o kasa Corolla'ların arka diz mesafesi oldukça kötü. Aile için genişlik arıyorsanız başka seçenekleri de değerlendirin mutlaka. |
2009 Toyota Corolla 1.6 LPG alınır mı? (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: manisa_trposası çıkmış corollalara sırf efsane mottosuyla, ne kadar güvenebilirsiniz?
Posası çıkmıştan kastınız nedir? Corolla tercihimin en önemli sebebi sorunsuzluk, konfor çok ön planda değil benim için, bunu belirtmek isterim. Sizin öneriniz nedir?
-
D segment genişliği aramıyorum tabi ki, iki büklüm edecek kadar da dar değildir. Peki sizin öneriniz var mı?
-
Diz mesafesi olarak Corolla ile eşit seviyede olan ancak 3-4 yıl daha genç model olan Accent Blue bakardım şahsen. Ancak kaliteden ödün vermem, genişlik çok sorun dğil derseniz Corollo da alınır elbet.
-
Düzgün, hırpalanmadan kullanılmış hiçbir araba 20 25 yaşınada gelse sizi yolda bırakmaz. Tanıdığımda peugeot 301 var 130bin km de araba sanırsın 800binde. Marangoz kendisi araba haşat. Gidişat bayık vs vs. Düzgün bakarsan 400 binde görür 1 milyonda. 1 milyon 230 bin km de olan(fiat doblo) taksici tanıdığım var araba hala diri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rangers07 -- 11 Mart 2022; 21:4:53 > -
Taksiciler o kilometreyi bir kaç senede yapıyor, 20-25 sene sürmüyor. Metal yorgunluğu denen olay var bir de, bu toyotalara nasıl etki ediyor benim merakım bu. Ama bakarsan bağ olur bakmazsan dağ, size bu konuda katılıyorum. Yalnız 12-13 sene nasıl kullanıldı bilemem. Bu da kısmet artık
-
Metal yorgunluğu konusunu tam bilmiyorum. Metal yorgunu olan araçta ne gibi sorunlar çıkıyor ki ? Kazada daha mı zayıf hale geliyor kaporta yani anlayamadım
-
Toyota tanıdıkta ise veya satıcı iyi baktığı konusunda güven veriyorsa 12 yaşında corolla 3 yaşında egeaya tercih edilebilir. Fakat açık tabir ile eşeğe biner gibi binilmiş corollanın efsaneligi falan kalmaz. 200-250 az para değil, gider 1 yaşında fiorino ya da 2-3 yaşında egea, symbol tercih ederim.
Şirket aracı konusuna gelince filoda düzgün kullanılmış araçta çok, şahıs tarafından kötü kullanılmış araçta. Önemli olan baktığınız aracın kondisyonu. -
Hayır yani tüm maddeler gibi aracın kaportası, şasisi vs... Tüm aksamları bir süre sonra yıllara yenik düşer ve yaşlanır. Hele nemli bir şehirde ve garaj dışında kalan araçlar için durum daha vahim, paslanmalar başlar. Kasettiğim buydu.
-
Valla o kadar para verip 2009 model 200bin kmde araba alınmaz. Kesinlikle Egea daha alınası. 1.4 urban lpg alıp rahat rahat gezersiniz. Hem daha iyi prim yapar hem parçası ucuz, hem corolo kasa corolladan daha konforlu ve donanımı güncel. En basitinden Bluetooth dan müzik dinleyemediğin 2022 yılında cd mi yakacaksın arabaya. Satarken Egea daha çok prim yapar ve alıcısını hemen bulursun. Corolla gelir 250bin kmye sonra yine satarsın ama kimse 200bin liraları çat diye koyanaz. Egea ise banka kredisi ile alınır. Bankalar max 10 yaşa kadar kredi veriyor. -
Ha anladım, benim araba 310 binde ama altta falan hiç paslanma yok o zaman iyi durumda mı oluyormuş 🤷♂️
-
LPG'li araçlar Toyota ve Honda çok prim yapacak ytd -
Bak 1 milyon yapmış taksi muhabbetine geri geldik :) 7-8 yaşında 300 bin yapan araba ile, 20-25 yaşında 100 bin yapan araba kıyaslanamaz :)
-
Bak dostum ben 45 yaşındayım, araba sorunsuz olsun benimle emekli olsun, satabilir miyim endişesi değil, mutlu olur muyum meselesi bu.
-
Yok benim araba 21 yaşında peugeot 206 310 binde, 21 yaşında olduğu için söyledim, hiç pası, korozyonu, çürümesi yok ön paneller hariç. Farları tutan panellerde paslanma var sadece. Toyota bence seni üzmez, bizim komşuda var 6 senedir biniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rangers07 -- 12 Mart 2022; 0:27:52 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Rangers07Yok benim araba 21 yaşında peugeot 206 310 binde, 21 yaşında olduğu için söyledim, hiç pası, korozyonu, çürümesi yok ön paneller hariç. Farları tutan panellerde paslanma var sadece. Toyota bence seni üzmez, bizim komşuda var 6 senedir biniyor.
Valla o zaman baya iyiymiş :)
Peugeot hakkında ileri geri konuşurlar bir de. Arabamdan genel anlamda memnun musun peki? Mesela benzinli mi, dizel mi? Manuel mi, otomatik mi? Birgün 2010 öncesi herhangi bir Peugeot alacak olursam bunlardan hangilerini tavsiye edersin? Peugeot keyifli olduğu söylenir, kullanıcı için mi sanayideki ustalar için mi? :) Biraz anlatırsan sevinirim.
-
Sehir içi için ideal çok çabuk hızlanmıyor ama üzmezde içeriye biraz ses alıyor.6 vites lpgde sorun cıkartmıyor bakımlarını yaparsanız sorunsuz binersiniz. -
Ben peugeot kullanıyorum diye çoğu insan gibi gereksiz övmeyeceğim, objektif insanım neyse onu söylerim.
Xt 2005 falan bulursan en dolu paket güzel olur. Benim arabada abs, çift airbag, hidrolik direksiyon, klima, elektrikli aynalar, elektrikli camlar, ayna ısıtma, yağmur sensörü, direksiyon ayarı, far mercek ayarı, koltuk yükseklik alçaklık ayarı, kumandadan teyp kontrol, herşeyi gösteren yol bilgisayarı var. 4 sene önce aldım ve hala biniyorum. Ben zorda olsa temizini buldum, bu zamana kadar sanayiye sadece baskı balata, fren balataları gibi her araçta oluşan sorunlar için gittim. Hiç büyük sorunu olmadı. Almadan araştırdım dedilerki sanayiden çıkmazsın ama dedikleri gibi olmadı. Satın aldığım kişi biz düzgün baktık bize arkamızdan dua edeceksin dediler öylede oldu. Yani temiz bulmak lazım, 206 modifiye olarak en uygun arabalardan olduğu için gençlerin altında fena eziliyor. Sürüş olarak keyifli bir sürüşü var, yol tutuşu harika değil onu söyleyeyim, süspansiyonları maalesef sert. Motoru sıcak çalışır. Uzun yolda sağ ve sol açık tarlalar ise ve tır sollayacaksan dikkatli sollaman gerek kasa hafif nolur nolmaz. Bagajı küçük çok kullanışlı değil o yüzden. Konfor olarakta fena sayılmaz, karadeniz gezisi yaptım hiç şikayet etmedim. Ben 3 sene önce komple ses yalıtımı yaptım o yüzden araba başka boyuta geçti ses alma konusunda egea ile kapışır. Gayet sessiz. Benim 1.6 benzinli manuel. Otomatik bu arabalarda tavsiye etmiyorlar. Kullananlar memnun değilmiş. Ustalara gelecek olursak fransız araçlar her ustaya teslim edilmez. Anasını ağlatırlar arabanın, işinde iyi ustalara bırakırsan sorun olmaz. 206 Tavsiye eder miyim ? Ederim. 21 yaşında araba, antalya da yüksek nem oranına, yağmura rağmen alt tabanda zerre pas yok, çürük yok. Ancak bütcen o kadar fazlaysa illa 206 alıcam dersen 2010 206+ plus öneririm, sonuçta daha yeni model illaki kondisyonu daha iyi olacaktır. İnsanları çok dinleme, onlara göre passat, volvo hariç her araç teneke, almaya değmez. Otobüse devam etsinler. Gönlünden ne geçiyorsa onu al, ben onları dinlemiş olsaydım hala arabam yoktu. Sıfır egea almayı düşündüm nefret ettirdiler. Fakat o kadar bütcem olsa farklı seçeneklere yönelirdim. Mesela şuan müsait olsam bunu satar ford fiesta alırım 1.4 tdci ama almakla bitmiyor parçaları pahalı bütce yetmez. İyice araştır, acele etme sonra pişman olma. Ama dersen ki 206 da karar kıldım ben tavsiye ederim.
Ek olarak: Seri arabadır, yokuşlarda üzmez. Ben korkuteli yokuşunu 5 kişi 4. Viteste 3bin 4 bin devir aralığında 110 120 km hız ile tırmandım ki korkuteli yokuşu baya zorludur. Ben lpg de kullanmıyorum, lpg motoru sıkıyor, bağırıyor arabanın performans düşüyor. Ya benzin kullanacaksın ya dizel. Ayrıca küçük araba olduğu için park sorunu sıfır. Ama yinede başka, daha kaliteli markalara yönel bütcende var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rangers07 -- 12 Mart 2022; 1:17:36 >
-
206 değil de 307 lere merak sardım bu sıralar. Bahsettiğiniz savurma sorunu aracın hafif olmasından kaynaklanıyor sanırım, 307 1300 kilo olduğu için muhtemelen bu sorun yoktur. Benzinliler için tüp konusunda pek uyumlu olmadığını söylüyorlar, dizel ise kafamda soru işareti. Otomatik şanzıman için söylediğini ben de duydum lakin bu bir tam otomatik şanzıman diye biliyorum, ne gibi bir sorun çıkarıyor olabilir ki.
-
307 206 nın abisi. Yani kasa olarak. Bizim karşı komşuda var, o 206 alacaktı eşine sonra çoluk çocuk olunca 307 aldılar. İç kalitesi vs 206 ile aynı fakat genişlik ve konfor olarak, süspansiyon olarak 307 daha iyi. Yumuşak süspansiyon bir arabada çok önemli bir konfor faktörü. Otomatiklerde bazen vitesi kendi kendine küçültüyor, vites geçişlerini yola göre ayarlayamıyor, pasif kalıyor diye söylüyorlar. Dizel alacaksan yüksek kmlerde almamaya çalış. 150 200bin km arası olmalı, dizelin masrafı daha pahalıdır benzinlilere göre.2004 2005 307 de güzeldir, tip olarak 206 dan daha geride ama genişliği güzel. 1300 kilo olması savrulmayı önler, benim 206 1100 kilo o yüzden tırın rüzgat akımı biraz engelliyor aracı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rangers07 -- 12 Mart 2022; 1:33:54 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X