Şimdi Ara

2009 Toyota Corolla 1.6 LPG alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Malum otomobil fiyatları cep yakar hale geldi, ben de ihtiyaç hasıl olduğu için kendi bütçeme uygun bir otomobil almaya karar verdim. 200 - 250 bin TL ile 2009-2010 Toyota Corolla 1.6 LPG almayı düşünüyorum. Tabi yaşı gereği 150 - 200 bin kilometreden aşağı bulmak zor, bulunanlar da ya fiyatı abartıyor ya da km düşürülmüş oluyor. Öncelikle bu fiyatlara 12-13 yaşında araba almak mantıklı mı? İlerde satıp model yükseltme imkanım olur mu bilmiyorum. Tabi bir ustaya gösterip alırım fakat sonuçta uzun yıllardan bahsediyorum. Alırsam bu araba bana ne kadar yoldaşlık eder? Yıllık 10 bin km ancak yaparım. Bir kaç sene sonra yollarda kalan, sürekli sanayi yolunu tutan, tabiri caizse beni kanser eden bir baş belası haline gelir mi? Belki 15 sene daha kullanmam icap edebilir. Araba konusunda titizimdir, bakımlarını aksatmam ne gerekiyorsa yaptıran biriyim. Bir arabaya ağız tadıyla binme süresi kaç yıldır? 20-25 yaşına geldiğinde yolda kalma endişesi olmadan binebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.

• Hocam o paraları o arabaya bağlamayın yazık günah. Egea alın en azından modelli düşük km olur

• Merhaba, öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim, mantık olarak haklısınız, Egea ya da benzeri bir arabayı 2017 hatta 2018 model bile bulmak mümkün fakat bu arabalar büyük oranda şirket arabası, her gün başka birinin elinde nasıl kullanıldığı belli değil, üstelik tarla misali her bir tarafı sürülmüş biçilmiş. Benim için 1 kişinin 10 yıl kullandığı, 100 kişinin 1 yıl kullandığından evladır. Tabi herkes farklı düşünebilir, katkı sağladığınız için tekrar teşekkürler

• Toyota çok sağlam arabadır abidik kubidik arızaları olmaz egeaya on basar alacağınız araç sanayiye bakımdan bakıma uğrarsınız kafanız rahat olur malum devir ekonomi devri

• 2009-2010 model arabaya o parayı vermeye elim varmaz. Kaldı ki bir de corolla... 2016-17 egea falan var o paralara. Corolladan daha uzun süre kullanılır bence ve de sürüşü olsun, özellikleri olsun o model corolla ile ya aynı olur ya da bi tık iyi de olabilir. Egea diye illa şirket arabası olacak değil yani.
  • O kasa corolla kullanıcısıyım 2009 corolla var bende de yardımcı olabilirim hocam ne merak ederseniz söyleyebilirim, ben de aracımı değiştirmeyi düşünüyorum bu arada .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 3 Mart 2022; 22:26:27 >
  • 2012 dizel kullanıyorum kesinlikle alınacak arabadır,sadece bakımdan bakıma gidiyoruz servise/sanayiye...Daha modelli olsun dersen egea da mantıksız olmaz onu da söyleyeyim hani denk gelme meselesi biraz da ...
  • Bir Toyota sahibi ve seveni olarak bu aşamada alternatif üretmenizi tavsiye ederim.

Şöyle ki ; Vereceğiniz para az buz değil. Evet ikinci el yaşlı araba alınacaksa Japon bakmalı ama o paraya 13-14 yaşında bir arabaya vermek te içimi cız ettirir.

Daha genç "B" sınıfı Yaris bakabilirsiniz. Yine "B" sınıfı düz vites baktığınız için kilometresi düşük ve temiz dizel VW veya Clio türü araçlar da değerlendirilebilir.

Bagaj lazımsa Hyundai Accent Blue'ların 1.4 MPI motorları da LPG ile uyumludur. Hatta bu kasanın temiz dizeli de alternatiflere eklenebilir.

İlla Corolla olacaksa gerçekten çok temizini bulursanız alınabilir ama bazı büyük bakımlarının geldiği ve maliyet çıkaracağı unutulmamalıdır (Baskı balata, zincir, kayış, vb..)

• phbfmv kullanıcısına yanıt

13 yaşında araba yerine bende arkadaşa katılıyorum; egea da kullandım test edin kötülendiği gibi bir araç değildir. Konforludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaskett -- 3 Mart 2022; 22:57:15 >
  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

Beni de tek düşündüren yaşı zaten, yoksa Egea ve Corolla yı kıyaslamam bile. Hocam dizel ise geneli şirket arabası ve yüksek kilometreli, benzinlisine birşey diyemem. Bizim şirkette dizel otomatikler var konfor namına hiçbir şey yok arabada, kullandım biliyorum.

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

Merak ettiklerimi yazdım, siz neden değiştirmeyi düşünüyorsunuz? Memnun değil misiniz?

• 200-250 bütçe varsa o paraya mis gibi görgüsüz paket dizel punto veya egea hatta giulietta bile alınır.

japon severim ama o paraya daha iyi ve yeni alternatifler var.

• 250 bine 2016 2017 modelleri var, 1.33 olanı.

1.6 örnek ilan

2015 MODEL TOYOTA COROLLA BENZİN MANUEL-TOUCH- İlan No: 1002783401

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 3 Mart 2022; 23:33:8 >
  • kaskett K kullanıcısına yanıt

Test ettim hocam, şirketimizde var. Kesinlikle binmem demiyorum ama 10-15 sene sorunsuz kullanabileceğimi de zannetmiyorum. Biri japon biri italyan motor. Aslında söylediğim gibi uzun yıllar kullanabileceğim kalitede olduktan sonra vereceğim parayı çok sorun etmiyorum. Bakalım hala düşünüyorum, bana yol gösterebilin diye açtım konuyu, belli de olmaz :)

• Jon doe J kullanıcısına yanıt

Dün biri takas için yazdı 2012 corolla otomatik 270 300 arası fiyatı var 280 rahat eder dedi, istemedim tabi yüksek geldi fiyat şahsen.

Piyasa böyleyse o dediğiniz araçlar pertten çıkmadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jon doe

250 bine 2016 2017 modelleri var, 1.33 olanı.

1.6 örnek ilan

2015 MODEL TOYOTA COROLLA BENZİN MANUEL-TOUCH- İlan No: 1002783401

Hocam ağır hasarlıları bile 250 den fazla, temizleri 350 den başlıyor. Çok baktım

• Strategos_ S kullanıcısına yanıt

Katılıyorum, çok araştırdım hem ağır hasarlı, değilse bile çok yüksek km li. O yaşlarda o kadar km ancak kiralıklar yapabilir.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

Hocam aile arabası olacağı için küçük araba bakmıyorum, Accent blue araştırabilirim, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strategos_ -- 3 Mart 2022; 23:56:18 >
  • Strategos_ S kullanıcısına yanıt

O kadar olmuş mu yahu o zaman benim aracım 400 bin  

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Numarasını paylaştığım ilan vavacars a ait. Pert araba vs zaten almıyorlar/satmiyorlar. Plastik tampon boyalı olsa dahi işaretliyorlar. O ilanı sormakta fayda var. Böyle alternatifler varken 2009 corolla ya o meblağları vermek bana mantıksız geliyor açıkçası. Piyasada uyguna satılan arabalar var abartılı fiyatları baz almamak lazım. Size teklif öneren ava çıkmış belli ki. Boyasız ya da lokal boyalı 5-6 yaşında birçok 1.33 corolla da var 250bin dolaylarında ve 100bin km altı.

Bu arada adana'da bir hafta önce 330bine boyasız otomatik 2019 corolla satıldı. İlanları kovalamakta fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 4 Mart 2022; 1:18:7 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.