Şimdi Ara

2009 Toyota Corolla 1.6 LPG alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.33 için şoförlüğü tövbe ettirir diyorlar fakat yine de takibe aldım, teşekkürler

• O bütçeye en modelli araçlara yonelirim şahsen sedansa egea hb ise Clio alirim dizel otomatik tercih ederim
  • Tabi sizin tercihiniz, fakat ben yılda maksimum 5-10 bin km yapıyorum. Yani araba çoğunlukla yatacak, bu da dizel motorlu bir araç için dezavantaj. Bahsettiğiniz arabalar bir kaç sene kullanıp elden çıkarmak için uygun olabilir fakat uzun süre kullanım olacağı için 15 yaşında Corolla ile 15 yaşında Clio veya Egea kıyaslamak gerek. Yine de teşekkürler.

• 2009 corolla alınacaksa 6ileri olmasına dikkat edin. Zamanında 5 ile almıştım motor sanki kucagimdaydi. 1 yıl zor dayanabildim. 2009 larda ilk 6 ay 5 vites 2. 6ay 6 vites
  • Bora1608 kullanıcısına yanıt

6 ileri manuel ya da otomatik düşünüyorum. Yukarıda bir arkadaş 1.33 lerden bahsetti ben de biraz araştırdım 2016-2017 modele kadar çıkabiliyorum fakat 1.33 biraz düşündürüyor. Biraz daha araştıracağım.

• 1.33 kaç HP?
  • 99 HP, 128 Nm tork. Aslında 0.9 lt motorlardan alınan performansı düşününce elzem bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum ama 1.33 ye turbo yok ve atmosferik motor. Hala kararsızım

• Strategos_ S kullanıcısına yanıt
    0-100 hızlanması kaç? 12 saniyenin altındaysa bence üzmez.
  • 12,6 saniye, dostum sorun 100 km hıza kaç saniyede çıktığı ya da arabanın yapabildiği son hız değil ki. Ben arabada 4 ya da 5 kişi otururken dik bir rampadan çıkabilecek miyim? Dur kalk trafikte yavaşladıktan sonra tekrar trafiğe uyum sağlayacak şekilde hızlanabilecek miyim? Yoksa 100 km hıza 15 saniyede çıksam da farketmez.

• 13 yaşında arabaya 250 bin tl verilmez hocam. Egea 1.4 urban tavsiye ederim. Yeni her zaman iyidir.

0-100 verisi bu bahsettiklerin ile ilgili de fikir veren bir veridir. Maksimum tork değerini hangi devirde verdiği de önemli. Bu ilk araban mı olacak? Toyota’nın bir iyi yanı eğer temizini alırsan sanayide fazla vakit ve para harcamazsın.
  • İlk arabam değil, 2010 Kia Rio 1.5 dizel ve 2015 Skoda Octavia 1.2 benzinli vardı daha önce. Düz otoban yolu verilerine bakarak araba almam ben hocam. Kia Rio 11.5 saniye 100 km verisiydi, Octavia 10.2 saniye. Fakat Rio octaviaya duman attırır, çok seri ve atak bir araba. Turbo olmasa Octavia ile rampa bile çıkılmaz. 1.33 Corollada turbo yok, kasa ağır ve üstelik atmosferik motora sahip. Turbo beslemeli motorlar gibi atik değil, isteksiz başlar ama otobanda 6000 devirlerde ortalığı toz dumana katar.

• Calbor C kullanıcısına yanıt

Ben de tereddütteyim artık ama 250 bin TL egeaya da vermem, sadece görüntüye bakıp rahat edemeyeceğim bir arabaya 250 bin vermem, kullandım biliyorum. Yine 2017 1.33 Corollaya bakıyorum. Aşağı yukarı 250 bin civarlarında fiyatı.

• Emekkk kullanıcısına yanıt

Hocam aile arabası olacağı için geniş ve bagajlı bir araba bakıyorum, teşekkürler.

Yok hocam ben memnunum şu an da, model yükseltme amaçlı değiştirmek istiyordum ama bu yakıt fiyatlarından sonra elimizdekine bile binemiyorken değiştirmenin manası yok deyip vazgeçtim   .

Sorularınızın yanıtına gelecek olursam da bu arabanın sizi sorun çıkararak üzeceğini hiç düşünmüyorum açıkcası, benim kullandığım süre zarfında 4 yıldır beni hiç üzmedi   .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 8 Mart 2022; 17:58:14 >
  • blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

Arabanız otomatik mi? 2009 model ilanlara baktığımda iki farklı versiyonu olduğu düşüncesine kapıldım. Bazıları tam otomatik bir kısmı da yarı otomatik (MMT) şeklinde. Sizin bilginiz var mı bu konuda?

Hayır hocam aracım manuel vitesli,

Evet hocam 2009 ların bazıları yarı otomatik (MMT) şanzımanlı, galiba yukarıdaki bir arkadaşımızın yazdığı 5 ileri olanlarların da olduğu gibi ilk 6 aydaki üretimler MMT sonraki 6 aydakiler tam otomatik 4 ileri olan şanzıman diye biliyorum, zaten 2010 olan makyajsız kasaların tamamı tam otomatik olması lazım diye biliyorum,

İlanların vites kısımlarına bakarsanız ayırt edebilirsiniz kolayca zaten, tam otomatik şanzıman olanlarda p r n d gibi vitesler varken mmt yarı otomatikte bunlar yoktur   .

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

• posası çıkmış corollalara sırf efsane mottosuyla, ne kadar güvenebilirsiniz?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.