Şimdi Ara

2010 astra classic 3 (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.931
Cevap
7
Favori
272.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asoz

Arkadaşlar,

Opel Astra 1.3 CDti aracın ilk bakımında yani 15.000 bakımında yapılan işlemleri yazabilir misiniz?

Benim aklıma gelenler:

-Yağ ve yağ filtresi değişimi
    -Hava Filtresi değişimi

Bu ikisi dışında neler yapılıyor ? Bilgilendirirseniz sevinirim... Eğer mümkünse servis faturasının resmi de olur...

Yağ 5/30w
    yağ + hava + polen + mazot filtresi değişiyor. Aracınız garanti kapsamında olduğu için mutlaka yetkili servise gitmelisiniz.

Yukarıda yapılan işlemler 350 - 400 tl arasındadır.

quote:

Orijinalden alıntı: savash123

Garanti kapsamında servise elimizde kendi seçtiğimiz yağ bidonu ile gidebiliyormuyuz?

Yoksa illa servisin koyacağı yağa mı gebeyiz?

Garanti kapsamındaki aracınıza yetkili servisin kullandığı Dexos2 5/30w kullanmak zorundasınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhaneren

quote:

Arkadaşlar,

Opel Astra 1.3 CDti aracın ilk bakımında yani 15.000 bakımında yapılan işlemleri yazabilir misiniz?

Benim aklıma gelenler:

-Yağ ve yağ filtresi değişimi
    -Hava Filtresi değişimi

Bu ikisi dışında neler yapılıyor ? Bilgilendirirseniz sevinirim... Eğer mümkünse servis faturasının resmi de olur...

Yağ 5/30w
    yağ + hava + polen + mazot filtresi değişiyor. Aracınız garanti kapsamında olduğu için mutlaka yetkili servise gitmelisiniz.

Yukarıda yapılan işlemler 350 - 400 tl arasındadır.

quote:

Orijinalden alıntı: savash123

Garanti kapsamında servise elimizde kendi seçtiğimiz yağ bidonu ile gidebiliyormuyuz?

Yoksa illa servisin koyacağı yağa mı gebeyiz?

Garanti kapsamındaki aracınıza yetkili servisin kullandığı Dexos2 5/30w kullanmak zorundasınız.

Sevgili ilhaneren ,

Cevabınız için teşekkür ederim...

Bu yazdıklarınız dışında sanırım başka hiçbir işlem yapılmıyor.. Doğru mu anlıyorum ?

• quote:

Sevgili ilhaneren ,

Cevabınız için teşekkür ederim...

Bu yazdıklarınız dışında sanırım başka hiçbir işlem yapılmıyor.. Doğru mu anlıyorum ?

Hayır, aracınızda başka bir arıza yoksa yukarıda yazdığım işlemler yapılıyor.
  • Selam arkadaşlar. Ben de arabayı 29 Haziran'da aldım. 2011 Astra Classic III Dizel+Easytronic Vites...O zaman 41'e almıştım. Hem banka kredi faiz oranlarının artacağını duydum hem de Opel'e zam geleceğini duyduğum için acele ettim, iyi ki de etmişim. Şimdi araba oldu 45-46000...Arabadan memnunum ama 2 sorum var...Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler...

Sorum şu:

1)Eco nedir? Bu hep ekranda yazıyor, normal mi?

2)Araç kitabında far yıkamadan bahsediyor ama araçta far yıkma sistemi var mı? Nedense denemedim bunu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metekinsen

Selam arkadaşlar. Ben de arabayı 29 Haziran'da aldım. 2011 Astra Classic III Dizel+Easytronic Vites...O zaman 41'e almıştım. Hem banka kredi faiz oranlarının artacağını duydum hem de Opel'e zam geleceğini duyduğum için acele ettim, iyi ki de etmişim. Şimdi araba oldu 45-46000...Arabadan memnunum ama 2 sorum var...Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler...

Sorum şu:

2)Araç kitabında far yıkamadan bahsediyor ama araçta far yıkma sistemi var mı? Nedense denemedim bunu...

1) klima kapalı olduğunda eco yazar.. klima açık olduğunda o yazı kaybolur.. normal yani, klima çalışmadığı için ekonomik manasında bi gösterge
    2) far yıkama yok tabiki kitapta her yazan yok malesef, modele göre değişir zaten kitaptaki şeyler hep..

• quote:

Selam arkadaşlar. Ben de arabayı 29 Haziran'da aldım. 2011 Astra Classic III Dizel+Easytronic Vites...O zaman 41'e almıştım. Hem banka kredi faiz oranlarının artacağını duydum hem de Opel'e zam geleceğini duyduğum için acele ettim, iyi ki de etmişim. Şimdi araba oldu 45-46000...Arabadan memnunum ama 2 sorum var...Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler...

Sorum şu:

Bende araç kullanım el kitabını okuduğumda heveslenmiştim. Şu sağ sol ayna ayar tuşunun yuvarlak olan kısmında ortaya basınca aynaların otomatik olarak içe katlandığı yazıyordu/gösteriyordu!.. O özellikde başka bir modeldeymiş bende bu konuda heves-i hüsrana uğramıştım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonder -- 26 Eylül 2011; 15:05:58 >

• Bu kadar hızlı cevap alacağımı zannetmiyordum.Teşekkürler...

Far yıkama konusu eski modellerde olmasına rağmen 2011'lerde olmaması çok enterasanıma gidiyor.

not: bonder Arkadaşımın ayna ile ilgili yaşadığı konuları ben de yaşadım ;)

Bu arada arabayı ısıtmak için ( iç ortamı yani) sadece sıcaklık ve fanla ilgili düğmeler yeterli değil mi? Örneğin sıcaklığı "Hi" yapıp fanı da "4" yapmak gibi...
  • Far yıkama, eskiden opsiyonel olarak sunulan xenon paketlerde vardı. Yapabilirsiniz;http://www.opelx.com/el-yapimi-home-made/7115-opel-araclariniz-icin-far-yikama.html

Katlanır ayna eski cosmo paketlerde opsiyonel olarak vardı. Yapabilirsiniz;http://www.opelx.com/nasil-yapilir-do-yourself/21534-astra-h-elektrikli-katlanir-ayna-ve-kapi-kolu-led-uygulamasi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan3535 -- 26 Eylül 2011; 16:47:21 >

• quote:

Bu kadar hızlı cevap alacağımı zannetmiyordum.Teşekkürler...

Far yıkama konusu eski modellerde olmasına rağmen 2011'lerde olmaması çok enterasanıma gidiyor.

not: bonder Arkadaşımın ayna ile ilgili yaşadığı konuları ben de yaşadım ;)

Bu arada arabayı ısıtmak için ( iç ortamı yani) sadece sıcaklık ve fanla ilgili düğmeler yeterli değil mi? Örneğin sıcaklığı "Hi" yapıp fanı da "4" yapmak gibi...

Isıtırken klima açık değilse yani ecodaysa yeterli olur ancak aracın ısınması gerekiyor. Araç soğukken bir kaç dakika sürüyor ısınması.

Saygılar.
  • iyi akşamlar arkadaşlar
    aralık 2010 da aracımı almıştım dizel easytronik. ramazan bayramından önce tatilde iken antalya antoto da 15000 bakımını yaptırdım. 355 tl tutmuştu. mazot filitresi, hava filitresi ve polen filitresi değişmişti. başka şeylerde yazıyo faturada ama şu an yanımda değil. en kısa zamanda ayrıntılı yazarım.
    kazasız günler.
  • Eco yazısı çıkınca araç ısıtılmak içi kullanılır yani kalorifer sistemi. eco yazısı yoksa klima aktiftir.
  • Teşekkürler yardımcı olan arkadaşlara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac78

iyi akşamlar arkadaşlar
    aralık 2010 da aracımı almıştım dizel easytronik. ramazan bayramından önce tatilde iken antalya antoto da 15000 bakımını yaptırdım. 355 tl tutmuştu. mazot filitresi, hava filitresi ve polen filitresi değişmişti. başka şeylerde yazıyo faturada ama şu an yanımda değil. en kısa zamanda ayrıntılı yazarım.
    kazasız günler.

2010 Aralikta kaca almistiniz araci ?
  • 2010 Aralık'ta 38.000 e bırakıyorlardı, almamıştım dizel easytronic olanı. Manuel arayıp kalmadığından bulamamıştım o da 35.000 gibi bir rakamdı..
    O tarihlerde bu civardaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi connectpeople -- 28 Eylül 2011; 23:52:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozvarinli

quote:

Orijinalden alıntı: sertac78

iyi akşamlar arkadaşlar
    kazasız günler.

2010 Aralikta kaca almistiniz araci ?

37700 e almıştım.
  • Acil fren durumunda dörtlü flaşörün yanmasını sonradan yaptırabilirmiyiz elektrikçilerde falan? Bilgisi olan varmı?
  • acil fren durumunda dörtlü flaşör yanıyor classiclerde
  • Yanıyormu? bende yanmıyor. bir kaç defa acil fren yaptım, abs'nin devreye girdiği de oldu ama flaşörler çakmadı..

emin misiniz?
  • Arkadaşlar acil fren demişsiniz, ani frende hangi dereceye veyahut hangi hıza kadar hava yastıkları açılıyor veyahut açılmıyor bilgisi olan varsa söylerse sevinirim!.. Birşeyleri deneyelim diye hava yastıklarını açtırmayayım diye sordum.!
  • darbe olmadıkça hava yastıkları açılmaz.
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.