1.3 cdti düz vites ile 1.3 cdti easytronic vitesde sport modda performans olarak birbirine yakın mı?opelin sitesindeki otomatik için olan 0-100 değeri spor mod için mi?birde auris d4d 190torklu araca göre performansı nasıl?
1.3 CDTI için her iki şanzımanıda test etme imkanım olmuştu.Ben tercihimi manuel şanzımandan yana kullandım.Ama easytronic şanzımanda ESP ayrıcalığı var.Bunuda göz ardı etmemek lazım.
Ben de manuel istiyordum ama ESP değil EŞ faktörüne takıldım :)
easytronic ile ilgili yorumunuz????
Manuelin tadını vermiyor. Alışması da süre alıyor. Manuel gibi devir saatini kollayıp ayağı hafif gazdan çekince vites yükseltiyor. Şu an ancak böyle kullanabiliyorum. Benim araç 1000 km'de hala tam alışamadım. Bazen manuele alıp kullanayım diyorum bu sefere otomatiğe alışmış olduğumdan vites atmayı unutuyorum. Araç dizel olmasına rağmen 130 km hıza kadar içeri hemen hemen hiç motor sesi almıyor. 2007 model dizel bir astraya binmiştim, sesi beni çok rahatsız etmişti. Yalıtım konusunda şikayetim yok.
Bugün ilk kez sport tuşuna bastım. Aynı benim eski benzinli getz gibi aşırı seri oldu araba. Gaza basar basmaz fırladı. Vitesi 4500 devir civarında oldukça hızlı değiştirdi. Ara hızlanma için gaza basar basmaz kafa kaldırdı vs...Tam basacak şartlar yoktu ama ne kadar zorladıysam 6. vitese atmadı arabayı.
aslında manuelde olabilir otomatilkte önemli olan otomatikte spor moduna aldığımızda arabanın kaçtığı merak ettiğim opelin sitesinde yazan otomatik için 15,2 sn arabanın spor modunda mı normal moddamı olan değer.birde dik yokuşlarda kalkmada izmitte yaşıyorum umuttepe yolunda ve kartepe yolunda durduğumuz zaman otomatik sorun çıkarır mı?
Hocam eğer ki performans senin için önemliyse bu arabaya yanaşma. Çünkü performans amaçlı üretilen bir model değil. Konfor ve güvenlik ön planda tutulmuş. Saniyesini bilmem ama sport modda 15 saniyeden daha az sürede 100 km'ye ulaştığı kesin bence. Easytronic şanzumanlıda yokuşta kalkış desteği var. Frenden ayağı çektiğinde 2-3 saniye araç kaymadan duruyor. Gaza çok yüklensen de ASR sistemi sayesinde patinaja düşmeden en güzel şekilde kalkıyorsun. Benim eve çıkarken çok dik yokuş var. Orada 2-3 kez denedim bir cm bile kaymadan kalkabiliyorsun.
Diğer yandan motorun kasaya hafif geldiği falan lafları bana komik geliyor. Bu arabalar üzerinde bilmem kaç tane mühendis çalışıyor. Adamlar bu motorun yeterli olmadığını düşünse niye yapsın? Haydi tamam diyelim en düşük versiyonu 44000 den satılan 1300 kiloluk Jetta'ya 1197 cc benzinli motor takan Volkswagen da mı salak? Önemli olan motor hacmi değil teknik verileridir. Örneğin 2004 model Subaru Legacy Outback 3000 cc benzinli motorla 245 beygir güç üretirken yine 3000 cc'lik benzinli formula araçlarının beygir gücü 750-850 arasında değişir.
Arkadaş iyi bir noktaya değinmiş. Tork özelliklerini ön plana çıkarmış. Ama sokaktaki adam öyle değil. Bizim Türk milleti herşeyi herkesten çok bildiğinden ahkam kesmede sınır tanımıyor. Bize de böyle kafa yediriyor.
İşte bunun altına imzamı atarım. kasa ağır gelir, motor hafif kalır lafları bana da çok komik geliyor.. Mühendisler bunu gözden kaçırmış herhalde...
CORSA 1.3 CDTI 95 bg start-stop alma kararıyla bayiye gittiğimde son anda astra classic hb dizel fiyatının 39500 olduğunu farkettim ve üst segment bir araç kullanırım dedim ve iyiki almışım.Astradan çok memnunum.
Selamlar,
Astra Classic 1.6 Benzinli Aracımı 15.000 Km bakımına goturucem. Istanbuldaki servis fiyatlarıyla ilgili bilgisi olan var mı? eve en yakın olan Opel Balkan'a goturmeyi dusunuyorum? Daha once orasıyla bir tecrubesi olan var mı?
Merhabalar; Ben de 1 aylık astra clasic var. Radyo kısmında bir sürü tuş var. Bu tuşların ne gibi fonksiyonu var. Radyo arama, kullanma, kanalı hafızaya almak için ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: serberk
Merhabalar; Ben de 1 aylık astra clasic var. Radyo kısmında bir sürü tuş var. Bu tuşların ne gibi fonksiyonu var. Radyo arama, kullanma, kanalı hafızaya almak için ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Aracım yeni henüz 1200 km de.Dün akşam aracıma bindim.1-2 dakika içerisinde E-5 te gitmeye başladım.Baktım yol açık 5. viteste 80-90 km ile giderken hız sabitleyiciyi devreye almaya çalıştım fakat ne yaptıysam bir türlü çalışmadı ve herhalde düğmeler bozuldu diye düşündüm.Ama daha sonra müsait bir boşlukta tam olarak durdum arabayı stop etmedim tekrar yola çıktım ve denedim cruise control bu kez çalıştı.Sebebi ne olabilir?Bir fikri olan varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: bahadir76
Aracım yeni henüz 1200 km de.Dün akşam aracıma bindim.1-2 dakika içerisinde E-5 te gitmeye başladım.Baktım yol açık 5. viteste 80-90 km ile giderken hız sabitleyiciyi devreye almaya çalıştım fakat ne yaptıysam bir türlü çalışmadı ve herhalde düğmeler bozuldu diye düşündüm.Ama daha sonra müsait bir boşlukta tam olarak durdum arabayı stop etmedim tekrar yola çıktım ve denedim cruise control bu kez çalıştı.Sebebi ne olabilir?Bir fikri olan varmı?
Eğer yola çıkışınızdan itibaren frene hiç basmadıysanız CC devreye girmeyecektir. CC nin devreye girebilmesi için kullanım sırasında en az 1 kere frene basılmış olması gerekiyor
quote:
Orijinalden alıntı: batak12
quote:
Eğer yola çıkışınızdan itibaren frene hiç basmadıysanız CC devreye girmeyecektir. CC nin devreye girebilmesi için kullanım sırasında en az 1 kere frene basılmış olması gerekiyor
Cevap için teşekkür ederim.
Klima AUTO modunda çalışırken klimayı kapatmak için konsoldaki sıcaklık ve üfleme şiddetiyle alakalı her iki kenarda bulunan düğmeleri Lo konumuna getiriyordum ve klima doğal olarak AUTO modundan çıktığında ben klimayı kapattığımı düşünüyordum fakat yeni farkettimki klima çalışmamasına rağmen ekranda AC modunun ilgili kutucuğunda X olduğunu gördüm.Klima üflememesine rağmen sadece o kutuda X işareti var diye araç klima açık olarak algılayıp yakıt tüketimini yükseltmişmidir?Şu sebeple soruyorum 2 gün önce bunu farkedip kullanmadığım zamanlarda ECO moduna almaya başladım.Sanki yakıt tüketimi düştü gibi geldi bana.
quote:
Klima AUTO modunda çalışırken klimayı kapatmak için konsoldaki sıcaklık ve üfleme şiddetiyle alakalı her iki kenarda bulunan düğmeleri Lo konumuna getiriyordum ve klima doğal olarak AUTO modundan çıktığında ben klimayı kapattığımı düşünüyordum fakat yeni farkettimki klima çalışmamasına rağmen ekranda AC modunun ilgili kutucuğunda X olduğunu gördüm.Klima üflememesine rağmen sadece o kutuda X işareti var diye araç klima açık olarak algılayıp yakıt tüketimini yükseltmişmidir?Şu sebeple soruyorum 2 gün önce bunu farkedip kullanmadığım zamanlarda ECO moduna almaya başladım.Sanki yakıt tüketimi düştü gibi geldi bana.
Mantık olarak hava üflemiyorsa klima çalışmıyor demektir. Yani yakıt tüketiminde bir artış olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
quote:
Mantık olarak hava üflemiyorsa klima çalışmıyor demektir. Yani yakıt tüketiminde bir artış olmaz.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim.Tabi haklısın bende senin gibi düşündüğüm için ilk 1000 km yi o şekilde kullandım.İlk kez OPEL marka ve ilk kez otomatik klimalı bir araç kullanıyorum.Halen arabayı tanıma aşamasında olduğum için olabilirmi acaba diye düşündüm.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
quote:
Öncelikle cevap için teşekkür ederim.Tabi haklısın bende senin gibi düşündüğüm için ilk 1000 km yi o şekilde kullandım.İlk kez OPEL marka ve ilk kez otomatik klimalı bir araç kullanıyorum.Halen arabayı tanıma aşamasında olduğum için olabilirmi acaba diye düşündüm.
Rica ederim.
Ben de aranıza katıldım arkadaşlar. Metro mavi renkli aracımı cumartesi ya da pazartesi günü teslim edicekler.
quote:
Orijinalden alıntı: FatalERROR!
Ben de aranıza katıldım arkadaşlar. Metro mavi renkli aracımı cumartesi ya da pazartesi günü teslim edicekler.
Metro mavi güzel renkdir..
Hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanın...
quote:
Orijinalden alıntı: FatalERROR!