Şimdi Ara

2010 astra classic 3 (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.931
Cevap
7
Favori
272.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl önlemler alayım ne yapmam gerekiyor biraz yardımcı olursanız sevinirim? Çünkü ilk defa koyu renkli bir araç kullanıcam ondan önce hep beyaz ya da metalik gri renkte araçlar kullandım.
  • 1.3 90 bg dizel motorda DPF var mı arkadaşlar?
  • dpf yanilmiyorsam euro 5 icin sart classicte euro 4 var ve dolayisiyla dpf yok diye biliyorum. yeni kasalarda olabilir ama!
  • Arkadaşlar metro mavi renkte aracı aldığımı söylemiştim daha teslim almadım ama aklımdan kaput filmi yaptırmak gerekiyor. Daha çok şehirler arası kullanılacak ve yollar mıcır. 60cm düşünüyorum sizce değer mi böyle birşey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Arkadaşlar metro mavi renkte aracı aldığımı söylemiştim daha teslim almadım ama aklımdan kaput filmi yaptırmak gerekiyor. Daha çok şehirler arası kullanılacak ve yollar mıcır. 60cm düşünüyorum sizce değer mi böyle birşey?

Kaput filmi zamanla ısıdan dolayı boyaya daha çok zarar vemez mi?

Kaput koruyucu deriyede bakabilirsiniz.

http://urun.gittigidiyor.com/Kaput-Koruyucu-Deri-Maske-OPEL-ASTRA-F_W0QQidZZ27899827

Ben ufak taş izlerini CD'lerin üzerine yazılan asetatlı kalemle kapatmaya çalışıyorum.

• Yanıt için teşekkür ederim
    Kaput filmini iki senedir kullanan tanıdıklarım var bir sıkıntı yarattığını görmedim. Koruyucu deri de pek güzel durmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

Arkadaşlar metro mavi renkte aracı aldığımı söylemiştim daha teslim almadım ama aklımdan kaput filmi yaptırmak gerekiyor. Daha çok şehirler arası kullanılacak ve yollar mıcır. 60cm düşünüyorum sizce değer mi böyle birşey?

Astra H'lerde ön kaput Alüminyum'dan imal edilmiştir. Taş gelince boya atar, görsellik açısından sorun yaratır. Boya kalkan yerler paslanacak diye endişeleniyorsan, bu mümkün değil
    Boya kalitesini soracak olursan; en zayıf noktası derim. Çok ince bir boya var üzerlerinde ve çıt diye atıyor.
    Çamurluk uçlarına tekerden gelen taşlar dahi boyayı attırıyor. Fakat paslanma olayı "yok".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuuuz5 -- 31 Temmuz 2011; 2:58:31 >
  • arkadaslar.aracım 20 binde. gecenelrde aracımdan gelen bir ses farkettim.dar bi sokaktan gecerken motordan "çık çık çık çık" diye bi ses duydum. sonra rölantide gelmediğini farkettim.ancak park halindeyken gaza basınca da aynı ses geliyor..sanki kayış sesine benziyor...gaza basmadığın sürece ses yok. bunun sebebi ne olabilir..herhangi bir bilgisi olan var mı?
  • Merhaba Arkadaslar. Ben bugün itibariyle 7600 km. yi buldum. 9 ay icin biraz cok galiba.. Neyse ilk 7500 km' de yag degisimi sart ya da iyi olur diye bi sey hatirliyorum, var mi bilgisi olan ?
  • Normalde bizim araçlarda servis bakım periyodu 15.000 km.yada 1 yıl dolunca yapılır haliyle yağ değişimi de 15.000 km.yapılması öngörülür ama benimde araştırmalarım sonucu dizel araçlarda ortalama 10.000 km.de bir yağ değişimi yapılırsa çok daha faydalıdır hatta onno usta da bu görüşte
  • Arkadaşlar aracım 500km civarı oldu fakat debriyajda çok sessiz ortamda duyulan bir gıcırdama sesi var. Fazla rahatsız edici değil ama yine de kulağa geliyor. Bu normal mi sonradan geçer mi yoksa servise götürüp bir önlem aldırayım mı? Ya da benim yapabileceğim birşey varmıdır?
  • quote:

Arkadaşlar aracım 500km civarı oldu fakat debriyajda çok sessiz ortamda duyulan bir gıcırdama sesi var. Fazla rahatsız edici değil ama yine de kulağa geliyor. Bu normal mi sonradan geçer mi yoksa servise götürüp bir önlem aldırayım mı? Ya da benim yapabileceğim birşey varmıdır?

Aracınız garanti kapsamında zaten, yetkili servise baktırın...
  • Arkadaşlar aracına sonradan kapı yanlarındaki koruma bandı-çıtası ekleten oldu mu? Ben düşünüyorum yaptırmayı ama Opelin aksesuar sayfasında boyalısı 527 görünüyor, astarlısı 395 falan, servise sormadım ama onlarında aşağı bir fiyat söyleyeceğini sanmam. http://www.opel-accessories.com/subproductgroup.jsp?language=tr&country=TR&vehicle_name=Astra Classic&category=G%C3%BCvenlik+ve+Koruma&subcategory=G%C3%B6vde+Yan+Par%C3%A7alar%C4%B1 Dışarda astarlı takımı 120 TL civarında ithal ürünler var. Sanırım çift taraflı bant var üründe yani sadece yapıştırılıyor. Bunlardan alıp, boyatması, montajı falan ne kadara olur ya da kime yaptırmak lazım sağlam olması için. Ankara için önerisi olan olursa çok faydalı olur.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 14 Ağustos 2011; 13:16:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leylek1983

Arkadaşlar aracına sonradan kapı yanlarındaki koruma bandı-çıtası ekleten oldu mu? Ben düşünüyorum yaptırmayı ama Opelin aksesuar sayfasında boyalısı 527 görünüyor, astarlısı 395 falan, servise sormadım ama onlarında aşağı bir fiyat söyleyeceğini sanmam. http://www.opel-accessories.com/subproductgroup.jsp?language=tr&country=TR&vehicle_name=Astra Classic&category=G%C3%BCvenlik+ve+Koruma&subcategory=G%C3%B6vde+Yan+Par%C3%A7alar%C4%B1 Dışarda astarlı takımı 120 TL civarında ithal ürünler var. Sanırım çift taraflı bant var üründe yani sadece yapıştırılıyor. Bunlardan alıp, boyatması, montajı falan ne kadara olur ya da kime yaptırmak lazım sağlam olması için. Ankara için önerisi olan olursa çok faydalı olur.

Saygılar.

bu konuda bir çözüm bulabilirseniz, buraya da yazarsanız sevinirim. Ben de ankaradayım. Opal servis 400 lira fiyat vermişti tanesine... bu çıtaları niye koymazlar ki anlamıyorum. fazla bir maliyeti yok sonuçta. geçen gün otoparkta yan taraftaki aracın kapısını dikkatsiz açmış sanırım şahsiyet. çıta olmadığı için direk kapının boyasını kaldırdı. gerekli bir şey bence ama 1600 lira da çok büyük miktar

• quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06
    bu konuda bir çözüm bulabilirseniz, buraya da yazarsanız sevinirim. Ben de ankaradayım. Opal servis 400 lira fiyat vermişti tanesine... bu çıtaları niye koymazlar ki anlamıyorum. fazla bir maliyeti yok sonuçta. geçen gün otoparkta yan taraftaki aracın kapısını dikkatsiz açmış sanırım şahsiyet. çıta olmadığı için direk kapının boyasını kaldırdı. gerekli bir şey bence ama 1600 lira da çok büyük miktar

Opelin aksesuar sayfasında sete vermişler o söylediğim fiyatları. Hadi bir de işçilik olsun tanesi 400 çok abartı olmuş. Setinin fiyatı boyalı 527 zaten. Ben şu dışarda satılanları bir öğreneyim nasıl oluyormuş diye. OpelGM diye parça satan bir site var orada astarlı tanesi 28 görünüyor.

http://www.opelgm.com/Opel-Astra-H-Arka-Kapi-Bandi-Sol-Astarli-5-Kapili,PR-1827.html
    http://www.opelgm.com/Opel-Astra-H-Arka-Kapi-Bandi-Sag-Astarli-5-Kapili,PR-1826.html
    http://www.opelgm.com/Opel-Astra-H-On-Sol-Kapi-Bandi-Astarli-5-Kapili,PR-1825.html
    http://www.opelgm.com/Opel-Astra-H-On-Sag-Kapi-Bandi-Astarli-5-Kapili,PR-1824.html

Saygılar.

• gayet güzel buradaki fiyat toplam 140 lira yapıyor. boyası işçiliği falan en fazla 250-300 liraya yapılır sanırım dışarda. vay arkadaş opel servisinin 1 tanesine verdiği fiyatla dışarıda 4 kapıya birden taktırabiliyoruz işe bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06

gayet güzel buradaki fiyat toplam 140 lira yapıyor. boyası işçiliği falan en fazla 250-300 liraya yapılır sanırım dışarda. vay arkadaş opel servisinin 1 tanesine verdiği fiyatla dışarıda 4 kapıya birden taktırabiliyoruz işe bakın

Bence onlar abartmış başka servise sormadım ama opelin kendi aksesuar sayfasında setine 527TL dediği şeye bu adamlar 1100TL işçilik mi alıyor anlamadım ben. Şikayet etmek lazım aslında böyle saçma şey olur mu? Neyse ben de yeni başladım araştırmaya bir kaç yerden sorarım en kötü buluruz bir yolunu. Şu sitedekilerden sipariş edip özel servise de boyatıp monte ettirerek baya ucuza kapatılabilir gibi geliyor bana. Ya da özel servisler ucuza yaparım derse kasmadan hallolur. Sormak lazım.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 14 Ağustos 2011; 13:57:16 >

• aynen öyle. özel servisler bayağı hesaplı oluyor bu konuda. ben de araştırıyorum bakalım birşeyler bulabilirsem yazarım buraya.

saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metucu

arkadaslar.aracım 20 binde. gecenelrde aracımdan gelen bir ses farkettim.dar bi sokaktan gecerken motordan "çık çık çık çık" diye bi ses duydum. sonra rölantide gelmediğini farkettim.ancak park halindeyken gaza basınca da aynı ses geliyor..sanki kayış sesine benziyor...gaza basmadığın sürece ses yok. bunun sebebi ne olabilir..herhangi bir bilgisi olan var mı?

vantilatör kayışı sıyırıyor olabilir dostum bende 2001 clio vardı kayış gevşek olunca ötüp duruyordu
  • valla ankarada bi yetkiliservise gittim..zincirde geliyor dedi.ve normalmiş.peki dedim bu ses daha yeni gelmeye başladı..eskiden niye yoktu..bişey olmaz dedi gönderdi.iş gene opel servislerinin kalitesine geliyor..valla arabamdan cok mmenunum ama servisler cok kötü.darılmaca yok
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.