Şimdi Ara

2010 Fiat Doblo Lansman (Tüm Detaylar + Satış ve Opsiyon Fiyatları Belli oldu) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
2
Favori
32.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sabah Yeni Dobloyu test edip inceledim
    Test ettiğim araç 1.6 105ps 290nm

Tamamen objektif değerlendirmem

Artıları

Araba geyik gibi performans son derece iyi
    Yalıtım bu sınıf için çok iyi 130 ile giderken diğer araçlar da 90 la duyduğunuz gürültü rüzgar vs duyulmuyor.
    Arka bagajda yan kapağı açtım oraya bile keçe koymuşlar
    Donanım çok iyi premioda tom tom hariç hemen herşey standart.
    Süspansiyon bahseldiği üzere kesinlikle çok iyi

Eksileri

Frenler kesinlikle benim Kangoo gibi değil.
    Bir kasisde yavaşlayayım dedim Kangoo dan alışmışım yukarıda alıyo bunda almadı ikinci kasisde dibe kadar dayanmam gerekti.
    Bunda arkalarım kampana olmasının etkiside var
    Plastik kalitesi bahseldiği kadar kesinlikle değil.
    Sadece göğüsde el kalınlığında şerit halinde geçen bej renk derimsi yapı dışında sert plastik.Kısacası sınıfının üstünde kesinlikle değil
    Sürücü koltuğu sırtlığı ayarlama kolu çok kullanışsız.
    Arka oturuş pozisyonu kendimi Kangoo daki gibi ayarladığımda görüldüğü gibi
    Deri direksiyon konulmuş fakat görüntü olarak dikişler dışında deri direksiyonla alakası yok yani normalden fazlası dikişleri
    Kapıları açmak için kendime doğru değil yukarı doğru kaldırmam gerekiyor butonu bence buda eksi.
    İç hacim tabiki iyi ama benim Kangoo kadar gelmedi bana

1.2. ve 3. foto Premio değil. oturuş pozisyonlarına bakarken alt donanımın fotosunu çektim.

Tasarımdı şuydu buydu demiycem o kişiden kişiye değişir.
    Verilen son fiyat 35700 TL.
    Alınırmı alınır. Ama bana göre 2-3000 TL fazlalık var bu fiyatta.

Ve tabiki çarpışma testlerini beklemek gerekli

2010 Fiat Doblo Lansman (Tüm Detaylar + Satış ve Opsiyon Fiyatları Belli oldu)

• Frenler konusunda katılıyorum arkaların kampana olması bu kadar geliştirilmiş araç için bir eksi.

Kapı açma kolları bana pek bişe ifade etmedi ne kötü ne iyi kişiden kişiye değişebilicek bi konu.

Sürücü koltuğunu en tepeye yükseltseniz en geride gerekli yaşam alanı sunuyor arkada ancak dibe yapıştırınca aynı resimdeki gibi oluyor.

Ses yalıtımında katılmamak elde değil ancak 1.9multijetden inip 1.6 ya binin ce biraz afalladım zira şu anki aracımın debriyajı aşırı sert ben ona bağlamıştım.

Sanırım bu araç alınır diosun Sn. alperella
  • Öncelikle fotoda ki arka diz mesafesini ölçebilmek için
    Kendimi Kangooda ki oturuş pozisyonum gibi ayarlamak için 1dk uğraştım.
    Bunu kendi aracıma kıyas olsun diye yaptım.

Aslında baya geride otururuyorum.
    Şöyleki kendi aracımda bile koltok pozisyonuma göre sol aynamı ayarlamaya çalışında artık en son raddeye geldi.
    Aynanın dışa doğru gidebilecek son konumunda kullanıyorum kısacası oturuşum çok geride
    bu foto biraz aldatıcı olabilir benim Kangoo ya göre kıyas yaptım yani.

Araç alınır tabi. ama fiyat dediğim gibi bana 2-3000 TL yukarıda geldi.
    Artı eksi özelliklerini saydım bana göre.

Şahsi tercihim yine Kangoo olur.
    Ama alana hayırlı olsun iyi araç.

Tekrar diyorum benim için en büyük eksisi frenler.
    Ben yeni kangoo ya göre kıyaslıyorum.

Arkaları nasıl disk yapmamışlar gerçekten hayret

• arkaları kampana yapmaları tamamen saçmalık olmuş.ön koltuklar eskisine göre çok daha aşağıya inebiliyor buda arkadaki diz mesafesini kısıtlıyor. tabi bu sürücülere görede değişir.ben 185 lik boyumla alperella arkadaşın çektiği fotodaki durum oluyor. ama babam sürerse arkada ayak ayak üstünede atabilirsiniz bu sınıftaki araçlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperella

Bu sabah Yeni Dobloyu test edip inceledim
    Test ettiğim araç 1.6 105ps 290nm

Tamamen objektif değerlendirmem

Artıları

Araba geyik gibi performans son derece iyi
    Yalıtım bu sınıf için çok iyi 130 ile giderken diğer araçlar da 90 la duyduğunuz gürültü rüzgar vs duyulmuyor.
    Arka bagajda yan kapağı açtım oraya bile keçe koymuşlar
    Donanım çok iyi premioda tom tom hariç hemen herşey standart.
    Süspansiyon bahseldiği üzere kesinlikle çok iyi

Eksileri

Frenler kesinlikle benim Kangoo gibi değil.
    Bir kasisde yavaşlayayım dedim Kangoo dan alışmışım yukarıda alıyo bunda almadı ikinci kasisde dibe kadar dayanmam gerekti.
    Bunda arkalarım kampana olmasının etkiside var
    Plastik kalitesi bahseldiği kadar kesinlikle değil.
    Sadece göğüsde el kalınlığında şerit halinde geçen bej renk derimsi yapı dışında sert plastik.Kısacası sınıfının üstünde kesinlikle değil
    Sürücü koltuğu sırtlığı ayarlama kolu çok kullanışsız.
    Arka oturuş pozisyonu kendimi Kangoo daki gibi ayarladığımda görüldüğü gibi
    Deri direksiyon konulmuş fakat görüntü olarak dikişler dışında deri direksiyonla alakası yok yani normalden fazlası dikişleri
    Kapıları açmak için kendime doğru değil yukarı doğru kaldırmam gerekiyor butonu bence buda eksi.
    İç hacim tabiki iyi ama benim Kangoo kadar gelmedi bana

1.2. ve 3. foto Premio değil. oturuş pozisyonlarına bakarken alt donanımın fotosunu çektim.

Tasarımdı şuydu buydu demiycem o kişiden kişiye değişir.
    Verilen son fiyat 35700 TL.
    Alınırmı alınır. Ama bana göre 2-3000 TL fazlalık var bu fiyatta.

Ve tabiki çarpışma testlerini beklemek gerekli

lütfen araba fanatikliği yapmadan yorum yapalım biraz araştırma yapmasanız doblonun kangodan daha fazla hacminin olduğunu göreceksiniz ve ek olarak kapı kulpu şöyle yok dikiş yan gitti dik geldi gibi şeyleri çok aşşırı büyütmeden değerlendirin
    şimdi bende kangoonun eksilerini bana göre saysam 4 sayfa yazı çıkar
    tabi bunun yanında frenler kampana(arka) olmasından dolayı frenler biraz problemli ona diyecek sözümüz yok

• Ben fanatiğim zaten
  • gidip inceleyen ve buraya paylaşan arkadaşlara sonsuz teşekkürler. ancak bir gerçek varki her zaman olduğu gibi Kangoo bu sınaıfın icatcısı olduğu gibi arka camların otomatikliği ve otomatik klima ile yine sınıfının standartlarını yükselten bir araç olmuştur.
    sonuçta bu olaylar biz tüketicilere yarar. nerde o ilk çıkan devir saati bile olmayan kangoo/doblo lar nerde şimdiki full+full ler.
    memlekete hayırlı olsun....
  • frenlerin durma mesafesi hakkında belki de sınıfının diğer araçlarından kötü olmayabilir.sonuçta fren testi yok. eğer arabam.com da testi yapılırsa orda ölçümü yapılıyor.

benim doblomda frenlerin gayet iyi olduğunu düşünüyorum ki binek araç kullanan arkadaşlarım benim aracımı kullanınca frenlerin iyi olduğundan bahsediyorlar.testte belli olur.

alperella arkadaşım motor hakkında yorum yapmamışsın. sence yeterli mi?
  • dün gördüm bitane düzcede vatandaş almış ne ara aldın abe kardeşim
  • Bugün 5 dakika arayla 2 tane siyah renk yeni doblo gördüm. Önden güzel duruyor yandan ve arkadan ise eh fena değil ama çokta iyi değil gibi geldi gözüme.
  • Öncelikle

Reno fanatiğiyim hemde aşırı
    Ona göre değerlendirin yorumlarımı !!

Dobloda 1.6 105ps 290nm varken 2.0 alınmaz. İddaa ediyorum alınmaz.

1.6 civa gibi. torkun yüksekliğini kalkışta anlıyorsunuz.
    Araba altınızdan kaçıyor resmen.
    Süspansiyonu ve ses olayını zaten söyledim sınıfının üstünde.

Fiatın motor konusundaki başarısı ve yeteneğini daha öncede söylemiştim.
    Bu konuda kötü bir eleştiride bulunan az görünür.

Fiat a ön yargı ile bakanların ortak noktası şudur.
    Tamam yalıtımdı , motordu , motor seçeneği şu bu iyide
    7-8 sene sonra araç , bi VW bi Reno kadar toplu duruyormu ?
    Renonun torosları , broadwayleri , Flashları biliyoruz , vw keza öyle.

Bunu tartışalım diye demiyorum konuyu dağıtmayalım.

Şimdi bu sınıf gözümüzün içine baka baka sınıf atlıyor.

2008 in başında Kangoo , Partner , Berlingo ile makaslardan kurtulduk , elektrik takviyeli direksiyonlar , 4 airbagler sensörler vs vs derken
    2010 da Doblo ile bağımsız süspansiyon başarılı yalıtım diye devam ediyor.

2012 2013 gibi yenileneceğini düşündüğüm Kangoo , Partner , Berlingo artık burdan ileri gitmek zorunda. Tabi Caddy de.
    Bu da kullanıcıya yarayacak.

Herşey iyi güzelde orada kritik bir keçe fotosu çekmişim onu hiç gören yok.
    Bana fanatik diyen birader arabanın bagajının kapağını açıp keçeyi de dedem gösterdi

Bana göre en büyük eksik arkada disk olmaması.

Bunun dışında sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sdrturhan

dün gördüm bitane düzcede vatandaş almış ne ara aldın abe kardeşim

Alıp trafiğe çıkan çok hatta ikinci elide başlamış

http://www.araba.com/2227173/Fiat%20Doblo%201.3%20Multijet%20Combi%20Premio
  • Orijinalden alıntı: DarKnesS_44

lütfen araba fanatikliği yapmadan yorum yapalım biraz araştırma yapmasanız doblonun kangodan daha fazla hacminin olduğunu göreceksiniz ve ek olarak kapı kulpu şöyle yok dikiş yan gitti dik geldi gibi şeyleri çok aşşırı büyütmeden değerlendirin
    tabi bunun yanında frenler kampana(arka) olmasından dolayı frenler biraz problemli ona diyecek sözümüz yok

ne o darknes tofaş ta satış müdürümüsün yoksa sen.!
    kafası çalışan biri
    sonuçta ticari bir araç olan
    ruhsatta kamyonet yazan bir arabaya
    bu kadar para verdikten sonra
    kalite açısından
    vw caddy yi tercih ederim..
  • Orijinalden alıntı: Erdox_forum

Orijinalden alıntı: DarKnesS_44

ne o darknes tofaş ta satış müdürümüsün yoksa sen.!
    kafası çalışan biri
    sonuçta ticari bir araç olan
    ruhsatta kamyonet yazan bir arabaya
    bu kadar para verdikten sonra
    kalite açısından
    vw caddy yi tercih ederim..

Vay arkadaş wv genim hayranım damlamış buraya.Söyle kardeş gördünmü sürdünmü yeni dobloyu caddyi söyle bana şurası kalitesiz de.Merak etme müdür fln değilim ama böyle fanatiklerin başına iyi çökerim.

• ülkemizde muhakkak satıcaktır ama fiat fiyatları sısırmeye basladı bence fıyatlar bıraz şişik
  • Test ettim.Beklediğim gibi çıkmadı ilk başta araca binince kangoo dan daha geniş bekliyordum yanılmışım.

Koltuğu kendime göre ayarladım sırtlık ayarı zor yere konmuş neyse direksiyonu en yükseğe koltuğuda hafif yükseğe aldım.Arka diz mesafesi bu boyutlara göre dar geldi kangoo dan kısa diz mesafesi.Halbuki aks mesafesi doblonun daha uzun.

Frenler çok kötü geldi benzer frenleri hyundai matrix de var.Zayıf

Ses düzeyi iyiydi konforda öyle ama umarım o arka sistem sağlam dayanıklı çıkar.

85 lik kangoo dan sonra belki 105 likten çok şey bekledim belki ama performans için 3000 leri geçmek gerekiyor ve toplama olayı yani alt devirlerde yetersiz kalıyor.Motor sessiz çalışıyor.

Motor bana cansız geldi biraz nazlanıyor oysa 105hp 290nm ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Test ettim.Beklediğim gibi çıkmadı ilk başta araca binince kangoo dan daha geniş bekliyordum yanılmışım.

Koltuğu kendime göre ayarladım sırtlık ayarı zor yere konmuş neyse direksiyonu en yükseğe koltuğuda hafif yükseğe aldım.Arka diz mesafesi bu boyutlara göre dar geldi kangoo dan kısa diz mesafesi.Halbuki aks mesafesi doblonun daha uzun.

Frenler çok kötü geldi benzer frenleri hyundai matrix de var.Zayıf

Ses düzeyi iyiydi konforda öyle ama umarım o arka sistem sağlam dayanıklı çıkar.

85 lik kangoo dan sonra belki 105 likten çok şey bekledim belki ama performans için 3000 leri geçmek gerekiyor ve toplama olayı yani alt devirlerde yetersiz kalıyor.Motor sessiz çalışıyor.

Motor bana cansız geldi biraz nazlanıyor oysa 105hp 290nm ??

Fren zayıflığı pedal dan değil duruş mesafesinden ölçülür.Ayrıca yorumlarınızdan sadece yermek amacıyla teste gittiğiniz görülüyor tamam övmek zorunda değilsiniz ancak objektif olmak mecburiyetindesiniz.Keza 20 hp lik farkı farkedemiyosanız o sizin farkındalıksızlığınızdır.

• araç geröekten cok güzel olmuş yine cok satacak.
  • RUHSATINDA KAMYONET YAZAN TÜM SÜRÜCÜLER DİKKAT! AİLE ARACI DİYE TANITILAN FİAT DOLBLO VEYA MUADİLİNİ ALIYORSUNUZ.ANKARA DA KIZILAYDAN GEÇERKEN SİZİ POLİS ÇEVİRİYOR! NEDEN ÇEVİRDİ ACA DERKEN POLİS GELİYOR VE RUHSAT İSTİYOR,BAKTIKTAN SONRA İZİN KAĞIDINIZ DİYOR! NE İZNİ DİYOR DUMUR OLUYORSUNUZ.SAAT 10 A KADAR BURDAN GEÇEMEZSİN DİYOR.ARACI PARKA ÇEKİCEM! BELEDİYEDEN İZİN ALICAKSIN DİYOR.GİDİYORSUN BELEDİYE YE İZİN KAĞIDI ALICAM DİYORSUN ALIYORSUN.BAŞLIYORSUN OKUMAYA SAAT 10 KADAR VE 16 DAN SONRA ŞURA ŞURA ŞURA ANKARANIN NE KADAR ANA ARTERİ VARSA YAZMIŞ GİREMEZSİN YAZIYOR.YANİ ASLINDA İZİNSİZLİK KAĞIDI! BU DURUMA GÖRE BENİM EVDEN İŞE SAAT 10 DA GİTMEM GEREK VE 16 DAN ÖNCE DÖNMEM GEREK! BİTMEDİ.KAMYONETLER İÇİN ULAŞTIRMA BAKANLIĞI K2 BELGESİ VE BU BELGELİ ARACI KULLANMAK İÇİN SRC BELGESİ ALMANIZ GEREKMEKTE! POLİS HENÜZ BU BELGELERİ SORMUYOR AMA 2 GÜN SONRA SORACAK.SONUÇ OLARAK HUSUSİ KULLANDIĞINIZ HERHANGİ BİR SUV DAN BİLE KÜÇÜK DOBLONUZ DEVLETİMİZE GÖRE BİR TIR! ÇOK SEVEREK KULLANDIĞIM DOBLO VİP ARACIMI SATIŞA KOYDUM YERİNE SW VEYA SUV BİR ARAÇ ALICAM.TOFAŞ,FORD,PEJO,RENO OTOMOBİL FİRMALARININ VE VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE SUNULUR!!!!

• yani şu frenler daha test edilmedi ki eleştiriyorsunuz. belki iyi bir sonuç çıkacak yada tam tersi de olabilir. fren dozmalası size farklı gelmiş olabilir. belki sizin kullandığınız araçta pedal az basınca çok tepki veriyordur.

ayrıca birşey eklemek istiyorum.aracın daha çarpışma testide yok. kimse sağlam yada teneke gibi yorumlar yazmasın. daha öncede bu örneği vermiştim. nissan navara ilk çıktığında teste girmeden görsek ben dahil bu araç en az 4 yıldız alır hatta kesin 5 yıldız alır diyenler olurdu eminimki. ama gel gör ki 1 yıldız aldı kaya gibi görünen araç. sonra elden geçirdiler. o da 3 yıldız aldı. aynısı ford ranger ve aynı şasede yükselen mazda b2500 pick-up da yaşayarak 1 yıldız almıştı.

motor gücü kişini ihtiyaç ve isteğine göre değişebiliyor.bende 1.9 105 ps var.bundan sonra herhangi bi araç aldığımda kesinlikle daha kuvvetlisini almayı deneyeceğim imkanlar dahilinde.sonuçta bu aracı şirket için alıyor olsam 1.3 yada 1.6 dan yukarı almam. kimse almaz çok ağır yük taşımıyorsa.

iç genişliğe gelince, iç hacim olarak sınıfının en büyüğü. ama dizayn, iç malzemede kullanılan renkler gibi etkenlerden göze darmış hissi yaratabilir. diz mesafeside eskisine göre daha az.buna katılıyorum ama eskisinin de koltuğu yenisinin yarısı kadar bile gömülmüyor. koltuğu gömünce diz mesafesi azalıyor ama öyle bacaklar falan sıkışmıyor. ben 183 boyumla en geride kullandığım halde kendim arka koltuğa rahat oturdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertandogann -- 2 Mart 2010; 0:02:03 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.