onlar için herşey normal hocam araç çalışıyorsa ve yürüyebiliyorsa gerisi boş. geri kalan herşey 'normal normal...'
ya sırf küçük şehirde servise göstermeyeyim diye ankaraya gittim.adam önce ses yok dedi.sonra kulağına bi makine takınca evet heryerden duyuluyor dedi..sonra 2 günlük işi olabilir arabayı bırakacaksın dedi..sonra yarım saat sonra aradı ki aracta bişey yok.sıfıra yakın arabalarıda dinledim. aynı ses geliyor..allahım..sen sabır ver..ben bu arabayı 1.5 yıldır kullanıyorum..daha bir aydır bu ses geliyor dedim..geçiştirdi..ben de zaten serviste fazla durmayı sevmiyorum..biliyorum ki arabayı teslim ettiğim gibi bile bulamayabilirim..adamlar bi ön cam değiştirdi..tavan çizikler içinde olarak aldım arabayı..iç döşemedeki yağ lekelerini de söyleyince temizlediler..
servisler çoğu yerde aynı zaten. geçiştirip gönderme niyetindeler hemen. aracımızı kime emanet edeceğiz bilmiyorum. sanayiye gitsem adamlar para koparmak için sağlam parçayı da değiştirebiliyorlar. özel servisler de öyle. yetkili servisin de durumu belli... zor iş yani. ayrıca şunu da belirteyim, benim 2500 km.deki astramda hiçbir ses yok. ne zincir sesi ne de başka bir ses. en iyisi tanıdık vasıtasıyla işten anlayan bir usta bulup aracı ona emanet etmek...
quote:
Orijinalden alıntı: metucu
ya sırf küçük şehirde servise göstermeyeyim diye ankaraya gittim.adam önce ses yok dedi.sonra kulağına bi makine takınca evet heryerden duyuluyor dedi..sonra 2 günlük işi olabilir arabayı bırakacaksın dedi..sonra yarım saat sonra aradı ki aracta bişey yok.sıfıra yakın arabalarıda dinledim. aynı ses geliyor..allahım..sen sabır ver..ben bu arabayı 1.5 yıldır kullanıyorum..daha bir aydır bu ses geliyor dedim..geçiştirdi..ben de zaten serviste fazla durmayı sevmiyorum..biliyorum ki arabayı teslim ettiğim gibi bile bulamayabilirim..adamlar bi ön cam değiştirdi..tavan çizikler içinde olarak aldım arabayı..iç döşemedeki yağ lekelerini de söyleyince temizlediler..
dostum ayrıca opel forum sitelerinden de yardım isteyebilirsin. örneğin şu siteden çok memnunum:
herkes sorunlara iyi niyetle yaklaşıyor ve herkes elinden geleni yapıyor yardım için. aralarında teknik konuda çok çok bilgili arkadaşlar da var. hatta ankarada opan servisiydi yanlış hatırlamıyorsam. bir serviste çalışan eleman da buraya üye ve elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. bir göz at istersen. nice ustaların bulamadığı sorunların bu site sayesinde çözüldüğüne tanık oldum
slm arkadaşlar bugün aracın yakıt değerlerine baktım yol bilgisayarından ve sizlerle paylaşmak istedim.şuan araç 528.4 km yol yapmış ortalama 26kmh ile 46.92lt benzin tüketmiş ortalaması 100km de 9.6lt benzine tekabul ediyormuş.benzin 4.340 tı en son sanırım 41.6 krş a geliyor km ye.yaptığım yolun ortalama 308km si şehir dışı 220 km si şehir içi. aynı aracı kullanan arkadaşlarda yakıt değerlerini yazarsa sevinirim yorumlarınızı bekliyorum saygılar...
klima açıksa normal. değilse çok yüksek
quote:
Orijinalden alıntı: ALONSO_06
klima açıksa normal. değilse çok yüksek
klima yarı yarıya kullandım diyebiliriz dostum.bide hesaplamayı toplam ltreye göre yapınca 38.5 krş çıkıyor sanırım bu hesap doğru
o zaman normal. aracın yük durumuna da bağlı biraz tabi. biz 4 kişi + full bagajla 34 kuruş yakmışız ş.içi - ş. dışı karışık. tabi bizim ortalama hız 60 ve bu da biraz daha az yakmamıza neden olmuş
quote:
Orijinalden alıntı: ALONSO_06
o zaman normal. aracın yük durumuna da bağlı biraz tabi. biz 4 kişi + full bagajla 34 kuruş yakmışız ş.içi - ş. dışı karışık. tabi bizim ortalama hız 60 ve bu da biraz daha az yakmamıza neden olmuş
anladım dostum ozaman benim değerde normal yeni araç için zamanla düşeceğini umuyorum
zamanla düşecektir tabi ki. bir de 2500 devir civarında vites değiştirmeye çalışın 2750 devirden itibaren anormal yakıyor. gerçi çok daha atak oluyor ama ekonomi için 2000-2500 devir aralığında kullanın benim araç da 3000 km.de şu an. ve şehir içi 8.5 litre yakıyor dediğim şekilde kullanırsam. tabi bu dediğim değer klima kapalı klimayı açarsanız +2 litre ekleyin üstüne
Merhabalar;
Son zamanlarda Astra Classic 3 1.6 benzinli için 15000 bakımı yaptıran var mı?
Ben en düşük 385tl gibi bir rakam aldım ama bence benzinli bir araç için biraz pahalı. Özellikle anadolu yakasında daha uygun rakamlar alan varsa paylaşalım.
Selamlar...
Geçen hafta İstanbul-Bodrum yaptım. Tam 1 depo ile götürdü. Klima full açık, araçta eşim ve bebeğimiz de vardı. bagaj full dolu. Çok memnunum araçtan... sürüş keyfi süper, yol tutuşu süper, konfor süper.
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
Geçen hafta İstanbul-Bodrum yaptım. Tam 1 depo ile götürdü. Klima full açık, araçta eşim ve bebeğimiz de vardı. bagaj full dolu. Çok memnunum araçtan... sürüş keyfi süper, yol tutuşu süper, konfor süper.
güle güle kullanın nazar değmesin maşallah
quote:
Merhaba,
Ben de sedan ile yarım depodan birazcık fazla yakıt ile izmirden bodruma gidip döndüm...klima full açıktı...ortalama 4,4... performansından, tüketiminden ve özellikle yol tutusundan acayip memnunum....
quote:
Orijinalden alıntı: KORO
quote:
Merhaba,
Ben de sedan ile yarım depodan birazcık fazla yakıt ile izmirden bodruma gidip döndüm...klima full açıktı...ortalama 4,4... performansından, tüketiminden ve özellikle yol tutusundan acayip memnunum....
Dizel galiba?
quote:
quote:
quote:
Merhaba,
Dizel galiba?
pardon belirtmeyi unutmuşum. evet dizel...
quote:
quote:
quote:
quote:
Merhaba,
Dizel galiba?
pardon belirtmeyi unutmuşum. evet dizel...
benim astra benzinli. ortalama 6.2lt /100km tüketmişim. ama bu değer yanıltmasın normal şartlarda 5.5 falan olurdu. arabada bebek olduğu için, istanbul-bodrum arasını 12saatte gittik. emzirme ve alt değiştirme için çok sık dur kalk yaptık, yemek için de mola verdik.
quote:
quote:
Merhaba,
Ben aynı yolu 6,2 ile yaptım. 1,3 dizel 3000 km'de. 4,4 mucize gibi benim için.
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 2010 model classic 3 hb benzinli aldım, fakat dün ve bugün dikkat ettim araba soğukken (sabah ilk marşa bastığımda) motor bölümünden katırt, kuturt, diye acaip bir ses geliyor sanki birşey kırılıyormuş gibi. Sizce ne olabilir.
Teşekkürler
Merhaba Arkadaslar benim de 2010 Astra cl. 1,6lpg aracım var. yalnız dün canımı sıkan bi şey oldu, aracımı Ankara'da yıkamaya iyi bi yere verdim. Yıkama sonunda bu firmaların dikiz aynaya taktıkları kokuyu radyo önündeki boşluğa koymuşlar.benim de hiç aklıma gelmedi, o kokulu karton konsolda bir gün bekledi. ertesi gün arabaya bindiğimde kokulu kartonu radyo önündeki boşluktan aldığımda oradaki gri kısmın kabarmış-soyulmuş olduğunu gördüm o kadar canım sıkıldı ki... yıkama yapan yerle de görüştüm geri dönecekler bana sözde bakalım.
bu konuda size tavsiyem kolonya ve benzeri şeyleri uzun süre aracın plastik aksamıyla temas halinde bıramayın,
Ayrıca böyle bişey başına gelmiş olan var mı? Nasıl radyo konsolunu eski görünümüne kavustururum ? Bu konuda önerisi veya tecrübesi olan varsa bana yol gösterirse sevinirim.