daki navigasyon ; kayseriden antalyaya ; antep üzerinden götürmüş,
    mahkemeye vermiş, 3000 tl kazanmış

• ben ön balatalarımı sanayide değiştirdim 100 liraya bide ne tornası disklermi bitmiş 40.000 km de?
    Aracım şu an 42.000 km de. Garantisi 2 ay önce doldu. yetkili servise gittim 40 bin bakımı için 570 tl fiyat cıkarttılar.
    Aynı işlem için 2 özel servisten biri 255 diğeri 260 tl fiyat çıkardı. ,yağ aynı yağ filtreler aynı marka. Eminim sanayide daha da ucuza çıkartılabilir. Garantisi bitmiş araba için servise götürmek resmen cinayet...
  • lordz L kullanıcısına yanıt
    %20 indirimlemi 570tl?
    benimki arka fren hariç 40 bin bakımı 450 tl tutmuş oldu, bize en yakın aksaray servisi 400 tl fiyat vermişti,
    (yukarıda faturam 500 tl yi geçtiği için 50 tl bp clup puanı yüklü bp kartı verildiğini söylemeyi unutmuşum,
    servisten çıkar çıkmaz 50 tl lik 20 litre lpg aldım.)
    .
    garanti derdiniz kalmadıysa 15binden önce bakıma girmeyin derim.
    .
    disk tornalatma hakkında görüşünüz nedir,?
    yeni balata takılırsa diski tornalatmak şart dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

Orijinalden alıntı: 01adanasporlu

tesekkürler ama almadik..onu denedik..iceri ses aliyor dedi Hanim..sonra benzinli Verso denedik..ayni sorun vardi..dizel Versoyu denedik..yine olmadi..ses normal aslinda..ama Hanim BMW-Mercedes yada Audi A6 istedigi icin karar veremedi..bu 3 markanin 2010 modelleri burada cok ucuz 10 ile 15 bin Euro arasi ama benim gözüm Prius ta hala bakarsiniz aliriz..

2-3 yaşında temiz bulabilirseniz tabiki bu 3 marka çok daha iyidir.
    audi Q5 baktınız mı?
    bmw nin 8 tiptronik viteside çok iyidir.
    toyota camry veya lexus modellerinede bakin/

tesekkürler bilgileriniz icin..dedigim gibi burada 2 nci eller cok ucuz olunca kararsiz kaldim..

Lazımsa yapılabilir ama 40 bin km de disklerde birşey olacağını sanmıyorum açıkcası. Özellikle sorunsuzluğu ile ünlü bir markada. 97 corolla mızı 110 binde satmıştık ki o zamana kadar disklerde bir sıkıntı oldugunu hatırlamıyorum.
  • Sevgili buyuklerim intorn hekimim,uzunca arastirmalarim sonucunda mezun Oldugumda 2010-2012 model Arasi 1.6 elegant extra almaya iyice yoneldim,bilmem ne Kadar dogru Olur Ama bence cok Dogru Olur ;-) siz Degerli Avensis sahiplerine Ve Severlerine tesekkur Ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KASOS

Sevgili buyuklerim intorn hekimim,uzunca arastirmalarim sonucunda mezun Oldugumda 2010-2012 model Arasi 1.6 elegant extra almaya iyice yoneldim,bilmem ne Kadar dogru Olur Ama bence cok Dogru Olur ;-) siz Degerli Avensis sahiplerine Ve Severlerine tesekkur Ederim.

çok doğru bir tercih,
    bu sınıf da
    40-50 bin tl aralığında başka alternatif yok zaten.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KASOS

Sevgili buyuklerim intorn hekimim,uzunca arastirmalarim sonucunda mezun Oldugumda 2010-2012 model Arasi 1.6 elegant extra almaya iyice yoneldim,bilmem ne Kadar dogru Olur Ama bence cok Dogru Olur ;-) siz Degerli Avensis sahiplerine Ve Severlerine tesekkur Ederim.

çok doğru bir tercih,
    bu sınıf da
    40-50 bin tl aralığında başka alternatif yok zaten.

haklısınız hocam, aradığım herşey bu arabada var fazlasıyla. performans arasaydım zaten başka araçlara bakardım ki bu bile fazlasıyla yeterli. sormak istediğim şey 132 beygir olanlar kaç yılından itibaren üretimdeler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASOS -- 5 Temmuz 2013; 14:25:26 >

• KASOS K kullanıcısına yanıt
    2009 dan itibaren 132 beygir,
    .
    öncekiler ise,
    1600 cc 110 beygir,
    1800cc galiba 129 beygirdi
  • quote:

2009 dan itibaren 132 beygir,
    .
    öncekiler ise,
    1600 cc 110 beygir,
    1800cc galiba 129 beygirdi

TOYOTA touch 2012 den itibaren makyajlılarda mı var peki ? toyota touch olmasa bile navigasyon takılabiliyor diğerlerine değil mi ? toyota touch da navigasyon sadece premium modelde olduğunu biliyorum :) en azından geri görüş kamerası olarak işe yaramasıda güzel.
  • KASOS K kullanıcısına yanıt
    Sayın KASOS,çok doğru söylemişsiniz aradığınız her şey bu arabada mevcuttur.Bu arada performans arasaydım demişsiniz,aramanıza hiç gerek yok o unsurda Avensiste fazlasıyla var.
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.